GDAŃSK.ADOPCJE-STR1. Potrzebny transport Gdańsk- W-wa!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Śro mar 31, 2010 2:03 Re: ADOPCJE- STR. 1 kOTY DUŻE I MAŁE KOCIETA. ZAPRASZAM.

Komu przyjaciela ? :)
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Pt kwi 02, 2010 21:19 Re: ADOPCJE- STR. 1 kOTY DUŻE I MAŁE KOCIETA. ZAPRASZAM.

Jutro będzie wizyta adopcyjna w nowym domu Mikusia. :)
Oby to wreszcie był ten dom.
Dzis znów musiałam kilku domkom powiedzieć NIE, bo albo parter,
albo małe dzieci. Innego nie chcieli, mówili, że sie w nim zakochali.

Nowi Duzi Mikusia dzwonili jeszcze wieczorem ze sklepu,
bo kupowali wyprawkę dla niego, a bali się, ze jutro będzie nieczynne. :D
Obrazek

kotika

Post » Sob kwi 03, 2010 15:38 Re: ADOPCJE- STR. 1 kOTY DUŻE I MAŁE KOCIETA. ZAPRASZAM.

Mikuś w nowym domu. :( :)
Myślałam, że mi serce pęknie jak go zostawiałam,
ale dom bardzo dobry, więc nie mogłam zrobić inaczej.

Mikusiu serduszko, słoneczko moje bądź szczęśliwy. :1luvu:

Odwiedzę go po świętach.
Obrazek

kotika

Post » Sob kwi 03, 2010 15:45 Re: ADOPCJE- STR. 1 kOTY DUŻE I MAŁE KOCIETA. ZAPRASZAM.

A co z Milusiem?

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Sob kwi 03, 2010 15:54 Re: ADOPCJE- STR. 1 kOTY DUŻE I MAŁE KOCIETA. ZAPRASZAM.

jaaana pisze:A co z Milusiem?

Cały czas próbują, choć nie powiem, czasem przeżywają chwile zwątpienia.
Mam jednak nadzieję, że Miluś jednak się w końcu otworzy. :roll:
Obrazek

kotika

Post » Sob kwi 03, 2010 16:07 Re: ADOPCJE- STR. 1 kOTY DUŻE I MAŁE KOCIETA. ZAPRASZAM.

Też mam nadzieję, że się nie poddadzą.

A może miałabyś ochotę na ślicznego czarnulka? :wink:

jaaana

Post » Nie kwi 04, 2010 22:19 Re: ADOPCJE- STR. 1 kOTY DUŻE I MAŁE KOCIETA. ZAPRASZAM.

Wszystkim odwiedzającym i trzymającym kciuki za moje tymczasy, życzę zdrowych i wesołych świąt.
A sobie i innym domom tymczasowym życzę dużo wspaniałych domów.
Obrazek

Obrazek
Obrazek

kotika

Post » Nie kwi 04, 2010 22:22 Re: ADOPCJE- STR. 1 kOTY DUŻE I MAŁE KOCIETA. ZAPRASZAM.

jaaana pisze:Też mam nadzieję, że się nie poddadzą.

Dorosły, czy maluch? Zresztą ochotę to ja mogę mieć, ale tylko ochotę.

Kolejny tymczas? Maluch teraz poszedłby na pniu. Ja mam kolejkę oczekujących na kociaki.
Obrazek

kotika

Post » Nie kwi 04, 2010 22:40 Re: ADOPCJE- STR. 1 kOTY DUŻE I MAŁE KOCIETA. ZAPRASZAM.

kotika pisze:
jaaana pisze:Też mam nadzieję, że się nie poddadzą.

Dorosły, czy maluch? Zresztą ochotę to ja mogę mieć, ale tylko ochotę.

Kolejny tymczas? Maluch teraz poszedłby na pniu. Ja mam kolejkę oczekujących na kociaki.

Powiedzmy - nastolatek, a właściwie nastolatka, zdaje się (karmię, kiedy jest ciemno i tam jest paskudna widoczność, bo koty w cieniu przy murku, a na wysokości oczu człowieka silna lampa). Tak liczę, że z ok. września. Czarne, z białymi skarpetkami i białym trójkącikiem pod brodą.
Tak się garnie do ludzi, że już parę razy o mało go nie rozdeptałam.
Radzi sobie świetnie, okolica spokojna, bo, co prawda, blisko ulicy, ale takiej, że szybciej niż 20 na godzinę nie da się jechać. Mieszka w piwnicy kotłowni. Oprócz mojej, ma w zasięgu jeszcze dwie kocie stołówki.
Ale świetnie nadawałby się na domowego kotka, jest ładny i milutki.

jaaana

Post » Nie kwi 04, 2010 22:47 Re: ADOPCJE- STR. 1 kOTY DUŻE I MAŁE KOCIETA. ZAPRASZAM.

Kawaler ? Z września, to miałby z 8 miesięcy. Hmm..
Zrób zdjęcia i ogłoszenia. I to jak najprędzej.
Jak taki miziak, to jeszcze ma szanse i trzeba próbować.

EDIT. Doczytałam. Nie jesteś pewna, ale chyba ona. Jeśli nie uda sie z adopcją, to koniecznie trzeba wysterylizować.
Obrazek

kotika

Post » Nie kwi 04, 2010 23:12 Re: ADOPCJE- STR. 1 kOTY DUŻE I MAŁE KOCIETA. ZAPRASZAM.

To ja wiem, że wysterylizować.

Mam opory wobec ogłaszania kota z podwórka, bo przecież nic o nim nie wiem, nie mogę przewidzieć, jak się będzie zachowywał w domu.
Gdybym mogła, to bym zgarnęła do siebie, ale się boję o Domisię. Ona na Łaciatego nie zareagowała dobrze, teraz już się z nim bawi, ale początkowo zestresowana była i musiałam bardzo sie starać, żeby sytuacja się unormowała. No, ale Łaciaty był bardzo chory i okazał się kotem specjalnej troski, więc nie miałam wyjścia. Czarne diablątko wygląda zdrowo i wesoło.

jaaana

Post » Nie kwi 04, 2010 23:27 Re: ADOPCJE- STR. 1 kOTY DUŻE I MAŁE KOCIETA. ZAPRASZAM.

Sądząc po dacie to tych kociąt nie ma?? Jak można się skontaktować w sprawie ewentualnej adopcji kociaka?? missfox@wp.pl :kotek:

Miss Fox

Od: Nie mar 28, 2010 2:17

Post » Pon kwi 05, 2010 14:13 Re: ADOPCJE- STR. 1 kOTY DUŻE I MAŁE KOCIETA. ZAPRASZAM.

Miss Fox pisze:Sądząc po dacie to tych kociąt nie ma?? Jak można się skontaktować w sprawie ewentualnej adopcji kociaka?? missfox@wp.pl :kotek:

Odpiszę na maila. :)

Muszę się do czegoś przyznać. Bardzo często nie mówię do kotów, a śpiewam.
Nawet jak broją i psocą, to np. do Bączka śpiewam:

Bączydło, Bączydło, czy tobie życie zbrzydło ?

Zaręczam, że pomaga. :ryk:
Obrazek

kotika

Post » Pon kwi 05, 2010 15:02 Re: ADOPCJE- STR. 1 kOTY DUŻE I MAŁE KOCIETA. ZAPRASZAM.

jaaana pisze:To ja wiem, że wysterylizować.

Mam opory wobec ogłaszania kota z podwórka, bo przecież nic o nim nie wiem, nie mogę przewidzieć, jak się będzie zachowywał w domu.
Gdybym mogła, to bym zgarnęła do siebie, ale się boję o Domisię. Ona na Łaciatego nie zareagowała dobrze, teraz już się z nim bawi, ale początkowo zestresowana była i musiałam bardzo sie starać, żeby sytuacja się unormowała. No, ale Łaciaty był bardzo chory i okazał się kotem specjalnej troski, więc nie miałam wyjścia. Czarne diablątko wygląda zdrowo i wesoło.

Koniecznie to musisz znać płec. :mrgreen:
Reszta? Skoro na zewnątrz jest miziakiem, to i w domu będzie, choć na początku może być płochliwy.
Moje duże tymczasy też są na początku płochliwe, więc to nic takiego.
Jeśli boisz sie o kuwetę, to mogę powiedzieć, że nie ma obawy, na pewno będzie korzystać.
Łapałam koty malusie, duże, całkiem dzikie, domowe, czasem z kilkuletnią przerwą na "bezdomność"
i nigdy nie miały problemu z kuwetą. Nie korzystały z kuwety tylko koty chore, często stare zabrane ze schronu.
Możesz ją odpchlić, odrobaczyc, jak się uda zaszczepić i wysterylizować przed oddaniem.
To też są atuty dla takiego podroślaka. I lepiej sie pospiesz, bo kiedyś po prostu może jej nie być.
Obrazek

kotika

Post » Pon kwi 05, 2010 15:19 Re: ADOPCJE- STR. 1 kOTY DUŻE I MAŁE KOCIETA. ZAPRASZAM.

O kuwetę się nie boję, miałam już epizod z psem z którego lało się jedno i drugie po uszkodzeniu kręgosłupa.
Boję się reakcji Dominiki, zaraz będę zmniejszać Luminal, nie mogę ryzykować, że się zdenerwuje i będzie miała atak.
Załóżmy, że ją złapię, wysterylizuję - wet potrzyma 3 dni. Co w tym czasie można jeszcze zrobić, żeby nie obciążać zbytnio organizmu?
Pytam, bo wet, z którym jestem umówiona na tanie sterylki bezdomniaków, chętnie zrobiłby wszystko naraz :?

jaaana

[poprzednia][następna]