*SO-Dzieci i Młodzież.Płochliwe koty znowu na dwór??? :(*

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Pon mar 01, 2010 15:27 Re: *Schr.Op.-Dzieci i Młodzież. Robi i Abby[*] ;(.1% str.1sza*

Serdecznie zapraszam do wątku OFFICE'a/ MARCA viewtopic.php?f=13&t=108382
Ostatnio edytowano Pon mar 01, 2010 19:27 przez sygitka21, łącznie edytowano 1 raz

sygitka21

Od: Wto wrz 08, 2009 21:16

Post » Pon mar 01, 2010 15:29 Re: *Schr.Op.-Dzieci i Młodzież. Robi i Abby[*] ;(.1% str.1sza*

Zapraszam do wątku FILONA :) viewtopic.php?f=13&t=108380

sygitka21

Od: Wto wrz 08, 2009 21:16

Post » Pon mar 01, 2010 17:43 Re: *Schr.Op.-Dzieci i Młodzież. Robi i Abby[*] ;(.1% str.1sza*

Zapraszam do wątku Ryjka - viewtopic.php?f=13&t=108386

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pon mar 01, 2010 19:25 Re: *Schr.Op.-Dzieci i Młodzież. Robi i Abby[*] ;(.1% str.1sza*

Odmeldowuję zrobienie ogłoszeń Marcowi.

Obrazek

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Pon mar 01, 2010 20:13 Re: *Schr.Op.-Dzieci i Młodzież.Abby walczy.Robi[*].1% str.1sza*

DGrażyna pisze:
-Buffy- pisze:W swoich nowych domkach też już są:

Grześ

Obrazek

a dzisiaj Grześ już dał się pomiziać, nawet nieśmiało nastawił brzucho do miziania :D , oswaja się z domkiem no i pierwszą noc przespał w łóżku :lol:
a i jeszcze imię uległo zmianie- ponieważ mój TŻ ma na imię Grześ- więc jego mama postanowiła zmienić imię kotulcowi... żeby się nie mylili jak będzie wołała :lol: . To teraz Maurycy- tak jak mój nieodżałowany, kochany kot....

Widziałam Grzesia osobiście - coś pięknego :) taki mini pingwinek ;) super że tak się otworzył :1luvu:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Wto mar 02, 2010 19:11 Re: *Schr.Op.-Dzieci i Młodzież. Robi i Abby[*] ;(.1% str.1sza*

Wiele maluchów i kociej młodzieży jest wycofanych, nieufnych i bojaźliwych.

Ale w swoim krótkim życiu nie zaznały przecież niczego dobrego.

Porzucono je, wyrzucono, nie chciano. :(

-Buffy-

Post » Wto mar 02, 2010 20:10 Re: *Schr.Op.-Dzieci i Młodzież. Robi i Abby[*] ;(.1% str.1sza*

Niektórym trzeba poświęcić więcej czasu i cierpliwości innym mniej ale każdy kot powinien odnaleźć w sobie miziaka i o ile trafi do dobrego domu zaufa na nowo człowiekowi.
Obrazek

http://www.kociarnia.opole.pl
Bazylku,Roberciku[*]Pamiętamy

daga80

Od: Pon paź 05, 2009 19:21

Post » Śro mar 03, 2010 21:37 Re: *Schr.Op.-Dzieci i Młodzież. Robi i Abby[*] ;(.1% str.1sza*

Serdecznie zapraszamy na Bazarek - ekologiczne torby na zakupy. :)

-Buffy-

Post » Pt mar 05, 2010 6:49 Re: *Schr.Op.-Dzieci i Młodzież. Robi i Abby[*] ;(.1% str.1sza*

Zapraszam wszystkich na bazarek
Coś dla kolekcjonerów na koty ze Schr.Opole
do końca niedaleko - sobota godz. 21.00.
Obrazek

fcmedyk

Od: Pon cze 08, 2009 6:29

Post » Pt mar 05, 2010 17:45 Re: *SO-Dzieci i Młodzież. 1% str.1sza.Prośba o pomoc str 55*

Nie wiem czy pamiętacie jeszcze Krzysia bez stópki i jego brata Kostka?

-Buffy- pisze:Kostek dzisiaj pojechał do swojego nowego domku.
Domek został uprzedzony o zachowaniu malucha i obiecał dać tyle czasu, ile maluch będzie potrzebował.

Obrazek

Powodzenia Kocurku. :)

Dostałam dziś maila :)

Witam,
to chyba telepatia, bo właśnie myślałam, żeby po roku od zabrania Kostka a teraz już Brunnera napisać o nim troszkę.
Zadomowił się całkowicie, pokochał chyba najbardziej mojego męża, który pracuje w domu, więc spędzają razem najwięcej czasu. Śpi z nami w łóżku, głośno domaga się głaskania i miziania, nie przepada za siadaniem na kolanach, ale przesiaduje w różnych dziwnych miejscach np. na rowerze treningowym. Na początku byłam przestraszona, czy podołamy, czy kot się oswoi, ale okazał się fantastycznym indywidualistą. Jak znajdę troszkę czasu to coś jeszcze naskrobię i może uda mi się dokleić jakieś fotki na których kot zaprezentuje się w całej okazałości - już nie przypomina tej przestraszonej kruszynki-drobinki, którą zabieraliśmy ze schroniska.
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Pt mar 05, 2010 19:53 Re: *SO-Dzieci i Młodzież. 1% str.1sza.Prośba o pomoc str 55*

Piękne wieści :D
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Pt mar 05, 2010 20:48 Re: *SO-Dzieci i Młodzież. 1% str.1sza.Prośba o pomoc str 55*

Przyznam się Wam, że napisałam dziś maile do większości domków opolskich ex-sierotek. Do niektórych pisałam z sercem w gardle. Takim domkiem był domek Żelusia. Ostatnie wieści z tamtego roku były załamujące, Geli był dziki, bywał agresywny :( Ponieważ dom nie odzywał się od zeszłego roku, pisałam dziś przygotowana na najgorsze...

Witamy i dziękujemy za pamięć!
Przyznam szczerze, iż napisalibyśmy już wcześniej, ale przypadkiem Pani adres się z poczty jakoś usunął tym niemniej jednak bardzo się cieszymy, że Pani napisała.
Geli, oj "uczłowieczył się" i to bardzo. Jesteśmy niesamowicie z wyboru zadowoleni, kotek od końcówki wakacji zrobił wielkie postępy i okazuje swoją wdzięczność i miłość na każdym kroku. Czasami można go nawet posądzić, iż zachowuje się trochę bardziej jak piesek niż kot - bardzo się cieszy, gdy do domu się wraca, zawsze spędza czas w pomieszczeniach w których my jesteśmy i gdy tylko to możliwe to na kolanach i brzuchu mrucząc głośno, jest bardzo rozmowny, gdy zauważy że do niego się mówi zawsze odpowie (lub gdy czegoś chce), a za to żeby go pogłaskać jest w stanie zrobić wiele...no i bardzo lubi oglądać programy przyrodnicze w telewizji :) Geli ma co prawda czasem swoje dziwactwa, ale który kot ich nie ma :) Bardzo się cieszymy, że jest z nami i myślimy, że on także, gdyż zaufał nam mocno (dla obcych wciąż jest "starym" płochliwym Gelim, ale to pewnie też się z czasem zmieni).
Pozdrawiamy serdecznie (również od Gelego), A.& M. & Geli L*****
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Pt mar 05, 2010 21:51 Re: *SO-Dzieci i Młodzież. 1% str.1sza.Prośba o pomoc str 55*

zapraszam na bazarek książkowy
viewtopic.php?f=20&t=108575&p=5695308#p5695308
oferuję książki dla dzieci, kryminały i to, co się nie mieści w żadnej z tych kategorii (albo mieści się w obu ;))

za pamięci proponuję przynieść na spotkanie książki kucharskie, to zrobimy jakiś bazarek tematyczny
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

kingak

Od: Nie lis 16, 2008 17:09

Post » Pt mar 05, 2010 23:03 Re: *SO-Dzieci i Młodzież. 1% str.1sza.Prośba o pomoc str 55*

Boo77 pisze:Przyznam się Wam, że napisałam dziś maile do większości domków opolskich ex-sierotek. Do niektórych pisałam z sercem w gardle. Takim domkiem był domek Żelusia. Ostatnie wieści z tamtego roku były załamujące, Geli był dziki, bywał agresywny :( Ponieważ dom nie odzywał się od zeszłego roku, pisałam dziś przygotowana na najgorsze...

Witamy i dziękujemy za pamięć!
Przyznam szczerze, iż napisalibyśmy już wcześniej, ale przypadkiem Pani adres się z poczty jakoś usunął tym niemniej jednak bardzo się cieszymy, że Pani napisała.
Geli, oj "uczłowieczył się" i to bardzo. Jesteśmy niesamowicie z wyboru zadowoleni, kotek od końcówki wakacji zrobił wielkie postępy i okazuje swoją wdzięczność i miłość na każdym kroku. Czasami można go nawet posądzić, iż zachowuje się trochę bardziej jak piesek niż kot - bardzo się cieszy, gdy do domu się wraca, zawsze spędza czas w pomieszczeniach w których my jesteśmy i gdy tylko to możliwe to na kolanach i brzuchu mrucząc głośno, jest bardzo rozmowny, gdy zauważy że do niego się mówi zawsze odpowie (lub gdy czegoś chce), a za to żeby go pogłaskać jest w stanie zrobić wiele...no i bardzo lubi oglądać programy przyrodnicze w telewizji :) Geli ma co prawda czasem swoje dziwactwa, ale który kot ich nie ma :) Bardzo się cieszymy, że jest z nami i myślimy, że on także, gdyż zaufał nam mocno (dla obcych wciąż jest "starym" płochliwym Gelim, ale to pewnie też się z czasem zmieni).
Pozdrawiamy serdecznie (również od Gelego), A.& M. & Geli L*****

Łezka się w oku kręci :D
Niech wszystkie odpowiedzi będą takie pozytywne :ok:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Sob mar 06, 2010 22:40 Re: *SO-Dzieci i Młodzież. 1% str.1sza.Prośba o pomoc str 55*

Duduś, Ryjek i Daruś.

Obrazek

-Buffy-

[poprzednia][następna]