Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Za TM.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto maja 15, 2012 19:58 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!

Jak dla mnie pucowanie futerka jest bardzo dobrym objawem. Koty chore zaniedbują się, zdrowe myją zawzięcie.Futerko Kubusia nie jest jeszcze w idealnym stanie, szczególnie na piersiach, ale grzbiet i boczki już całkiem całkiem...To schorowany kotek, u niego poprawa tak szybko nie nastąpi.Na szczęście ma apetyt, dobrze znosi pobyt w klatce, jest takim dobrym, kochanym kotkiem.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro maja 16, 2012 9:53 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!

U Kubusia bez zmian, jutro badanie, trzymajcie kciuki proszę, aby wyniki były dobre.Jest cały czas na karmie nerkowej, codziennie jest nawadniany, powinno być lepiej.

ewar

Post » Śro maja 16, 2012 9:53 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!

Będę trzymać :ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro maja 16, 2012 10:55 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!

Ja też :ok: :ok: :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro maja 16, 2012 11:19 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!

Kubuś jest przekochany. Je grzecznie Renala, chociaż podobno koty czesto tego nie lubią. Dziś po całym nawadnianiu, którego ma już powoli zaczyna mieć dosyć, nie chciał mi zejść z kolan. Po prostu się zaparł, że na nich zostanie i już. Tak więc razem z ewar, siedziałyśmy tam pół godziny, a on sobie ugniatał i mruczał :)
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Śro maja 16, 2012 18:25 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!

ewar pisze:U Kubusia bez zmian, jutro badanie, trzymajcie kciuki proszę, aby wyniki były dobre.Jest cały czas na karmie nerkowej, codziennie jest nawadniany, powinno być lepiej.

Trzymamy :ok: :ok: :ok:

psotny kot

Od: Pt sty 13, 2012 20:22

Post » Czw maja 17, 2012 9:30 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!

Kubuś miał pobraną krew, zobaczymy, co wyjdzie.Przyszła nowa karma, zapłaciłam za nią ok.40 zł, to sporo taniej niż renal.Mam na myśli mokrą, bo zapas suchego renala ma.Na szczęście lubi tę nową karmę.
Dzisiaj napędził nam strachu i to zdrowo! Dostał jakby ataku padaczkowego.Szybko mu przeszło, ale to niepokojące.Wetka badała mu kupę, jakieś dziwne jaja w niej odkryła, musi poczytać, bo nie spotkała się jeszcze z takimi pasożytami.Być może to jest przyczyną drgawek.Biedny ten kotek, taki kochany, a taki chory.Staramy się robić wszystko, co możliwe, aby mu pomóc, ale na niektóre rzeczy wpływu nie mamy.Dostał dzisiaj świeżutkie, mięciutkie posłanko, zawsze to przyjemniej mu będzie.Na działkach teraz mókłby, pewno niewiele ludzi chodzi tam, bo pogoda pod psem, Kubuś więc byłby głodny.Ma ciepło, czysto, jest najedzony, wygłaskany, chociaż, albo aż tyle.

ewar

Post » Czw maja 17, 2012 9:54 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!

Biedactwo, niewiadomo czy to pierwszy taki atak czy nie. Wczoraj karma była porozsypywana...myślałam, że to Mika chciała mu coś łapką podkraść.
Wetka mówi, że to dziwne że podczas padaczki nie zwymiotował i nie zsiusiał się...ale może to dobrze. Staram się myśleć pozytywnie.
On naprawdę wygląda coraz lepiej...musi być poprawa i już!
Obrazek

Katalina

Post » Czw maja 17, 2012 10:16 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!

Zastanawiałam się nad wklejeniem tych zdjęć, nie umiem zrobić lepszych.Kubuś wygląda nieco lepiej w realu
Obrazek Obrazek
Zapas jedzonka jest :P
Obrazek

ewar

Post » Czw maja 17, 2012 12:10 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!

Kubusiu, zdrowiej :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw maja 17, 2012 12:56 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!

Jak dotąd nie miałyśmy nigdy aż tak chorego kota, w dodatku u Kubusia rokowania nie są dobre :cry: Z tą chorobą się nie wygrywa, jest to wyrok.Jedyne co można zrobić, to starać się utrzymać go w jak najlepszej kondycji jak najdłużej.Dodatkowo narkoza go dodatkowo osłabiła, oczko jednak musiało zostać zoperowane.Kubuś ma krzywy pyszczek, być może został uderzony, potrącony przez samochód, tego nie wiemy.Na działkach trochę był, jadł, co złowił, albo, co mu ludzie dali, nie była to zawsze karma odpowiednia dla kota.Kubuś nie jest taki młodziutki, to też ma znaczenie.Teraz jeszcze te dziwne pasożyty i napady drgawek :cry: też go osłabiają. Jakim sposobem uniknął jednak zarażenia FeLV/FIV? 8O
Czekam na wyniki badań z niepokojem, ale trochę nadziei mam, bo i tak jest lepiej, jak było.

ewar

Post » Czw maja 17, 2012 15:52 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!

Kubuś miał dziś jeszcze dwa razy padaczkę :( Dostał jakiś lek przeciwpadaczkowy i został nawodniony dożylnie. Kiedy byłam koniecznie chciał siedzieć na kolanach. Chyba mu było cieplej. Głaskałam go a on mruczał i ugniatał łapkami.
Jutro będzie miał powtórzone badania, ale z tego co wyszło dziś - mocznika we krwi jest mniej, a kreatyniny więcej. To chyba źle, bo mocznik łatwiej wypłukać przez nawadnianie, a kreatynina jak wzrasta to znaczy, że niewydolność postępuje.
Teraz został zamknięty w dużym transporterku dla bezpieczeństwa. Dostał termofor i mięciutki kocyk. Pójdę do niego jeszcze niedługo.
Obrazek

Katalina

Post » Czw maja 17, 2012 17:47 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!

Kubusiu, :cry:

ewar

Post » Czw maja 17, 2012 18:33 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!

Martwię się o Kubusia :(

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw maja 17, 2012 18:41 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!

Kuba dostał odrobinę beafaru dla nerkowców. Skubnął, jakby chciał zjeść, a nie mógł...już się wystraszyłam, że stracił apetyt, ale kiedy Mika dostała swoje - on się zaczął pchać do jej miski. Spróbowałyśmy dać mu jednak RC, czyli to co jadł do tej pory. Zjadł! Na szczęście. Może po prostu nie polubił nowej karmy...albo tego konkretnego smaku. Mika też się na nią krzywiła i nawet nie chciała oblizać łyżeczki, co w przypadku takiego żarłoka jest dziwne.
Kubuś czuje się teraz całkiem nieźle, jak na taki dzień. Wyszedł na lecznicę, nawet interesował trochę się piłeczką. Najwięcej czasu spędził jednak na moich kolanach, gdzie czuje się chyba bardzo błogo :)
Dostał do klatki ciepły termoforek...oby noc przebiegła spokojnie.
Obrazek

Katalina

[poprzednia][następna]