Nieśmiały kocurek Nikuś pakuje walizki przed wielką podróżą

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie paź 19, 2008 15:33

genowefa pisze:Z pamiętnika Nikusia:

Dziś rano podszedłem luknąć co ta nasza Duża tak leży długo w łóżku, smarka, kicha, chyba ma ludzki katar. I tak sobie zapuszczam żurawia, fajna pościel mięciutka, wskoczyłoby się. No tak, ale co będzie jak wskoczę? może jakiś diabeł wyskoczy z tej pościeli?
Miałem rację! zanim jeszcze czegokolwiek spróbowałem ta diablica Pelka jak na mnie nie wyskoczy! A ja wióra do szafy! Paskudna kocica.
:cry:

Mój do tej pory, zanim wskoczy na łóżko, ze sztywnym ogonem i łapami powoli sprawdza, czy nie ma w nim potwora :wink:
Paluszek

Post » Nie paź 19, 2008 15:45

genowefa pisze:
Paluszek pisze:Może napisz coś więcej o jego kontaktach z kotami? On jest u Ciebie w domu, tak?

Jeszcze jak Nikuś siedział w klatce, bo był bardzo dziki ;) to jak tylko zobaczył kota na horyzoncie zapuszczał żurawia i mówił "Miau, miau!" Bardzo chciał się zaprzyjaźnić.
W czasie gdy śpimy lub nie ma nas w domu, Nikuś prowadzi życie towarzyskie, nawet się czasem gania z innymi kotami. Jednak sądząc po tuszy Nikusia gonitwy nie są jego ulubioną rozrywką ;)
Nikuś jest dobrym wujkiem dla kociaków, z anielską cierpliwością znosi próby polowania na końcówkę jego ogona (czarny ogon z białą końcówką). Jednak widać, że bardziej toleruje takie zabawy niż się z nich cieszy.
Muszę też dodać, że wcale nie jest tak, że Nikuś siedzi sam w tej szafie. Mozna powiedzieć, że życie towarzyskie w szafie kwitnie ;) Jak któryś kot ma dość ganiania po mieszkaniu i chce pospać, to często lokuje się z Nikusiem w szafie. Czasem nawet Pelka zaszczyca Nikusia wizytą. Zwłaszcza kociaki lubią spać z wujkiem. Pewnie dlatego, że nie jest dla nich wredny (tak jak moje kocice), ani też nie traktuje ich jak nową zabawkę do mordowania jak Siupek.
Ze względu na swoją strachliwość i łagodny charakter Nikuś nie jest królem towarzystwa, bywa, że Pelka potrafi go zmusić do opuszczenia miejsca tylko patrząc na niego.
Paluszek, a skąd w ogóle jesteś? Czytałaś w pierwszym poście, że Niukuś nie ma zębów (tylko kły mu zostały), co mu nie przeszkadza żywić się suchą karmą oraz że ma jakieś szmery w sercu?

No przecież nie będę go wystawiała na wystawach, jeśli chodzi o te zęby... A swoją drogą jest śliczny. Jedzenie daję suche i mokre, większe i mniejsze granulki... Coś wybierze...Szmery w sercu jak ma, to ma... może jak się uspokoi, to znikną. A ja mam bardzo fajną panią weterynarz tuż koło bloku jakby co. Moja jedna kotka też ma usunięte kilka zębów. A jestem z Krakowa. Trzeba by go przywieźć InterCity. Chyba kocem zawinięty transporter z zewnątrz, żeby było ciemno i żeby nie umarł ze strachu? Acha, poza szafą... to nie chowam pościeli na dzień tylko przykrywam :D Wszystko sprzyja, doświadczenie z kotami mam wieloletnie (i żyją i są zdrowe), ze strachulcem roczne, w domu spokój i cierpliwość do kotów, Feliway kupię, ale nadal mam wątpliwości co do moich kotów. Za siebie mogę ręczyć, za nie - nie :(
Paluszek

Post » Nie paź 19, 2008 15:49

Tak szczerze mówiąc to chyba zdam sie na Twoje wyczucie w sprawie koty - Nikuś, Genowefa...
Paluszek

Post » Nie paź 19, 2008 16:09

Paluszek z kotami to jest tak, że dopóki nie spróbujesz to nie będziesz wiedzieć :( Ale jeśli Twoje wredne maupy tolerują Strachulca, to chyba nie jest aż tak źle ;) A może Strachulec zyskałby jakieś "normalne" towarzystwo? Zaraz wyślę pw.
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Nie paź 19, 2008 21:17

Nikuś mialby nową szafę i nowych kumpli :?: O jeju, dziewczyny, trzymam kciuki, byście się jakoś dogadały :ok: :ok: :ok: :lol:

dorota_d

Od: Wto wrz 23, 2008 20:40

Post » Pon paź 20, 2008 9:10

A na razie Nikusiu do góry, wątek musi być widoczny :)
Paluszek

Post » Pon paź 20, 2008 12:41

Oficjalnie ogłaszam, że po burzy wymiany privów ;) los Nikusia został przypieczętowany. Zostanie Krakowiakiem :mrgreen: Wstępny termin przeprowadzki to 10 listopada.
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Pon paź 20, 2008 12:48

Nikuś, genowefa, Paluszek 8O :lol: :kotek: :piwa: :balony: :1luvu: :ryk: :lol: :king: :spin2:

dorota_d

Od: Wto wrz 23, 2008 20:40

Post » Pon paź 20, 2008 13:03

wow :balony: :balony: :balony:
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon paź 20, 2008 13:30

Super wieści. Gratulacje :D

Agalenora

Od: Pon lis 14, 2005 23:49

Post » Pon paź 20, 2008 13:32

HA!!!!!!
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pon paź 20, 2008 13:49

No to ja się cieszę najbardziej :1luvu: !!! Moje koty też będą na pewno zachwycone, tylko po prostu potrzebują więcej czasu :twisted:
Paluszek

Post » Pon paź 20, 2008 13:51

I obiecuję wzbogacać forum zdjęciami z kocich kontaktow (no chyba że uda mi się zrobić zdjęcie tylko szafie :cry: )...
Paluszek

Post » Pon paź 20, 2008 14:54

superrr... coś czułam, że tak to się skończy :lol: Paluszek robiła podchody od jakiegoś czasu :D
Frędzel ...razem z nami od 22.12.2007 do 31.07.2009 (godz.9.15) ...w pamięci i sercach na zawsze [*] ['] [*]
Obrazek Obrazek

Granula

Od: Wto sie 28, 2007 22:15
Lokalizacja: był Kraków -> później Bielsko-Biała -> aktualnie Żory woj.śląskie

Post » Pon paź 20, 2008 15:34

O, ale wiadomość :D :piwa:

Już uruchamiam kciuki za powodzenie akcji przeprowadzkowej :ok: :ok: :ok:
smil
[Obrazek

smil

Od: Czw lip 14, 2005 20:48

[poprzednia][następna]