*Lubelskie Tymczasy*

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sty 15, 2013 21:47 Re: *Lubelskie Tymczasy* Dzika Zebra nie ma szans na oswojen

sterylka Zebry w sobotę. koszt 100 zł.

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Czw sty 17, 2013 0:19 Re: *Lubelskie Tymczasy* Dzika Zebra nie ma szans na oswojen

Zebra po sterylce. Ma się dobrze - ledwo wybudzona, a już syczy.
Złapałam ją z wielkim trudem i po wielu próbach - mimo, że żyje obok mnie (siedzi na wannie kiedy się kąpię) - jest dzikim kotem... :(
Dobrze, że przy okazji sterylki udało się ciachnąć pazury, bo była z nimi groźna.
Niestety, dzisiaj nie udało mi się dostać aparatu i nie zrobiłam zdjęć. Mam nadzieję, że jutro będzie okazja.
Koszka - nie mogłam rozmawiać dzisiaj przez tel.

kwiatkowa

Post » Czw sty 17, 2013 9:16 Re: *Lubelskie Tymczasy* Dzika Zebra nie ma szans na oswojen

Ciekawe jak się teraz miewaję koty w LKJ - kiedys było ich kilka i wyglądały całkiem przyzwoicie.
Ja widziałabym Zebrę w stajni albo przy gospodarstwie.
Trzymaj sie kwiatkowa
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Czw sty 17, 2013 10:47 Re: *Lubelskie Tymczasy* Dzika Zebra nie ma szans na oswojen

Dzięki Ando. Generalnie jakichś wielkich problemów nie mamy ze sobą (jeżeli nie musimy się łapać) - bytujemy obok. Tylko czasem szkoda, że jednak nie zaskoczyła. Zebra po sterylce czuje się dobrze - biega i syczy.

kwiatkowa

Post » Czw sty 17, 2013 18:35 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

Dzięki za zmianę tematu :)
Zabra ma się dobrze.
Koszka, a może zanim te zdjęcia skombinuję, to wstawić jakieś Juliana zdjęcie, gdzie nie widać szyi za bardzo. Nikt się nie pozna, że to nie Zebra;) Można napisać w ogłoszeniu, że Zebra ma białą plamkę ("obróżkę") pod szyją i na brzuchu. A poza tym to ona wygląda tak samo...

kwiatkowa

Post » Pt sty 18, 2013 8:37 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

Ok. Porobię ogłoszenia dziś wieczorem z Julianem-"ala Zebrą" (swoją drogą, nie miałam pojęcia, że na brzuchu ma też białą plamkę).
Może macie jakieś pomysły na treść ogłoszenia? Baaardzo proszę o wszelkie sugestie.

Jestem z wami na bieżąco, tylko na tygodniu strasznie zalatanam (czytam głównie z komórki). W weekendy mam więcej czasu.

Anda, wspomniałaś o LKJ-cie. Myślisz, że warto też tam zapytać?

I doradźcie mi, proszę, czy myślicie, że warto brać pod uwagę też stajnie, stodoły itp. dla Zebry gdzie są inne koty? Czy duże ryzyko, że kotę przepędzą?
Obrazek

koszka

Od: Czw paź 11, 2007 17:01

Post » Pt sty 18, 2013 9:39 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

Zapytam dziewczyny która jeździ konno poza Lublinem - to bardzo odpowiedzialna dziewczyna, może zapyta i jest tam kilka razy w tygodniu to w razie czego będzie czuwac.
edit: Jutro zapyta, bo akurat ma jazdy. Stajnia jest w okolicach Mełgwi.

Co do LKJ - zapytać zawsze warto.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Pt sty 18, 2013 16:10 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

Zebra zabunkrowała się pod szafką - pewnie przeżywa traumę łapania, wożenia, ubranka... Mam nadzieję, że się pokaże mi za chwilę, nie chciałabym jej wyciągać na siłę. Zjadła mokre, koopa była, więc wygląda na to, że pod względem zdrowotnym jest okej.
Aparat nadal absent, ale szukam...

kwiatkowa

Post » Pt sty 18, 2013 18:04 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

Anda:
Zapytam dziewczyny która jeździ konno poza Lublinem

Dzięki :).

Co do LKJ, z tym "czy warto" bardziej chodziło mi o to, czy może orientujesz się, czy tam ludzie "mają wzgląd na koty", bo nie byłam tam nigdy.

Teraz-po sterylce- to pewnie dopiero Zebra się utwierdziła w swojej "opinii" o ludziach :| . Eh..
Obrazek

koszka

Post » Sob sty 19, 2013 18:58 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

No widziałaś koszka - fajnie to nie wygląda i kotka po (ponad?) miesiącu pobytu u mnie, dotykana, jest tak samo przerażona, jak była.
Na szczęście brzuszek się ładnie goi - to dzisiaj udało nam się sprawdzić, przy użyciu rękawic narciarskich. Efekt Twojej wizyty - kota wyszła spod szafki i siedzi za kiblem. Znaczy progres.

kwiatkowa

Post » Sob sty 19, 2013 19:12 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

Gdzieś mi wątek zniknął a tu tyle się dzieje. Niestety z ulokowaniem Zebry nie pomogę, bo nie znam takiego miejsca. Ale faktycznie to będzie dla niej najlepsze wyjście.

Kwiatkowa puszczę Ci przelew 30zł, które zostało z bazarku na LT. W końcu Zebra to też LT.

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Sob sty 19, 2013 20:47 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

Dzięki maue :1luvu: Zebra pewnie jeszcze posiedzi u mnie troszkę, no i planujemy ją zaszczepić kiedy wydobrzeje.
Ja mam książek sporo na bazarek i ubrań, tylko kiedy to wystawiać ehhh, i aparatu nie mam jeszcze :(
Mam wielką chęć pozbycia się różnych rzeczy z domu i muszę się za to zabrać jakoś konkretniej, a przy okazji dozbierać na tego i ewentualne kolejne tymcasy. Może ktoś ma do opchnięcia trochę czasu? ;)

kwiatkowa

Post » Sob sty 19, 2013 23:04 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

viewtopic.php?f=1&t=149882 a może - co do Zebry - spróbować tu?
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Nie sty 20, 2013 10:30 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

No właśnie, Zebra się nie boi, ona jest przerażona kontaktem z ludzką ręką. A ma takie króliczo miękkie futerko..
Wcześniej, jak pisałam, byłam za tym, żeby ją na siłę brać na kolana i głaskać. Po wczorajszej akcji łapania jej żeby sprawdzić brzuszek, też mi się nasuwają myśli "jakim prawem"?. Kota cudna, ale niedomowa, a przynajmniej nie całodobowa.

Robię dalej ogłoszenia.
Pędzlowi muszę też pozmieniać, bo zero odzewu :cry: .
A o Juliana jeszcze nieraz ludzie pytają (nie zdjęłam wszystkich ogłoszeń).
Może znacie/macie jakiegoś czarnuszka jak Julian-ok 4-5 msc., z bursztynowymi oczami? To bym reklamowała. Brak mi czasu, żeby śledzić wszystkie lubelskie wątki.

turkusowa, dzięki :) . Napisałam do pana, czekam na odpowiedź.Jeśli oprócz myszy miałaby dostarczane regularnie jedzenie to miejsce brzmi zachęcająco.
Obrazek

koszka

Post » Nie sty 20, 2013 10:35 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

Koszka, zrób krótki wątek na kociarni, że są domy dla czarnego - na pewno się ktoś znajdzie, kto takim dysponuje. Na LT raczej ludzie z zewnątrz nie zaglądają, chociaż może LT zaglądają na zewnątrz ;)

Pan z tego wątku od turkusowej wydaje się sensowny na pierwszy rzut oka, tylko nie wiadomo skąd on. Jakby trzeba było dowieźć i nie było megadaleko, to ja pojadę.

Efektem naszej wczorajszej akcji jest to, że Zebra wychodzi na łazienkę i śpi w szufladzie, a nie pod szafką.
Apetyt w normie, urobek w kuwecie.

Dałam Zebrę na FB. Udostępnijcie please.

kwiatkowa

[poprzednia][następna]