5-miesięczny rudy niewidomy kocurek- jest w DT!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt sty 11, 2013 17:57 Re: 5-miesięczny rudy niewidomy kocurek- jest w DT!!

A co to do białaczki ma?nie wiem,białaczka,Fiv to nic ze wscieklisna nie ma wspólnego,a szybkie zrobienie teraz testów pozwoliłoby na "zajrzenie"co sie dzieje...No,ale się nie wtrącam,jestem zaskoczona takim wynikiem sprawy...Bo,zeby pomóc kotu to trzeba na wstępie mu badania zrobic dokladne,a potem ustawić leczenie :( Oczy leczy się niezaleznie od "leczenia"...ogólnego...Lidka,myślałam,że wiesz o tym :oops:
Moje koty jak wychodziły miały szczepienia od wścieklizny,to jest nawet wskazane :!: Kot prędzej zarazi się wścieklizna niż pies....w obejściu.
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt sty 11, 2013 19:34 Re: 5-miesięczny rudy niewidomy kocurek- jest w DT!!

BOZENAZWISNIEWA pisze:A co to do białaczki ma?nie wiem,białaczka,Fiv to nic ze wscieklisna nie ma wspólnego,a szybkie zrobienie teraz testów pozwoliłoby na "zajrzenie"co sie dzieje...No,ale się nie wtrącam,jestem zaskoczona takim wynikiem sprawy...Bo,zeby pomóc kotu to trzeba na wstępie mu badania zrobic dokladne,a potem ustawić leczenie :( Oczy leczy się niezaleznie od "leczenia"...ogólnego...Lidka,myślałam,że wiesz o tym :oops:
Moje koty jak wychodziły miały szczepienia od wścieklizny,to jest nawet wskazane :!: Kot prędzej zarazi się wścieklizna niż pies....w obejściu.

Co do testów wet kazał odczekać kilka dni po szczepieniu , do oczków ma bardzo dobre krople i dostał zastrzyki więc leczenie jest ....
Jak rozmawiałam z panią wet co go od niej zabierałam z Kalisza i pytałam się o oczy i mu tak w nosie gra ma zawalony ,mi się oczy jego , nie podobały to wet mówiła mi że wszytsko już jest z małym w porządku :(
Małego zabrałam dziś do weta ma leczenie a co do wścieklizny to on przecież ze względu na oczy nie może wychodzić z domu więc ja nie rozumiem po co to szczepienie .W domu nie zarazi się wścieklizną..

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pt sty 11, 2013 19:48 Re: 5-miesięczny rudy niewidomy kocurek- jest w DT!!

lidka02 pisze:
BOZENAZWISNIEWA pisze:A co to do białaczki ma?nie wiem,białaczka,Fiv to nic ze wscieklisna nie ma wspólnego,a szybkie zrobienie teraz testów pozwoliłoby na "zajrzenie"co sie dzieje...No,ale się nie wtrącam,jestem zaskoczona takim wynikiem sprawy...Bo,zeby pomóc kotu to trzeba na wstępie mu badania zrobic dokladne,a potem ustawić leczenie :( Oczy leczy się niezaleznie od "leczenia"...ogólnego...Lidka,myślałam,że wiesz o tym :oops:

Co do testów wet kazał odczekać kilka dni po szczepieniu , do oczków ma bardzo dobre krople i dostał zastrzyki więc leczenie jest ....
Jak rozmawiałam z panią wet co go od niej zabierałam z Kalisza i pytałam się o oczy i mu tak w nosie gra ma zawalony ,mi się oczy jego , nie podobały to wet mówiła mi że wszytsko już jest z małym w porządku :(
Małego zabrałam dziś do weta ma leczenie a co do wścieklizny to on przecież ze względu na oczy nie może wychodzić z domu więc ja nie rozumiem po co to szczepienie .W domu nie zarazi się wścieklizną..

Lidziu jezeli tylko moge doradzic co do oczek bo jestem po konsultacjach mailowych z dr Garncarzem I po wizycie u dr Stefanowicza...jezeli to jest stan spowodowany kk to jak najbardziej leczenie na kk + dobre krople...
ale zeby nie doszło do zrostów co jest bardzo niebezpieczne dla oczu a tworza sie bardzo szybko po nieleczonym kk lub w trakcie leczenia ...to polecam masc OPTIMUNE niestety koszt 130 zł...przepisuja ja okulisci...powstrzymuje proces utraty wzroku ...zapobiega zrostom i powoduje ze oczka tak nie zachodza spojówka która bardzo szybko zrasta sie z rogówka...jak juz sie zrosnie ..to szanse na widzenie małe

nam dr Stefanowicz przepisał TOBREX+ OPTIMUNE
agula76

Post » Pt sty 11, 2013 19:55 Re: 5-miesięczny rudy niewidomy kocurek- jest w DT!!

Mały ma krople Azyter w poniedziałek na kontrol ....Jak będzie trzeba to kupimy to co potrzeba , powiem wet o tej maści co piszesz ....Oczka to już nie świeże ale znów zaczęło wychodzić ja to mówię mięsko czerwone i jest stan zapalny ..Wet mówił że te krople co kupiłam to jest na trzy dni w takich jakby ampułkach i za to dałam 39zł też drogo..Zaczekajmy do poniedziałku jak będzie za dwa dni już powinnam widzieć czy jest troche lepiej...Dziękuje będe pamiętać o tej maści..
U mnie jak zabrałam Figielka z ulicy to myśleliśmy że straci wzrok był w ciężkim stanie ale było leczenie i miał te krople Tobrex .I chłopak widzi ,wiem że one są dobre , zaczekajmy z dwa dni..

lidka02

Post » Pt sty 11, 2013 20:05 Re: 5-miesięczny rudy niewidomy kocurek- jest w DT!!

Tobrex na samym poczatku juz zalecal Garncarz - w koncu najlepszy okulista...
zapytaj o optimune - na prawde warto ...wiem ze to drogo ale mysle ze jakbysmy sie wszyscy spręzyli to mogłby Maluch z niej skorzystac...

:ok: :ok: :ok:
agula76

Post » Pt sty 11, 2013 20:15 Re: 5-miesięczny rudy niewidomy kocurek- jest w DT!!

agula76 pisze:Tobrex na samym poczatku juz zalecal Garncarz - w koncu najlepszy okulista...
zapytaj o optimune - na prawde warto ...wiem ze to drogo ale mysle ze jakbysmy sie wszyscy spręzyli to mogłby Maluch z niej skorzystac...

:ok: :ok: :ok:

:ok: Tylko żeby się sprężyć :mrgreen: bo ja na auto dałam 130 i dziś u weta 50zł ...Ale zrobie co moge .. :ok:

lidka02

Post » Pt sty 11, 2013 20:29 Re: 5-miesięczny rudy niewidomy kocurek- jest w DT!!

może założ Lidziu osobny wątek kociaczkowi...ja tak jak obiecałam po 15 .01 ale jak dojdzie jeszcze leczenie okulistyczne to sa to na prawde duze kwoty
agula76

Post » Pt sty 11, 2013 20:30 Re: 5-miesięczny rudy niewidomy kocurek- jest w DT!!

agula76 pisze:może założ Lidziu osobny wątek kociaczkowi...ja tak jak obiecałam po 15 .01 ale jak dojdzie jeszcze leczenie okulistyczne to sa to na prawde duze kwoty

Założyłam na fb... :ok:

lidka02

Post » Pt sty 11, 2013 20:36 Re: 5-miesięczny rudy niewidomy kocurek- jest w DT!!

:ok:
agula76

Post » Pt sty 11, 2013 21:15 Re: 5-miesięczny rudy niewidomy kocurek- jest w DT!!

Tak, to jest drogie leczenie, ale jest duża szansa, że kotek może widzieć.
Mój Kacperek miał oczy chyba jeszcze gorsze i dr Garncarz wyprowadził na tyle, że rudzielec jednym okiem widzi normalnie, a drugim słabiej, ale widzi. Choć najpierw była wersja, ze na to gorsze nie będzie widział.
Może i Wam się uda :ok: :ok: :ok:
Po 15tym postaram się coś wpłacić.
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Pt sty 11, 2013 23:03 Re: 5-miesięczny rudy niewidomy kocurek- jest w DT!!

Lidzia,wiem,że drogi jest,ale jak u mojego Czarnuszka zrobilismy antybiogram to wyszło jaki antybiotyk na niego działa.teraz jestesmy na gentamecynie "dodupnie" i do ocznie...
Kiedy wiexli kota do mnie z Zabrza był u jednego z najlepszych okulistów.Tam stwierdzono,ze Czarnuszek jest slepy i nie będzie widział.Ale jak to bywa,trzeba zweryfikowac "klatwe"u innego okulisty i całe szczescie w ostatnim momencie udało sie dobrac leki do oczu,niezaleznie od leczenia kk.no teraz wiem,ze Czarnusio ma oczy i widzi,sa troszke zniekształcone,ale sa i to sie liczy...
A z ta wscieklizną to "niezła jazda".... :roll:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob sty 12, 2013 10:50 Re: 5-miesięczny rudy niewidomy kocurek- jest w DT!!

Lidko, wysyłałam pw (nie wiem czy dostałaś). Proszę podaj mu numer konta.
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Sob sty 12, 2013 13:48 Re: 5-miesięczny rudy niewidomy kocurek- jest w DT!!

jaki cudny :1luvu:
agula76

[poprzednia][następna]