*Lubelskie Tymczasy*

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sty 23, 2013 23:50 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

Zebra już bez szwów, ale ubranko jeszcze na chwilę zostało, żeby sobie nie rozlizała miejsca. Została też dzisiaj powtórnie odrobaczona.
Dzisiaj zachowywała się nad wyraz spokojnie - pewnie była przestraszona - bo ani nie syczała, ani nikogo nie ugryzła (ja i tak profilaktycznie sięgam po nią w rękawicach narciarskich). Nawet wetka zaczęła się zastanawiać czy może się jednak by nie zsocjalizowała... ale nie, po powrocie do domu Zebra wróciła do formy/normy...

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Czw sty 24, 2013 9:49 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

Kwiatkowa, masz jakąś zabawkę na patyku?
Może taka, skropiona kocimiętką by zadziałała?
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Czw sty 24, 2013 15:53 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

Dalej nic nie wiem, ale Kasia była i mówiła że w środę tez nie udało jej się znaleźć transportu i nie pojechała.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Czw sty 24, 2013 19:38 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

Odezwała się jedna zainteresowana osoba, ale młoda musiałaby sobie radzić z psami (w sensie skutecznie zwiewać), bo w sąsiedztwie są psy, które nienawidzą kotów.
Chyba za duże ryzyko, co myślicie?
Obrazek

koszka

Od: Czw paź 11, 2007 17:01

Post » Pt sty 25, 2013 0:02 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

Duże. Nie mam na patyku nic, ani kocimiętki. W sumie to wątpię żeby zadziałało..., ale mogę spróbować.
Zebra zdjęła sobie kubrak. Po czym rano skąpała się w misce z namoczonym praniem - vizir do białego i vanish.
Więc WYKĄPAŁAM JĄ POD PRYSZNICEM. Nie pytajcie o szczegóły, bijcie pokłon Moje Drogie.
To był HARDCORE.
Helga

kwiatkowa

Post » Pt sty 25, 2013 7:49 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

A Obrazek wystarczą :D
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Pt sty 25, 2013 18:52 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

:lol:
dołączam do oklaskujących!
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Sob sty 26, 2013 7:39 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

:lol: :lol:
:ok:
Obrazek

koszka

Post » Pon sty 28, 2013 14:23 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

TĘKJO!
:mrgreen:

U nas bez zmian. Mamy się dobrze, jeżeli znajdujemy się w odpowiedniej odległości.
Ale szkoda mi jej w tym kiblu siedzącej :(

kwiatkowa

Post » Wto sty 29, 2013 7:34 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

U mnie narazie brak dobrych wieści.
Póki co 3 osoby wyraziły zainteresowanie Zebrą, ale wszędzie pojawił się motyw psa/ów.
Czekam dalej.
Obrazek

koszka

Post » Wto sty 29, 2013 9:26 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

Nie dziwi mnie motyw psa. Wszędzie w gospodarstwach, czy stadninach są psy.
W zasadzie gospodarstwo bez psa to chyba ewenement.

Dziewczyna ma się odezwać, jak czegoś się dowie. W czwartek idę do szpitala. Odezwę się jak wrócę, mam nadzieję, że z dobrymi wieściami dla Zebry.

Anda

Post » Wto sty 29, 2013 10:39 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

No ale ja bym tych psów nie traktowała jako elementu wykluczającego, zwłaszcza jak jest przestrzeń wkoło domu. Zebra da sobie radę, a i krzywdy nie zrobi psu (co innego na przestrzeni mieszkania). Gospodarstwo bez psa (z dobremi ludźmi) to raczej trudno znaleźć.
Zebra ma się dobrze, jutro szczepimy i mamy komplet: 2 robaki, sterylka, szczepienie.

Do moich rodziców na balkon zachodzi jakaś trikolorka (ładna zdaje się - rude z białym i z szarym, to znaczy trochę szylkretka). Podobno nie zabiedzona, ale b. brudna. Je na balkonie, ale w mrozy wejść nie chciała (hehe, zapraszali, no proszę proszę;). Podobno wczoraj było drapanie za uchem. Fajnie fajnie, ale to kolejna kotka do zaopiekowania :( Oni 3 kotów mieć nie chcą, a nawet jakby chcieli, ja będę protestować - to za dużo dla nich, również finansowo (ale też i z innych względów).
Ogłoszeń o zgubionym kocie nie widać, ale jak byście coś słyszały...

kwiatkowa

Post » Wto sty 29, 2013 10:44 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

kwiatkowa to Felin, dobrze kojarzę? Jeśli tak to dam znać znajomym, żeby rozglądali się za ogłoszeniami i zapytam, może Państwo którzy adoptowali Tigera będą coś wiedzieć, bo z nich kociarze i rozglądają się za informacjami.

Jeśli chodzi o Zebrę to także uważam, że ciężko będzie znaleźć gospodarstwo bez psa. Wiadomo jak to na wsiach psy wszędzie i jak ktoś ma dobre serce to zawsze jakiegoś przygarnie. Ale trzeba pamiętać, że nie każdy pies rzuca się na koty, a dwa jak będzie przestrzeń to Zebra sobie zwieję na drzewko czy za inną przeszkodę.

Mi się Klarks "zapaliła", bidna :(

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Wto sty 29, 2013 14:03 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

Co z Klarcią? :|
Byłam u doktorek z karmą i kasą z dnia zwierzoluba.
Siedzą u niej w klatce dwa cudne małe. Szaro niebieskie - jeden dymny z bialym podszerstkiem a drugi srebrzysty. Do oswojenia :(
Może ktoś chciałby?? 8)

Anda

Post » Wto sty 29, 2013 15:29 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

No właśnie. Też mi się wydaje, że bez psa takiego miejsca się nie znajdzie.A nawet pies przyjazny kotom będzie gonił, jak kot zacznie uciekać.
Może nawet lepszy pies niż kot rezydent w obejściu w tym wypadku.
Dzięki za wasze opinie.
Zatem przestaję wybrzydzać.
Obrazek

koszka

[poprzednia][następna]