Darłowo ok.40 kotów-dobiliśmy 100 :) Zapraszam na nowy wątek

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sie 25, 2010 10:07 Re: Darłowo-szuakmy domów dla 3 kociaków. I DT dla chociaż 5..

[/quote]
Ok - mam nadzieję że dokarmimy je trochę przed zimą.

p.s. a udało Ci się choć częśc odrobaczyć?[/quote]

Na pewno odkarmimy ;)
Tylko te z Bogusława, czyli Szylkę, Tęczę, Klakiera i Łatkę.
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Śro sie 25, 2010 11:31 Re: Darłowo-szuakmy domów dla 3 kociaków. I DT dla chociaż 5..

mnie bardziej niepokoi fakt, że Szylka znów jest pewnie w ciąży. Odrobaczenie może tetaz poczekać...
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Sob sie 28, 2010 9:54 Re: Darłowo-szuakmy domów dla 3 kociaków. I DT dla chociaż 5..

XAgaX pisze:mnie bardziej niepokoi fakt, że Szylka znów jest pewnie w ciąży. Odrobaczenie może tetaz poczekać...

Mnie także :/
Tym bardziej, że bura kotka z działek okociła się.

EDIT: są 4 maluchy... i teraz się zastanawiamy- zostawić jednego czy nie ? :roll: Jak zostawimy- znowu się tak szybko nie zakoci, ale obawiam się, że maluch nie przeżyje; robi się zimno, zbliża się jesień, zima. Nie wiem :roll:

Zrobiłam ogłoszenia moim tymczasom. Trzymajcie kciuki za domki ! Nazwałam je: Lotos, Prada i Zgredzia ;)
Szukam też domku dla burej koteczki spod torów. Właśnie zaczynam robić ogłoszenia. Może jakieś imię? :D
:kotek:
Obrazek

kinia098

Post » Nie sie 29, 2010 17:59 Re: Darłowo-szuakmy domów dla 3 kociaków. I DT dla chociaż 5..

Mój wątek, więc pozwolę sobie zaprosić: viewtopic.php?f=13&t=116471
:roll:
Obrazek

kinia098

Post » Pon sie 30, 2010 22:41 Re: Darłowo-szuakmy domów dla 3 kociaków. I DT dla chociaż 5..

kinia098 pisze:
XAgaX pisze:mnie bardziej niepokoi fakt, że Szylka znów jest pewnie w ciąży. Odrobaczenie może tetaz poczekać...

Mnie także :/
Tym bardziej, że bura kotka z działek okociła się.

EDIT: są 4 maluchy... i teraz się zastanawiamy- zostawić jednego czy nie ? :roll: Jak zostawimy- znowu się tak szybko nie zakoci, ale obawiam się, że maluch nie przeżyje; robi się zimno, zbliża się jesień, zima. Nie wiem :roll:

ja bym nie zostawiała, a żeby uniknąć kolejnego zakocenia- zabrała do weta razem z miotem, miot uśpiła, a kotkę wykastrowała najszybciej jak to możliwe. Kasa nie odmówi pomocy :)

tu się nie ma co zastanawiać, tu trzeba działać szybko...
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Wto sie 31, 2010 10:27 Re: Darłowo-szuakmy domów dla 3 kociaków. I DT dla chociaż 5..

Maluchy uśpione. Było ich 5 [*]
Na szczęście matki nie było, kiedy je zabierałam...

Pewne jest, że Szylka ZARAZ się okoci. Brzuch już jej wisi.
Maluchy Tęczy są już spore. One mają chyba jakieś 4 miesiące, bo naprawdę są duże. Strasznie mi ich szkoda. Rudek taki brudny pyszczek miał, uszka, sierść brzydka :cry: Są głodne :cry: Karmię tylko ja i czasami podrzuci im jedzenie kobieta z bloku :/ Tęczy nie było i jej drugiego, burego malucha.

Siwa ma chyba tylko jednego malucha, bo tylko jednego widziałam.

Oswojony kociak z torów też podrósł. Taka klucha się z niej robi ;)

Zaraz wrzucę zdjęcia.

Wydatki: 9.45 zł na 5 puszek z Biedronki ( nie mam już ani suchej, ani mokrej ) i 20zł ( 8O ) za uśpienie maluszków :cry:
Obrazek

kinia098

Post » Wto sie 31, 2010 10:30 Re: Darłowo-szuakmy domów dla 3 kociaków. I DT dla chociaż 5..

Maluch Siwej

Obrazek

Siwa

Obrazek

Maluchy Tęczy :1luvu:

Obrazek

Malutka :1luvu:

Obrazek

Maluch spod torów

Obrazek

Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Wto sie 31, 2010 11:18 Re: Darłowo-szuakmy domów dla 3 kociaków. I DT dla chociaż 5..

Malutka wcale nie jest już taka malutka ;-)
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Wto sie 31, 2010 17:35 Re: Darłowo-szuakmy domów dla 3 kociaków. I DT dla chociaż 5..

Został tylko jeden maluch Siwej, bo drugiego rozszarpały psy :cry:

Kupiłam dziś w Netto Kiekata suchego 2kg za 15zł ( 2 saszetki gratis ), bo nie mam już czym karmić maluchów :|
Obrazek

kinia098

Post » Śro wrz 01, 2010 2:28 Re: Darłowo-szuakmy domów dla 3 kociaków. I DT dla chociaż 5..

kinia098 pisze:Maluchy uśpione. Było ich 5 [*]
Na szczęście matki nie było, kiedy je zabierałam...

wiem, że to niełatwa decyzja, ale moim zdaniem zrobiłaś dobrze (nie ukrywam- sama zawsze naciskałam na takie rozwiązanie). Podejrzewam, że w taką pogodę maluchy i tak by nie przeżyły...

a 20 zł to mało, w Wawie co najmniej 50...

Pewne jest, że Szylka ZARAZ się okoci. Brzuch już jej wisi.

pytanie- czy starać się zdążyć z kastracją aborcyjną, czy... wiadomo. Ja już w Kasie wszystkim obiecuję założyć, ale jeszcze nie musiałam, więc w razie czego skorzystasz :)

Maluchy Tęczy są już spore. One mają chyba jakieś 4 miesiące, bo naprawdę są duże. Strasznie mi ich szkoda. Rudek taki brudny pyszczek miał, uszka, sierść brzydka :cry: Są głodne :cry: Karmię tylko ja i czasami podrzuci im jedzenie kobieta z bloku :/ Tęczy nie było i jej drugiego, burego malucha.

jeśli są wśród nich koteczki- już warto powoli myśleć o ciachaniu.

Dasz sobie radę, jesteś naprawdę bardzo dzielna :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Śro wrz 01, 2010 9:36 Re: Darłowo-szuakmy domów dla 3 kociaków. I DT dla chociaż 5..

Dlaczego u nas tak ciężko o DT :-(
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Śro wrz 01, 2010 11:56 Re: Darłowo-szuakmy domów dla 3 kociaków. I DT dla chociaż 5..

Maluch Siwej, to właśnie koteczka :| i buras co został na działkach- też :|
od Tęczy biało-rudego obstawiam na kocurka, reszta nie wiem.

Na razie kasa na sterylkę jest. tylko kota ( w łapce ) brak :|

Za miot czarnej ( 4 albo 5 ich było ) płaciłam 10zł.
Obrazek

kinia098

Post » Czw wrz 02, 2010 17:18 Re: Darłowo-szukamy domów dla 3 kociaków. I DT dla chociaż 5..

Przed chwilą dzwoniłam do karmicielki spod kominów.
Nasza ciężarówka ma się świetnie ;) Od razu podbiegła, jak zobaczyła P. Wiesię :)
P. Wiesia mówi, że się jej przytyło ;) Apetyt dopisuje :P A w nagrodę, za to, że musiała znosić męki sterylki, P. Wiesia karmiła ją 4 razy dziennie 8O Więc nie dziwię się, że nabiera ciałka ;)

I jakieś kolejne biedaki...
P. Wiesia mówi, że podchodzi jakaś nowa kotka. I ma 2 małe... Jakieś dzieci je znalazły. Ponoć to takie około miesięczne maluszki :cry: Tymczas by się przydał dla nich i mamuśki :/ One mają marne szanse :roll: Robi się coraz zimniej.
Obrazek

kinia098

Post » Czw wrz 02, 2010 22:35 Re: Darłowo-szukamy domów dla 3 kociaków. I DT dla chociaż 5..

Kinga tak mi strasznie żal,że nie wyszedł nam ten transport ale może będzie jakaś okazja to ja jeszcze mogę 2-3 wziąć.Idzie zima i strach pomyśleć jak maluchy mają wytrzymać!!Ja jestem zawalona robotą koło domu-kojec,budy zabezpieczyć,pozasłaniać,pouszczelniać.Po pewnej wichurze został uszkodzony dach na kojcu i mimo naprawy niestety przecieka.Cóż,stary jest i już nie da się- chyba,że nakryć czymś.Dobrze,że chociaż przecieka w takim "dobrym" miejscu, nie na posłania psów.Ja też już podaję beta glukan moim kotom bo mam trzy,które są nosicielami kk.od czasu kiedy dostają go ,na przemian z chrząstką rekina,nie chorują.Te małe,miesięczne,jeśli dałoby się wziąć,jeśli miałby kto dowieżć,to dam na bilety bo one nie przeżyją jeśli nie pociepleje.Zresztą decyzja nalezy do ciebie co mozesz dowieżc [a raczej kto by coś dowiózł]Tylko tak jak wcześniej nie czarne bo mam 6 szt małych +1 dorosły w tym kolorze..Może trzeba ogłosić i znajdzie się chętny[ lub chętni etapami] i jakoś małe dojadą do mnie.Inaczej na razie nie mogę pomóc bo sama mam sporo wydatków a moje żródełko dochodowe ostatnio ledwie ciurka.Staram się o powiększenie powierzchni na zimę ale to jest pomieszczenie bez okna i tylko możliwe sztuczne oświetlenie więc sama nie wiem co robić.Mam taki domek drewniany z oknami [w ogrodzie]to ten z kolei jest nie ocieplony i już sama nie wiem co lepsze..Mogłabym postawić grzejnik ale nie wiem jak mi instalacja wytrzyma bo mam dużo odbiorników -grzejników podłączonych w innych pomieszczeniach[nie ma tam centralnego].Pewnie,że to lepsze niż podwórko więc może zacznę coś od jutra myśleć.Ty też pomyśl nad tym co powiedziałam.

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Pt wrz 03, 2010 7:30 Re: Darłowo-szukamy domów dla 3 kociaków. I DT dla chociaż 5..

Teraz ma inny problem i prośbę do znających sie na rzeczy.Otóz muszę wystawić jakieś fanty na bazarek bo ostatnio moje żródło pieniążkodajne trochę szwankuje.Może ktoś mi powie jak to zrobić ???

edit:już sprawa załatwiona-po niedzieli na moim wątku będzie można zakupić kosmetyki z AVON-u w korzystnych cenach.

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

[poprzednia][następna]