Szczytno - potrzebujemy DT, DS.. dużo kotów, 3 kolejne w DS!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro kwi 06, 2011 18:58 Re: Szczytno - pieszczoch Bryś z białaczką DT!!! bo schronisko ?

Basiu świeżo po kastracji jeszcze może się zdarzyć. Może by zbadać mocz i nerki? :roll:

Badanie to Brysiowi bardziej, bo jemu się zdarza i to tylko z siuśkami. Co do Makarego to spróbuj kuwetę pustą całkiem, kuwetę z gazetami i kuwetę ze zwykłym piachem z podwórka. I jak zrobi kupę to nie wyrzucaj tylko wrzuć do kuwety a zaraz za kupą wrzuć do kuwety Makarego.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro kwi 06, 2011 19:10 Re: Szczytno - pieszczoch Bryś z białaczką DT!!! bo schronisko ?

Też tak pomyślałam o tym zwykłym piasku ,pójdę zaraz przyniosę i spróbuję,przecież on żył na podwórku więc może nic innego nie zna.Chciałabym by ten transport który zapewnia Meksykanka był maksymalnie wykorzystany i żeby pojechały chociaż dwa koty.Meksykanko dziękuję.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Śro kwi 06, 2011 20:02 Re: Szczytno - pieszczoch Bryś z białaczką DT!!! bo schronisko ?

Zaraz, zaraz to ja powinnam podziękować wszystkim, że kociastym pomagają...
Ponieważ ja żadnej fachowej pomocy udzielić nie potrafię,jestem kociolubem, ale do niedawna nie odróżniałam FIPu od FIVu - to choć tyle...

Życzę sobie oczywiście żeby jak najwięcej zwierzaków miało szansę na transport w niedzielę (trasnporterki się znajdzie, 1 na pewno u Sebow)... ale jeśli nie teraz... to na pewno jeszcze jakieś kociaste z nami pojadą w przyszłości...
Co prawda organizuję mojemu TŻowi wszystkie weekendy, ale cóż... starać się trzeba.

Mam nadzieję, że dzięki poradom Gibutkowej uda się zaradzić problemom...

A gdzie miałabym przekazać whiskasunię przyszłemu domkowi ?
Rozumiem, że w Warszawie ale gdzie, w moim domu, w innym miejscu?
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Śro kwi 06, 2011 20:07 Re: Szczytno - pieszczoch Bryś z białaczką DT!!! bo schronisko ?

Whiskaska dochodzi do siebie po narkozie.Jest bardzo chuda,ciężko oddycha i jest totalnie zarobaczona,wetka powiedziała,że nie widziała jeszcze tylu robali w jednym kocie 8O .Jeszcze dwa tygodnie temu to była zdrowa i grubiutka kotka.........a teraz masakra........nie wiem co by było za tydzień.

Meksykanko,jeszcze raz wielkie dzięki :wink: co do odbioru Whiskaski to podam ci na pw nr.tel do jej domku i się same umówicie gdzie wam odpowiada,ja Warszawy nie znam :wink:

No i trzymam kciuki za Makarego,żeby kuweta z piaskiem mu odpowiadała.

Dzisiaj w schronisku tri-colorka chciała iść z nami,widać ,że też jest już osłabiona,taka piękna koteczka......

ACHA13

Od: Pon maja 31, 2010 11:23

Post » Śro kwi 06, 2011 21:17 Re: Szczytno - pieszczoch Bryś z białaczką DT!!! bo schronisko ?

Piasek przyniesiony i zobaczymy ,mam wrażenie ,że on boi się kuwety.Bryś też zagrożony jemu jutro spróbuję kupić inną większą kuwetę i nowy żwirek.Makary nie chce być sam w łazience ucieka do pokoju przyzwyczaił się do naszego towarzystwa. :oops: Whiskaska wydawała się zdrowa lecz to wszystko jest bardzo złudne w schronisku.Czy znajdzie się jeszcze ktoś kto zechce dać DT jakiemuś kotu z naszego schronu by miał szanse na życie.Proszę jest transport do Warszawy może ktoś ma troszkę miejsca.

horacy 7

Post » Śro kwi 06, 2011 21:27 Re: Szczytno - pieszczoch Bryś z białaczką DT!!! bo schronisko ?

Jeżu - a może nawet niekoniecznie wyłącznie do Wa-wy - ale tak aby udało się w niedzielę jeszc ze dowieźć i wrócić.
Poprosiłabym TŻ-a - a sąsiedz zadbaliby o nasze zwierzęta...

Trzeba stamtąd wyrwać zwierzątka... :cry:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Śro kwi 06, 2011 21:36 Re: Szczytno - pieszczoch Bryś z białaczką DT!!! bo schronisko ?

W tej chwili pewny jest tylko dom dla whiskaski,długowłosy nie wiadomo czy DT się zdecyduje na niego.Źle się to potoczyło wyciągnęłam Brysia na badania bo miał jechać do Krakowa z powodu Felv został,teraz długowłosy nie jest kuwetkowy i nie wiadomo czy pojedzie .Co ja mam z nimi zrobić?Następne potrzebują pomocy ,a u mnie wszystko zalega.

horacy 7

Post » Czw kwi 07, 2011 8:09 Re: Szczytno - pieszczoch Bryś z białaczką DT!!! bo schronisko ?

Rano rozmawiałam z Asią i jest źle z whiskaską ,zwymiotowała wczoraj w lecznicy ogromnymi robalami.Asia mówi ,że teraz wygląda tragicznie jest strasznie chuda i charczy ,ma problemy z jedzeniem ponieważ się krztusi ,ma zalegania wydzieliny nie wiem czy nie ma zmian gdzieś dalej .Makary nie załatwił sie do kuwety z piaskiem jak rano wyszłam z psem poszedł nasikał na rogówkę w kuchni,jestem załamana bo w domu czuć moczem.Najgorzej ,ze załatwia się na łóżka nie na podłogę.

horacy 7

Post » Czw kwi 07, 2011 8:25 Re: Szczytno - pieszczoch Bryś z białaczką DT!!! bo schronisko ?

Basiu kochana - jak mi strasznie przykro....
Tyle kłopotów spada na Ciebie
Cały czas :ok: :ok: :ok: i wciąż mam nadzieję...
Boże każdy dzień w schronie to wyrok.
Biedna Whiskasunia.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Czw kwi 07, 2011 8:48 Re: Szczytno - pieszczoch Bryś z białaczką DT!!! bo schronisko ?

horacy 7 pisze:Rano rozmawiałam z Asią i jest źle z whiskaską ,zwymiotowała wczoraj w lecznicy ogromnymi robalami.Asia mówi ,że teraz wygląda tragicznie jest strasznie chuda i charczy ,ma problemy z jedzeniem ponieważ się krztusi ,ma zalegania wydzieliny nie wiem czy nie ma zmian gdzieś dalej .Makary nie załatwił sie do kuwety z piaskiem jak rano wyszłam z psem poszedł nasikał na rogówkę w kuchni,jestem załamana bo w domu czuć moczem.Najgorzej ,ze załatwia się na łóżka nie na podłogę.

Basia nie wiem co napisac:/ wszystko szło tak dobrze, pamiętam Whiskaskę i ona naprawdę dobrze wygladałą, ale jak pisalaś to wszystko batrdzo złudne. jest parę dni może dojdzie do siebie, miała robale, a Mrówka w ogóle, a były przecież razem. Z Makarym to rzeczywiście problem, nie znam się kompletnie na tego typu sprawach, ale wygląda na to, że on w ogóle nie umie korzystać z kuwety:(

sebow

Od: Pon kwi 26, 2010 12:35

Post » Czw kwi 07, 2011 8:54 Re: Szczytno - pieszczoch Bryś z białaczką DT!!! bo schronisko ?

Meksykanko,wyjazd Whiskaski jest pod wielkim znakiem zapytania.
Na dzień dzisiejszy jej stan jest zły,zobaczymy jutro i w sobotę,ale szczerze mówiąc ja tego nie widzę :(
Gdybym wczoraj wiedziała,że ona jest tak strasznie zarobaczona,chuda i ma tak zaawansowany KK to bym poczekała z tą sterylką.Ale jak ją zabierałam to wyglądała na trochę chorą,nie była tak chuda(a jak sie okazało cały żołądek miała robali)była w miarę wesoła i kontaktowa,ale teraz....... :( po sterylce,która ją całkiem osłabiła,to kicia wygląda tragicznie.

Nie mogła zjeść bo jak nachylała głowę do miski to gardło i nos jej się zapychały i nie mogła oddychać,sterczą jej kości,ale chociaż bidulka przychodzi na głaskanie.

Musiałam ją odseparować od moich zwierząt i kicia siedzi w pralni,ma tam cieplutko i mam nadzieję,że jakoś dojdzie do siebie.Jutro ma dostać kolejny antybiotyk.

Zaraz postaram sie wkleic kilka zdjęć.

ACHA13

Post » Czw kwi 07, 2011 8:59 Re: Szczytno - pieszczoch Bryś z białaczką DT!!! bo schronisko ?

oby doszłą do siebie, Asiu, nie mogłaś wiedzieć, że z nią jest aż tak źle. Ważne, że mimo osłabienia reaguje, jest miziasta, może tylko potrzeba więcej czasu. 3mam za nią duże kciuki i wierzę i że będzie dobrze. Jeśli będzie czegoś potrzeba daj proszę znać, w miarę moich możlwiości postaram się pomóc.

sebow

Post » Czw kwi 07, 2011 9:09 Re: Szczytno - pieszczoch Bryś z białaczką DT!!! bo schronisko ?

sebow pisze:oby doszłą do siebie, Asiu, nie mogłaś wiedzieć, że z nią jest aż tak źle. Ważne, że mimo osłabienia reaguje, jest miziasta, może tylko potrzeba więcej czasu. 3mam za nią duże kciuki i wierzę i że będzie dobrze. Jeśli będzie czegoś potrzeba daj proszę znać, w miarę moich możlwiości postaram się pomóc.

Dzięki Sebow;)
Kicia sterylkę i leczenie ma na koszt TOZ-u,a na krople na odrobaczenie mam z mojego bazarku 40zł,więc na razie finansowo jest ok.Wetka powiedziała,że trzeba ją odrobaczac stopniowo i nie tabletkami,bo taka ilość robali mogłaby ją zabić.

Tak jak myślałam,na zdjęciach ani w połowie nie widać jaka ona chuda:
[url][URL=http://img135.imageshack.us/i/dsc02807zg.jpg/]Obrazek[/url]

Uploaded with ImageShack.us[/url]

ACHA13

Post » Czw kwi 07, 2011 9:18 Re: Szczytno - pieszczoch Bryś z białaczką DT!!! bo schronisko ?

[url][URL=http://img220.imageshack.us/i/dsc02804k.jpg/]Obrazek[/url]

Tu widać jej wcięcie pod kręgosłupem,na żywo to dramat.

[url][URL=http://img27.imageshack.us/i/dsc02793t.jpg/]Obrazek[/url]

ACHA13

Post » Czw kwi 07, 2011 9:21 Re: Szczytno - pieszczoch Bryś z białaczką DT!!! bo schronisko ?

ACHA13 pisze:[url][URL=http://img220.imageshack.us/i/dsc02804k.jpg/]Obrazek[/url]

Tu widać jej wcięcie pod kręgosłupem,na żywo to dramat.

[url][URL=http://img27.imageshack.us/i/dsc02793t.jpg/]Obrazek[/url]

chudzina:(:(:( ale mimo tego widać, że ona jest śliczna:) a jak reaguje na Ciebie?? bo ona jakims super miziakiem nie była chyba?
Asia będzie dobrze, wierzę w to, mam nadzieję, że w razie potrzeby domek poczeka

sebow

[poprzednia][następna]