pamiętnik Poldka

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lis 23, 2012 13:34 Re: pamiętnik Poldka

Killatha pisze:zadzwonił budzik
ponieważ było to pierwsze dzwonienie to sobie spokojnie jeszcze leżałam, budzik mam tak nastawiony że te pierwsze to ma być krótkie żeby wyrwać mnie z bardzo mocnego snu
pod ręka czułam kocie futerko
w końcu całkiem normalna sprawa więc troszkę pomiziałam, pomiętoliłam, i przytuliłam
po chwili takiego przytulania to futro wstało, przeciągnęło się i zobaczyłam... POLDEK
leżał sobie jakby nigdy nic koło mnie na łóżku, pozwolił się wymiziać bez syczenia, w końcu spokojnie oddalił bo nadeszła pora wstawania 8O

chyba jeszcze spał i się nie zorientował co się dzieje :ryk:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pt lis 23, 2012 13:34 Re: pamiętnik Poldka

:ryk: :ryk: :ryk:
Brawo Poldusiu :piwa: I co, nie lepiej tak koteczku :wink: :1luvu:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Nie gru 16, 2012 11:22 Re: pamiętnik Poldka - koniec świata str 63

Dawno nic nie pisałem. Ale jak wszyscy się domyślają miałem pełne łapki roboty w związku z NOWYM. Od niedana mieszka z nami Kajtek, który wcześniej był jedynakiem. No i zwyczajnie trzeba go było nauczyć jak ma się zachowywać w stadzie. Jeszcze zdarzają mu się wpadki ale już coraz rzadziej.
Do tego Duża rozgłaszała zaprzyjaźnione szczeniaki - wszem i wobec informuję, że wszystkie psiaki znalazły domy, nawet Frugo. Z piesków została tylko Beza (mamusia szczeniaków) ale ona wymaga bardzo "specjalnego" domu. Takiego, który będzie umiał ją przekonać, że nie wszyscy ludzie są źli.
ponieważ dawno też nie wklejałem żadnych zdjęć spieszę nadrobić zaniedbanie.

ObrazekObrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Uwaga! Uwaga!
Ja Poldek ogłaszam obchody końca świata przy winie i czymś jeszcze. Obchody odbędą się u Dużej 21.12.2012 r. Początek o 18.
A jakby tak mimo wszystko końca świata nie było albo komuś z chętnych nie pasował termin to Duża zaprasza na wino 28.12.2012 r.
Zapisy przyjmuję Ja Poldek na wątku.
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Nie gru 16, 2012 12:49 Re: pamiętnik Poldka - koniec świata str 63

Ja osobiście wolałabym świętować, że końca nie będzie :wink:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pon gru 17, 2012 19:54 Re: pamiętnik Poldka - koniec świata str 63

Mam już, zaznaczyłem pazurkiem na zewnętrznej szafki - ciocia Marysia będzie u nas 28. Jakoś nie widzę innych głosów to odkocio ustalam sprawdzanie smaku wina na 28.12.2012
Uwaga! Uwaga! 28.12.2012 świętujemy brak końca świata.
Duża zaprasza na wino ( ja też)

A tak swoja łapką zastanawiam sie kto jeszcze będzie chętny. Bo na dwie to tym winem się ciocia Marysia i nasza Duża zwyczajnie ubzdryngolą. Nagrodą dodatkową za udział w sabacie będzie pomizianie Kajtka ;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Post » Pon gru 17, 2012 20:50 Re: pamiętnik Poldka - koniec świata str 63

Poldusiu, jak ja bym chętnie do Was na to świętowanie przyjechała. Ale pracuję tego dnia, a ode mnie do Was kawałek drogi... W dodatku ja niezmotoryzowana jestem :( Ale może kiedyś nadarzy się okazja :ok: :ok: :ok: Bawcie się wyśmienicie, ja myślami będę z Wami :1luvu:
Obrazek

bulba

Post » Śro gru 19, 2012 12:04 Re: pamiętnik Poldka - koniec świata str 63

Zawsze możesz Ciociu przyjechać. Miejsce do spania jest, tylko nie wiem czy gremliny pozwolą.
A Duża powiedziała, że zrobi tiramisu. A jak to powiedział jeden znajomy naszej Dużej, Duża robi najlepsze tiramisu na świecie. Tylko kotom nie daje skosztować.

Killatha

Post » Śro gru 19, 2012 12:16 Re: pamiętnik Poldka - koniec świata str 63

A ja mogę?
Zgarnę Marysię po drodze :D
Za winko dziękuję, będę kierownicą :mrgreen:
Obrazek, Obrazek
-----------------------------------------------------------------------------------
Gdybym w sercu miasta konał w środku dnia. Co byś dla mnie zrobił? Co dla Ciebie Ja?

Iza_

Od: Sob paź 22, 2011 8:45

Post » Śro gru 19, 2012 12:21 Re: pamiętnik Poldka - koniec świata str 63

Będę mieć wyjazd służbowy, ale jeszcze nie wiem, czy 27-go, czy 28-go. Jeśli w czwartek, to również z przyjemnością w piątek do Was dołączę. Niestety też będę kierowiec.

Betaka

Od: Nie lut 28, 2010 12:32

Post » Śro gru 19, 2012 17:01 Re: pamiętnik Poldka - koniec świata str 63

o rranyyy, same "kierowniczki" :mrgreen: , faktycznie przyjdzie nam się we dwie ubzdryngolić, jak to Poldek przepowiedział, wróż jakiś czy cuś? 8O :lol:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Czw gru 20, 2012 12:00 Re: pamiętnik Poldka - koniec świata str 63

To ja zrobię listę:
ciocia Marysia
ciocia Ela
ciocia Iza
ciocia Beata (jakby co)
ciocia Brygida
ciocia Patrycja

a nie możecie ciocie poprosić swoich TŻ-tów żeby porobili za szoferów?
bo nasza Duża ma kolejną flaszkę.
Ostatnio edytowano Nie gru 23, 2012 20:54 przez Killatha, łącznie edytowano 3 razy

Killatha

Post » Czw gru 20, 2012 12:36 Re: pamiętnik Poldka - koniec świata str 63

Killatha pisze:ciocia Ania (jakby co)

Poldku, jesli masz na myśli TĄ ciocię Anię, to z pewnością jej nie będzie. Świąteczno-noworoczny czas spędzi w rodzinnych stronach.
Mój wyjazd został potwierdzony na 28-go :| , ale postaram się do Was dotrzeć, jesli nie będzie zbyt późno (wszystko zależy jak długo potrwa słuzbowy spęd i jakie warunki drogowe będą)

Betaka

Od: Nie lut 28, 2010 12:32

Post » Czw gru 20, 2012 14:03 Re: pamiętnik Poldka - koniec świata str 63

Cioci Ani życzę w imieniu swoim i stada wesołego świętowania z Bolusiem i spółką, a Ciebie ciociu zapraszamy. Już ja Dużą przekonam żeby poczekała.

Killatha

Post » Czw gru 20, 2012 20:50 Re: pamiętnik Poldka - koniec świata str 63

Poznałam dziś przy kasie w PoloMarkecie baaardzo miłą Panią :)
Co się okazało? Że to Duża Poldka :ok:
Jeśli znajdzie się wolny kącik dla mnie to chętnie zajrzę na sabat, żeby poznać Poldusia, jego towarzyszy i inne miłe ciocie, te z okolicy i nie tylko.
A teraz poczytam sobie Twój pamiętnik...

Koki-99

Od: Pt mar 23, 2007 13:48

Post » Czw gru 20, 2012 21:44 Re: pamiętnik Poldka - koniec świata str 63

Koki-99 pisze:Poznałam dziś przy kasie w PoloMarkecie baaardzo miłą Panią :)
Co się okazało? Że to Duża Poldka :ok:

:D :D I jak tu nie wierzyć w przeznaczenie :D
Obrazek

bulba

[poprzednia][następna]