BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długowłosa

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie sie 26, 2012 11:26 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

A.... to ok, bo ja się nie cieszę jakoś bardzo. :?
Niemniej :ok:

asher@amber

Od: Pon maja 02, 2011 18:28

Post » Nie sie 26, 2012 11:49 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

No i się Państwo odwołali "adoptowali juz inne koty". I ok.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pon sie 27, 2012 1:41 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

Neigh pisze:No i się Państwo odwołali "adoptowali juz inne koty". I ok.

Spoko, Pompon swoim zwyczajem wieści przyjął ze stoickim spokojem...
I tak by pewnie nic nie wyszło, bo państwo mieszkają w wynajętym mieszkaniu i nie mogliby zabezpieczyć balkonu.

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Wto sie 28, 2012 16:51 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

Mnie jakoś tak zawsze jest dziwnie, kiedy ktoś dzwoni tuż przed umówionym spotkaniem, ze dziękuje, bo adoptował inne koty.

A co tam u kobiety z trądzikiem słychać?

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Wto sie 28, 2012 23:22 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

Załamania nerwowego w związku z odwołaną wizytą nie miała. Daje sobie wtykać antybiotyk (na szczęście w płynie), zakrapiać ucho i smarować brodę. Już trochę widać poprawę, zwłaszcza rana się zaleczyła, ale sam trądzik jeszcze nie zniknął. Ucho też już lepiej, prawie czyste.
Nie kręci nosem na kuwetę z silikonem (odpukać), trochę jojczy po nocy, ale na łóżku śpi tylko fragmentami nocy/poranka, chodzi i miłośnie patrzy w oczy w dzień, żre. Obserwuje kociaki zbytnio się w ich sprawy nie angażując. Właśnie śpi na stole. Standard.

koteczekanusi

Post » Śro sie 29, 2012 14:13 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

No to kot ideał:-) A że trochę jojczy.....eeee no trochę to każdy musi.

Obrazek

Neigh

Post » Śro sie 29, 2012 23:11 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

Neigh pisze:No to kot ideał:-) A że trochę jojczy.....eeee no trochę to każdy musi.

Weż mi nie mów, akurat dziś nie wyznaję tej tezy i z samego rana i pod koniec dnia miałam zamiar kota zamordować - co prawda tylko rano za jojczenie...

Tylko jak tu kota mordować, kiedy on się patrzy na ciebie nicnierozumiejącym wzrokiem...

koteczekanusi

Post » Śro sie 29, 2012 23:23 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

Wracamy do AlKaidy? :twisted:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Czw sie 30, 2012 8:39 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

Ona jest jak dziecko przyciąga uwagę w najbardziej skuteczny sposób - lament.

Za co chcesz mordować kota?:-) że sie samotne biedactwo poczuło.....

Obrazek

Neigh

Post » Czw sie 30, 2012 9:02 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

Pozwolę sobie jeszcze słówko odnośnie trądziku - warto wymienić miski z jakich jada/pije kot z plastikowych na metalowe lub - lepiej - ceramiczne/szklane. I często je myć i wyparzać.
W plastiku powstają mikrouszkodzenia (zadrapania, peknięcia) i tam rozwijają się bakterie, które w kontakcie ze skórą mogą powodować zakażenie.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Czw sie 30, 2012 14:35 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

Używam ceramicznych. Słyszałam, że plastik jest niezdrowy. Myję w zmywarce, co prawda na 60 stopni, więc chyba mi się wyparza?
Mario D. (i nie tylko), a jakie witaminy i minerały są najlepsze dla kociąt? Boję się, że maluchy jedząc tylko piersi nie mają ich wystarczająco do rozwoju. Zanim wprowadzę karmy z dodatkami to jeszcze pewnie chwila minie. Jakkolwiek maluch po przedwczorajszych lejących kupach, wczoraj i dziś kompletnie nic nie zrobił. Nawet obszukałam wszystkie kąty, choć to czuć z daleka. Drugi zresztą też nic. Idę na wszelki wypadek do wetek, żeby im brzuszki obmacały, bo ja się nie znam.

koteczekanusi

Post » Czw sie 30, 2012 20:27 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

Jeśli maluchy maja rozwolnienie to niczego nie należy dodawać: gotowany kurczak z ciupką rozgotowanego ryżu aż w kuwecie będzie porządek. Potem wprowadzać jeden rodzaj karmy, po trochu.
Można zamiast kuraka dać surową wołowinę, zmieloną, uprzednio przemrożoną. Potrafi ładnie wyregulować żołądki.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Czw sie 30, 2012 22:40 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

Jeden miał, drugi nie. Zrobiłam badania i pasożytów nie ma.
Ale przedwczoraj oba się przytkały i od dwóch dni nic. Naprawdę nie wiem, czemu. Byłam nawet u wetek, żeby obmacały brzuszki, bo ja się nie znam. Dostały parafinkę, ale jeszcze nic. W sumie to dałam temu, który u mnie został troszkę suchej karmy - gdyby miał zareagować rzadszą kupą, to w sumie niejako byłoby jak znalazł. Ale ten nie miał problemów.
Myślę, że mały z rozwolnieniem może nie najlepiej tolerować kurczaka/indyka, przynajmniej w takiej ilości. Wetka dziś powiedziała, że powinny przejść na karmę, bo mniejszemu zaczęły się trochę nóżki krzywić - sama się tego bałam.
No nic, w sumie mniejszy to już nie mój problem, bo pojechał do domu docelowego. Ludzie twierdzą, że mają doświadczenie i kiedyś tam odchowali kociaka 4-tyg., który stracił matkę. Starałam się im wszystko przekazać.

Ale ponieważ to wątek kudłatej dodam, że kudłata zniknięcie małego przyjęła z właściwym jej stoickim spokojem :wink:

koteczekanusi

Post » Pt sie 31, 2012 0:01 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

A to beżowa w ulubionej pozie. Niestety, jakość fatalna, ale da się rozpoznać ideę :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

I z zabawką. Kot się bawił, ale zanim zdążyłam zrobić zdjęcie, maluch zrobił desant na płachtę i kudłata się wycofała z czynnego ucestnictwa i przeszła do swojej ulubionej obserwacji.

Obrazek

koteczekanusi

Post » Pt sie 31, 2012 8:30 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

oooooooooooo zaczyna mieć fuuuuuuuuutro:-)

Obrazek

Neigh

[poprzednia][następna]