Syjamek, Dymna ona, Czarnulek - 5 mies. Cudne!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto wrz 30, 2008 21:07

kwiatkowa pisze:
Tiger_ pisze:
Fauka pisze:Jestem na etapie poszukiwań kumpla lub kumpeli dla mojego "perskiego" kastrata.

Wszystkie trzy koteczki : Syjamek , Stefanka i CzarnyBrat są do adopcji .
Łagodne i spokojne koty .
Syjamek najbardziej oswojony , miziasty i lgnący do człowieka .
Stefanka i CzrnyBrat potrzebują kilka dni czasu do całkowitego pokochania człowieka ...

Wszystkie są naprawe śliczne i nietypowe w umaszczeniach ....

I wszystkie nadają się na dokocenie, bo bardzo lubią kocie towarzystwo.

Tak, potwierdzam, bardzo fajne z nich koteczki, ale potrzebują spokojnych domków żeby mogły w pełni się zsocjalizować. I bardzo spokojne i w ogóle nie ma w nich agresji. Takie... kulturalne 8)

Kwiatkowa, a czemu piszesz w Allegro, ze domki wychodzące...? Nie boicie się, że one sobie wywędrują gdzieś w siną dal...? :oops:
Salsa Nexus*PL & Calisi Salicat*PL
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=158088
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Od: Pon cze 09, 2008 14:20

Post » Wto wrz 30, 2008 21:11

Tiger_ pisze:
Fauka pisze:Szukam kotka towarzyskiego, energicznego a napewno ruchliwszego niż pers, pozatym boję się trochę reakcji bo mam psa, pies to w prawdzie kociarz bo nie akceptuje psow za to koty wszystkie nawet na ulicy wywącha ale jednak nie wiem jak obie strony zareagowałyby.

Z doświadczenia własnego wiem , że zawsze w końcu się dogadują .jeżeli pies nie jest mordercą kotów , kot w końcu zaczyna rozumować , że owy pies nic nie ma zamiaru mu zrobić ......a potem to już komitywa :)

A jeżeli to ma być kotek , któy rozrusza leniucha , to myslę , że nasze kotki są w bardzo dobrym wieku .....4-5 miesięczne koty , to już nie nieostrożne i natrętne maluszki , tylko kocie podrostki , które bawić się uiwelbiają ale są już delikatne i ostrożne w zabawach ...

Zachęcam :)

Mój kot pierwsze dwa tygodnie pobytu u mnie w domu przesiedział za wersalką, tak się bał psa... Ale powolutku jakoś wszystko się unormowało - może nie jest to wielka miłość, ale dają radę 8) Nawet śpią obok siebie czasami.
Wydaje mi się, że łatwiej dogadać się kotu z psem, niż kotu z kotem czasami... :roll:
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Post » Wto wrz 30, 2008 21:38

Muszę obgadać to z rodziną, u mnie kot ma własny pokój - łazienkę która nie wygląda już jak łazienka tylko jak koci pokoj, kocyk na rpalce, kuwetka obok no i kocia budka i zabawki które leża dla ozdoby bo arcyksiążę kocha tylko swoje gumowe myszki które co noc topi w miseczce z wodą (pije z kranu). Sądzę ze będzie mu weselej z innym kotkiem tymbardziej że na noc włączamy mu lampkę specjalną nocną (nie lubi ciemności i krzyczy) i zamykamy jego pokoju bo boimy się że jak pies będzie spał i on na niego skoczy lub ugryzie to pies może mu oddać co nie skończyłoby się dobrze. Nie wiem czy taki kotek zniósłby zamknięce bo zamykamy kota na noc i jak wychodzimy z domu.
Fauka Design, projektowanie stron www.

Fauka

Od: Pon paź 16, 2006 17:28

Post » Wto wrz 30, 2008 22:02

Jakoś nie potrafię wyobrazić sobie, by moje koty miałyby tak mocno ograniczaną swobodę albo same siedziały w jednym pomieszczeniu.
Ja kocham ich towarzystwo, nawet jeśli tylko śpią gdzieś w pobliżu mnie.
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Śro paź 01, 2008 6:05

Też kocham ich towarzystwo ale robię to dla bezpieczeństwa, nie ufam na tyle psu by moc zostawiać kota sam na sam z nim bo zły ruch kota może się źle skończyc mimo że pies go bardzo lubi.

Fauka

Post » Śro paź 01, 2008 8:35

Rozumiem , że zamykasz kota z obawy o jego bezpieczeństwo ....(chociaż jeżeli pies bardzo lubi kota , to dlaczego miały go atakować ? Na forum mnóstwo ludzi ma psy i koty , któe żyją w "symbiozie" i nic się nie dzieje .Sama mam 2 psy , 5 własnych kotów i zawsze jakieś tymczaski jeszcze biegają i nawet nie przeszło mi przez myśl , że mogłoby się coś stać ...........no ale nie znam Twojego psa ....), ale w wypaku gdy koty miałyby być zamykane w łazience to nie wiem czy dokacenie to jest dobry pomysł ........Chyba , że łazienka ma 15mkw......

Dwa koty zawsze ze sobą sie bawią , skaczą , biegają , szlaeją w zabawie , zwłaszcza młode.....i nie bardzo wyobrażam sobie życia dwóch kotów w łazience......

Tiger_

Od: Czw sie 17, 2006 10:15

Post » Śro paź 01, 2008 8:52

Tiger_ pisze:Rozumiem , że zamykasz kota z obawy o jego bezpieczeństwo ....(chociaż jeżeli pies bardzo lubi kota , to dlaczego miały go atakować ? Na forum mnóstwo ludzi ma psy i koty , któe żyją w "symbiozie" i nic się nie dzieje .Sama mam 2 psy , 5 własnych kotów i zawsze jakieś tymczaski jeszcze biegają i nawet nie przeszło mi przez myśl , że mogłoby się coś stać ...........no ale nie znam Twojego psa ....), ale w wypaku gdy koty miałyby być zamykane w łazience to nie wiem czy dokacenie to jest dobry pomysł ........Chyba , że łazienka ma 15mkw......

Dwa koty zawsze ze sobą sie bawią , skaczą , biegają , szlaeją w zabawie , zwłaszcza młode.....i nie bardzo wyobrażam sobie życia dwóch kotów w łazience......

Ja sobie nie bardzo wyobrażam życia nawet jednego kota w łazience... :roll:
Nie bardzo rozumiem tą całą sytuację - jeżeli pies nie jest agresywny, to po co tak izolować kota??? A jeżeli pies jednak jest agresywny, to po co w ogóle było brać kota??? No ale widać nie wszystko w życiu muszę rozumieć... :roll:
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Post » Śro paź 01, 2008 12:37

Piękne kotki nadal szukają domków :!:
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Post » Śro paź 01, 2008 16:27

Stefania sika na kanapę, koc, i kołdrę.
Wczoraj udało mi się złapać przed, w nocy nasikała, niedawno - złapałam w trakcie sikania i niosłam sikającą przez pokój i łazienkę.
Do sprzątania: koc, kapa, dywan, kołdra oraz pościel...
Być może zaczyna rujkować, to raczej nieważne. Myślę, że trzeba sterylizować, bo jeżeli nie znajdzie domu, u mnie czeka ją tylko łazienka, to bez sensu.

Tigerowo uśmiechnę się w sprawie sterylki...

Z Jagodą zgoda i ładnie się bawią, ale to sikanie - :(

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Śro paź 01, 2008 17:12

U mnie w domu kot biega caly dzień bo praktycznie cały czas jest koś w domu, jednak nie wyobrażamy sobie zostawienia psa z kotem razem, pies nigdy kotu nic nie zrobił ale np. gdy czanyjaną się ganiać pies nie jest delikatny, gdy nas nie ma nie ma kto go przywołać do porządku, gdy pies spi i kot na niego skoczy to jest niebezpieczeństwo że może zaatakować, jestem osobą która nigdy nie zaufa psu - drapieżnikowi na 100%. A moja łazienka do najmniejszych nie należy ;)

Fauka

Post » Śro paź 01, 2008 20:57

Sie wkurzyłam okropnie na dzisiejszy wpis :evil:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=3554488#3554488
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Śro paź 01, 2008 21:36

Amika6 pisze:Sie wkurzyłam okropnie na dzisiejszy wpis :evil:

Przeczytałam i zrobiłam tak 8O 8O 8O 8O

nie będę komentować ....:( bo jest mi zwyczjnie przykro ...

Tiger_

Od: Czw sie 17, 2006 10:15

Post » Śro paź 01, 2008 21:56

Tiger_ pisze:

Przeczytałam i zrobiłam tak 8O 8O 8O 8O

nie będę komentować ....:( bo jest mi zwyczjnie przykro ...

Ja również bez komentarza... :?
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Post » Śro paź 01, 2008 23:44

Fauka pisze:U mnie w domu kot biega caly dzień bo praktycznie cały czas jest koś w domu, jednak nie wyobrażamy sobie zostawienia psa z kotem razem, pies nigdy kotu nic nie zrobił ale np. gdy czanyjaną się ganiać pies nie jest delikatny, gdy nas nie ma nie ma kto go przywołać do porządku, gdy pies spi i kot na niego skoczy to jest niebezpieczeństwo że może zaatakować, jestem osobą która nigdy nie zaufa psu - drapieżnikowi na 100%. A moja łazienka do najmniejszych nie należy ;)

:D Fauka, uwierz mi, że kot wcale nie jest drapieżnikiem drugiej kategorii... U mnie po tygodniach unikania doszło do decydującego starcia w wąskim korytarzu (no trzeba się było jakoś minąć... :roll: ) i wygrał... KOT :lol: I hierarchia w stadzie od razu się ustawiła!
Ale nie wiem oczywiście, jak dużą paszczę ma twój pies i ile ma twój kotek - kociak by sobie raczej nie poradził... Trzymam kciuki za dogadanie sie zwierzaków :ok:

----------------------------------------

KOTKI SZUKAJĄ NADAL :!: :!: :!: 8) I POLECAJĄ SIĘ :)
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Post » Czw paź 02, 2008 7:51

Amika6 - nienerwujsia ;) często w necie łatwo o nieporozumienia, niestety... pewnie Legnica nie chciała źle, ale wyrażała to w nieodpowiedni sposób, tak samo Wy źle nie chciałyście a zostało to odczytane inaczej.
Buziaki
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

[poprzednia][następna]