Ilka ['], Eustachiusz ['], mam dość......

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon wrz 14, 2009 21:08 Re: Ilka ['], mały Eustachiusz - znowu gorzej :(potrzebne kciuk

Inga, jak masz problem czasowy z dostarczeniem malucha, to w drodze do pracy możesz go zostawić na chwilkę u mnie, a ja na 9,00 dowiozę do Centrum, jak coś to dzwoń o poranku dam Ci dokładne namiary gdzie jest moja łazienka ;)
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Wto wrz 15, 2009 8:01 Re: Ilka ['], mały Eustachiusz - znowu gorzej :(potrzebne kciuk

Dziękuję, Andorka, na szczęście nie było potrzeby...

Zaraz jak odeszłam od kompa czarny kolega zaczął wrzeszczeć, że chce wyjść z klatki. Puściłam, latał jak głupi. Pochlipał trochę rosołku (dolałam dużo wody do jedzenia w związku ze sraką), znów polatał, w końcu padł mi na kolanach. W nocy darł sie dwa razy, rano ledwo oczy otworzyłam było wycie, wręcz histeria, on wrzeszczy całym sobą :roll:
Wypuściłam, niech się sąsiedzi wyśpią... dałam indyka zmieszanego z rozdziabaną saszetką - pojadł. Może nie jakieś zawrotne ilości, ale poskubał. Kupy -od czasu zalania połowy kuwety sraczką - nie było.
Przed wyjściem zamknęłam smarka w klatce. Stwierdziłam, że skoro się pruje i lata, to wytrzyma spokojnie do popołudnia. Mam nadzieję, że nie popełniłam błędu...
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Wto wrz 15, 2009 9:22 Re: Ilka ['], mały Eustachiusz -dla odmiany lepiej. Nie rozumiem

dobrze będzie, do popołudnia wytrzyma. Matko jak pomyślę, jak on będzie się znowu wydzierał w lecznicy na tym pobraniu krwi.........:strach:

ja też dziś z Gajeczką jadę po południu.

tylko CC kazała przywieźć próbki qpek kotów...tia...trzy siedzą w jednej klatce i mają jedną kuwetę, ciekawe skąd będę wiedziała, która jest czyja, hiehiehie :lol:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto wrz 15, 2009 9:53 Re: Ilka ['], mały Eustachiusz -dla odmiany lepiej. Nie rozumiem

weź tę najgorszą :twisted:
A takie wahania zachowania i natężenia choroby świadczą, ze jest to choroba wirusowa.
:!:
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Wto wrz 15, 2009 10:02 Re: Ilka ['], mały Eustachiusz -dla odmiany lepiej. Nie rozumiem

Anda pisze:A takie wahania zachowania i natężenia choroby świadczą, ze jest to choroba wirusowa.
:!:

wiem, że mogą o tym świadczyć :( i cały czas się boję...
Mnie też Ania kazała kupę przywieźć. Skąd mam ją wziąć, jak mały smark właśnie przestał kupkać jak najęty? :roll:
Dzwoniłam do TŻ-ta, wychodził do pracy później, kupy nie było, mały spał. Jak się TŻ zbliżył do klatki, to kurdupel otworzył oczka i zaczął nabierać oddechu... TŻ uciekł, zanim mały zaczął znów wyć. 8)

Georg-inia

Post » Wto wrz 15, 2009 19:21 Re: Ilka ['], mały Eustachiusz -dla odmiany lepiej. Nie rozumiem

byliśmy u Cioci Ani Zmienniczki. 6,5 km jechałam 45 minut :twisted: Mały najpierw się darł w przenosce, potem dał za wygraną, dojechaliśmy wypluci oboje.
Dostaliśmy trochę kroplóweczki, zastrzyczek w kark (wrzask!), pobraliśmy materiał na pierwotniaki (wrzask!), a na koniec jeszcze na wszelki wypadek na parwo (wrzask!)
Oba testy ujemne. I niech mi ktoś powie, co to jest? :roll:

A Eustachiusz dziś jak skowronek 8O jak wróciłam z pracy - obudził się natychmiast (wrzask!), wypuściłam, polatał trochę, jedzenie zostawione w misce może nie powiedziałabym, że zjedzone, ale nieźle naruszone, rosołek wyciumkany, zostały wiórki. Po powrocie od weta biegał prawie godzinę, przed chwilą wspiął mi się po nodze i koszulce na ramię i tam zasnął. Przełożyłam na kolana. Śpi. Niestety z jedzeniem znów jesteśmy trochę na bakier.
Jak ktoś mi zasugeruje, że Recovery za 8 zł za 100 g mam dać moim kotom, to zabiję! :evil: no nic, poczekam, aż się obudzi, może zgłodnieje...

Georg-inia

Post » Wto wrz 15, 2009 19:37 Re: Ilka ['], mały Eustachiusz -dla odmiany lepiej. Nie rozumiem

No daje Wam Mały popalić, oby tylko ze zdrówkiem się wszystko wyprostowało, no i wypadało by zacząć jeść, Recovery za 8 zł za 100 g :mrgreen:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto wrz 15, 2009 19:55 Re: Ilka ['], mały Eustachiusz -dla odmiany lepiej. Nie rozumiem

Całusy w drącą się japkę :D niesamowity jest Eustachiusz ;) ale to, jaki jest śliczny wynagradza wszelkie jego ten teges..... maleńkie niedoskonałości :twisted:

Nie jesteś sam, Eustek, mnie też zabrali dziś do Cioci Kłuj Kłuj, dostałam straszliwie piekący zastrzyk w karczek i wsadzili mi coś w tyłek :evil: potem obcięli mi moje tak długo zapuszczane paznokcie, bo niby kłuję i drapię, też coś.... :roll: także wiesz, stary - wiem jak się dziś czujesz. Ja z tego wszystkiego od razu poszłam spać. Choć nie, wcześniej coś zjadlam, ale Ciocia mówi, że to nie było Recovery za 8 zł 100 gram :twisted: - pozdrawiam - Gaja
Obrazek

magdaradek

Post » Wto wrz 15, 2009 20:30 Re: Ilka ['], mały Eustachiusz -dla odmiany lepiej. Nie rozumiem

No chyba Inga, nie żałujesz kotkom dobrej karmy?
Ja chyba sama zjem 6 puszek animondy cuisine w super promocyjnej cenie, kupionej dla Kuby.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Wto wrz 15, 2009 21:14 Re: Ilka ['], mały Eustachiusz -dla odmiany lepiej. Nie rozumiem

taaaa, koleżanki pełne współczucia... :evil:

wrócił TŻ... siedzą z Eustachiuszem na kanapie i obaj jedzą... żółty ser. Gouda. W promocyjnej cenie 11,99 za kilogram :evil:

Georg-inia

Post » Wto wrz 15, 2009 21:25 Re: Ilka ['], mały Eustachiusz -dla odmiany lepiej. Nie rozumiem

Georg-inia pisze:taaaa, koleżanki pełne współczucia... :evil:

wrócił TŻ... siedzą z Eustachiuszem na kanapie i obaj jedzą... żółty ser. Gouda. W promocyjnej cenie 11,99 za kilogram :evil:

toż to bardzo dobra cena! :mrgreen: :lol:

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Śro wrz 16, 2009 7:29 Re: Ilka ['], mały Eustachiusz -dla odmiany lepiej. Nie rozumiem

Georg-inia pisze:wrócił TŻ... siedzą z Eustachiuszem na kanapie i obaj jedzą... żółty ser. Gouda. W promocyjnej cenie 11,99 za kilogram :evil:

:lol: :ok:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Śro wrz 16, 2009 7:45 Re: Ilka ['], mały Eustachiusz -dla odmiany lepiej. Nie rozumiem

no to chyba już wiemy, co jest... przynajmniej mam taką cichą nadzieję.
Rano jadłam swoje mleko z plewkami, Eustachiusz władował mi się do talerza z twarzą i łapami. Jako że wyraził chęć picia mleka - dostał kociego. Chlipał, więc w nadziei, że go oszukam, zamieniłam pod kocią buzią miseczki i podstawiłam to cholerne Recovery. Guzik. Przestał wykazywać zainteresowanie. Za to baaardzo zaczęła interesować go kanapka TŻ-ta, pudełko z wędliną, maselniczka. W rozpaczy umoczyłam palec w maśle i podstawiłam pod pysio: ciumk, ciumk, mniam, mniam 8O nabrałam więcej masła i ciepnęłam w Recovery: ciumk, mniam, ciumk...

zdaje się, że oprócz ciumkania mamy, to podjadał to co i ona, więc pewnie ludzkie resztki :(

Georg-inia

Post » Śro wrz 16, 2009 7:58 Re: Ilka ['], mały Eustachiusz -dla odmiany lepiej. Nie rozumiem

no to będzie odzwyczajanko od ludzkego jedzonka, hmm... a może to dobry pomysł by troszkę tego ludzkiego do kociego dodawać żeby w ogóle jadł, a później stopniowo odstawiać ludzkie jedzonko?
Obrazek

magdaradek

Post » Śro wrz 16, 2009 8:04 Re: Ilka ['], mały Eustachiusz -dla odmiany lepiej. Nie rozumiem

Ja się dopiszę, bo zawsze drogą okrężną do Eustachiasza trafiam!

Normalnie kot zagadka Ci się trafił! :)

Malati

Od: Nie sie 19, 2007 12:20

[poprzednia][następna]