czy my jestesmy brzydkie?ALARM ODWOLANY! JUPI! :D

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lip 24, 2005 18:18

Jeśli chodzi o mnie :D to nie mieszkam sama, tylko z babcią, a więc osobą starszą. Długo nie mogłam jej przekonać do kota-sama choruję na futrzaka w domu juz od kilku lat. Od 3 dokładnie, kiedy to Kitek, pseudonim Kluska, przyszedł do moich rodziców i już tam pozostał. Babcia ostatnio zaczęła sama przebąkiwać o kocie, a na moje konkretne pytanie odpowiedziała, że kot nie będzie jej przeszkadzał i jesli chcę, to ona nie ma nic przeciwko temu. Mam nadzieję, że to zdanie ostateczne...Wszystko na to wskazuje.
Jeśli wcześniej znajdzie się dla nich dom, to będzie cudownie i nia ma srawy. Jeśli zaś nie, i kot, którego obiecałam wziąć, zostanie tam, gdzie jest, to jednak z tych cudeniek będzie moja, jesli zechce.
Co do transportu, to trzymam za słowo... :wink: [/quote]

ona szalona

Od: Czw mar 24, 2005 12:45

Post » Nie lip 24, 2005 18:21

ona szalona pisze:Jeśli wcześniej znajdzie się dla nich dom, to będzie cudownie i nia ma srawy. Jeśli zaś nie, i kot, którego obiecałam wziąć, zostanie tam, gdzie jest, to jednak z tych cudeniek będzie moja, jesli zechce.
Co do transportu, to trzymam za słowo... :wink:
[/quote]

watpie czy ktos zechce, to juz dosyc dlugo trwa
NIESTETY :cry:

czy to oznacza, ze masz juz wziac jakiegos kotka?

Bella

Od: Nie cze 19, 2005 19:44

Post » Nie lip 24, 2005 18:23

Bella pisze:
ona szalona pisze:Problem polega tylko na tym, że nie mam jak przywieźć jednej z nich do Łodzi-nie dysponuję żadnym środkiem transportu oprócz pociągu. Tego zaś wolałąbym uniknąć.

Nie bedziesz nusiala po nia przyjezdzac tylko ktos (Lidka, ja?) ci ja przywiezie, ale to jest kwestia do uzgodnienia z Lidka, jesli bedziesz pewna na 100%

Poza tym obiecałąm jeszcze, że wezmę jednego kota, który potrzebować może domu, tyle, że ta jego potrzeba jeszcze nie jest do końca pewna :) . Prawdopodobnie za jakieś 2 tygodnie wszystko się rozstrzygnie. Choć dziś już słyszałam, że zostanie tam, gdzie jest :) .
Zobaczymy

nie rozumiem :?
[/quote]

Obiecałam, że wezmę kota, który nie mógł pozostać w swoim dawnym domu. Sytuacja sie zmienia i kot prawdopodobnie zostanie tam, gdzie jest. Jeśli tak się stanie, wezmę innego kotka. Jeśli nie będzie tamten mógł pozostać w swoim starym domu, będzie mieszkał u mnie. A wtedy drugiego kota już mieć nie mogę.
Przykro mi, jeśli niepotrzebnie zrobiłąm Wam nadzieję. Wszystko rozstrzygnie się za jakieś 2 tygodnie.

ona szalona

Post » Nie lip 24, 2005 18:24

Szalona - jakby się udało z małyą, tzn. mogłabyś ją wziąć, to na pewno nie bedziesz żałować, ona, ta koteczka jest przesłodka!!! Dwa pozostałe cudeńka też!!!

krysiak

Od: Wto lut 08, 2005 20:15

Post » Nie lip 24, 2005 18:25

no nic, bedziemy czekac te dwa tygodnie

moja mama jest w troszke podobnej sytuacji, tez czeka na kotka od Lidiyi, ale jesli sie znajdzie na niego chetny zanim mama bedzie mogla ja zabrac, to trzeba bedzie myslec o jakims innym

Bella

Post » Nie lip 24, 2005 18:26

Dobrze,że choć nadzieja jest, bo my już prawie nadzieję straciłyśmy :(

krysiak

Od: Wto lut 08, 2005 20:15

Post » Nie lip 24, 2005 18:27

Ja to najchętniej wzięłabym 5 kotów-Wasze 3, tego, którego obiecałąm i jeszcze jednego-też śliczny. Mieszkanie duże, zmieściłyby się. Ale nie mogę, bo nie mieszkam sama i sądzę, że już i tak to duże ustępstwo ze strony babci.
A swoją drogą nie rozumiem, jakie znaczenie może mieć to, czy kot jest rudy, bury, czy niebieski-przeciez wszystkie są cudne :?

ona szalona

Post » Nie lip 24, 2005 18:28

ona szalona pisze:Ja to najchętniej wzięłabym 5 kotów-Wasze 3, tego, którego obiecałąm i jeszcze jednego-też śliczny. Mieszkanie duże, zmieściłyby się. Ale nie mogę, bo nie mieszkam sama i sądzę, że już i tak to duże ustępstwo ze strony babci.
A swoją drogą nie rozumiem, jakie znaczenie może mieć to, czy kot jest rudy, bury, czy niebieski-przeciez wszystkie są cudne :?

zgadzam sie z Toba calkowicie.
a moze babcia sie zgodzi na dwa? :lol:

Bella

Post » Nie lip 24, 2005 18:29

Mam zamiar rzucić taką sugestię mimochodem :wink: . Ale nie liczę na zbyt wiele :(

ona szalona

Post » Nie lip 24, 2005 18:30

ona szalona pisze:Mam zamiar rzucić taką sugestię mimochodem :wink: . Ale nie liczę na zbyt wiele :(

hihi, moja mama tez tak mowila, a za 3 tygodnie bedzie miala swoja kotke

Bella

Post » Nie lip 24, 2005 18:33

Tak, tylko moja babcia jest juz starszą osobą i obawiam się, że dwie kotki młode i szalejące razem po mieszkaniu mogłyby ją trochę irytować :? . Szkoda kotek....Chociaż wtedy bede na urlopie 2 tygodnie to wszystkiego bym dopilnowała... :)
Zobaczymy. Na razie nie kuście :roll:

ona szalona

Post » Nie lip 24, 2005 18:34

ona szalona pisze:Zobaczymy. Na razie nie kuście :roll:

:twisted: czemu? :wink:

Bella

Post » Nie lip 24, 2005 18:35

Co Wy to piszecie? Buraski są najładniejsze i najbardziej kocie. I kropka.
Obrazek
Cinia i Tycia

Iśka

Od: Pt cze 25, 2004 20:55

Post » Nie lip 24, 2005 18:36

Bo to mogłoby być niebezpieczne :D i dla mnie, i dla babci :D , ale -co najważniejsze, dla kotek.
Na razie czekają na dom i być może jakiś się znajdzie, jeśli nie-to będziemy dalej mysleć:)

ona szalona

Post » Nie lip 24, 2005 18:39

no nic, moge tylko powiedziec, ze 3mam kciukasy za dobre domki dla dziewczyn

Bella

[poprzednia][następna]