WEJHEROWO - kocie adopcje

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto mar 26, 2013 9:47 Re: WEJHEROWO - kocie adopcje

Wykonane ostatnio zdjęcie naszego cudownie odnalezionego maluszka:

Obrazek

Maluszek razem ze swoją mamusią przebywa pod troskliwą opieką Lady Ivonn w jej zamku :D

valdek

Od: Wto paź 19, 2010 19:29

Post » Wto mar 26, 2013 10:54 Re: WEJHEROWO - kocie adopcje

Szacunek wielki i uznanie :kotek: :ok:
A opowieść lepsza niż u braci Grimm

pozdrawiam Wielkich Ludzi o Wielkim Serduchu.
stały podczytywacz wątku Kuba
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Wto mar 26, 2013 19:05 Re: WEJHEROWO - kocie adopcje

:king: :catmilk: jestem pod wrazeniem sklepu zoologicznego na ul. Rzeznickiej.bardzo sie ciesze ze zajeli sie adopcja kotkow i przy okazji sterylizacja ich.uwazam ze tez jest to dobry pomysl aby zamiast placic za adopcje kotkow trzeba wplacic 1% na fundacje dla nich.Mam nadzieje ze ludzie to docenia i beda sumiennie wplacac pieniazki na to konto .pozdrawiam serdecznie.wielbicielka kotow :D

moniaczek17

Od: Pon mar 25, 2013 18:19

Post » Wto mar 26, 2013 21:07 Re: WEJHEROWO - kocie adopcje

Dziekujemy za mile slowa :oops: 1% z podatku na konto dla kotkow Wejherowskich nie jest obowiazkowy przy adopcji kotka. Adopcja jest zupelnie bezplatna. Wystarczy byc milosnikiem kotkow :1luvu: i zapewnic im dobre warunki no i duzzzoooo milosci :kotek:

Martina_b89

Od: Czw paź 11, 2012 20:19

Post » Wto mar 26, 2013 21:07 Re: WEJHEROWO - kocie adopcje

moniaczek17 pisze:uważam że też jest to dobry pomysł aby zamiast płacić za adopcję kotków trzeba wpłacić 1% na fundację dla nich

Moniaczek17 źle zrozumiała naszą prośbę o przeznaczanie 1% podatku na nasz fundusz - adopcja w sklepie jest w 100 % darmowa, jedynym warunkiem jest podpisanie umowy adopcyjnej. Natomiast wpłata 1% podatku jest zupełnie dobrowolna i niezwiązana z adopcją - szukamy sposobów na finansowanie potrzeb kotów nie tylko bezdomnych (oswojonych) ale również wolno żyjących (dzikich). Niestety, Urząd Miasta Wejherowa finansuje jedynie leczenie zwierząt (w tym kotów), które ucierpiały w wyniku wypadków komunikacyjnych. Natomiast na leczenie pozostałych przypadków brakuje nam środków i sponsorów, a jest nam głupio, że nadużywamy dobroci dr Cywińskiego, który i tak bada i odrobacza nam za darmo wszystkie koty, które trafiają do kącika adopcyjnego. Obecnie znowu leczy nam bezpłatnie bezdomnego kota, który choruje na plazmocytarne zapalenie dziąseł.

kuba.kaczor13 pisze:Szacunek wielki i uznanie :kotek: :ok:
A opowieść lepsza niż u braci Grimm

Dziękujemy, dziękujemy :mrgreen:
Pochwała lepsza niż moja bajka :smiech3: Nie chwaląc się, skończyłem ten sam ogólniak, co Dorota Masłowska od Wojny polsko-ruskiej :mrgreen:

A czy wiecie kto jest na fotografii z naszej ulotki 1 % ? To księżna Martha we własnej osobie, całująca jednego z naszych bezdomnych kotów :1luvu:

valdek

Post » Śro mar 27, 2013 10:30 Re: WEJHEROWO - kocie adopcje

Mam dwie wiadomości - dobrą i złą - od której by tu zacząć ? Na początek ta niedobra wiadomość - Benji wrócił do Kącika z powodu alergii domownika :(
Siedzi teraz w klatce i wypatruje nowego opiekuna :)

Obrazek

A teraz dobra wiadomość: nasze urocze rodzeństwo - rudzielec i jego czarno-biała siostrzyczka już są w swoich nowych domach :ok:

Obrazek

Czy to nie jest piękne, czy to nie jest piękne ? ;)

valdek

Post » Śro mar 27, 2013 11:03 Re: WEJHEROWO - kocie adopcje

valdek pisze:Wykonane ostatnio zdjęcie naszego cudownie odnalezionego maluszka:

Obrazek

Maluszek razem ze swoją mamusią przebywa pod troskliwą opieką Lady Ivonn w jej zamku :D

Slicznosci :love: :love: :love:
ObrazekObrazek

marysienka

Od: Pt gru 10, 2010 3:08

Post » Pt mar 29, 2013 20:12 Re: WEJHEROWO - kocie adopcje

Życzenia Radosnych Świąt Wielkanocnych
wypełnionych nadzieją budzącej się do życia
wiosny i wiarą w sens życia.
Pogody w sercu i radości płynącej z faktu
Zmartwychwstania Pańskiego
oraz smacznego Święconego w gronie
najbliższych osób

Kuba
Obrazek

kuba.kaczor13

Post » Sob mar 30, 2013 20:16 Re: WEJHEROWO - kocie adopcje

Dziękujemy :-D

Wszystkim sympatykom naszego Kącika Adopcyjnego
składamy najszczersze wyrazy ubolewania z powodu zimowych Świąt Wielkanocnych,
życzymy jak najszybszego nadejścia Pani Wiosny (co się z nią dzieje ??)
oraz udanych, radosnych Świąt
życzą: księżna Martha, lady Ivonn, sir Valdemar
oraz Kotek Wielkanocny (w zastępstwie Zajączka Wielkanocnego, który utknął w śniegu :smiech3: )

Obrazek
Ostatnio edytowano Nie mar 31, 2013 17:32 przez valdek, łącznie edytowano 1 raz

valdek

Post » Sob mar 30, 2013 23:31 Re: WEJHEROWO - kocie adopcje

Kot Wielkanocny -the best!! :)
Ja tez zawziecie upatruje wiosny! Niekoniecznie przynoszacej nowe mioty kotkow :/
Wierze, ze uda nam sie w miare opanowac niekontrolowany rozrod tych cudnownych zwierzat w miescie Wejherowie, po to by bezdomne, niechciane nie ciepialy glodu, chlodu, biedy, chorobsk... Tego sobie i wszystkim milosnikom kotow zycze!

Pozdrawiam
Ania
"Niech no on tylko wróci,
niech no się pokaże.
Już on się dowie,
że tak z kotem nie można.
Będzie się szło w jego stronę
jakby się wcale nie chciało,
pomalutku,
na bardzo obrażonych łapach". W. Szymborska

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=130647

anula790820

Od: Sob lut 19, 2011 21:49

Post » Nie mar 31, 2013 18:05 Re: WEJHEROWO - kocie adopcje

anula790820 pisze:Wierzę, że uda nam się w miarę opanować niekontrolowany rozród tych cudownych zwierząt w mieście Wejherowie, ...

Raczej w najbliższym czasie będzie to niemożliwe z powodu niewystarczających środków na sterylizacje przeznaczonych z budżetu Miasta. Staramy się z Anulą przekonać urzędników o konieczności zwiększenia wydatków, ale to jak walenie głową w mur - żadnych efektów, poza bólem głowy od głupot, jakie wypisują w odpowiedzi na nasze pisma :roll: Ostatnio zwróciłem się z prośbą o sfinansowanie pierwszego szczepienia bezdomnych kotów z Kącika, które trafiają do adopcji - otrzymałem odpowiedź, że koty mogą liczyć jedynie na darmową karmę fundowaną przez miasto :-? Ale my nie zamierzamy truć kotów najtańszą karmą, której czasami nawet nie chcą jeść koty wolno żyjące :?

valdek

Post » Pon kwi 01, 2013 16:48 Re: WEJHEROWO - kocie adopcje

Zamiast tracić czas na próby uzyskania dofinansowania z miasta, postanowiłem znaleźć inne sposoby zdobycia środków na nasze koty. Nie wiem, czy dużo uda się nam zarobić, ale spróbujemy wystawić moją bajkę o kotce jako sztukę teatralną, w której wykorzystamy kukiełki. Spektakl moglibyśmy wystawiać np. w szkołach, a datki byłyby dobrowolne. Przy okazji byłby to niekonwencjonalny sposób na proekologiczną edukację dzieci i młodzieży z zakresu praw zwierząt.
Całe honorarium postanowiłem przeznaczyć na potrzeby naszych bezdomnych i wolno żyjących kotów :kotek:

Kukiełki postaci występujących w przedstawieniu wykona pani Agnieszka - artystka współpracująca z SPZ. Lalki kotów, które widać poniżej, to właśnie dzieło pani Agnieszki. Urocze kotki, prawda ? :love:

Obrazek

Ciekawe, jak księżna Martha, lady Ivonn oraz sir Valdemar będą wyglądać pod postacią kukiełek ?
Propozycja nr 1: :smiech3:

Obrazek

valdek

Post » Pon kwi 01, 2013 22:00 Re: WEJHEROWO - kocie adopcje

Zacny zaiste pomysł waćpanie.
Rozpropagowania godzien ,a cel szlachetny jako mało.
Obrazek

kuba.kaczor13

Post » Pon kwi 01, 2013 22:17 Re: WEJHEROWO - kocie adopcje

ciekawy pomysl Valdku :)
masz juz chetnych "aktorow" ?
uprzedzam z gory, ze ja sie nie pisze, ale wspieram duchowo :)
"Niech no on tylko wróci,
niech no się pokaże.
Już on się dowie,
że tak z kotem nie można.
Będzie się szło w jego stronę
jakby się wcale nie chciało,
pomalutku,
na bardzo obrażonych łapach". W. Szymborska

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=130647

anula790820

Od: Sob lut 19, 2011 21:49

Post » Wto kwi 02, 2013 21:14 Re: WEJHEROWO - kocie adopcje

Jak spektakl ma być ciekawy i przystępny dla 3-4 latków to moja siostra ma swoje przedszkole w Rumi, mogę Was polecić :1luvu:
Obrazek

m&j

Od: Czw paź 30, 2008 18:21

[poprzednia][następna]