Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon maja 23, 2011 13:41 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Oj, wątpię. Skoro to nie pierwszy raz... Każdy logicznie myślący człowiek wie, że skoro rodzi się tyle kociąt "niechcianych" stara sie zapobiec zwiększaniu ich liczby, przynajmniej przez ograniczenie ilości tych niby-chcianych. Wiadomo, raz mozna nie zdążyć na czas ze sterylizacją-trudno-ale kilka razy. To jest niepojete.
Obrazek

mgj

Od: Czw mar 17, 2011 21:06

Post » Pon maja 23, 2011 13:43 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

mgj pisze:Oj, wątpię. Skoro to nie pierwszy raz... Każdy logicznie myślący człowiek wie, że skoro rodzi się tyle kociąt "niechcianych" stara sie zapobiec zwiększaniu ich liczby, przynajmniej przez ograniczenie ilości tych niby-chcianych. Wiadomo, raz mozna nie zdążyć na czas ze sterylizacją-trudno-ale kilka razy. To jest niepojete.

poczytaj proszę korespondencję w wątku podlinkowanym u mnie w podpisie nad bannerami... do tej pory laska była przekonana, że nic złego nie robi, ale jej odpowiedź odbieram jako jedno wielkie tłumaczenie i wyrzut sumienia przejawiający się agresją i dalszym pogrążaniem. Jak to mówią- lepiej późno niż wcale. Zobaczymy, trzeba mieć rękę na pulsie i sprawdzać nawet co miesiąc, czy nie ma kolejnych ogłoszeń.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon maja 23, 2011 13:48 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Oby, trzeba mieć nadzieję.
Obrazek

mgj

Post » Pon maja 23, 2011 13:59 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

mgj pisze:Oby, trzeba mieć nadzieję.

I trzeba próbować :)

edit: zobaczcie na datę :evil:

http://forum.gazeta.pl/forum/w,20381,12 ... smina.html

i tu http://forum.gazeta.pl/forum/w,573,1300 ... v.x=1&s=11
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Pon maja 23, 2011 15:39 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

XAgaX pisze:do tej pory laska była przekonana, że nic złego nie robi, ale jej odpowiedź odbieram jako jedno wielkie tłumaczenie i wyrzut sumienia przejawiający się agresją i dalszym pogrążaniem.

niestety niekoniecznie. a wręcz wątpię:( ten typ wypowiedzi, napastliwy i agresywny bez powodu, świadczy raczej o tym, że wymyślając kolejne argumenty przeciw, jeszcze bardziej umacnia się w przekonaniu o własnej słuszności i nieomylności, oraz ze druga strona to zło które należy zwalczyć. im dalej w dyskusję, tym bardziej będzie się nastawiać na nie, zeby tylko trzymac się własnych argumentów :x
jedyny znany mi sposób na taki typ to wywołanie szoku lub potępienie ze strony osób które uznaje za autorytet.

można próbować prowadzić korespondencję, ale wtedy musiałyby do niej pisać kolejne osoby na wstępie zbijając argument, jaki podała w korespondencji wcześniejszej z inna osobą (trzeba by sobie podsyłać co komu pisała). TAK ŻEBY MOŻE DOTARŁO, ŻE POSŁUGUJE SIĘ SCHEMATYCZNYM I TYPOWYM ROZUMOWANIEM. stara się być nowoczesna- to może zrobi się jej głupio w końcu? ma zajoba na punkcie nowoczesnego wychowania dzieci- moze podawać analogicznie, żeby coś zatrybiło?

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Pon maja 23, 2011 15:46 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Poker71 pisze:
XAgaX pisze:do tej pory laska była przekonana, że nic złego nie robi, ale jej odpowiedź odbieram jako jedno wielkie tłumaczenie i wyrzut sumienia przejawiający się agresją i dalszym pogrążaniem.

niestety niekoniecznie. a wręcz wątpię:( ten typ wypowiedzi, napastliwy i agresywny bez powodu, świadczy raczej o tym, że wymyślając kolejne argumenty przeciw, jeszcze bardziej umacnia się w przekonaniu o własnej słuszności i nieomylności, oraz ze druga strona to zło które należy zwalczyć. im dalej w dyskusję, tym bardziej będzie się nastawiać na nie, zeby tylko trzymac się własnych argumentów :x
jedyny znany mi sposób na taki typ to wywołanie szoku lub potępienie ze strony osób które uznaje za autorytet.

tego niestety nie sprawdzimy, która z nas ma rację. Można tylko sprawdzać, czy nie pojawiają się kolejne wpisy/ogłoszenia.

można próbować prowadzić korespondencję, ale wtedy musiałyby do niej pisać kolejne osoby na wstępie zbijając argument, jaki podała w korespondencji wcześniejszej z inna osobą (trzeba by sobie podsyłać co komu pisała). TAK ŻEBY MOŻE DOTARŁO, ŻE POSŁUGUJE SIĘ SCHEMATYCZNYM I TYPOWYM ROZUMOWANIEM. stara się być nowoczesna- to może zrobi się jej głupio w końcu? ma zajoba na punkcie nowoczesnego wychowania dzieci- moze podawać analogicznie, żeby coś zatrybiło?

mamy odpowiednie miejsce na forum na wstawianie korespondencji- dobry pomysł :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pon maja 23, 2011 15:59 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Przeczytałam podlinkowany wątek z odpowiedzią hodowczyni. I teraz jeszcze bardziej wątpię, żeby zmieniła zdanie. Jest przekonana o słuszności tego co robi i nie widzi żadnego związku swoich działań z problemem bezdomności kotow. Dla mnie to beton. I jedyne co mozna robić to nagłasniać gdzie tylko można (TOnZ, TV), żeby przestraszyć lub/i ostrzegać potencjalnych nabywców chcących rozumieć o co biega, przed transakcjami z tą panią. Napiszę może niezbyt elegancko (przepraszam), bo dla mnie kociak to nie towar z supermarketu : jak nie będzie popytu to może będzie mniejsza podaż.
Obrazek

mgj

Post » Wto maja 24, 2011 0:38 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

evalla pisze:Widziałam, że na Openerze jako organizacja non-profit w Strefie NGO będzie Viva. Może warto podrzucić osobom, które będą na stoisku także ulotki PKDT?

oni mają mały stolik, w zeszłym roku dałyśmy tam swoim rodakom z vivy ulotki i puszke i nikt sie nami nie interesował.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Wto maja 24, 2011 0:51 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

kinga-kinia pisze:Wczoraj zadzwoniła do mnie znajoma która w 2009 roku jak należałam do PKDT adoptowała 2 koty ode mnie(Brysio,Madi).Ma wielki problem ma córeczkę 9 m-c która ma alergię na koty objawy :pękająca skóra do krwi bardzo swędzi dziecko jest na maściach sterydowych które oczywiście długo brać nie będzie mogła.Problem jest taki że teraz pilnie jest potrzebny DS/DT dla dwóch mega miziastych kotów (parka).Ja naprawdę nie mam warunków by te koty wziaść jest już u nas ciasno nie mogę kotów wyadoptować które sa u mnie.Gdyby ktoś chciał pomóc tym dwóm miziakom była bym wdzięczna.Potrzebne DS/DT ogłoszenia.Mama tej znajomej tez nie może wziaść kotów bo adoptowała z PKDT kota Whiskaska (zwrot z powodu alergi) który nie toleruje innych kotów.

domowe koty wezmę za jakis tydzień jak minie u mnie infekcja.
wraz z marleną postanowiłysmy ze mój hotel będzie tylko dla kotów po zmarlych wlaścicielach, od ludzi z dziećmi z alergią, itp
na skutek swojej wielkiej empatii do kotów z wolnosci- wprowadziłam sobie do hotelu jakieś "k...." i nie daję sobie z tym rady :( mam zamkniety hotel na kilka dni a koty we wszystkich mozliwych pomieszczeniach rozparcelowane, wczoraj o północy rozwodziłam sie z meżem, bo gdzie nie wlazł tam kot i tak się wnerwił że powiedział że będzie od tej pory palił w mieszkaniu górnym tam gdzie są dzieci- chłop to idiota :ryk: :wink: "na złość babci odmrożę sobie nos"
tak więc po raz kolejny apeluje szukajmy kociarni na wynajem z wodą i elektryką, bo ja dłuzej nie będę rzyzkowac wirusówek w hotelu, w sumie mam juz jakąś markę i szkoda ją stracić. nie pisałam kilka dni bo mam doła jak stąd do krakowa :(
pudzianek zaniemógł w piatek wieczorkiem......

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Wto maja 24, 2011 1:01 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Negro pisze:A może Pudziankowi to sam Pudzian by pomógł... ;) http://www.pudzian.pl/kontakt.php

a niech mnie ...napisałam do mariusza z prośbą o adopcję pudzianka :)

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Wto maja 24, 2011 1:22 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

kaleido star- to zrobisz tego bloga pudziankowi? :1luvu:
baba rozmanżaczka taka betonowa głowa jak siostra męża :? też mam w rozdzinie najbliższej rozmanżaczy i nic nie pomaga :x mało tego mój "mądry"chłop robi z tego temat tabu i nie pozwala o tym rozmawaic, co by to mamusi i siostrzyczki nie obrazić :x a mnie kurna felek az trzęsie...
dziś dzieciory przyniosły mi do domu 3 tyg kotka :( z uwagi na moja wirusówkę jest u menial jak pozostale 2 z dzisiejszej interwencji

marlena- ewa zgłosiła nas na festyn 11 czerwca do brzeźna. trzeba by było przygotować fanty na sprzedaż. maria, mpacz co nam kociego zostało z wyjątkiem kalendarzy i planów lekcji? są jakieś figurki? ja mam piekną biżuterię od basi z gdyni :) możemy tam wystawć na sprzedaż. dostaliśmy też od basi super fanty :piwa:
kto wie gdzie mogę zamówić tanie znaczki- przypinki z pudziankiem? może u bialmilki jest przystepna cena? kto by nie chciał kupic takiego grubka?

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Wto maja 24, 2011 4:16 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Ok, dziś do tego siądę, podeślij mi wszystkie foty jakie masz i jeszcze więcej ;) I opisów dużo. Na razie lecę do pracy.
Spaaaaaaać...
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Wto maja 24, 2011 8:14 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

sabina skaza pisze:
kinga-kinia pisze:Wczoraj zadzwoniła do mnie znajoma która w 2009 roku jak należałam do PKDT adoptowała 2 koty ode mnie(Brysio,Madi).Ma wielki problem ma córeczkę 9 m-c która ma alergię na koty objawy :pękająca skóra do krwi bardzo swędzi dziecko jest na maściach sterydowych które oczywiście długo brać nie będzie mogła.Problem jest taki że teraz pilnie jest potrzebny DS/DT dla dwóch mega miziastych kotów (parka).Ja naprawdę nie mam warunków by te koty wziaść jest już u nas ciasno nie mogę kotów wyadoptować które sa u mnie.Gdyby ktoś chciał pomóc tym dwóm miziakom była bym wdzięczna.Potrzebne DS/DT ogłoszenia.Mama tej znajomej tez nie może wziaść kotów bo adoptowała z PKDT kota Whiskaska (zwrot z powodu alergi) który nie toleruje innych kotów.

domowe koty wezmę za jakis tydzień jak minie u mnie infekcja.
wraz z marleną postanowiłysmy ze mój hotel będzie tylko dla kotów po zmarlych wlaścicielach, od ludzi z dziećmi z alergią, itp
na skutek swojej wielkiej empatii do kotów z wolnosci- wprowadziłam sobie do hotelu jakieś "k...." i nie daję sobie z tym rady :( mam zamkniety hotel na kilka dni a koty we wszystkich mozliwych pomieszczeniach rozparcelowane, wczoraj o północy rozwodziłam sie z meżem, bo gdzie nie wlazł tam kot i tak się wnerwił że powiedział że będzie od tej pory palił w mieszkaniu górnym tam gdzie są dzieci- chłop to idiota :ryk: :wink: "na złość babci odmrożę sobie nos"
tak więc po raz kolejny apeluje szukajmy kociarni na wynajem z wodą i elektryką, bo ja dłuzej nie będę rzyzkowac wirusówek w hotelu, w sumie mam juz jakąś markę i szkoda ją stracić. nie pisałam kilka dni bo mam doła jak stąd do krakowa :(
pudzianek zaniemógł w piatek wieczorkiem......

Te dwa koty mają już zaklepany DS w Słupsku będą mieszkać z trzema innymi kotami i psem i trójką dzieci w domku jednorodzinnym.Kotka od ludzi gdzie jest alergia i kotka ze Słupska to jest rodzeństwo :)
Tomek wkurzony że tym kotom tak szybko znalazło się dom a Selena u nas już rok siedzi a Łatka dwa m-c i nikt ich nie chce :( Być może ci ludzie ze Słupska wzieli by kota ode mnie ale uznałam że te gdzie jest alergia są bardziej w potrzebie.

Pudzian to by mógł chociaż wirtualnie kota Pudzianka adoptować ;)
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Wto maja 24, 2011 9:35 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Sabina,
kocich fantów nie mam nic bo,
te nędzne 5na krzyż magnesów "zniżka u weta" traktuje jak nic,
mam troche bizuteri może sie sprzeda, na bazarkach nie idzie...
wiaderek juz brak... jak ozdrowieje to odbiorę od Kingi, puki co nikt nie chce....
książki choć pare moze by zeszło itd (o ile ich wlasciele sie zgodzą)

puki co jeszcze kiepskawo sie czuje, boli ciecie, wiec lezę jesli coś moge pomóć to tylko przy laptopie z łóżka, piszcie zdzwońcie itd...
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Wto maja 24, 2011 10:31 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

mgj pisze:Przeczytałam podlinkowany wątek z odpowiedzią hodowczyni. I teraz jeszcze bardziej wątpię, żeby zmieniła zdanie. Jest przekonana o słuszności tego co robi i nie widzi żadnego związku swoich działań z problemem bezdomności kotow. Dla mnie to beton. I jedyne co mozna robić to nagłasniać gdzie tylko można (TOnZ, TV), żeby przestraszyć lub/i ostrzegać potencjalnych nabywców chcących rozumieć o co biega, przed transakcjami z tą panią. Napiszę może niezbyt elegancko (przepraszam), bo dla mnie kociak to nie towar z supermarketu : jak nie będzie popytu to może będzie mniejsza podaż.

do TOZu poszło, będę sprawdzać co kilka tygodni, czy nigdzie więcej się nie chwali/nie ogłasza kotów.

Uważam, że zrobienie "konkurencyjnego" ogłoszenia zachęcającego do adopcji kotów np. z PKDT i pokazującego związek rozmnażania z bezdomnością zwierząt jest bardzo dobrym pomysłem.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

[poprzednia][następna]