do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro mar 03, 2010 13:15 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

szirra pisze:Poczytałam wasze wątki i też nie widze tam nic konstruktywnego . Też podnosicie pustymi postami .

I uwazasz, ze to jest ok? Wobec kotow i ludzi?

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Śro mar 03, 2010 13:19 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

Boo77 pisze:Hmmmm, nie zdawałam sobie sprawy, że "hopsia-hopsia" może być tak kontrowersyjne.

Ja to widzę tak, Kociarnia jest podforum na którym każdy kot szukający domu ma prawo mieć swój wątek, czy tak? W opolskim schronisku jest takich kotów około 60-ciu. Zakładamy wątki tylko dorosłym kotom, nie robimy wątków kociętom i kocim podrostkom chyba, że sytuacja jest wyjątkowa. Jeśli ktokolwiek "obcy" szukający kota wejdzie na Kociarnię, zajrzy do kilku pierwszych wątków na pierwszej stronie. Wniosek jest taki, że największą szansę na bycie zauważonym, a co za tym idzie zaadoptowanym ma kot na 1szej stronie, im wyżej strony tym lepiej.
Co do wartości merytorycznej postów - nikt z nas nie przebywa z tymi kotami na co dzień, niestety. Nie zawsze mamy możliwość rozmowy ze schroniskiem by napisać coś konstruktywnego, z drugiej strony, dzwonię do schroniska i pytam "Co tam u Mruczka?", i co słyszę w odpowiedzi? "Nic. Siedzi na oknie. Je. Śpi." ewentualnie "Nie wiem, nie byłam dziś na kociarni". W porównaniu z DT, które kota szukającego domu mają na oczach prawie non-stop, które mogą opisać ich każdy posiłek, zabawę z myszką itp wątki schroniskowe, takie jak opolskie, nie mają szans. Gdyby nie symboliczne "hopsia-hopsia" co jakiś czas, tego typu wątki dawno zaległyby w czeluści stron kilkudziestych i były wygrzebywane najczęściej raz w tygodniu, kiedy w weekend ktoś z nas może pojechać do schronu. Szansa na bycie zauważonym i zaadoptowanym dzięki istnieniu na forum = prawie żadna.

Oczywiście to moje "osobnicze" zdanie 8)

Sens, zmiany miałyby wtedy, gdyby odgórnie i wszystkim zabronić "hopsia-hopsia" a wątki były podnoszone tylko wypowiedziami zawierającymi treść merytoryczną. Ale to chyba utopia 8)

Boo77, ale moim zdaniem bardzo mało osób szukających kota wchodzi w pierwszej kolejności na kociarnię. Ja myślę, że kociarnia ma sens o tyle, że jest rodzajem bloga o danym kocie czy kotach, i można wstawić link do wątku w ogłoszeniach. Jeśli ktoś zajrzy, to wszystko jedno, czy wątek będzie na pierwszej, czy czwartej, czy dziesiątej stronie forum ;)

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Śro mar 03, 2010 13:28 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

Myszka.xww pisze:
szirra pisze:Poczytałam wasze wątki i też nie widze tam nic konstruktywnego . Też podnosicie pustymi postami .

Jeżeli wszyscy przestaną podnosić gifami i pustymi wątkami to ok ale Ci co najbardziej krzyczą robia to samo na swoich wątkach i wczesniej to robili niz my. Więc cos tu nie gra.

szirra

Od: Pt sie 17, 2007 22:15

Post » Śro mar 03, 2010 13:32 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

szirra błagam Cię wymień konkretne osoby, które masz namyśli, bo tak to sobie możemy do 2012 gadać...

szaraczki

Od: Pt lis 27, 2009 15:44

Post » Śro mar 03, 2010 13:36 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

szirra pisze:
Myszka.xww pisze:

Jeżeli wszyscy przestaną podnosić gifami i pustymi wątkami to ok ale Ci co najbardziej krzyczą robia to samo na swoich wątkach i wczesniej to robili niz my. Więc cos tu nie gra.

Oprócz tych, co może i tak robią, jest też rzesza innych, którzy tak nie robią, a przeszkadza im to, co się aktualnie dzieje na Kociarni.
Poza tym rzecz nie tylko w tym jak się te wątki podnosi, także w tym ile ich jest podnoszonych.
Koty z Radomska mają dużo wątków, jak wszystkie upniecie, zapychacie całą 1 stronę Kociarni. Trochę to nie w porządku, nie uważasz?
I te wielkie litery w tytułach... Mnie (i nie tylko mnie jak się okazuje) razi to okropnie.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Śro mar 03, 2010 13:53 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

Ja nie będę się zajmować śledzeniem i szukaniem wątków gdzie ktos podnosi bo nie po to tu jesteśmy . Te osoby same wiedzą . (pare wątkow znalazłam ale to dla siebie) Mnie by do głowy nie przyszlo żeby na takie cos zwracać uwage. Cieszę się jak jakikolwiek kociak znajdzie domek ,czy to z Radomska czy też od innej osoby. I to jest dla mnie ważne. I wszystko mi jedno czy znalazł przez to ,że byl podnoszony wątek czy też inaczej. Ja właśnie znalazlam swojego Maciusia bo był na pierwszej czy drugiej stronie. Dlatego wiem ,że to pomaga. Dziwię sie ,że niektórzy tego nie rozumieją. I nie mam zamiaru sie kłocić bo to forum nie po to jest. A mam wrażenie ,że niektórym się nudzi i upatrują w tych kłotniach rozrywki. Ja sie do tego nie nadaję.

szirra

Post » Śro mar 03, 2010 14:24 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

seidhee pisze:
Boo77 pisze:...

Boo77, ale moim zdaniem bardzo mało osób szukających kota wchodzi w pierwszej kolejności na kociarnię. Ja myślę, że kociarnia ma sens o tyle, że jest rodzajem bloga o danym kocie czy kotach, i można wstawić link do wątku w ogłoszeniach. Jeśli ktoś zajrzy, to wszystko jedno, czy wątek będzie na pierwszej, czy czwartej, czy dziesiątej stronie forum ;)

Myślę, że nie jest wszystko jedno jednak :( Jeśli ktoś już trafi na Kociarnię, zajrzy na pierwszą, drugą może stronę, nie ma szans by doszedł nawet do czwartej, nie mówiąc o dziesiątej. Tak mnie się wydaje i takie rzeczy obserwuję, rozmawiając z ludźmi z Opola, szukającymi kotów od nas.
Jak już wspominałam, jest to moje osobiste zdanie ale, jak się dowiedziałam, nie wolno mi go mieć, bo okazuje się, że mam bałagan pod sufitem.

Wyeliminowanie pustych upów miało by sens wtedy, kiedy nie wolno by było wpisywać ich wszystkim. Żeby regulamin zabraniał wpisywania słów bez wartości merytorycznej, tudzież wklejania ikonek/gifów/innych upstrzaczy, ale zabraniał tego wszystkim. Tylko zapewne posunie się to dalej, prawie do "cenzury" bo powstanie pytanie co jest wypowiedzią konstruktywną a co nią nie jest. Czy przypadkowa rozmowa, która wywiązała się między dwoma użytkownikami na wątku kota o np. rodzaju żwirku, nie związana z kotem z tego wątku tez będzie "spamem" nie na temat?

15piętro - nie pomyliłam Kociarni z słupem ogłoszeniowym. Wydawało mi się, że podforum Kociarnia o tyle różni się od podforum Koty, że jest właśnie miejscem na ogłaszanie - czyli zakładanie wątków konkretnym kotom szukającym domu. Jest to moje zdanie i mam do niego prawo i nie powinnam być za nie obrażana :(
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Śro mar 03, 2010 14:26 Re:

Fraszka pisze:Zgadzam się :ok: i uważam, że każdy kot, któremu chcemy pomóc, zasługuje na coś więcej niż "up", a malutki wysiłek intelektualny nic nie kosztuje. :wink: :)

Ale to obowiązuje wszystkich bez wyjątku :ok:

szirra

Post » Śro mar 03, 2010 14:29 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

Ktoś cię obraża? 8O

Chodziło mi o to, że jak do ogłoszenia jest podlinkowany konkretny wątek, to nie ma znaczenia, na której będzie stronie, bo poszukujący kota wejdzie bezpośrednio na ten wątek.

seidhee

Post » Śro mar 03, 2010 14:35 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

seidhee pisze:Ktoś cię obraża? 8O

Chodziło mi o to, że jak do ogłoszenia jest podlinkowany konkretny wątek, to nie ma znaczenia, na której będzie stronie, bo poszukujący kota wejdzie bezpośrednio na ten wątek.

To nie było apropo's Twojej wypowiedzi.

Większość portali ogłoszeniowych nie zezwala na umieszczanie w treści ogłoszenia adresu "zewnętrznej" strony.
Obrazek

Boo

Post » Śro mar 03, 2010 14:43 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

Boo77 pisze:Większość portali ogłoszeniowych nie zezwala na umieszczanie w treści ogłoszenia adresu "zewnętrznej" strony.

Ja linkuję galerię zdjęć na picasie i działa ;) Choć nie korzystam ze wszystkich portali, tylko z kilku najpopularniejszych.

seidhee

Post » Śro mar 03, 2010 14:45 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

Boo7 bez przesady z tym obrażaniem, ten słup ogłoszeniowy to była przenośnia.
Czy zaglądałaś w wątki radomska które bronisz swoją wypowiedzią i o które jest ta awantura? Podnoszone w "najlepszym" okresie jednocześnie, kilka razy dziennie samymi gifami? Kilkadziesiąt wątków opisanych caps-lockiem podrzucanych w tym samym czasie :? Czy twoim zdaniem to jest w porządku?
Bo moim to co robią te użytkowniczki to jest po prostu trollowanie. Jak widać nie tylko ja mam już tego dosyć.

edit: problem linkowania stron obchodzę stawiając spacje lub pisząc zamiast znaku . (kropka) Jak na razie tylko na pojedynczych stronach miałam problem z zamieszczeniem pełnego adresu.
Obrazek

15pietro

Od: Śro kwi 23, 2008 20:51

Post » Śro mar 03, 2010 14:59 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

Nie, nie widziałam wątków Radomska i nie ich, bezpośrednio, bronię. Kota do adopcji nie szukam ;) a jak wchodzę na Kociarnię to mnie to osobiście nie przeszkadza, że one tam sobie są.
Ponieważ ze dwie strony wcześniej Opole zostało niejako wywołane do tablicy jako współwinne, wypowiadam swoje zdanie w imieniu schronu opolskiego. Oczywiście inne opolanki mają prawo do swoich poglądów na ten temat.

A tak przy okazji, nie drażni Was to samo ale na Kotach? Tam to już ilość wklejanych gifów nie ma końca. Czy jest na Kotach podobny wątek?

Niech tam i będzie przenośnia ale jakoś bardzo niefajnie to odebrałam :(
Obrazek

Boo

Post » Śro mar 03, 2010 21:23 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

Dzięki opolskim up-owcom, podnosicielom i hop-com lakonicznym mam moja ukochaną Schiri...
Obrazek Obrazek
http://kociarnia.opole.pl
Ryan vel. Ptyś [*] - 16.09.2011r.
Koci wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=94811

DJ

Od: Śro lip 08, 2009 14:20

Post » Śro mar 03, 2010 21:40 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

Jestem na miau stosunkowo niedługo. Byłam przekonana, że podnoszenie wątków jest normalne - mnóstwo osób to tutaj robi.
Pewnie, umiar jest zawsze wskazany, ale czy naprawdę wszystkie wpisy musza mieć rozmiar eseju? Mnie sie taka wymiana sygnałów, że ludzie i koty żyją wydaje miła.
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

[poprzednia][następna]