Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Wto sty 29, 2013 15:42 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Jest dobra metoda ale trzeba zdobyć taką kratkę plastikową pod prysznic.
Docinamy ją pod wymiar kuwetki i wkładamy, kot robiąc tam siku (kuweta bez żwiru, postawiona pod kątem delikatnym aby dawała minimalny spadek) nie moczy sobie łapek moczem (bo mocz wpływa pod kratkę) i robi to chętnie, to znaczy sika.

Coś takiego:
Obrazek

Albo jeszcze lepsze takie (edytowalam poprzednie zdjęcie bo udało mi się znaleźć lepsze):
http://i.ebayimg.com/00/s/NzUwWDEwMDA=/ ... ~48_20.JPG
Ostatnio edytowano Wto sty 29, 2013 21:59 przez aassiiaa, łącznie edytowano 3 razy
Powód: zmieniłam za duże zdjęcie na link
12 stycznia 2014 mija rok od kiedy Tigra jest z nami :)

ManfredkotTusi

Od: Czw cze 18, 2009 0:42

Post » Wto sty 29, 2013 15:42 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Monika_Krk pisze:......
Powinni wymyślić coś co ... hmmm... żwirek - przecież wycisnąć się go nie da- a szkoda.
...

np: http://animalia.pl/produkt,13832,164,catrine-zwirek-do-pobierania-moczu-perelki-200g.html
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Wto sty 29, 2013 15:44 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

piotr568 pisze:
Powinni wymyślić coś co ... hmmm... żwirek - przecież wycisnąć się go nie da- a szkoda.
...

np: http://animalia.pl/produkt,13832,164,catrine-zwirek-do-pobierania-moczu-perelki-200g.html

Obrazek

Dziękuję Piotr - ja jeszcze nigdy tego nie robiłam - stąd nie wiedziałam.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Wto sty 29, 2013 19:19 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Bedetka pisze:magaaa a jaki masz żwirek? Przecież jak wyparzysz to on się zbryli, wchłonie tą wodę, no nie wiem... jak?

Sama dasz Michasi zastrzyk...? 8O

W prawdzie się wyjaśniło w tzw międzyczasie, ale powiem na wszelki wypadek, że kuweta będzie pusta :mrgreen:

Co do zastrzyków - swego czasu intensywnie tymczasowałam, z reguły koty trafiające do mnie były chore, nigdy nie byłam mega zakocona, ale bywało, ze miałam w jednym czasie trzy biedy do obejścia, w różnych stanach. Więc chyba bym oszalała, gdybym z każdym na każdy zastrzyk musiała latać do wet.
Wetka mnie nauczyła, to łatwe.
Tzn podskórne.
Domięśniowe - trochę trudniejsze.
Dożylnych nie ruszam.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Wto sty 29, 2013 20:35 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Magaa ja jestem doktór a dożylnych dawać nie umiem:)
Bo w moim fachu się nie daje- owszem, daję pod spojówkę,za gałkę oczna...a czasem wyjmuje igłą ciało obec z oka-ale w żyłę bym się nie wkłuła i już!Nie miej kompleksów.

Kończąc wątek Pani: zdecydowałyśmy,że Ryżyk poprostu pójdzie do innego domu- dom większy, też zabezpieczone okna, będzie solistą z mozliwością dokocenia,Państwo pochowali kota po długim życiu...sami go zbadają , zaszczepią na wszystko- bo to ich kot przecież.Wizyta PA w piętek,ale to formalność w sumie.
Pani nie wypowie się tu, bo pisze...dziwnie.
Nie, nie wkleję odpowiedzi, nie jestem upowazniona.Jest gotowa sfinansować badania, ale w sumie nie wiem czy nam nie grozi czy propnuje nam pomoc straży miejskiej i ekologicznej.Panią się trudno czyta.Pani może i nie jest zła,ale jakoś się nie porozumiewamy.A porozumienie jest konieczne w tej sytuacji.

Mnie nie podoba się jedno-"lepszość" rezydenta nad kotem od nas.Choroba Ryżyka- trudno, wzruszamy ramionami i szukamy dalej.
"JA"(Pani) muszę mieć zdrowego, jak najlpszego kota za darmo.
A JA (znaczy - ja, Kotkins) biorę "bo sobie nie poradzi".I może nie rozumiem podejścia Pani.

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Wto sty 29, 2013 20:46 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

amen
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Wto sty 29, 2013 21:25 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

PERSY:

- Baltazar czeka na wyniki.I jedzie (daj Boże!) do Łodzi do DS.Do Pana i jego synka-czekają na niego...
- Felicja jest niestety zdrowa na ciele (mocz zbadany, nerki, usg)- i całkowicie niekuwetkowa.Sika chętnie na miękkie- czyli łóżko np.W tej sytuacji trafi do łazienki w fundacji na szkółkę kuwetowania.I -znów -DAJ BOŻE- opanuje tę trudna sztukę.
- Bazyli w DT u Magii- jutro zostaną ustalone szczegóły PA- oby jak najszybciej....
- Leosia- ma przed sobą laryngoskopię i operaję nosa.Jeśli Magaaa ją weźmie (po laryngoskopii) będzie czekała na zabieg u niej.Po wyadoptowaniu Bazylego...
- NIE MAMY DT dla najpiekniejszej z persów -Lukrecji.Dotychczasowy zaczał szukać na własną rękę DS.Bez PA, bez umowy-ot, rzuci się kota temu, kto przyjdzie...nie pytajcie.Był kłopot z podesłaniem nam zdjęć kota i to nas zastanowiło...taaa....

Czy ktos może wziąść slicznego, kuwetkowego , urokliwego persa do DS?
W Warszawie, mało zakocony.
Pytamy bo to na krotko- jak obfocimy to się sypną oferty...

kotkins

Post » Wto sty 29, 2013 21:38 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

A co u małej persiej rodzinki?
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto sty 29, 2013 21:42 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Doczytałam. Jakoze dziś tlumczylam wloski na rosyjski, potem rosyjski na angielski, a angielski na włoski..........kurna pani też dam rade! - ide czytac.......
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Wto sty 29, 2013 21:42 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Nie wiemy,ale brak wiadomości traktujemy jako wiadomośc dobrą....

kotkins

Post » Wto sty 29, 2013 22:02 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Po raz kolejny odnoszę wrazenie, ze pani pisze w obcym jezyku, po czym sobie w translatora wrzuca. To nie złośliwośc, czesto takie teksy czytuje, bo sprytni uczniowie moi uwazaja, zem glupia 'zyl na czekolada kraty, bo pracowal wokol zegara" - polecam tlumaczenie znajacym angielski - mozna sie poplakac ze smiechu.

Nie Kotkins pani nas eco straza nie straszy. Przeciwnie wystarczylo im lub policji wreczyc zdjecia ( sadze ze kotow i meliny.........) i sami by do akcji wkroczyli, zaden zul by nie podskoczyl. Ludzie naprawde wierza, ze to tak dziala. idziesz na policje, zglaszasz, ze sasiad meczy psa.......dzielny policjant lapie za giwere i bach bach sprawa zakonczona........Kto kiedykolwiek uczestniczyl w tzw. interwencji wie, ze nawet tzw "wparcie i zabezpieczenie "jest nader trudno uzyskac.

Poza tym sie pani obrazila i tyle. Gdybym byla zlosliwa to bym dodala mase........ale po co. Nie ta fala odbioru. Pani sie zna na kotach od 50 lat.....generalnie chciala zabezpieczyć swojego kota, którego wina nie jest, ze na kolegę kasy zabraklo. Zgadasz sie? Ja tak.......Nie jest to wina kota.
Obiecalas pani testy na bialaczke ponoc.........kurna nie wiem jak to sie przeprowadza u ludzi, wiec sie sama tlumacz:-)

przepraszam........jestem tylko czlowiekiem..............odbieram dziesiatki maili..........nawet na urlopie nie umiem sie calkiem odlaczyc...........nie jestem idealem........moj avatar spaceruje w podpisie..........nie moglam sie powstrzymac:-)

A Szalony Kot - mialas racje...........pani nie wzięla kotki z Jokota, bo zakocony dom 22 kotami nie zagwarantuje bezpieczenstwa. Jaki ten swiat jednak maly.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Wto sty 29, 2013 22:08 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

piotr568 pisze:
...

Można też kupić kuwetę z podwójnym dnem.
O taką
http://animalia.pl/produkt,5914,40,savi ... 10-cm.html

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto sty 29, 2013 22:41 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Fffszysko zrsumiałam jak mówi moja Fio.

Mam dziś dobry dzień.Napisała Pani 2- młoda (21lat),że chce persa, chce pomóc itd.
Nawet zorientowana.
Wie co to kuweta,że trzeba zabezpieczyć okna itp.
Koty miała.Rokująca.Trochę.

No to ja podaję telefon - swój - i proszę o kontakt.
Na co P-2 podaje mi jakiś numer , swojego chłopka .Ani chybi- telefonu.
Zapytuję istną -a co to za numer??
Aaaa...to numer jej chłopka MAM DO NIEGO ZADZWONIĆ SOBIE i porozmawiać, bo to on właściwie chce kota adoptować...
No, mogę se zadzwonić , w końcu jak ona adoptuje kota to ja mam interes zadzwonić do niej c'nie??

A do Kociego Świata przyjechali dziś z niezapowiedzianą wizytą PAŃSTWO z mamą(!)po kota.
Bo chceli kota.
I byli pewni,że wyjadą z kotkiem.No bo czemu nie?Oni są fajni przecież.Naprawdę.
Okien nie, nie maja zabezpieczonych,ale żaden im kot dotąd nie uciekł.
I ta wredna Katarzyna (jak zobaczyła ludzi w drzwiach swego domu omal na zawał nie zeszła!) IM KOTA NIE DAŁA!!!
PASKUDA TAKA!

Ludzkość mnie nieodmiennie zaskakuje i zadziwia...

Ale o Panu co to chciał kota "na jutro, na 11 do Olsztyna" to już Wam chyba opowiadałam?
To z innej kociej puli było...ale to był rekard.Mój osobisty!

kotkins

Post » Wto sty 29, 2013 22:47 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

kotkins pisze:Fffszysko zrsumiałam jak mówi moja Fio.

Mam dziś dobry dzień.Napisała Pani 2- młoda (21lat),że chce persa, chce pomóc itd.
Nawet zorientowana.
Wie co to kuweta,że trzeba zabezpieczyć okna itp.
Koty miała.Rokująca.Trochę.

No to ja podaję telefon - swój - i proszę o kontakt.
Na co P-2 podaje mi jakiś numer , swojego chłopka .Ani chybi- telefonu.
Zapytuję istną -a co to za numer??
Aaaa...to numer jej chłopka MAM DO NIEGO ZADZWONIĆ SOBIE i porozmawiać, bo to on właściwie chce kota adoptować...
No, mogę se zadzwonić , w końcu jak ona adoptuje kota to ja mam interes zadzwonić do niej c'nie??

A do Kociego Świata przyjechali dziś z niezapowiedzianą wizytą PAŃSTWO z mamą(!)po kota.
Bo chceli kota.
I byli pewni,że wyjadą z kotkiem.No bo czemu nie?Oni są fajni przecież.Naprawdę.
Okien nie, nie maja zabezpieczonych,ale żaden im kot dotąd nie uciekł.
I ta wredna Katarzyna (jak zobaczyła ludzi w drzwiach swego domu omal na zawał nie zeszła!) IM KOTA NIE DAŁA!!!
PASKUDA TAKA!
Państwa się sprawdzi, może są jednak rokujący...

Ludzkość mnie nieodmiennie zaskakuje i zadziwia...

Ale o Panu co to chciał kota "na jutro, na 11 do Olsztyna" to już Wam chyba opowiadałam?
To z innej kociej puli było...ale to był rekard.Mój osobisty!

Edit : P2 odpisała.
Mam napisać do jej chłopka bo przecież z nim mam się umawiać na wizytę.
Dlatego to ja mam dzwonić.
Ale już nie.Pani nie wyraża zgody na kontakt z nami pod rygorem prawnym etc,etc.
Oczywiście żaden mail nie został podpisany nazwiskiem- wyłącznie pseudonimem.Z rozpędu w "rygorze prawnym" P2 podała nazwisko chłopka :ryk:

I nie piszcie mi,że "kto ma kota, ten ma władzę".
Kto ma kota ten powinien żebrać u P2 ...

kotkins

Post » Wto sty 29, 2013 22:52 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

pewnie dzwonila do chlopka.i powiedziala o zabezpieczeniach okien etc i umowie. i chlopkowi odechcialo sie. w koncu tyle zachodu dla kota :evil:
a pod rygorem prawnym zakaz kontaktu :arrow: z eco? przemowicie. chlopek rozumu nabierze, albo nie daj losie poderwiecie chlopka na persy :mrgreen: i bedzie madrzejszy albo co?
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

[poprzednia][następna]