» Wto lip 24, 2012 14:09
Re: Kociaki umieraja jeden drugim!!!!!!!!!!!Potrzebna Pomoc!
Zastanawiałam się, czy napisać, bo nie chcę was straszyć. Z drugiej strony jak nie napiszę i się coś stanie, to sobie nie daruję...
Pies mojej mamy został otruty i miał podobne objawy. Dzień wcześniej był "niewyraźny", dużo pił, pokładał się (było gorąco, więc mama się nie zaniepokoiła), rano pies już nie mógł wstać. Pojechała do weta, który gdy zobaczył białe dziąsła i ogólnie obejrzał psiaka, stwierdził, że to otrucie i nie ma właściwie szans na ratunek. Powiedział, że to już kolejny pies z podobnymi objawami, że zjadają trutkę wcześniej, nic po nich nie widać i stan się pogarsza bezobjawowo do tego stopnia, że gdy właściciel zauważa, to już jest za późno. I faktycznie, mimo płukania i jakichś leków Shiro odszedł jeszcze tego samego dnia (wielki, młody i zdrowy pies).
Pisałaś o tych białych dziąsłach i tak mi się przypomniało. Daj boże, żeby to nie była trutka, bo może leży gdzieś w krzakach i kociaki mogły ją zjeść jeden po drugim - stąd ten tydzień różnicy.
Czy ta dziewczyna (DS) nie mogłaby wziąć obu kotków i jednego potem adoptować dalej? Z tego co piszesz, to one nawet bez trutki nie są tam bezpieczne. Może jej serce zmięknie i się zgodzi?
B.B. mocno trzymam kciuki za zdrowie i domy dla maluchów.