Makuś już w DT-przegrał walkę o życie-nie mamy pieniędzy...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro wrz 26, 2007 20:37

wet wie co robi, zwłaszcza taki, który leczy prawie za darmo - widać, że robi to z serca, a nie pobudek finansowych. a to już coś :) taki wet na pewno nie chce zaszkodzić. najważniejsze, że malutki je!!! :D :D :D :D z doświadczenia wiem, pewnie tak jak wy, że jak kot się poddaje, to jest bardzo ciężko... ale tu nie może być o tym mowy ;) strasznie się cieszę, że Makumbek odzyskuje apetyt :D :D a myje się?
Obrazek

Karoluch

Od: Wto maja 01, 2007 22:50

Post » Śro wrz 26, 2007 21:12

Karoluch pisze:wet wie co robi, zwłaszcza taki, który leczy prawie za darmo - widać, że robi to z serca, a nie pobudek finansowych. a to już coś :) taki wet na pewno nie chce zaszkodzić. najważniejsze, że malutki je!!! :D :D :D :D z doświadczenia wiem, pewnie tak jak wy, że jak kot się poddaje, to jest bardzo ciężko... ale tu nie może być o tym mowy ;) strasznie się cieszę, że Makumbek odzyskuje apetyt :D :D a myje się?

Nie zamierzam podważać niczyich umiejętności, ale wielkie serce niekoniecznie musi iść w parze z wielkimi umiejętnościami.
Choć oczywiście mam nadzieję, że wet leczący Makusia dysponuje jednym i drugim ;)

Nie poddawaj się, Makusiu! Warto żyć :)
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Śro wrz 26, 2007 21:33

Makumbek już po wieczornym karmieniu.antybiotyk zjedzony, uszy nasmarowane a gębucha opita.
rozmruczany mówi dobranoc :wink:

o tak,żyć waaartoooo :D
na razie od mięska do mięska ale się chłopak rozkręci :wink:
ObrazekObrazekObrazek

Od-Nowa

Od: Pt cze 01, 2007 7:50

Post » Śro wrz 26, 2007 22:03

Oj, dwadzieścia telefonów do biura obsługi, dręczenie panów naprawiaczy od neostrady i ciotka wreszcie ma kontakt ze światem...

Dziś kiedy Od-Nowa zadzwoniła, ze z Makusiem źle aż mi serce stanęło...
Organizm Makusia bardzio źle zareagował na podane leki...ale ta krew która pojawiła się w kupce to też niezbyt dobry objaw.
Niedawno też miałayśmy takiego malca, który po podaniu tabletki na robale bez mała padł. Kociak wylądował w inkubatorze i też walczył o życie...
Nie mam pojęcia czy może być spowodowana taka reakcja na leki ale jest to bardzo zastanawiające. Może to jakieś genetyczne historie albo może jakiś konkretny gatunek robali powoduje "coś" takiego...

Ogromne kciuki za zdrówko Makumbiaczka...
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Czw wrz 27, 2007 9:13

troche nowych zdjęć Makumby (zwanego w dt Maćkiem- Królem Maciusiem I :D co myślicie??....)
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Dzisiejsza kupa była dalej rzadka ale co najważniejsze bez krwi i już wcale nie śmierdząca! bo wierzcie,te poprzednie to jak broń biologiczna 8O więc już lepiej.
Śniadanie zjadł, wode pije. I nawet zaczepia sznurkową mysz :wink:
ObrazekObrazekObrazek

Od-Nowa

Post » Czw wrz 27, 2007 9:29

...Makuś przytula się i mruczy i pcha się ciągle na kolana???
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Czw wrz 27, 2007 9:35

wtula się, kładzie łapke na sercu, traktoruje i patrzy głęboko w oczy! cwaniak,,, wie jak rozkochac w sobie kobiete :twisted:
ObrazekObrazekObrazek

Od-Nowa

Post » Czw wrz 27, 2007 11:37

z drżącym sercem przeczytałam poprzednie wątki...... dobrze że jest poprawa.

łezka mi się w oku kręci, taki on piękny i taki kochany.

bardzo się cieszę że 'wpadł' w takie dobre łapki! szczęściarz :D
zdjęcia są boskie!!
od-nowa taką mam małą zachciankę... wrzuciła byś jakąś fotkę Inki??? obie ciotki z wawy są jej wiernymi fankami :wink: piękna kocica i taaaaka charakterna !

a Ty Makusiu vel Maciusiu czaruj, czaruj to domek tymczasowy wnet się stanie docelowy!!!

trzymam kciuki :ok: :ok: :ok:

_kathrin

Od: Wto lip 31, 2007 16:53

Post » Czw wrz 27, 2007 17:26

Maciek (zamknięty właśnie w "pudle" :wink: transporterku) zaczął dzisij się myć :lol: . na razie to mało i sprawności w tym nie ma ale się przecież nauczy!
niemożlliwy jest po prostu i nie wiem ile on będzie mógł zostać w dt... bo jak tak dalej pójdzie to nie wiem co to bedzie!! Jak tylko się położy któremuś z domowników tuż pod brodą, włączy mruczanki to ta osoba zaraz zasypia! niczym staje się obowiązek pracy itd... :twisted: niedługo więc wszyscy zostaną zwolnieni i sami beda mruczeć pod brodą :lol:

no to oczywiście żarty 8)
cioteczki warszawskie (które bardzo serdecznie pozdrawiam :wink: jak tam szukanie krasnoludków??) zobaczycie! będzie wygladał lepiej od Inki jak przyjdzie dzień jego wypowadzki z dt... a wtedy to nowy domek przejdzie próby nielada! jak w nieustraszonych albo superniani!! a co.. byle gdzie się nie będzie błąkał :wink:

a zdjecia Inki jak najbardziej mogę wstawić ( troche poźniej) ale proszę pamiętać,że ONA NIE SZUKA DOMU!!! :lol: nie jest ani do oddania, na sprzedaż ani do wypożyczenia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :twisted:
ObrazekObrazekObrazek

Od-Nowa

Post » Czw wrz 27, 2007 17:57

Od-Nowa, a Makuś to jeszcze szuka domku? 8O :twisted: :roll:
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Czw wrz 27, 2007 18:56

Inka zaśmieci wątek chwilowo :wink: przypominam,że to kotka adoptowana z Krakowa :wink:
ObrazekObrazekObrazekObrazek
to nie tylko blask światła ona na prawdę się tak świeci jak napastowana :twisted:

Gem - tak... ale przez usta mi to nie przejdzie :(
(ale musi najpierw dojść do zdrowia, przytyć i zaszczepić się, odrobaczyć ponownie itd.. więc i tak ze 3 tyg minimum będzie w dt).
ObrazekObrazekObrazek

Od-Nowa

Post » Czw wrz 27, 2007 19:14

jeszcze kilka zdjęć... Ina
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek

Od-Nowa

Post » Czw wrz 27, 2007 19:48

WOW

ach choć oko nacieszę :D :D :D

jak Maciusio-Makumbuś troszkę się podtuczy to zrobi tej ślicznotce niezłą konkurencje!

a jak się dziś maleństwo czuje? i jak się dogaduje z Inką? jakieś nowe sukcesy w myciu? bo o mizianki - przytulanki to już się nie pytam bo Makuś prędzej zrezygnuje z jedzonka niż z czułości :wink:

ps. niestety nie możemy się pochwalić sokolim okiem, krasnali naliczyłyśmy chyba z 6 :oops:

ściskamy mocno !!!

_kathrin

Od: Wto lip 31, 2007 16:53

Post » Pt wrz 28, 2007 13:10

Od-Nowa, Inka jes tprze-prze-przepśiczna!!!!! Juz ja wiem, ze i Makuś-Maciuś taki od Ciebie wyjdzie :) Glaseczki dla czarnuszkow !!
ObrazekObrazek Zawsze będe Cię kochać Gemusiu :*

Trinity36

Od: Pon lip 09, 2007 20:58

Post » Pt wrz 28, 2007 13:49

:piwa: dzięki Cioteczko :wink:
swoją drogą to na prawde z Iną tworzą udany duecik klonowy! A ona zachowuje się na razie ok. Pilnuje jej pies. jakby chciała zrobić coś małemu to sunia zaraz ją przegania. więc ona grzecznie podejdzie czasem i wącha :wink:

Maczek obudził się dziś głooodny. Noc przeszła dobrze,nic się nie działo. Kupa dalej rzadka ale lepsza. dziś kończy dostawanie antybiotyku.

je saszetki mięsne Royal Canin (te z brązowym paskiem.. intestinal czy jakoś tak , sprawdze nazwe :idea: ) i bardzo mu smakuje. suche dostanie dopiero za tydzień.

teraz łazi sobie po pokoju, ale i tak najbardzij ukochał już jeden fotel, na który ciągle sie ładuje!!
śpi dalej dużo, ale to dobrze, niech nabiera sił. Za tydzień zapewne będzie już biegał po suficie!

wstępnie plany są takie,że za 2 tygodnie, jak Maciuś nabierze ciałka, zostanie odrobaczony a za 3 tygodnie aszczepiony. czy juz o tym pisałam?...
tyle wieści :wink:

Ciotkiiiii wstyyyyd! chyba na facetów się zapatrzyły :lol: że idac z mapką tylko 6 krasnali znalazły :twisted:

a powiedz _kathrin lepiej, jak przeżyłaś rozstanie z pierwszym krótkim tymczasikowcem? muszę się przygotować jakoś na ten dzień...
no i mam nadzieję,że nie poprzestaniesz na jednym 8)
ObrazekObrazekObrazek

Od-Nowa

[poprzednia][następna]