Potrzebne domy dla 3 kotów GDAŃSK Bajka Plamka Gapusia w DS

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lip 28, 2011 20:48 Re: Potrzebne domy dla 6 kotów GDAŃSK

dorotka75 pisze:Pani dzwoniła :D Jeszcze się waha i nie wie, czy jeśli weźmie, to małą, czy dużą. I musi jeszcze przemyśleć, ale bardzo, bardzo chce. Co najważniejsze-w rozmowie wydaje się super domkiem :D :D :D Tylko obie się zastanawiamy-gdyby wzięła Bajkę, to co z maluszkami, czy mogą zostac same?

wydaje mi się, że są już na tyle duże. I małym jednak łatwiej będzie znaleźć domy niż dorosłej kici, więc nie wahałabym się :)

Bardzo bardzo bardzo bym chciała, żeby się zdecydowała, na maluszka, czy Bajkę, wszystko jedno, już by któreś miało super domek.

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Druga sprawa-poznałam częściową historię Bajki. Przechodziła koło naszego płotu starsza Pani, dojrzała Bajkę i mówi: "a ta kotka, to tej pani opiekunki kotów, która zmarła. Przygarnęła ją, jak kotka była bardzo chora, prawie łysa i dłuugo ja leczyła" Czyli mąż zmarłej pani pewnie nie wytrzymał presji, że zostanie sam z kotką i maluchami :( :( :( A pani zmarła trzy dni po tym, jak Bajka się okociła u nas :( Ponieważ był to rak, leżała już dwa miesiące przed śmiercia w ciężkim stanie. Zdążyła Bajke wyleczyć, nie zdążyła wysterylizować :( Pani dokarmiała dzikuski koło naszego ogródka, może dlatego Bajka trafiła do nas? Szukała swojej pani? I dlatego Bajeczka tak bardzo kocha ludzi !

['][']['] dla opiekunki :(

a kicia zasługuje na domek najlepszy z możliwych! i tak jak historia kici mnie smuci, to już nie denerwuje - biedna pani i biedna kicia :( a bałam się, że to kolejna ofiara wakacji bądź nieplanowanej ciąży...
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw lip 28, 2011 21:02 Re: Potrzebne domy dla 6 kotów GDAŃSK

HOP! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
"Obcując z kotem, człowiek ryzykuje jedynie to, że stanie się wewnętrznie bogatszy."
Colette

jako-coś-jak-nie-coś

Od: Czw lip 28, 2011 20:49

Post » Pt lip 29, 2011 7:49 Re: Potrzebne domy dla 6 kotów GDAŃSK

Im bardziej myślę o historii Bajki, tym bardziej coś mi nie gra. Pani opiekunka bardzo dbala, by kotki osiedlowe się nie rozmnażały. Nie ma opcji, żeby dopuściła do ciąży Bajki. Albo starsza pani pomyliła kotki, albo mąż opiekunki wywalił Bajkę, jak tylko żonie się pogorszyło-hm...

dorotka75

Od: Śro lip 06, 2011 16:04

Post » Pt lip 29, 2011 7:53 Re: Potrzebne domy dla 6 kotów GDAŃSK

:( Smutna historia.. mimo wszystko chociaż dla mnie też cos się nie zgadza.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=130948 - czy nas ktos pokocha?
ObrazekObrazek
Obrazek
Kto nas pokocha? Kocie biedactwa.http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=130948

Onpil

Od: Czw lip 28, 2011 7:31

Post » Pt lip 29, 2011 8:20 Re: Potrzebne domy dla 6 kotów GDAŃSK

dorotka75 pisze:Im bardziej myślę o historii Bajki, tym bardziej coś mi nie gra. Pani opiekunka bardzo dbala, by kotki osiedlowe się nie rozmnażały. Nie ma opcji, żeby dopuściła do ciąży Bajki. Albo starsza pani pomyliła kotki, albo mąż opiekunki wywalił Bajkę, jak tylko żonie się pogorszyło-hm...

Najważniejsze, że trafiła na Ciebie :D pewnie już nie dojdziesz, która z opcji jest prawdziwa...
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt lip 29, 2011 16:51 Re: Potrzebne domy dla 6 kotów GDAŃSK

Najważniejsze, ze jesteście Wy i miau :1luvu: Dzięki temu tacy jak ja wiedzą, co robić :1luvu:

A my mieliśmy gościa dzisiaj :D Duża Misia spała, więc mały Miś wpadł na małe co-nieco 8O
Obrazek

Potem pomaltretował trochę buty syna:
Obrazek
Wrócił do miseczki, skubnął chrupka, pozwiedzał, spotkał dużą Misię i wcale się nie przejął jej burgotaniem :lol: i poszedł 8O

Ale żeby nie było za wesoło- jego braciszek Staś-rudziaszek chorutki bardzo :( Czekam na wieści od biamili :( Ciepłe myśli potrzebne :!:

dorotka75

Post » Nie lip 31, 2011 6:15 Re: Potrzebne domy dla 6 kotów GDAŃSK

Podnoszę :D

dorotka75

Post » Nie lip 31, 2011 12:29 Re: Potrzebne domy dla 6 kotów GDAŃSK

Pani już nie zadzwoniła. Nie ma Gapusi i Misia. Nie ma ich od rana. Wieczorem jeszcze je widziałam, rano byłam o 7 i już ich nie było. Szukałyśmy z córką na osiedlu, wołałyśmy, nic. Dwa najbardziej ufne, najbardziej ciekawskie kociaczki. Myślę, że na pomysł wycieczki wpadł Miś, Gapusia poszła za nim. I nie ma ich Nie wierzę, że ktoś je przygarnął, że wziął dwa na raz, tym bardziej, że ogłoszenie w osiedlowym najbardziej uczęszczanym sklepie o kociakach do przygarnięcia nie wzbudziło zainteresowania. Jeszcze się łudzę, że ktoś zobaczy ogłoszenie w sklepie i zadzwoni, że nic im nie jest, albo że ktoś przyjdzie do osiedlowego zoologicznego jutro po karmę, ale złudzenie jest bardzo bardzo malutkie...

dorotka75

Post » Pon sie 01, 2011 9:05 Re: Potrzebne domy dla 6 kotów GDAŃSK

I co wróciły?
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pon sie 01, 2011 10:39 Re: Potrzebne domy dla 6 kotów GDAŃSK

Wczoraj, godz 17-18, mąż siedzi w ogrodzie, podchodzi jakiś facet w dresach do płotu. Po chwili słychać "miau" i pojawia się Miś 8O. Facet znika, niestety :? Przypuszczam, że małolaci wracający z imprezy w sobotę w nocy zgarnęli oba koty i jakiś rodzic odniósł Miśka z powrotem na miejsce, a Gapusia albo została, albo trafiła do mniej myślącego domu i wylądowała gdzieś pod klatką :( Wieczorem jeszcze raz szukaliśmy Gapusi, tym razem z synem, bo to jej ulubieniec :D, bez skutku. Dzisiaj rano pojawiła się Gapusia :D :D :D Wygląda na to, że Gapusia okazała się całkiem nie "gapowata" i w końcu odnalazła drogę do domku, albo ktoś ją oddał "pod osłona nocy" :roll: Oba kotki całe i zdrowe, Miś był bardzo głodny, Gapusia wogóle :roll: Zachowują się normalnie, jakby nic się nie stało. Najchętniej wzięłabym je wszystkie do domu, żeby uniknąć takich sytuacji, ale musiałabym je chyba w klatce trzymać, nie mam innej mozliwości, a to by było straszne dla nich :( Mam nadzieję, że w końcu coś ruszy i znajdą domki, zanim na prawdę coś się stanie :(

dorotka75

Post » Pon sie 01, 2011 11:12 Re: Potrzebne domy dla 6 kotów GDAŃSK

Uff, ale ulga,że maleńtasy się odnalazły.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Terra50

Od: Nie sty 31, 2010 18:18

Post » Pon sie 01, 2011 18:40 Re: Potrzebne domy dla 6 kotów GDAŃSK

Wybieramy się do weta,mamy ograniczone możliwości transportowe i najlepiej, jak całą rodzinę uda się zabrać na raz. Bajka w osobnym transporterku, dzieci w drugim (takim dużym)Czy ktoś może mi podać sposób, jak zapakować cztery zwariowane kociaki do jednego transporterka :roll: :roll: :roll:

dorotka75

Post » Wto sie 02, 2011 18:32 Re: Potrzebne domy dla 6 kotów GDAŃSK

Czy na prawdę nikt nie wie, jak to rozwiązać? Jakies pomysły?

dorotka75

Post » Czw sie 04, 2011 7:45 Re: Potrzebne domy dla 6 kotów GDAŃSK

Podniosę :ok:

dorotka75

Post » Czw sie 04, 2011 9:09 Re: Potrzebne domy dla 6 kotów GDAŃSK

a wizyta u weta już była? jesli nie to spróbuj łakociami zachęcić maluchy do pozostania w transporterku - ja tak własnie robię :)
ObrazekObrazek
Obrazek
Kto nas pokocha? Kocie biedactwa.http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=130948

Onpil

Od: Czw lip 28, 2011 7:31

[poprzednia][następna]