Kociaki ze stajni : Jas i Małgosia w DS w Tychach :):):):):)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lut 04, 2012 14:52 Re: Kociaki ze stajni : Jas i Małgosia w DS w Tychach :):):):):)

Dobrym sposobem jest tez dokocenie sie , wtedy koty miedzy sobą sie ucza na ile sobie moga pozwolic , a jest juz wykastrwany ?
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Sob lut 04, 2012 17:26 Re: Kociaki ze stajni : Jas i Małgosia w DS w Tychach :):):):):)

nie, jeszcze nie jest wykastrowany, chcemy zrobić to jak będzie miał ok 8mies. póki co nie przejawia żadnych kocurowatych zachowań, jak to kot, biega, robi bałagan, trochę pogaworzy itp.

Grafit.

Od: Nie paź 02, 2011 20:10

Post » Sob lut 04, 2012 17:29 Re: Kociaki ze stajni : Jas i Małgosia w DS w Tychach :):):):):)

a dlaczego chcecie czekac do 8 miesiaca? Przeciez smialo kastruje sie juz ok.6 miesieczne, a w USA nawe 3 miesieczne.

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Sob lut 04, 2012 19:08 Re: Kociaki ze stajni : Jas i Małgosia w DS w Tychach :):):):):)

kastracja może, ale wcale nie musi wpłynąć na zmianę zachowania, dokocenie polecam absolutnie. Jest dużo mniej kłopotów z 2 kotami niż z jednym . Wiem co mówię, mam teraz w domu malucha i gdyby nie inne koty, to bym oszalała :). Kiedyś nie wierzyłam...

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Sob lut 04, 2012 19:50 Re: Kociaki ze stajni : Jas i Małgosia w DS w Tychach :):):):):)

Zgadza się.
W przypadku kotów matematyka się nie sprawdza. 2 to mniej niż 1 :mrgreen:
Ogólnie chodzi o to, iż zajmą się sobą i nie będą gnębić człowieka.
Młody kot ma tyle energii, że nie jesteś w stanie go "wyganiać" dwa młode koty potrafią godzinami ganiać się po mieszkaniu, uprawiać zapasy, polować na siebie itd. Nie jesteś w stanie poświęcić mu tyle czasu.
Właśnie tę niewyganianą energię kociak wyżywa na Tobie w pozorowanej "agresji".
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

[poprzednia]