Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon maja 23, 2011 10:13 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

mpacz78 pisze:No już są, jest 20 szt. na dzień dzisiejszy :roll:
Ale Kinga, Ty masz dzieci a ja nie, na moje jedno dziecko wymaga tyle czasu i uwagi co 10 kotów, więc na jedno wychodzi :wink:

Monia ja podziwiam wszystkie kociary które radzą sobie z dużą ilością kotów.
Ja muszę jeszcze trochę zmniejszyć ilość zwierząt nie ze względu że jest przy kotach co robić ale dlatego że strasznie dużo kudłów w domu jest a Patrycja jest uczulona bardzo na roztocza kurzu i teraz to odczuwa choruje mi znowu a faszerowanie ją zyrtekiem nie jest fajne.
Monia trzymam kciuki za ciebie i wszystkie twoje koty :ok:
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pon maja 23, 2011 10:23 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

XAgaX pisze:ja uduchowionym językiem mówić nie umiem, więc powiem prosto i na temat :twisted: zachęcam do zgłaszania ogłoszenia do moderacji jako obraźliwego, promującego nieodpowiedzialne podejście do zwierząt i co tam komu na myśl przyjdzie :mrgreen: dla mnie ten tekst jest zwyczajnie perfidny, okrutny i zniechęca do adopcji uratowanych zwierząt.

Ogłoszenie na szczęście zostało zablokowane.Oby ta dziewczyna cie posłuchała i zdecydowała się na sterylizacje kotki.
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Pon maja 23, 2011 10:30 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Agor-ia pisze:Probowac mozesz, ale ja osobiscie marnie to widze ;)
Mowiac "uduchowionym" jezykiem - zle wibracje wyczuwam :lol:

chyba w niej wyzwoliłam wyrzuty sumienia- trzeba kuć żelazo póki gorące :twisted: szczegóły w wątku interwencyjnym

ale niestety laska ma 2 rozmnażalnie - w Trójmieście i Beskidzie Niskim :( :evil: albo tak twierdzi... trzeba coś z tym zrobić, ma ktoś pomysł, do kogo się zgłosić?

pytanie- czy nasza interwencja dała skutek, czy moja rozmowa... wszystko jedno, dobrze się stało :ok: tyle, że mi się ogłoszenie otwiera :(
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon maja 23, 2011 11:41 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

XAgaX jak ja sprawdzałam to ogłoszenie było zablokowane a teraz rzeczywiście jest :(
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Pon maja 23, 2011 11:51 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

kinga-kinia pisze:XAgaX jak ja sprawdzałam to ogłoszenie było zablokowane a teraz rzeczywiście jest :(

może trzeba jeszcze raz spróbować zablokować? Najważniejsze to zamknąć te 2 "hodowle kotów nierasowych" jak ona pisze.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Pon maja 23, 2011 11:59 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

kinga-kinia pisze:XAgaX jak ja sprawdzałam to ogłoszenie było zablokowane a teraz rzeczywiście jest :(

kopiuję dane ogólnodostępne w internecie, jakby się przydały komuś :evil:

Gdańsk-Oliwa 80-322 ul.Podhalańska 8/5
tel 607563845
(0 58) 554-1000
http://pl-pl.facebook.com/people/Ola-Smulska/1324175004

edit: pojawia się jeszcze adres Gdańsk, ul. Karłowicza 29 A/1
Ostatnio edytowano Pon maja 23, 2011 12:07 przez Poker71, łącznie edytowano 1 raz

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Pon maja 23, 2011 12:04 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Poker71 pisze:

kopiuję dane ogólnodostępne w internecie, jakby się przydały komuś :evil:

Gdańsk-Oliwa 80-322 ul.Podhalańska 8/5
tel 607563845
(0 58) 554-1000
http://pl-pl.facebook.com/people/Ola-Smulska/1324175004

http://www.girasol.pl/kontakt.php
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pon maja 23, 2011 12:13 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Może dać kontr-ogłoszenie z podaniem uzasadnienia, grzeczne, żeby ona nie miała się do czego przyczepić
Obrazek

mgj

Od: Czw mar 17, 2011 21:06

Post » Pon maja 23, 2011 12:15 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

mgj pisze:Może dać kontr-ogłoszenie z podaniem uzasadnienia, grzeczne, żeby ona nie miała się do czego przyczepić

warto spróbować :) co nie zmienia faktu, że nie powinna mieć zwierząt (w jednym z poprzednich ogłoszeń pisała, że 1 z kociaków ma przepuklinę, ale nie zwróciła się z tym do lekarza, tylko na forum gazety, a kotki generalnie rodzą ile natura dała) :roll:
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pon maja 23, 2011 12:21 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

To tak dorażnie, oczywiście. Zamiast zablokowania ogłoszenie, bo zapewne nie ma do tego podstaw. A definitywne ukrócenie tego procederu, to chyba po uzbieraniu odpowiednich dowodów przekazać własnie sprawę jakiejś organizacji a dodatkowo nagłośnić np. TVN .
Obrazek

mgj

Od: Czw mar 17, 2011 21:06

Post » Pon maja 23, 2011 12:32 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

mgj pisze:To tak dorażnie, oczywiście. Zamiast zablokowania ogłoszenie, bo zapewne nie ma do tego podstaw. A definitywne ukrócenie tego procederu, to chyba po uzbieraniu odpowiednich dowodów przekazać własnie sprawę jakiejś organizacji

mam przyjaciółkę w TOZie co prawda w innym mieście, ale powinna to przekazać dalej- wszystkie maile do baby piszę z ukrytą kopią do niej.

im więcej organizacji się nią zajmie- wydaje mi się, że wystarczy samo ostatnie ogłoszenie- tym chyba lepiej. Żeby tylko się na nagonkę z naszej strony nie zaczęła skarżyć...

podstawy są- ogłoszenie jest zwyczajnie obraźliwe wobec osób prowadzących domy tymczasowe. Przynajmniej ja tak je odbieram.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pon maja 23, 2011 13:10 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Mnie wkur....ilo to sformulowanie o kociakach " z tragiczna przeszloscia"
bo moja Saya z dworu wzieta, ale tragicznej przeszlosci nie miala, byla czysciutka i grubiutka, a tragiczna to dopiero mogla miec przyszlosc. A to babsko sugeruje, ze wszystkie przygarniete kocieta maja traume i sa w jakis sposob wybrakowane.
Juz pomijajac fakt, ze kazde pojawienie sie zwierzecia w domu powinno byc przemyslane a nie dyktowane litoscia.

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Pon maja 23, 2011 13:16 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Agor-ia pisze:Mnie wkur....ilo to sformulowanie o kociakach " z tragiczna przeszloscia"
bo moja Saya z dworu wzieta, ale tragicznej przeszlosci nie miala, byla czysciutka i grubiutka, a tragiczna to dopiero mogla miec przyszlosc. A to babsko sugeruje, ze wszystkie przygarniete kocieta maja traume i sa w jakis sposob wybrakowane.
Juz pomijajac fakt, ze kazde pojawienie sie zwierzecia w domu powinno byc przemyslane a nie dyktowane litoscia.

dokładnie- choć mam nieodparte wrażenie, że pobudziłam jej procesy myślowe, a może nawet empatię (?). W każdym razie jej odpowiedź nieodparcie kojarzy mi się z mieszanką tłumaczenia (odsyła do innych ogłoszeń, inny target) i wyrzutów sumienia (nagonki, brak poszanowania dla wolności, jej rodzina, wzmianka o Beskidzie). Może coś z tego będzie, ale obawiam się, że ja jedna nie wystarczę.

edit: zastanawiam się, czy nie lepiej na wszelki wypadek przenieść tej dyskusji do wątku interwencyjnego, gdzie zamieściłam m.in. jej odpowiedź. Tam nie ma dostępu każdy czytający forum...

edit 2: myślę, że w ugrzecznionej formie (Moja Saya z dworu wzieta, ale tragicznej przeszlosci nie miala, byla czysciutka i grubiutka, a tragiczna to dopiero mogla miec przyszlosc. Pani sugeruje, ze wszystkie przygarniete kocieta maja traume i sa w jakis sposob wybrakowane.
Uważam także, ze kazde pojawienie sie zwierzecia w domu powinno byc przemyslane a nie dyktowane litością, więc trudno tu mówić o innych grupach docelowych - i tu bym dodała coś o zaprzestaniu rozmnażania) spokojnie możesz jej to wysłać :twisted:
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pon maja 23, 2011 13:29 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Dobra, napisze cos wieczorem, bo teraz jeszcze agresor i wszystkie czerwone lampki w "systemie" mi sie pala ;)
Przed wyslaniem wstawie na watek interwencyjny do ewentualnych poprawek ;)

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Pon maja 23, 2011 13:35 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Agor-ia pisze:Dobra, napisze cos wieczorem, bo teraz jeszcze agresor i wszystkie czerwone lampki w "systemie" mi sie pala ;)
Przed wyslaniem wstawie na watek interwencyjny do ewentualnych poprawek ;)

OK, wieczorem pewnie nie będę włączać kompa, ale na pewno inni Ci pomogą, jak nie, to ja jutro :)

ciekawa jestem, ile z tej rozmowy ze mną do niej dotarło swoją drogą- mam wrażenie, że mocno na siłę stara się bronić swoich racji używając naciąganych argumentów... w sumie dobrze, może przemyśli to i owo...
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

[poprzednia][następna]