» Wto sie 23, 2011 10:52
Re: Pod żadnym pozorem proszę tu nie zaglądać! ;)
vailet masz trochę pretensje z gatunku "do garbatego, że ma proste dzieci" słuchaj rambo z pewnością nie jest winna temu, że kupiłaś chorego kota z allegro...kupiłaś w emocjach i biedny ci choruje a chciałaś przecież zdrowego. W ogóle nie spotkałam się na forum z czymś takim, że inne się warunki stawia "normalnym" kotom i tym "wyjątkowym" każdy ma swoje wymagania. Choć prawda jest taka, że mimo wszystko łatwiej jest wydać "normalnego"kotka, bo jak ktoś pokocha "normalne" futro tzn. że po prostu kocha a jak ktoś zachwyca się "wyjątkowym" to właśnie nie wiadomo czy kocha czy tylko się zachwyca. Miałam parę kociaków długowłosych do adopcji i szczerze powiem, że "prześwietlałam" domki na wylot aby zobaczyć miłość a nie tylko zachwyt. Ostatnio miałyśmy kotkę niebieską no i poszła do ludzi, którzy chcieli od nas adoptować "zwykłą" pingwinkę mimo, że widzieli też i niebieską w zasadzie wepchnęliśmy im kociaka, bo wiedzieliśmy, że są przyzwoitymi ludźmi. A chętni, którzy się zgłaszali zostawiali dużo do życzenia.
Mimo, że przez mój dom przewinęło się sporo "wyjątkowej urody" kotów to sobie nie zostawiłam żadnego, mam moje "zwykłe" a jednak najpiękniejsze na świecie. Po śmierci kota w rozpaczy, bólu po prostu kolejny kot stanąl na mojej drodze nie szukałam oczami ale sercem-czego tobie i innym rozżalonym że nie dostali od rambo koteczki życzę.
Możecie być spokojni rambo wybrała najlepszy Dom dla koteczki, znam ją i wiem, że jest przyzwoitą osobą.