OTW9- ...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lip 03, 2013 7:20 Re: OTW9-Żuk(*)...futer ci u nas dostatek ... :( foty 59

Dzięki za kciuki. Proszę je potrzymać za całokształt jeszcze bo i Tamunia fluczy się. A dziś jedzie do okulisty i będzie horror podróżowy. Tamuni humor dopisuje więc jakoś trawię jej zapyziałe oczki i nosek.
Mamunia wczoraj dostała nos-pę i espumisan by jazdy w brzuszku załatwić odmownie. Wieczorem zdecydowanie się lepiej poczuła a dziś zameldowała się na śniadaniu opyskowując moje ociąganie. Moja wina. Fakt. Nie dałam im jeść przed pójściem do dzików zakładając, że głodna nie jest jak wczoraj źle się czująca. Z noska jednak leci, bąbli i przeszkadza. Ale dałą sie pogłaskać. malce cudne. Ostatnio cudne jest mocno nadwyrężonym słowem u mnie. Ale są CUDNE. Gadające do nas, pchające się na kolana, szukające kontaktu, wywalają brzuszki i są pięknie nieporadne.
Wczoraj siedziałam z nimi z gołymi nogami. Moje kopytka są dziś w delikatnych czerownych znaczeniach. Założyłam czerwoną spódnicę by się dobrze wszystko komponowało kolorystycznie.

Karolinka dziś rano przejedzie się do weta i on zdecyduje co dalej.

Pobiegłam do dzikunków mało radośnie. Gnaty mnie bolą i przytomność zawodzi. Wczoraj padłam jak betka po pracy na wyreczko i zamykając błogo oczki pomyślałam, że tylko na chwilkę. I film mi się urwał na dłużej niż chwilkę. A takie miałam plany robotowe, ogłoszeniowe i inne różniste. Moje padnięcie nie przeszkodziło mi paść ponownie jak przyzwoity czas na sen nastał.
Mało przytomna jestem bardzo. I już. Urlopu mi trzeba od pracy zarobkowej.Od pindrzenia się, malowania oczek modrych, żelowania kudełek, prasowanek i obcasów. W urlopik polegnę na wyreczku jak od dzikunków wrócę i boczki będę przekładać aż do bólu. Zapyziałymi oczkami będę patrzeć na świat a moje balde lico nie ozdobi sztuczny rumień. Nie uprasują spódnicy, spodni ani...bielizny :wink: Dam urlop Samochwale. Sikunkowy D. zostanie na służbie bo taka jego rola. Ale będzie mógł nosek zwolnić z wysokich obrotów niuchowych. Urlopu, urlopu...
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro lip 03, 2013 16:22 Re: OTW9-Żuk(*)...futer ci u nas dostatek ... :( foty 59

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Śro lip 03, 2013 20:57 Re: OTW9-Żuk(*)...futer ci u nas dostatek ... :( foty 59

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Śro lip 03, 2013 21:43 Re: OTW9-Żuk(*)...futer ci u nas dostatek ... :( foty 59

prosisz=masz :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Śro lip 03, 2013 21:43 Re: OTW9-Żuk(*)...futer ci u nas dostatek ... :( foty 59

I ode mnie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Śro lip 03, 2013 21:50 Re: OTW9-Żuk(*)...futer ci u nas dostatek ... :( foty 59

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Czw lip 04, 2013 7:00 Re: OTW9-Żuk(*)...futer ci u nas dostatek ... :( foty 59

Kciuki wielkie trzymam zawsze!
Czy mam dostęp do kompa, czy nie.
I potwierdzone na piśmie! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nie wiem, kiedy odrobię zaległości w czytaniu... :roll:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Czw lip 04, 2013 7:45 Re: OTW9-Żuk(*)...futer ci u nas dostatek ... :( foty 59

I co u doktora ?
:ok: :ok: :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Czw lip 04, 2013 7:52 Re: OTW9-Żuk(*)...futer ci u nas dostatek ... :( foty 59

Spóźnione ale szczere :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw lip 04, 2013 7:59 Re: OTW9-Żuk(*)...futer ci u nas dostatek ... :( foty 59

Dzięki za kciukasy. Pomogły.
Jazda pod słońce z zatrzymanką na każdych światłach jest bliska tortury średniowiecznej. Dyszacy kot w ramionach dodaje tej torturze pikanterii. A grzejące futerko na nagim dekolcie dobijało jeszcze. Ot taki szczególik co podróż upatrakcyjnił potowo. Bo Tami nie chce jeździć w kontenerku. Jeździ w mych ramionach wtulona i mrucząca. Mamy klimę (a co :piwa: , mamy) w aucie i Janusz puścił spory strumień chłodu by dziecię ochłodzić . Mała zajęła się, jak już wywalczyła łapkowanie na rączkach, płynącym powietrzem. Śmiesznie to wyglądało. Zadzierała główkę szukając powiewu, wyciągała łapinki łowiąc prąd a potem patrzyła zdziwiona na świat w około nie widząc tego czegoś co jej pysiek smyra.
U weta rozwalona na kolanach czekała na wizytę wzbudzając zachwyt swoim wyglądem. Tami to luzak znający swoją wartość. Dumnie przyznałam się do jej posiadania łaskawie zezwalając na głaski głośnym proszę głaskać dopóki jesteśmy... :mrgreen:

Doktorka była wyglądem Tami zachwycona. Bo taka duża, taka odważna, taka piękna... Tamunia przyjmowała z należyta łaskawością zachwyty nad sobą. Ale jeszcze więcej zachwytów było nad oczkami. Ludzie, jak ja się cieszę z tego co słyszałam. :piwa: Tamunia będzie widzieć prawdopodobnie dobrze na dwa oczydła i prawdopodobnie operacji nie będzie!!! A taki był bardzo nie ciekawy werdyk doktorki na początku. Bo Tamuni oczki były pskudnie paskudne. Sama p.Marta była zdziwiona tak dobrymi postępami i dobrą reakcją na leki. No może nacięcie 3-powieki będzie jednak, ale to też nic pewnego. Zwapnienie, które miało zostać ,wykruszyło się prawie dokumentnie w prawym. Lewe ma jeszcze ślady. Oczka opuchnięte bardzo ale to zejdzie. Tygodnie zakrapiań opłaciły się. Tony leków też się opłaciły. Tylko trzeba trzymać kciuki by nic dziecku się nie przyplątało co by zawaliło dobre wyniki. Niestety tak może być. A my mamy DT. Gdzie bied dostatek.
Jeszcze kropimy ale tylko 2 lekami. Ufff, jaka ulga. Jak nic nie będzie z Tami patrzałkami sie działo to za m-c wizyta.
Powrotmna droga była podobna jak jazda do stolicy. Tylko z ta różnicą, że Tamka raczyła była uwalić sie mi na kolanach i pospać się.

Wszystkim Wam Kochani bardzo raz jeszcze dziękujemy za pomoc, wsparcie i kciuki. Dzięki Wam Tamcia będzie widzieć. Kciuków proszę nie puszczać. Tak na wszelka wszelkość
:1luvu:

Karolcia, mamunia dostaje unidox bo coś tam się dzieje w gardziołku. Oby na dziecionki sie nie przeniosło. Tami nie dostaje nic choć nosek gulgocze a oczki łzawią. Obie dziewczyny +Topinek dostają uodparniacze. Topinek znów ma sierść marną. Poczekam na efekt wzmacniania .
Obrazek

ASK@

Post » Czw lip 04, 2013 8:03 Re: OTW9-Żuk(*)...futer ci u nas dostatek ... :( foty 59

Zadbałaś o oczydła Tami :piwa: :1luvu:

iwona66

Post » Czw lip 04, 2013 8:10 Re: OTW9-Żuk(*)...futer ci u nas dostatek ... :( foty 59

iwona66 pisze:Zadbałaś o oczydła Tami :piwa: :1luvu:

Bardziej Janusz i Danka do tego się przyłożyli. Na nich dzionek spoczywał. Ja najbardziej ranek miałam opanowany i od wczesnych godzin zaczynałam mordowanie kota. Mała miała 6 różnistych specyfików do oczu i późnym rankiem czasu brakło. Tym bardziej, że gad wiedział o swoim umordowaniu i wolał z drogi zejść. Lub pobawić się. Ale warto było.
Obrazek

ASK@

Post » Czw lip 04, 2013 8:17 Re: OTW9-Żuk(*)...futer ci u nas dostatek ... :( foty 59

No dobra :mrgreen:
Danusiu ,Januszu dziękujemy :1luvu:

iwona66

Post » Czw lip 04, 2013 8:39 Re: OTW9-Żuk(*)...futer ci u nas dostatek ... :( foty 59

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Czw lip 04, 2013 8:49 Re: OTW9-Żuk(*)...futer ci u nas dostatek ... :( foty 59

Dzięki za Waszą troskę :1luvu: I :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za Tami :ok: :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

[poprzednia][następna]