Długowłose kociaki-wszystkie w nowych domkach

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt maja 25, 2007 20:11

Nie rozumiem. Przecież się dowiemy w swoim czasie. Niemal zawsze tak jest jak "nasze" kotki znajdują domki. Te maluchy jeszcze do tych domków muszą dorosnąć. Nie martw się mamy zasady podobne jak na dogomanii. Nikt nie odda kota w ciemno. Często dalsze historie kotów trafiają na forum razem z nowymi właścicielami.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Pt maja 25, 2007 20:17

Umowe przesle wieczorem albo jutro rano bo teraz nie mam jej w tym kompie.

Kociaki nie pojda ani do Ani ani do Beaty i spor bedzie rozwiazany.

Mojej Cioci szwagierka (tak sie nazywa meza siostra?) adoptuje 2 maluchy. Miala wczesniej kota, ktory odszedl z przyczyn naturalnych. Beda mieszkac w duzym domu, bez mozliwosci wychodzenia. Sterylizacja zajme sie osobiscie. Kontakt bede miala staly bo przy wiekszych imprezach rodzinnych i swietach zazwyczaj widze sie z ta kobieta.
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi

nataleczka

Od: Pt gru 30, 2005 11:21

Post » Pt maja 25, 2007 20:27

yewcia1 pisze:Może ktoś napisze jak przebiegły wizyty przedadopcyjne , gdzie kotki.
Uważam, ze taki jest obowiązek, skoro jest to na forum, no i proszę również o wzór uowy adopcyjnej - jeżli to nikog nie urazi.

8O :roll:
Absolutnie nie ma takiego obowiązku !!!
To tak, jakbyś kwestionowała odpowiedzialność wyadoptowującej :evil:

nataleczka pisze:Przepraszam bardzo, czy mam opisac kazdy z domkow do ktorych oddalam koty?
Przepraszam ale to do kogo wydaje koty jest moja osobista decyzja i nie zamierzam kazdemu na forum pisac o rozmowie z nowymi opiekunami.
Prosze przeslij mi na PW adres mailowy to wysle Ci umowe na poczte.
Wszystkie dziewczyny z KZ wydaja na ta umowe koty i jest wszystko w porzadku.

Zdecydowanie nie musisz :!: :!: :!: Chociaż miło by było o nich usłyszeć :love:
To, co się tu dzieje, do złudzenia przypomina dawne kolejki "za mięsem" i nie ma nic wspólnego z troską o dobro kotów :roll:
Nie obraźcie się- mam tu na myśli kilka nowych osób, które dały się poznać jako odpowiedni i odpowiedzialni opiekunowie, nie zadali sobie trudu poznać ani zasług osoby wyadoptowującej, ani zwyczajów panujących na forum, a nagle uznają za swój święty obowiązek kontrolować, w czyje niegodne ręce oddaje kotki :roll:
Nie wiem jak to w ogóle mozliwe, że tyle kotów wyadoptowano bez Waszej wiedzy i zgody :roll:
Obrazek

agnes_czy

Od: Wto lip 05, 2005 13:48

Post » Pt maja 25, 2007 20:32

Kochani przepraszam że pisze bez sensu ale jutro wydaje psiaka do adopcji i potrzebna mi umowa adopcyjna czy mozecie mi przesłać na meila: romak_@autograf.pl

A propo beamiche: ja nie znam osobiście tej dziewczyny ale ona dużo pomaga na dogo i wierze jej i wiem że kociaki u niej miały by dobrze poza tym możecie popytac się kilku osób na dogo o Nią i napewno nie zasięgniecie o Niej złej opini.
Dzięki :wink:

romenka

Od: Czw kwi 05, 2007 12:41

Post » Pt maja 25, 2007 20:52

yewcia1 pisze:
PS
Takie , krótkie info ( w wolnej chwili o kotkach w nowych domkach)
Bedzie napewno mile widzane.

yewcia1
Proponuję, poczytaj trochę wątków adopcyjnych z tego forum a przekonasz się, że taki zwyczaj tu panuje od bardzo dawna. Mało tego, czesto nowi właściciele dołączają do forumowiczow i prowadzą własne wątki o swoich kociakach. Spóźniłaś się z radami :twisted:
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Pt maja 25, 2007 20:56

witam czy kotki dalej aktualne?

rodzinarbmm

Od: Pt maja 25, 2007 18:33

Post » Pt maja 25, 2007 21:05

Witaj
Kotków ci na forum baaaaaaaaaaaardzo dużo - jest w czym wybierać 8)
Obrazek

agnes_czy

Od: Wto lip 05, 2005 13:48

Post » Pt maja 25, 2007 21:52

rodzinarbmm pisze:witam czy kotki dalej aktualne?

rudo-biały kocurek jest aktualny.

romenka pisze:Kochani przepraszam że pisze bez sensu ale jutro wydaje psiaka do adopcji i potrzebna mi umowa adopcyjna czy mozecie mi przesłać na meila: romak_@autograf.pl

Moje umowy dotycza kotow, poniewaz psami kocie-zycie sie zbytnio nie zajmuje.
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi

nataleczka

Post » Sob maja 26, 2007 0:14

powiem wam ze z niesmakiem czyta sie teraz ten wątek

miało być pięknie były kotki i były domki

a co zostało :?:

zamęt w szklance wody nie wiadomo o co :evil:
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Sob maja 26, 2007 0:58

uwazam,ze tym kociakom nalezy sie tylko i wylacznie domek forumowy z podpisana umowa adopcyjna i nadzorem nad kociakiem.Nie wiem skad tak nagle zaintersesowanie kociakami.Byc MOZE beda wykorzystane w celu innym niz zamierzony(prokreacyjnym,pseudohodowla).Pamietajmy,ze naszym celem jest znalezienie domku dla kociaka.Celowo nie uzywam tu okreslenia "dobrego domku".bo to rozumie sie samo przez sie.
Umowa adopcyjna-obowiazkowo.sterylka-obowiazkowo(w przyszlosci,po pierwszej rujce),kontakt z domkiem -koniecznie.
Uwazajcie!!!
Obrazek

joanjoan

Od: Sob maja 13, 2006 18:23

Post » Sob maja 26, 2007 1:04

wielu tutaj mieni sie wielbicielami kotow,ale niestety ,"kochaja"tylko te rasowe lub raczej pseudorasowe.No i w miskach ,oczywiscie whiskas lub inne g....Za to ładnie prezentuja sie kociaki na salonach ,a nawet mozna na nich zarobic.Proponuje wizyte na gieldzie.Wszedzie "rasowe"brytyjczyki,norwegi,rosyjskie itp.
Uchronmy te maluchy przed takimi .
Prawdziwi wielbiciele i prawdziwi forumowicze-bez obrazy.
Obrazek

joanjoan

Od: Sob maja 13, 2006 18:23

Post » Sob maja 26, 2007 7:25

Ja wtrace tylko jedno . Joanjoan domek wybrany przez Nataleczke teraz jest " specjalnie" poza forumowy. Dlatego ,ze do osób forumowych łatwo znaleźc kontakt ( tu i na dogomanii) i łatwo je zamęczyć aby zmieniły zdanie. A domek pozaforumowy jest bezpieczny. Znany tylko osobie wyadoptowującej.
Wązne ze Nataleczka ma zaufanie do tego domku. Nie potrzebna jest jej nasza zgoda.

I nie piszcie o osobach , które chca adoptowac długowłosego kota jakby miały coś za uchem. To ,ze ktos chce takiego a nie innego kota to jego decyzja. Ważne ,zeby była przemyślana, dojrzała a nie pod wpływem emocji.I ania_w i gonia były zdecydowane na sterylki i podpisanie umowy adopcyjnej ( jest to w tym watku) => stąd wniosek ze co innego musiało być przyczyną rezygnacji Ani z kociaków, bo jestem pewna ,ze to nie wyzyt przed czy poadopcyjnych się przestraszyła.

romenka jesli nie jest za poźno to masz w skrzynce umowe:)
Obrazek

Formica

Od: Wto kwi 12, 2005 12:05

Post » Sob maja 26, 2007 7:25

joanjoan pisze:Umowa adopcyjna-obowiazkowo.sterylka-obowiazkowo(w przyszlosci,po pierwszej rujce),kontakt z domkiem -koniecznie.
Uwazajcie!!!

Czy w koncu przestaniecie mowic o umowie adopcyjnej? Ciagle mowie, ze zostanie podpisana.

Kotke powinno sie sterylizowac po roku a nie po pierwszej rujce.

joanjoan pisze:uwazam,ze tym kociakom nalezy sie tylko i wylacznie domek forumowy

Co dla Ciebie znaczy domek forumowy? Czy osoba z tysiace postow jest dobrym domkiem forumowy, czy osoba z 5 postami jest dobrym domkiem forumowy?Czy osoby z zewnatrz nie moga byc dobrymi domkami, uznajacymi sterylizacja, podpisujacymi umowe aodpcyjna?

W sumie juz mam dosc wypowiadania sie w tym watku, wyadopotwalam juz sporo kotow, spore ilosci uratowalam zycie, wiec oszczedzcie sobie co niektorzy tych uwag.

Joanjoan- ilu kotom pomoglas? Ile bezdomnych kotow wysterylizowalas zapobiegajac bezdomosci? A, co najwazniejsze ile masz lat, porownamy doswiadczenie.

nataleczka

Post » Sob maja 26, 2007 9:54

Trikolorka pojechala dzisiaj do nowego domku.
Nowi Duzi wypadli bardzo dobrze.
W przyszlym tygodniu jade na odwiedziny domku.

Dwa długowłose zabieram popoludniu do cioci szwagierki, tam juz czeka na nie cala wyprawka.

Szczerze mowiac to najladniejszy z nich wszystkich jest rudasek i tez ma dlugie futro!

nataleczka

Post » Sob maja 26, 2007 11:05

Nataleczko napisz prawdę czy te koty nie jadą do Ani w bo według Twoich wypowiedzi tak wynika ona miała odebrac w sobote chcesz sprawdzać osobiście Anie w jak będą dalej podejrzenia więc tak wszystko dziwnie brzmi jak jakiś przekręt aby się więcej nie czepiali Ani W

rodzinarbmm

Od: Pt maja 25, 2007 18:33

[poprzednia][następna]