Misia-kicia po przejściach odeszła za T.M. 03.06.09r [*] [*]

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lis 19, 2008 8:04

Korciaczki, dzieki za przekierowanie ze "starego" watku Misi! Tutaj powialo optymizmem :D Misiu, z rzeczy na F ciotki zgadzaja sie wylacznie na figle :wink: Zdrowiej malenka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kciuki nieustajace!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro lis 19, 2008 14:52

Figle to jej teraz w głowie , jak sobie poje i wygrzeje na monitorze to też trzeba poszaleć a najlepiej upolować mysze :P
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Śro lis 19, 2008 15:07

Brawo Misiu :D Daj popalic myszy :wink: I zdrowiej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Śro lis 19, 2008 16:03

Justa&Zwierzaki pisze:Jak jeszcze troszke lepiej sie poczuje , ja mimo testu na którym wyszło że to FIP jakoś w to nie wierze

Justa, pozytywny wynik testu nie oznacza, ze Misia ma Fipa.

Ten test mówi tylko, ze kotka ma wirusa corona.

Wirusa corona ma do 90% kotów wolnozyjacych.

U jednego na 5000 kotów statystycznie dochodzi do mutacji tego wirusa.

Mutacja zachodzi w organixmie konkretnego kota.

I dopiero zmutowany wirus może powodować Fipa.

Justa nie daj sobie wmówić przez weta, ze kotka ma fip. Do tego potrzebne jest naprawde wiele badań! i 100% pewnosć jest po śmierci.

Wielu wetów niestety traktuje Fipa, jak wyjaśnienie wszystkiego, bo to jest taka choroba, ze można wiekszość objawów do niej dopasować.

A za Misię kciuki! :D
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Śro lis 19, 2008 19:16

Jutro o godz. 11 tej jade na badania z Misunią i jakie mam jej zrobić badania , dokładnie prosze mi napisać bo ja jestem zielona :oops:
Misunia własnie grzała sie na monitorze i pojadła sobie RC . junior :P
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro lis 19, 2008 22:38

Justa&Zwierzaki pisze:Jutro o godz. 11 tej jade na badania z Misunią i jakie mam jej zrobić badania , dokładnie prosze mi napisać bo ja jestem zielona :oops:

bardzo proszę pomóc Juście
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Śro lis 19, 2008 23:37

Petka-P1 pisze:
Justa&Zwierzaki pisze:Jutro o godz. 11 tej jade na badania z Misunią i jakie mam jej zrobić badania , dokładnie prosze mi napisać bo ja jestem zielona :oops:

bardzo proszę pomóc Juście

Wlasnie, bardzo prosimy. Mnie niestety nie starcza wiedzy, sprobuje jutro rano jakas doswiadczona medycznie cioteczke tu sciagnac.
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Śro lis 19, 2008 23:39

Prosze podpowiedźcie mi jakie mam badania krwi zrobić Misuni :?: Misunia troszke zjadła mięska z kurczaka :P
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Czw lis 20, 2008 2:05

Prosze podpowiedźcie mi jakie mam badania krwi zrobić Misuni Misunia troszke zjadła mięska z kurczaka
:P
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Czw lis 20, 2008 8:10

dostalam pw od jerzykowki zebym poradzila Ci co do badan jakie jej zrobic ale nie doczytalam jakie objawy ma kota.

Test plytkowy na FIP to tez niemiarodajny. To NIE ZNACZY ze kot ma FIP.

Z badan krwi napewno:
morfologia cala.
biochemia AST ALAT kreatynina mocznik AP
napewno zrobilabym albuminy i bialko calkowite by potem obliczyc stosunek albumin do globulin, czy mozemy choc wstepnie po tym wskazniku podejrzewac FIPa.

dla swietego spokoju oddalabym tez mocz do badania

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Czw lis 20, 2008 9:17

Bardzo ,bardzo dziekuje za podpowiedź , Misunia od samego początku od 1 lipca była chora , do mnie trafiła w krytycznym stanie miała zapadnięte oczy , potwornie chuda i przez kilka dni kroplówki zastrzyki , póżniej złapała grzyga który bardzo długo był leczony , póznej bardzo trudny KK i kaszel i brak apetytu i duszności , rzężenie jak oddychała i miała zrobiony test płytkowy i wyszłe 2 kresli , jedna mocna i druga słaba . Prktycznie zawsze coś jej dalega .
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Czw lis 20, 2008 12:10

Etka pisze:dostalam pw od jerzykowki zebym poradzila Ci co do badan jakie jej zrobic ale nie doczytalam jakie objawy ma kota.

Test plytkowy na FIP to tez niemiarodajny. To NIE ZNACZY ze kot ma FIP.

Z badan krwi napewno:
morfologia cala.
biochemia AST ALAT kreatynina mocznik AP
napewno zrobilabym albuminy i bialko calkowite by potem obliczyc stosunek albumin do globulin, czy mozemy choc wstepnie po tym wskazniku podejrzewac FIPa.

dla swietego spokoju oddalabym tez mocz do badania

cześć Jowitko :lol: ...jak dobrze, że napisałaś jakie Justa badania ma zrobić (tzn. jakie Misi należy zrobić) ...wiesz, że ja to kompletny laik jestem...a z informacji od Justy wychodzi na to, że Misia z dnia na dzień ma się coraz lepiej (i żeby tak już zostało)
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Post » Czw lis 20, 2008 15:58

czy badania się odbyły? co u Misi?
a czy ona przybiera na wadze?

Petka

Post » Czw lis 20, 2008 16:09

Tak krew pobrana ale bardzo sie częsła ze strachu i jej nie zważyłam , ( ale wyraźnie nabiera ciałka ) wet mówi ze jest w nie złej kondycji tylko ze bardzo malutka jak na swój wiek ale poza tym raczej wszystko OK , wyniki juutro .
Jak wrócilismy od weta a że od 1 wszej w nocy była w klatce bo musiała być na czczo to jak wrucilismy to sie wręcz rzuciła na purine i nutre ( bo ja mam w kilku miejscach karme ) a potem biegała z Szafirkiem po pokoju :P
Wet mówi że tak na prawde żadne badanie nie da pełnej pewności o FIPie .
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Czw lis 20, 2008 18:31

Zachowanie Misi wskazuje, że czuje się dobrze. Jutrzejsze wyniki więc niech też będą dobre, bo tu wszyscy za Misiunię mocno kciuki trzymamy.

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

[poprzednia][następna]