16dniowa Tomcia dostała szansę na życie. znów traci dom :(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob wrz 17, 2011 7:58 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry.

alata pisze:To co teraz maleństwo ma jeść? Lekarz polecił jakąś karmę?

Lepiej jak najlepsza. Dobrze by było gdyby mały jadł RC dla kociąt suchy, ale ja póki co nie mam kasy żeby wyłożyć to dla niego. Je Purinę dla kociąt. ( rozwodnioną z wodą) i RC kitten w saszetkach. Mały je tą saszetkę z przymusu. Nie ma jego ukochanego mleczka, to coś musi jeść.
Pół nocy śpi z mamą, drugie pół ze mną. Sam w transporterku już spać nie chce, woli na łóżku :)

Zapytam o siemię i lakcid.

Póki co krewki nie ma, a kupa była gęściejsza. :)

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Sob wrz 17, 2011 8:34 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry.

Czyli chyba mleko mogło mu szkodzić. Wyślę w poniedziałek stówę na jedzonko. A może kup mu słoiczek dla niemowląt zupki z kurczakiem i marchewką u mnie się sprawdziła, Tofiś ciągnął z butli pięknie i nie było sensacji
Mam nadzieję, że nie zaśmiecam - Tofiś (na zdjęciu już "duży" kiedy go znalazłam miał ok. tygodnia i suchy pępuszek jeszcze) z ciocią Lalą
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Sob wrz 17, 2011 12:56 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry.

Słodki Tofiś :1luvu:
Którą suchą karmę RC powinien dostawać Tommy? Zapytam, może moi weterynarze mają próbki. Można by wtedy sprawdzić jak maleństwo na nią reaguje.
Cały czas trzymam kciuki za zdrówko kiciusia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Nie wrz 18, 2011 15:12 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry.

Tommy znów ma krewkę... przypuszczamy z wetem, że podczas kupkania pęka ktoreś z naczynek krwionośnych. Mały ma coraz lepsze kupki, to jeszcze nie super bobki, ale myślę, że za 2-3 dni będzie już dobrze. I miejmy nadzieję, że krew już całkiem zniknie.

Mały ma jeść RC kitten Weaning ( takie żółte opakowanie) i ważne są saszetki dla małych kocików ( z Royala najlepiej), ale to jest strasznie drogie tak na dłuższą metę....

Ewan dziękujemy, baaaardzo nam się to przyda :) !!

OlaLola

Post » Nie wrz 18, 2011 15:21 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry.

I obiecane zdjęcia

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

OlaLola

Post » Nie wrz 18, 2011 15:34 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry.

W sumie zamiast kupować gerberka możesz ugotować mu w małej ilości wody kawałek piersi z kuraka z kawalątkiem marchewki i zmiksować na musik - mam malucha u siebie na tdt i to wsuwa i lubi :D tylko że musi być ciepłe bo inaczej nie bardzo :wink:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie wrz 18, 2011 15:59 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry.

Dziewczyny ja mam sklep www z karmą dla zwierząt i mam chyba jakieś próbki RC babycat. Nie jest ich wiele ale tyle co mam mogę podeslać. Jak jesteście zainteresowane dajcie znać na pw. Jak będziecie też coś potrzebować z RC to wszystko do załatwienia po niższych cenach jak na takie biedy... Jakoś nie potrafię przejść obojętnie wobec tych bidaków :roll:
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Nie wrz 18, 2011 18:46 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry.

Jus87 masz Pw. Dziękujemy :1luvu: :1luvu:
Alienor pomyślimy. Póki co wole nie zmieniać mu karmy, ale myślę, że jak kupka będzie już ok to pomału wprowadzimy mięsko.

Mały ma dziś dzień pechowy, gdzie się nie położy, albo gdzie my go do spania położymy, tam go jakiś kot obudzi.... :( Nie wiem co dziś te moje koty opętało.... nigdy go nie budziły, a dziś się uparły ;P

OlaLola

Post » Pon wrz 19, 2011 6:03 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry.

:1luvu: :1luvu: :1luvu: jejciu jak On cudnie pozuje - urodzony model z niego
jak tam nocka minęła maluszkowi?
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Pon wrz 19, 2011 6:09 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry.

Cześć śliczności :love:
Jak się miewasz?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon wrz 19, 2011 9:13 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry.

Tommy spał do 4 u mamy, potem się obudził i poszliśmy zjeść, dalej spał u mnie :) Jak wstaliśmy wszyscy to Tommy oczywiście nadal chciał jeść ( tu dodam, że chłopak pięknie gryzie kawałeczki, dzielnie sobie radzi ) a potem poszliśmy się kąpać :) teraz sobie smacznie śpi.

Tommy raniutko zrobił pięknego twardego bobka :ok: :ok: :ok: :ok: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa:

OlaLola

Post » Pon wrz 19, 2011 9:43 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry.

:ok: :ok: :ok: czyli wszystko na dobrej drodze
Obrazek

Edytka1984

Post » Pon wrz 19, 2011 18:28 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry.

Tommy jest bardzo małym kocikiem, ale... bardzo dobrze wie gdzie dają jedzonko. Jeżeli po pobudce nikt nie otwiera drzwi to biegnie do mnie lub do mamy, siada i zaczyna się drzeć.... Wygląda to bardzo zabawnie :)
Potem biegnie w te pędy pod drzwi, leci, leci bierze zakręt i jak najszybciej pędzi w stronę kuchni. Wie, że tam czeka jedzonko. Tommy musi jeść w kuchni bo moje tymczasy nie dałyby mu pojeść. Je z Dianą, która innych kotów nie toleruje, ale jego musi. Oczywiście zawsze jest pod naszą kontrolą, żeby Dianie nie przyszło nic "głupiego" do głowy, choć dziś to go nawet polizała 3 razy :ryk:

OlaLola

Post » Pon wrz 19, 2011 19:48 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry.

Ależ Tommy zmężniał :ok: :D
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Wto wrz 20, 2011 6:15 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry.

i jak tam zdrówko od ranka?wszystko dobrze z malcem...mam nadzieję
Obrazek

Edytka1984

[poprzednia][następna]