Forumowe kocurki TRACĄ DOM-Maru i Bercik na swoim, Odi czeka

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt paź 30, 2015 10:25 Re: 3 forumowe kocurki TRACĄ DOM - czy będą rozdzieleni?

Nie zmieniaj tekstu. Tulko daj nowe. Z tymi samymi fotami. Szkoda czasu na poprawki bo łatwiej nowe napisać.W ten sposób dwa będą już krążyły.U ciebie jest tylko jedno zbiorcze to myślałam że na tym poprzestano.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt paź 30, 2015 11:10 Re: 3 forumowe kocurki TRACĄ DOM - czy będą rozdzieleni?

Ja też polecam puszczenie oddzielnie - ogłaszałam dwa razy koty w dwupaku, w końcu machnęłam ręką (nie było żadnych reakcji, bo za każdym razem koty były dorosłe i raczej dojrzałe) i ogłosiłam je pojedynczo. Chętne domy przyszły, powiedziały, że i tak zastanawiały się nad dwupakiem, a te starsze takie zżyte ze sobą - i wzięły obydwa.

Więc niekoniecznie jest tak, że rozdzielenie w ogłoszeniach rozdziela koty na zawsze ;) czasem daje im szansę dostrzeżenia wyjątkowości charakteru...

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt paź 30, 2015 11:24 Re: 3 forumowe kocurki TRACĄ DOM - czy będą rozdzieleni?

Szalony Kot pisze:Ja też polecam puszczenie oddzielnie - ogłaszałam dwa razy koty w dwupaku, w końcu machnęłam ręką (nie było żadnych reakcji, bo za każdym razem koty były dorosłe i raczej dojrzałe) i ogłosiłam je pojedynczo. Chętne domy przyszły, powiedziały, że i tak zastanawiały się nad dwupakiem, a te starsze takie zżyte ze sobą - i wzięły obydwa.

Więc niekoniecznie jest tak, że rozdzielenie w ogłoszeniach rozdziela koty na zawsze ;) czasem daje im szansę dostrzeżenia wyjątkowości charakteru...

W ogłoszeniu osobnego kota piszę ,że jest zaprzyjaźniony z takim i takim i jeśli dom chce mieć podwójne szczęście, planuje dwupak to już jest gotowiec. Takie coś wymyślam sobie.
Obrazek

ASK@

Post » Pt paź 30, 2015 12:41 Re: 3 forumowe kocurki TRACĄ DOM - czy będą rozdzieleni?

To pierwsza sytuacja, gdy szukam domu dla kotów mieszkających dotąd razem. Zrobiłam wspólne ogłoszenia dla trójki, ale bardzo szybko uznałam, że trzeba rozdzielić ogloszenia. Teraz mają osobno, ale i tak niewiele to daje jak na razie.
Rzadko też jestem w takiej sytuacji, że ogłaszam koty, które nie mieszkają u mnie. Wprawdzie są blisko i mam kontakt cały czas z DT, jestem na bieżąco co się z nimi dzieje, to jednak i tak trudno napisać "pierdołki" typu "O, własnie Maru wpakowal się pod moją kołdrę" albo "Albert właśnie przecwałował mieszkanie w pogoni za kociakami". Takie obserwacje codziennych chwil mi umykają i powodują, że nie mam co pisać codziennie ...

Takie refleksje domu prawie tymczasowego ;)
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pt paź 30, 2015 14:30 Re: 3 forumowe kocurki TRACĄ DOM - czy będą rozdzieleni?

Wystarczy ,że co dwa dni wkleisz fotkę (podziel je) i napiszesz "przypominam,zapraszam"
A jak będziesz u nich zdasz relację.
Obrazek

ASK@

Post » Pt paź 30, 2015 21:49 Re: 3 forumowe kocurki TRACĄ DOM - czy będą rozdzieleni?

Piękne zdjęcia zadbanych dorodnych kotów!
Kosmici są wśród nas !

agnieszka.mer

Od: Pt lut 25, 2011 18:54

Post » Śro lis 04, 2015 10:22 Re: 3 forumowe kocurki TRACĄ DOM - czy będą rozdzieleni?

Wczoraj wleciałam na kilka minut do smokotów - tradycyjnie na spotkanie wybiegli do mnie Albercik i Odiś :D
Maru oczywiście nadal mnie nie lubi i na mój widok woli ewakuować się pod łóżko ;)

I znów Odiś mnie zaskoczył - wygląda za każdym razem bardziej kwitnąco, zdrowo, ma piękne futerko i znów się zaokraglił :kotek:

Marutek za to nadal kocha swojego klona - często sypiają razem opleceni łapkami :1luvu:
Obrazek

Avian

Post » Sob lis 07, 2015 15:42 Re: 3 forumowe kocurki TRACĄ DOM - czy będą rozdzieleni?

często myślę o tej trójeczce :ok: :ok: :ok:
A co słychać u Vilena ? poprawia się coś ? :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Sob lis 07, 2015 18:28 Re: 3 forumowe kocurki TRACĄ DOM - czy będą rozdzieleni?

Koty są piękne. Do tego mają fajne charaktery. Aż dziw, że cisza adopcyjna.
Ale ludzie dziwni są.
Obrazek

ASK@

Post » Sob lis 07, 2015 20:55 Re: 3 forumowe kocurki TRACĄ DOM - czy będą rozdzieleni?

Rozdałam dziś na wystawie chyba z 30 ulotek z info o smokotach, na jutro przygotowana kolejna porcja.
Obrazek

Avian

Post » Sob lis 07, 2015 21:53 Re: 3 forumowe kocurki TRACĄ DOM - czy będą rozdzieleni?

Mogłaś zabrać Odisia na wystawę. Sprzedałby siebie i jeszcze z tuzin kolegów :lol:

filo

Od: Śro lip 08, 2009 13:53

Post » Pon lis 09, 2015 17:51 Re: 3 forumowe kocurki TRACĄ DOM - czy będą rozdzieleni?

Prawie setka ulotek poszła w ludzi :kotek:

Dzisiaj dwa smokoty miały usuwane zęby - Maru i Odi. Maru pozbył się 3 kłów, pod którymi powstało bogate złoże ropy. Na pewno go to pobolewało. Teraz Marutek jest bezzębny, ale na pewno będzie się lepiej czuł. Odiś również stracił ząbki, ale co nieco mu zostało ;)

Teraz pewnie dochodzą do siebie w domu. I pewnie rozmyślają o kolacji, która będzie jednak baaardzo spóźniona dzisiaj ;)
Obrazek

Avian

Post » Wto lis 10, 2015 12:33 Re: 3 forumowe kocurki TRACĄ DOM - czy będą rozdzieleni?

Obaj już chyba zapomnieli o straconych zębach 8)

filo

Post » Pt lis 13, 2015 14:05 Re: 3 forumowe kocurki TRACĄ DOM - czy będą rozdzieleni?

Pamietając relacje Villena o strasznych czynach Odisia u weta, trochę strach było myśleć o planie podania kroplówki w domu :strach:
Odi okazał się jednak mądrym kotem, znakomicie współpracującym - bez problemu przeczekał cierpliwie kroplówkę, a nawet wylizywał łapkę z wenflonem, żeby szybciej kapało ;)
Maru tez udało się spokojnie obsłużyć, bez problemów podałam zastrzyk w domu.

Koty idealne :D

Komu, komu?
W trójpaku, dwupaku, pojedynczo - jak kto woli!
Obrazek

Avian

Post » Pt lis 13, 2015 15:35 Re: 3 forumowe kocurki TRACĄ DOM - czy będą rozdzieleni?

Ja chcę poznać tego weta, którego Odiś zjadł plując co najwyżej większymi kosteczkami :lol:
Przecież to pacjent idealny :ok:

filo

[poprzednia][następna]