szirra pisze:Poczytałam wasze wątki i też nie widze tam nic konstruktywnego . Też podnosicie pustymi postami .
I uwazasz, ze to jest ok? Wobec kotow i ludzi?
Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
szirra pisze:Poczytałam wasze wątki i też nie widze tam nic konstruktywnego . Też podnosicie pustymi postami .
Boo77 pisze:Hmmmm, nie zdawałam sobie sprawy, że "hopsia-hopsia" może być tak kontrowersyjne.
Ja to widzę tak, Kociarnia jest podforum na którym każdy kot szukający domu ma prawo mieć swój wątek, czy tak? W opolskim schronisku jest takich kotów około 60-ciu. Zakładamy wątki tylko dorosłym kotom, nie robimy wątków kociętom i kocim podrostkom chyba, że sytuacja jest wyjątkowa. Jeśli ktokolwiek "obcy" szukający kota wejdzie na Kociarnię, zajrzy do kilku pierwszych wątków na pierwszej stronie. Wniosek jest taki, że największą szansę na bycie zauważonym, a co za tym idzie zaadoptowanym ma kot na 1szej stronie, im wyżej strony tym lepiej.
Co do wartości merytorycznej postów - nikt z nas nie przebywa z tymi kotami na co dzień, niestety. Nie zawsze mamy możliwość rozmowy ze schroniskiem by napisać coś konstruktywnego, z drugiej strony, dzwonię do schroniska i pytam "Co tam u Mruczka?", i co słyszę w odpowiedzi? "Nic. Siedzi na oknie. Je. Śpi." ewentualnie "Nie wiem, nie byłam dziś na kociarni". W porównaniu z DT, które kota szukającego domu mają na oczach prawie non-stop, które mogą opisać ich każdy posiłek, zabawę z myszką itp wątki schroniskowe, takie jak opolskie, nie mają szans. Gdyby nie symboliczne "hopsia-hopsia" co jakiś czas, tego typu wątki dawno zaległyby w czeluści stron kilkudziestych i były wygrzebywane najczęściej raz w tygodniu, kiedy w weekend ktoś z nas może pojechać do schronu. Szansa na bycie zauważonym i zaadoptowanym dzięki istnieniu na forum = prawie żadna.
Oczywiście to moje "osobnicze" zdanie![]()
Sens, zmiany miałyby wtedy, gdyby odgórnie i wszystkim zabronić "hopsia-hopsia" a wątki były podnoszone tylko wypowiedziami zawierającymi treść merytoryczną. Ale to chyba utopia
Myszka.xww pisze:szirra pisze:Poczytałam wasze wątki i też nie widze tam nic konstruktywnego . Też podnosicie pustymi postami .
szirra pisze:Myszka.xww pisze:szirra pisze:Poczytałam wasze wątki i też nie widze tam nic konstruktywnego . Też podnosicie pustymi postami .
Jeżeli wszyscy przestaną podnosić gifami i pustymi wątkami to ok ale Ci co najbardziej krzyczą robia to samo na swoich wątkach i wczesniej to robili niz my. Więc cos tu nie gra.
seidhee pisze:Boo77 pisze:...
Boo77, ale moim zdaniem bardzo mało osób szukających kota wchodzi w pierwszej kolejności na kociarnię. Ja myślę, że kociarnia ma sens o tyle, że jest rodzajem bloga o danym kocie czy kotach, i można wstawić link do wątku w ogłoszeniach. Jeśli ktoś zajrzy, to wszystko jedno, czy wątek będzie na pierwszej, czy czwartej, czy dziesiątej stronie forum
Fraszka pisze:Zgadzam sięi uważam, że każdy kot, któremu chcemy pomóc, zasługuje na coś więcej niż "up", a malutki wysiłek intelektualny nic nie kosztuje.
![]()
seidhee pisze:Ktoś cię obraża?![]()
Chodziło mi o to, że jak do ogłoszenia jest podlinkowany konkretny wątek, to nie ma znaczenia, na której będzie stronie, bo poszukujący kota wejdzie bezpośrednio na ten wątek.
Boo77 pisze:Większość portali ogłoszeniowych nie zezwala na umieszczanie w treści ogłoszenia adresu "zewnętrznej" strony.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości