Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt maja 22, 2015 9:26 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

ej, Szakira nie jest duża ;) ona jest mała, ale zadziorna :)
szkoda by było przerzucać Milę na ogólny, ona się tak fajnie wyluzowała w izolatce... A na ogólnym jest jeszcze Rosa, która wydaje się przyjazna do kotów. Może by spróbować wypuścić Dakocię na ogólny od początku dyżuru i pilnować, żeby Panny Jedynaczki (N. i Sz.) jej za bardzo nie stłukły...
Obrazek

Pinezkowa

Od: Śro gru 17, 2014 20:53

Post » Pt maja 22, 2015 9:54 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Pinezkowa pisze:...ona jest mała, ale zadziorna :)

Jak to mawiała moja babcia, " ... im fiolka mniejsza tym trucizna silniejsza." :-)

A może zostawić jak jest, Milka osobno, a Dakotę i Rosę wpuścić na zaprzyjaźnienie do pokoju seniorów ? Chyba PS stoi pusty ?? No ogólnym Dakota wycofa się jeszcze bardziej, a Nina i Szakira będą miały używanie nad nią :(
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Krystian C.

Od: Czw kwi 23, 2015 9:27
Post » Pt maja 22, 2015 10:31 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Krystian C. pisze:A może zostawić jak jest, Milka osobno, a Dakotę i Rosę wpuścić na zaprzyjaźnienie do pokoju seniorów ? Chyba PS stoi pusty ??

stoi pusty bo nie jest już pomieszczeniem kociarni...
ObrazekObrazek
Czaruś [*] Porsche [*] Naktis [*] Burasek [*] Gaja [*] Karla [*]

kociarkowaaaa

Od: Czw cze 26, 2014 17:48

Post » Pt maja 22, 2015 10:45 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

kociarkowaaaa pisze:stoi pusty bo nie jest już pomieszczeniem kociarni...

Ok nie wiedziałem.
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Krystian C.

Od: Czw kwi 23, 2015 9:27
Post » Pt maja 22, 2015 12:08 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

JoannElle pisze:Co do Milagros, to ona wylądowała wcześniej na ogólnym właśnie dlatego, że tłukła słabszych :(

Raczej na nią dziewczyny napadały, ona się bała zejść z parapetu i z biurka. Przeniosłam ją, żeby się poczuła bezpiecznie i przestała schizować.

Pietraszka

Od: Nie lis 23, 2014 15:40

Post » Pt maja 22, 2015 12:16 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Milagros całe życie mieszkała ze starszą pania jako jedyny, ukochany i rozpieszczany kot :( Nie umie żyć w stadzie :( I ma swoje schizy :(
Może faktycznie spróbujmy Dakotę puścić na ogólny i zobaczymy. Rosa wydaje się być przyjazna do innych kotów - może znajdą wspólny język z Dakota ;)

Szakira i Nina to faktycznie dwie małe awanturnice :twisted: - za to fantastyczne kicie jako jedynaczki... Miłe, kontaktowe, zabawowe... Kompletnie nie rozumiem czemu tak długo czekają na domki :(
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Pt maja 22, 2015 12:48 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

No, Dakotka będzie zachwycona towarzystwem na ogólnym. ;P będzie szaleć.

Paula P.

Od: Nie lis 09, 2014 10:22

Post » Pt maja 22, 2015 14:31 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Paula P. pisze:No, Dakotka będzie zachwycona towarzystwem na ogólnym. ;P będzie szaleć.

Trzeba ją poobserwować, bo jak ją wypuściłam trochę któregoś dnia, to weszła do szafki i siedziała z Ptysiem :( i nie chciała za bardzo stamtąd wychodzić

Pietraszka

Post » Pt maja 22, 2015 18:23 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Wpadłam dzisiaj na chwilkę. Zauważyłam, że Milagros je tylko przy kimś. Dakota została wypuszczona na ogólny, trzeba obserwować jak się będę pozostałe dziewczyny zachowywać bo Nina polowała na malutką :( Porobiłam dużo zdjęć Dakocie później wrzucę :)
Poproszę czwartek 28 maja :)
ObrazekObrazek

kociarkowaaaa

Post » Pt maja 22, 2015 20:10 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

fotki z dzisiaj :) fotek można używać ;)

Rosa
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Milagros
Obrazek
Obrazek

Rosa, Shakira i Nina
Obrazek

Shakira i Rosa
Obrazek

Nina
Obrazek

Dakota :) bardzo lubi wędkę z piórkami oraz piszczącą myszkę :P nóżki jej się zasiedziały w klateczce dlatego dziwnie chodzi więc trzeba obserwować
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek

kociarkowaaaa

Post » Pt maja 22, 2015 20:36 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Fantastyczne foty :)

Pietraszka

Post » Pt maja 22, 2015 20:41 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Tak jak piasała kociarkowaaaa Dakota została dzisiaj na ogólnym. Ponad godzinkę obserwowałyśmy jak zachowują się koty wobec niej. Myślę, że muszą ustalić sobie hierarchię. Nina syczała i warczała na Dakotę, ale łapoczynów nie widziałam. Dakota chyba zadowolona, bo szalała za piórkiem i myszką. Dobrze, że już wyszła z klatki bo chyba troszkę kosteczki się zastały.
Apetyty dzisiaj wszystkim dopisywały.
Włączyłam dzisiaj lampy - w składziku jedną i drugą w kuchni. Były włączone przez ponad 3 godziny.
Shakira dzisiaj dała się pięknie wyczesać - była baaarrrrdzo zadowolona :201461
Rosa i Ninka biegały za kabanoskami, Kociarkowaaa Milagros wymiziała, a Pyma Dakotę.

MaPi

Od: Pon maja 21, 2012 13:31

Post » Pt maja 22, 2015 20:42 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Zajrzałam wieczorem do kociarni, żeby sprawdzić, jak sobie radzi Dakota na ogólnym. No więc radzi sobie całkiem nieźle, nie chowa się, raz Ninka do niej podeszła i zasyczała - Dakota w ogóle się nie przejęła, więc Nina dała spokój. Pobawiłam się z nią piórkami i piłeczkami, wymiziałam. Nie zauważyłam, żeby biegała w jakiś szczególny sposób, mam nadzieję, że to znaczy, że nóżki szybko wracają do normalnego stanu.
Obrazek

JoannElle

Od: Pt wrz 21, 2012 20:00

Post » Pt maja 22, 2015 21:01 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

JoannElle pisze:Zajrzałam wieczorem do kociarni, żeby sprawdzić, jak sobie radzi Dakota na ogólnym. No więc radzi sobie całkiem nieźle, nie chowa się, raz Ninka do niej podeszła i zasyczała - Dakota w ogóle się nie przejęła, więc Nina dała spokój. Pobawiłam się z nią piórkami i piłeczkami, wymiziałam. Nie zauważyłam, żeby biegała w jakiś szczególny sposób, mam nadzieję, że to znaczy, że nóżki szybko wracają do normalnego stanu.

Dzięki za wieści :D Przy nas też się nie chowała Dakota i wyglądała na zadowoloną.

MaPi

Od: Pon maja 21, 2012 13:31

Post » Pt maja 22, 2015 21:11 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

:) to dobre wiadomości, dzięki

Pietraszka

[poprzednia][następna]