FA Mała Michasia pojedzie do Polic :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt maja 05, 2006 19:00

Michasiu zacznij jeść i nie martw Drevni. Teraz już będzie dobrze.
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Od: Pt sty 07, 2005 21:13

Post » Pt maja 05, 2006 19:52

Jest mi strasznie przykro...
i jest ma naprawdę bardzo żal Małej,
to ja jej znalazłam taki dom, wydawało się ,że to dobry dom....
kobieta nawet szczepienia zaniedbała, a prowadzi sklep z żywnością dla zwierząt...
była u mnie przez dwa tygodnie i była pełna życia....
a teraz .... :cry:
Bolesław
Obrazek

agueska

Od: Śro gru 21, 2005 8:47

Post » Sob maja 06, 2006 15:48

agueska pisze:Jest mi strasznie przykro...
i jest ma naprawdę bardzo żal Małej,
to ja jej znalazłam taki dom, wydawało się ,że to dobry dom....
kobieta nawet szczepienia zaniedbała, a prowadzi sklep z żywnością dla zwierząt...
była u mnie przez dwa tygodnie i była pełna życia....
a teraz .... :cry:

Agnieszko, nie obwiniaj się. Sama mówiłaś, że kobieta wyglądała normalnie i nawet sie kocią znajdka zaopiekowała. Kto by przypuszczał, że taki numer wywinie... :evil: To JEJ wina.

A Misia wczoraj wieczorem trochę sobie pochodziła po mieszkaniu - to dobry znak. Powąchała wszystkie kąty, ofukała solidnie Peruna. :wink:

Nie wiem, czy coś zjadła, bo wszystkie chrupki były rano porozrzucane. :roll:

Ale ludzi boi się panicznie. Dzisiaj cały dzień siedzi cichutko w kocim domku pod łóżkiem. :cry:

Damy jej czas. U mnie może być właściwie na czas nieokreślony, bo moje maluchy i tak przez miesiąc conajmniej muszą być jeszcze odseparowane, tak więc miejsce dla Misi jest.

Idę jej zanieść kurczaka. Może się skusi. :wink:
Obrazek

drevni.kocur

Od: Czw lip 28, 2005 9:54

Post » Sob maja 06, 2006 19:34

Dobrze,że wyszła z kąta....to pierwszy dobry znak...
najbardziej się bałam, że wpadła w jakąś depresję....
pewnie trochę czasu potrzeba by zaufała ludziom....
Bolesław
Obrazek

agueska

Post » Nie maja 07, 2006 18:00

Drevni czy Michasia robi postępy w socjalizacji? To taka śliczna koteczka napewno szybko znajdzie dom.
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Post » Nie maja 07, 2006 21:29

safiori, w socjalizacji niestety nie :( Obawiam się, że będziemy musieli zaczynać wszystko od początku. Misia się panicznie boi ludzi, to dlatego siedzi cały dzień struchlała w jednym kącie. :cry: Mam nadzieję tylko, że kiedyś jej to zacznie przechodzić. Czyli jeśli chodfzi o oswajanie, to jesteśmy znowu w punkcie 0. :evil:

Wczoraj jednak "przyłapałam" Misię, jak wcinała chrupki od agueski. :D :ok: (Mojego kurczaka olała.) :wink:

Mała zaczyna też eksplorować mieszkanie, ale raczej po to, by się z niego wydostać, a nie z ciekawości. Przeraźliwie przy tym miauczy. :cry:
Obrazek

drevni.kocur

Post » Nie maja 07, 2006 22:30

Ewa, glowa do gory, nie takie zestresowane koty wychodzily z dolka. Malutka potrzebuje czasu, troski i milosci i u Ciebie to dostanie:). Zobaczysz za kilka dni - bedzie lepiej:).
Albert, Fisia Haczyk, Tadeuszek

Catrina

Od: Pon kwi 18, 2005 11:53

Post » Pon maja 08, 2006 6:27

Biedna Michasia nie bój się ludzi niektórzy są bardzo fajni przekonasz się,
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Post » Pon maja 08, 2006 6:30

Catrina pisze:Ewa, glowa do gory, nie takie zestresowane koty wychodzily z dolka. Malutka potrzebuje czasu, troski i milosci i u Ciebie to dostanie:). Zobaczysz za kilka dni - bedzie lepiej:).

taką mam też nadzieję...bo az sie płakac chce jak się zobaczy "wydziczoną" Michalinkę :(

justin888

Od: Pt sie 12, 2005 17:40

Post » Pon maja 08, 2006 10:08

Michalinka chyba dochodzi do siebie, bo dziś w nocy zrobiła taki bajzel, jak na siostrzyczkę Pralinki przystało. :lol: A to wszystko dzięki temu, że coraz odważniej porusza się po mieszkaniu.

Wczoraj też Michasia zrobiła 1 krok w kierunku socjalizacji - weszła do mnie na łóżko i powąchała wyciągniętą do niej rękę. :ok: :) Pomyślicie pewnie, że nie ma się czym podniecać, ale ja Wam mówię, że od powąchania do dotknięcia jest blisko, a od dotknięcia do pogłaskania jeszcze bliżej. :)

Niestety Misia też pół nocy przeraźliwie wyła na oknie. Jasne jest, że jej się to wszystko nie podoba i że, gdyby mogła, zmyłaby się z mojego mieszkania w sekundę. :?

To jest właśnie najgorsze - biedna kicia się niepotrzebnie stresuje, bo nie wie, że chcemy jej pomóc. :cry:
Obrazek

drevni.kocur

Post » Pon maja 08, 2006 13:41

Ewa, z dnia na dzien coraz lepsze informacje :D
Kamień z serca mi powoli spada...
Jak za dwa dni napiszesz, że mruczy jak mała praleczka jak się ją gila ....to Cię ucałuje :oops:
Widzę ,że u Ciebie Mała robi postępy a nie cofa się jak co u niektóych :evil:
Demolka nocna, a to coś nowego.... :wink:
To jest mądra kotka, szybko się uczy, szybko załapała jak się korzysta z krytej kuwety...ona szybciutko zrozumie, że jesteś przyjacielem..... :D a nie wrogiem
Bolesław
Obrazek

agueska

Post » Pon maja 08, 2006 18:29

Bardzo się cieszę że mała zaczyna się przełamywać, oby tak dalej. Bedzie z niej jeszcze miziasta koteczka :)
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Post » Pon maja 08, 2006 18:44

agueska pisze:To jest mądra kotka, szybko się uczy, szybko załapała jak się korzysta z krytej kuwety...

Właśnie. Ja chciałam dodać, że pomimo całego tego stresu, Michasia ani razu nie nabrudziła! To bardzo czysta koteczka.
Obrazek

drevni.kocur

Post » Wto maja 09, 2006 6:21

Przecież Michasia to bardzo kochana koteczka tylko żeby jeszcze zaufała ludziom to będzie wspaniale.
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Post » Wto maja 09, 2006 7:16

Michasia jako jedyna z całej czwórki nie gościła u mnie w podpisie a najbardziej mi sie podobała. No to teraz czas na Michalinkę. Ewa mam nadzieję że nie masz nic przeciwko temu.
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

[poprzednia][następna]