b&w Klaudia, srebrna Dymsia - P-no/W-wa - Osiołek [']

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Wto sty 06, 2009 16:17

Wszystkiego najlepszego dla wszystkich kociolubnych!!!!!

Merlinek juz drugi miesiac sobie szaleje za TM, a pozostale "maluchy" sie wspinaja i przypominaja: jeszcze tu jestesmy!

No, maluchy to juz nie maluchy, o nie! Dwie dorosle kotki i koci nastolatek

Klaudia-Iskierka jest straszna gadula, z tymi swoimi krotkimi miauknieciami naprawde robi wrazenie, jakby do czlowieka gadala. I zarlok z niej niezly wiec sie okraglutka zrobila :oops:

Dymsia to nadal strachulec. Ale wystarczy, ze zasiade w miejscu, z ktorego bez problemu moze zwiac (taki to z niej asekurant) i juz leci sie przytulac, buziaki i baranki rozdawac - jak ma sie glowe na poziomie jej pyszczka, to nie ma strachu!

Osiolek to tez zarlok ale do tego wulkan energii. Zawsze gdy wracam czai sie za drzwiami, zeby wyskoczyc na korytarz i poszalec. Lata wtedy od drzwi do drzwi w szczesliwym galopie - tu cos powacha, tu sobie usiadzie, po czym wielkimi susami wraca do wlasciwych drzwi. Nawet go scigac nie musze :wink:
[*]BlankaObrazek, [*]Znajdek/Merlin,
[*]OsiołekObrazek, [*]StasiuObrazek, [*]CocoObrazek

Gocha17_

Od: Czw sie 09, 2007 14:53

Post » Śro sty 07, 2009 9:50

Kciuki za szaleńców!

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Śro sty 07, 2009 9:54

pozdrawiamy:)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Czw sty 08, 2009 18:31

:D Niech Wam się wiedzie w Nowym Roku i niech sypnie nie śniegiem, tylko nowymi, wspaniałymi domkami.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Wto sty 20, 2009 16:15

Domkami nie sypnelo, ale to pewnie przez to, ze nic o nas nie wiedza :(

Zmobilizowalam sie troche i jest troche zdjec moich "szalencow". Jak nie pogubie sie, to moze nawet z jakimis opisami sie uda :oops:

Gocha17_

Post » Wto sty 20, 2009 16:38 Osiołek = Pan Wąsik

Na pierwszy rzut idzie Osiołek - czyli Pan Wąsik. Ma w koncu po swojej lewej stronie pyszczydła taki fajny, jeden, samotny BIAŁY wąsik. [Niedawno na odnowionej stronie www Kociego Świata zauważylam koteczke z dokladnie takim samym wąsikiem, Królewna - a ze za TM odeszla moja dotychczasowa wirtualna podopieczna z KŚ, Królewne przyjełam pod swoja "opieke"].

Podziwiajcie biały wąsik ;)
Obrazek
Zabawy z przybrana mamusia - Gracja/Żabcia:
Obrazek Obrazek Obrazek
Kuchnia i miska sa najwazniejsze!!!!!!!!!!! Od Dużej sie wtedy wzroku nie odrywa ...
Obrazek
A jak nie ma żarcia, to trzeba sobie inne zajecie poszukac :?
Obrazek Obrazek

[tylko pierwsze i 2 ostatnie zdjecia sa nowe, reszta juz troche ma ... ale sie na niego z aparatem jeszcze zasadze!]

Kombinuje teraz jak kawalera pozbawic pomponikow ... bo w poniedzialek przeszedl sam siebie, zaznaczajac sobie moje lozko i mnie :twisted: .
Caly weekend sprzatalam mieszkanie, pralam, czyscilam, zmywalam i wreszcie poszlam spac w swiezej poscieli. Na noc, oprocz Dymsi (ktora przy mnie czuje sie najbezpieczniej, wiec spi mi codziennie przy ramieniu), zaden z kotow nie przyszedl do mnie. Dopiero rano czuje, ze sie cos wgramolilo na koldre i zaczelo mruczec. Mmmm! Takie samoistne mruczenie to tylko Osiolek i Dymsia potrafi. Dymsia byla gdzie indziej, wiec to musial byc Osiolek. A potem chcialam sie na drugi bok przewrocic i ... poczulam ze jest mokro a na koldrze juz nikogo. Ten grzdacz siedzial sobie na czystej poscieli, mruczal i sikal, rezerwujac sobie koldre i dużą wylacznie dla siebie. Koldra i posciel do prania, z materacem nie wiem co zrobic - na razie smierdzi nieziemsko :?

Gocha17_

Post » Wto sty 20, 2009 16:46 Klaudia - Iskierka

Klaudia jest ciagle okraglutka. Choc nie widac, zeby duzo jadla (pierwsza odchodzi od miski z mokrym, najchetniej jada suche dla kastrowanych kotek - po prostu ideal!), puszystosc ciałka i puszystosc futerka daja razem okragle wrazenie :lol:

Ulubiona postawa wypoczynkowa - na barku, na szafkach kuchennych, na drapaku, na lozku, na podlodze ...
Obrazek
A tu jeszcze jedno i ... nie mam wiecej? No nie!
Obrazek
Tutaj zalapala sie razem z Dymsia (te dwa z torba to robione jak byly jeszcze mlode i szczuple) ;) :
Obrazek Obrazek Obrazek

Gocha17_

Post » Wto sty 20, 2009 17:04 Dymsia-Strachulec

Czyli najwiecej napsztykalam zdjec Dymsi ... pelen zestaw na fotosiku http://gocha17.fotosik.pl/albumy/573844.html (Dymsia i Klaudia, od czasow gdy siedzialy u mnie w klatce ...), a tu wrzuce tylko kilka:

Spojrzenie Sfinksa:
Obrazek
Ziewamy (ale trzeba zdjecie odwrocic o 90 stopni :oops: )
Obrazek
Chcecie zobaczyc kota siedzacego na drzwiach? Oto ona! (Klaudia tez tak potrafi, hehe)
Obrazek Obrazek Obrazek
Niemal ramie w ramie z wiedzma, ktora ja przesladuje
Obrazek
Polowanie - mon amur!
Obrazek Obrazek Obrazek
A tak wogole, to taka piekna jestem 8)
Obrazek Obrazek

Dymsia juz nie rozdrapuje sobie szyi i policzka. Tansze karmy, typu kitekat czy whiskas sa zakazane w moim domu, bo Dymsia do kazdej miski sie dorwie, wiec nie daloby sie wyeliminowac takich. Tez jest okraglutka, jak Klaudia, ale ze ma wieksza posture, troche zgrabniej wyglada. Za to sprawnosc bez zmian - bez problemu wskakuje na szafki kuchenne czy na szafe w garderobie (zwlaszcza uciekajac przed przesladowczyniami :twisted: ). W nocy zawsze przyjdzie sie kolo mnie polozyc, pomruczec, pobarankowac, a ostatnio nawet sie "wprasza" mi na klate polezec 8O Najwyrazniej napiera coraz wiekszego zaufania do czlowieka.

Z Klaudia nie wykazuja jakiejs strasznie siostrzanej zazylosci, ale bardzo chetnie sie wzajemnie ganiaja, kotluja - co juz jest nie do pomyslenia z innymi footrami.

Gocha17_

Post » Wto sty 20, 2009 17:35

Noo, to jest rewelacyjna relacja, fotki, plotki itp.
Proszę ode mnie wygłaskać całe stadko, a najmocniej Osiołeczka, chociaż nie zasłużył :wink:
Obrazek

wania71

Od: Pt maja 19, 2006 17:17

Post » Wto sty 20, 2009 18:11

Witaj, Gosiu!!
Sto lat się nie widziałyśmy.

Nad Osłem się nawet nie zastanawiaj, tylko bierz go na ciach!!
Nieładnie, żeby Ci facet sikał do łóżka, no :roll:

Dziewczynki piekne.
Oczywiście szczególnie Klaudia :D
I chyba troszkę przesadzasz z tą okrągłością - to są poprostu kobiece kształty.
Obrazek

czarna_agis

Od: Czw wrz 07, 2006 23:14

Post » Wto sty 20, 2009 18:37

czarna_agis pisze:Dziewczynki piekne.
Oczywiście szczególnie Klaudia :D
I chyba troszkę przesadzasz z tą okrągłością - to są poprostu kobiece kształty.

W dotyku ta podwojna puszystosc jest super! Sama przyjemnosc z miziania (bo to i futerko dodatkowo milutkie, jak panienki odzywione).
Za to czasem Klaudia tak pekato wyglada :oops: ale zaraz miauknie, przyleci, wgramoli sie na rece lub kolana i juz koniec ogladania - trza sie brac do miziania :twisted:

Gocha17_

Post » Sob sty 24, 2009 1:30

Twoje kociaste są takie cudne i słodkie, że wcale się nie dziwię, że dotąd nie znalazły domu :wink: Przecież już mają najlepszy na świecie :D
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Sob sty 24, 2009 14:05

Ja je wszystkie kocham, ale wiem, ze juz w tej nielicznej gromadce nie czuja sie zbyt komfortowo - wiec konflikty i koci stres od nadmiaru konkurencji nie jest im obcy. Kazde z nich - i moje i tymczasy - probuje zdobyc dla siebie cos indywidualnie, a ja z uporem maniaka staram sie zadnego nie dyskryminowac.
Choc tyle dobrego, ze jak uda mi sie uszczesliwic ktores z footerek (dluzsza sesja miziankowa, indywidualne jedzonko czy smakolyk, zabawa az do zmeczenia), to starcza mu na jakis czas i moge sie zajac innymi. A szczesliwy kot to taki wspanialy widok :love:

Tak wlasnie pomyslalam, ze idealnie by bylo, gdyby Dymsia z Klaudia mogly gdzies raze znalezc domek. Obie sa strasznie wesole i miziaste, obie uwielbiaja czlowieka - z pewna roznica tylko:
Klaudia jest odwazniejsza, wiec nowy czlowiek moze liczyc na czulosci juz po godzinie w jednym pokoju. Jak przez godzine jej nie przestraszysz, to juz jest cala Twoja.
Z Dymsia oswajanie wymaga juz czasu. Ona ciagle strachem podszyta, ale ciagle tez robi postepy :)

Obok ilosci kocich istnien, dodatkowa niedogodnoscia sa niestety moje wyjazdy :cry: Mialam sporo szczescia, bo byl ktos, kto chetnie u mnie przez te czasy mieszkal, wiec sprawa karmienia i sprzatania kuwet byla zapewniona. Ale nadmiar kotow okazal sie troche meczacy i nie wiem, czy wspolpraca bedzie kontynuowana. A luty i marzec beda naprawde ciezkie ;(
Taka praca, niestety. Przez te ciagle wyjazdy sluzbowe nawet juz nie biore pod uwage zeby gdzies prywatnie wyjechac.

Gocha17_

Post » Sob sty 24, 2009 14:47

Gosiu - POWINNAŚ je ogłosić porządnie, już od dawna Ci to powtarzam... Zrób im akutalne foty, ogłoś gdzie się da. Teraz nie ma zalewu kociat, więc dorosłe koty mają większe szanse...
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Nie mar 08, 2009 14:13

jopop pisze:Gosiu - POWINNAŚ je ogłosić porządnie, już od dawna Ci to powtarzam... Zrób im akutalne foty, ogłoś gdzie się da. Teraz nie ma zalewu kociat, więc dorosłe koty mają większe szanse...

popieram!
Trzeba się starać zanim pojawią sie kolejne kocięta.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

[poprzednia][następna]