Tricolorka Trusia we własnym domu, proszę o zamknięcie wątku

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt gru 08, 2006 8:41

bettysolo pisze:SUUUPER :dance: :dance2:

a Monitorek jest cudnej urody :1luvu:
Zawsze mówiłam ze czarne koty sa najpiękniejsze (sama miałąm dwa takie)

a ja mam trzy czarnuszki :D
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pt gru 08, 2006 11:15

Ja też uważam, że czarne koty sa piekne. Nie o kolor jednak mi chodziło z Monitorkiem, tylko o całokształt :wink:. Monitor jest mały, z drobniutką główką o szpiczastym pysiu, ma chudzitkie nóżki i najczęściej ogromny brzuch. Pożera niesamowite ilości jedzenia, średnio na raz tyle, co trzy inne koty. Kiedy wstanie od miski, to czasem az nie potrafi chodzić. Brzuszek jest mały jedynie po wizycie w kuwecie, ale nie na długo, bo od razu trzeba przecież zrekompensowac straty. Nawet nie jest czarny, tylko jakiś taki buro-czarno-rudawy. Za to charakterowo- anioł. I to jest najważniejsze :lol: .

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Pt gru 08, 2006 11:19

Jaaga pisze:Monitorek pojechał do swojego domku :dance: :dance2: :dance:. Wreszcie się doczekał. Po cichu liczyłam się z tym, że może zostać z nami, bo nikt go nie chciał ze względu na brak urody. Państwo, którzy go wzięli zwracali jednak uwagę nie na wygląd, ale na charakter :lol: , a ten Monitor ma wspaniały.

Jak ty to robisz? Ostatnim kotem wyadoptowanym ze Schroniska była Szafirek.
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Pt gru 08, 2006 18:51

Iwona, jak ja mówię ludziom, żeby pojechali do schronu zabrać kota, to nikt nie chce :( . Mnie udało się nakłonic tylko jedną osobę na zabranie kota bezpośrednio ze schronu. Ludzie wolą nie widziec, co się tam dzieje. Każdy poza tym chce kota domowego, o którym mogę coś powiedzieć, którego przyzwyczajenia już znam. Do tego one są wyleczone, zaszczepione,odrobaczone, dorosłe wysterylizowane. To niesamowicie przyspiesza adopcję. Nie ukrywam, że są zabrane ze schronu, ale wtedy to już nikomu nie przeszkadza :wink: . Dlatego najlepszym sposobem jest wyciąganie stamtąd kotów i szukanie im domów.
Jutro przyjeżdżają Panstwo po suczkę, którą zabrałam kilka dni temu z parku. Oby się na nią zdecydowali. Mają dom i małe dziecko, a ona uwielbia zabawy z dzieckiem. Liczyłam na to, ze Tricolorka pojedzie do nowego domku, ale na razie pan sie nie odezwał. Dobrze byłoby, żeby suczce chociaz się poszczęściło. Dlatego proszę nadal o kciuki dla Żabci, no i dla trikolorki Trusi :lol:.
Zimą nie mogę zabierać schroniskowych kotów do domu, ze względu na panujące tam choroby, ale wiosną jak zrobię im kociarnię, to zabiore od razu pięć albo i więcej :).

Jaaga

Post » Nie gru 10, 2006 15:52

Jaaga masz wielkie serce :s2:
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Pon gru 11, 2006 9:38

Tu chyba każdy takie ma :lol:.

Jaaga

Post » Wto gru 12, 2006 13:20

Jaaga pisze:Tu chyba każdy takie ma :lol:.

ale mało kto ma taką "wydajność":wink: i skuteczność w znajdowaniu kotom domów.
czytam Twój wątek systematycznie i jestem pod wielkim wrażeniem tego co robisz
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Wto gru 12, 2006 15:56

pisiokot pisze:
Jaaga pisze:Tu chyba każdy takie ma :lol:.

ale mało kto ma taką "wydajność":wink: i skuteczność w znajdowaniu kotom domów.
czytam Twój wątek systematycznie i jestem pod wielkim wrażeniem tego co robisz

dokładnie.....ciesze się że jesteś :)
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Wto gru 12, 2006 20:00

:ok:
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE

bettysolo

Post » Śro gru 13, 2006 9:55

Nie zawstydzajcie mnie :oops:. Staram sie robić, co mogę, żeby pomagać tym wszystkim biedaczkom.
Przez ostatni tydzień coś nie ma chętnych na czworonoznych przyjaciół. Mieli przyjechać ludzie po suczkę -znajdę i nie przyjechali. Chyba ludzie myślą o zbliżających się Świętach, porządkach i zakupach, a nie o psach czy kotach.
Za to pocieszam się, że w styczniu każdy kot chyba znajdzie domek, tylu jest wtedy chętnych, a kotów najmniej do wydania.
W zeszłym roku nawet w schronisku zabrakło kotów. Zostało tylko kilka chorych na kociarni, bo te, które przychodziły, były od razu wydawane. Kociąt wtedy brak, więc ludzie brali dorosłe. Wtedy nowoprzybyły kot siedział w schronie srednio 1-3 dni i jechał do nowego domu. Idylla. Mam nadzieję, że tego stycznia powtórzy się to samo :lol:.

Jaaga

Post » Czw gru 14, 2006 17:45

NO TO POCZEKAMY DO STYCZNIA I SIO KOTUCHY DO NOWYCH DOMKÓW :ok:
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE

bettysolo

Post » Pt gru 15, 2006 8:55

Mój Białasek ma zaklepany domek i 23.12 jedzie do niego :lol: .
Może macie jakiegoś podobnego kota, bo zainteresowanie nim jest bardzo duże? Nie usuwam na razie ogłoszeń o nim. Mogę mówić ludziom o innych podobnych. No i buraski mają niesamowite wzięcie. Jeśli ktoś ma w okolicy młodego burania, to też proszę o kontakt, będę podawać chętnym namiary.

Jaaga

Post » Pt gru 15, 2006 23:04

Ja tez mam zapotrzebowanie na młodą kotkę whiskasową
Jak ktoś ma takie cudo prosze o kontakt :s5:
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE

bettysolo

Post » Śro gru 20, 2006 9:28

Pani, która zamówiła sobie Białaska, zrezygnowała z niego wczoraj :( . Ja już wczesniej zlikwidowałam ogloszenia o niego, odmówiłam innym chętnym i ... maluch został na lodzie.
Gdyby ktoś słyszał o domku chętnym na taka białą piękność, to się polecamy :lol: .

Jaaga

Post » Śro gru 20, 2006 9:57

Jaaga pisze:Pani, która zamówiła sobie Białaska, zrezygnowała z niego wczoraj :( . Ja już wczesniej zlikwidowałam ogloszenia o niego, odmówiłam innym chętnym i ... maluch został na lodzie.
Gdyby ktoś słyszał o domku chętnym na taka białą piękność, to się polecamy :lol: .

szkoda....będziemy pamiętać o Białasku
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

[poprzednia][następna]