3 Malentaski rosna na calego :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt kwi 22, 2011 20:55 Re: 3 Malentaski rosna na calego :)

Budrysku, kochana dobrych Świąt!!
Jak najmniej kłopotów i samych zdrowiejących ogonków!

ahnija

Od: Pt lip 16, 2010 14:02

Post » Nie kwi 24, 2011 8:31 Re: 3 Malentaski rosna na calego :)

https://picasaweb.google.com/lh/photo/x ... directlink

*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^
W te święta życzę zdrowia i radości
i niech szczęście każdego dnia u Was gości :1luvu:
Ostatnio edytowano Nie kwi 24, 2011 21:05 przez Iljova, łącznie edytowano 2 razy
Bazarek dla Vita do 05.06 godz 20

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=162515

Iljova

Od: Śro lip 21, 2010 19:14

Post » Nie kwi 24, 2011 20:28 Re: 3 Malentaski rosna na calego :)

Bardzo dziękuję za życzenia :1luvu:

Równiez zycze Wszystkim wszystkiego dobrego :)
na necie z doskoku : kontakt: 607 488 598
Obrazek

BUDRYSEK

Od: Czw maja 22, 2008 19:37

Post » Pon kwi 25, 2011 10:43 Re: 3 Malentaski rosna na calego :)

Malutki baranek ma złote różki, pilnuje pisanek na trawie z rzeżuszki. Gdy nikt nie widzi, chorągiewką buja i beczy cichutko:
Wesołego Alleluja!
Staropolskim obyczajem, dużo szynki życzę z jajem, niech zające i barany pospełniają Wasze plany. Niech to będzie czas uroczy, życzę wszystkim Wielkiej Nocy.

...i ja przyłączam się do tych życzeń!

Obrazek

zuzlikowa

Od: Pon wrz 22, 2008 16:09

Post » Pon kwi 25, 2011 11:25 Re: 3 Malentaski rosna na calego :)

Obrazek

...powodzenia maluszki!

zuzlikowa

Post » Pon kwi 25, 2011 11:51 Re: Szukam karmiacej mamki!!!! na terenie sląska

XAgaX pisze:...tą decyzją Budrysek dołączyła do grona osób, którym NIE pomagam. Dlatego, że ratowanie ślepych miotów jest zwiększaniem bezdomności, a ja do tego ręki i portfela przykładać nie zamierzam.

Jasno sprecyzowana informacja i opinia...i szanuję ją tak samo jak decyzję BUDRYSEK o nie usypianiu maluchów ze śmietniska.
Komu pomagać i w jakiej formie- to jest pytanie na które musimy sobie sami odpowiedać!...każdy z osobna!
Tak samo jak na pytanie- jak widzimy pomaganie kociakom i innym zwierzętom!
Które zwierzeta uśpić... czy stosować sterylki...w tym aborcyjne... Musimy sobie sami odpowiedzieć we własnych sumieniach i jednego jestem pewna- tylko postępując w zgodzie z sobą możemy komukolwiek pomóc!

XAgaX pisze:Ratowanie kotów rozumiem przede wszystkim jako zmniejszanie bezdomności.

...każdy ma prawo widzieć ratowanie kotów inaczej...ja nie jestem w stanie przedłożyć sterylizacji ponad życie... i niech tak zostanie!

zuzlikowa

Post » Pon kwi 25, 2011 21:22 Re: Szukam karmiacej mamki!!!! na terenie sląska

zuzlikowa pisze:Tak samo jak na pytanie- jak widzimy pomaganie kociakom i innym zwierzętom!
Które zwierzeta uśpić... czy stosować sterylki...w tym aborcyjne... Musimy sobie sami odpowiedzieć we własnych sumieniach i jednego jestem pewna- tylko postępując w zgodzie z sobą możemy komukolwiek pomóc!

mam nadzieję, że trochę się zapędziłaś :) kastracja (nieaborcyjna) nikomu krzywdy nie robi (jeśli ktoś traktuje kastrację aborcyjną w kategoriach zabijania czy czegoś podobnego), a wręcz przeciwnie- dzięki niej kotki nie chorują na ropomacicze i raka układu rozrodczego, a potrzebujących kotów jest mniej.

...każdy ma prawo widzieć ratowanie kotów inaczej...ja nie jestem w stanie przedłożyć sterylizacji ponad życie... i niech tak zostanie!

od kastracji nieciężarnej kotki do usypiania miotów droga daleka- jakby wszystkie kotki zostały odpowiednio wcześnie wykastrowane, nie byłoby dylematów, co zrobić z niechcianymi maluchami ani kotów, dla których nie starcza miejsc ani w domach, ani w fundacjach (trochę uogólniam- chodzi mi tu o wszystkie osoby i organizacje zajmujące się pomocą niechcianym zwierzakom). Można więc powiedzieć, że kastracja kotek daje kociakom, których narodzinom nikt nie mógł zapobiec, szansę na godne życie, a często i na życie w ogóle. Tu pozwolę sobie zwrócić uwagę na ostatnią, wytłuszczoną część mojego poprzedniego postu w tym wątku.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto kwi 26, 2011 0:34 Re: 3 Malentaski rosna na calego :)

Nie, nie zapedziłam się...znam wszystkie plusy i minusy sterylizacji, ale nie rozwijałam i rozwijać tematu nie będę(zainteresowani dość materiału znajdą w internecie)!Nie każde zwierzę, moze być poddane w sposób bezpieczny sterylce( nie ważne, czy aborcyjnej, czy też nie) i wtedy przed nami decyzja- co jest dla nas priorytetem.I tę decyzję musimy podejmować zgodnie z własnym sumieniem. Tak jak i decyzję, czy uśpić ślepy miot, czy nie...

Uogólnianie niczego dobrego nie przynosi...warto spojrzeć indywidualnie na każdy przypadek.

A treścią i istotą mojej wypowiedzi nie była i nie jest zasadność sterylizacji i usypiania ślepych miotów...a jedynie zwrócenie uwagi na szacunek do zdania, opinii i decyzji adwersarzy.Nie jestem i nie byłam wyrocznią...i takich tu także nie widzę...dlatego pozwolę sobie raz jeszcze zacytować( z małym doszczegółowieniem):
zuzlikowa pisze:
Komu pomagać i w jakiej formie- to jest pytanie na które musimy sobie sami odpowiedać!...każdy z osobna!
Które zwierzeta uśpić... czy w każdej sytuacji stosować sterylki...w tym aborcyjne... Musimy sobie sami odpowiedzieć we własnych sumieniach i jednego jestem pewna- tylko postępując w zgodzie z sobą możemy komukolwiek pomóc!

zuzlikowa

Post » Wto kwi 26, 2011 10:13 Re: 3 Malentaski rosna na calego :)

zuzlikowa pisze:Obrazek

...powodzenia maluszki!

Również trzymam kciuki z całych sił :)!...
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Wto kwi 26, 2011 15:20 Re: 3 Malentaski rosna na calego :)

Co u maluchów nowego???

Iljova

Post » Śro kwi 27, 2011 14:32 Re: 3 Malentaski rosna na calego :)

zuzlikowa pisze:Nie, nie zapedziłam się...znam wszystkie plusy i minusy sterylizacji, ale nie rozwijałam i rozwijać tematu nie będę(zainteresowani dość materiału znajdą w internecie)!Nie każde zwierzę, moze być poddane w sposób bezpieczny sterylce( nie ważne, czy aborcyjnej, czy też nie) i wtedy przed nami decyzja- co jest dla nas priorytetem.I tę decyzję musimy podejmować zgodnie z własnym sumieniem. Tak jak i decyzję, czy uśpić ślepy miot, czy nie...

Uogólnianie niczego dobrego nie przynosi...warto spojrzeć indywidualnie na każdy przypadek.

A treścią i istotą mojej wypowiedzi nie była i nie jest zasadność sterylizacji i usypiania ślepych miotów...a jedynie zwrócenie uwagi na szacunek do zdania, opinii i decyzji adwersarzy.Nie jestem i nie byłam wyrocznią...i takich tu także nie widzę...dlatego pozwolę sobie raz jeszcze zacytować( z małym doszczegółowieniem):
zuzlikowa pisze:
Które zwierzeta uśpić... czy w każdej sytuacji stosować sterylki...w tym aborcyjne... Musimy sobie sami odpowiedzieć we własnych sumieniach i jednego jestem pewna- tylko postępując w zgodzie z sobą możemy komukolwiek pomóc!

teraz się rozumiemy :) poprzednim razem źle Cię zrozumiałam (nie ukrywam, że doprecyzowanie pomogło) - zdaję sobie sprawę, że istnieje (w niewielkim procencie przypadków) coś takiego jak przeciwwskazania medyczne do kastracji, które należy uwzględniać (co do tego się zgadzam). Po prostu mam nadzieję, że każda osoba zaangażowana w pomoc kotom rozumie potrzebę zapobiegania rozmnażaniu i w miarę możliwości stara się jednak kastrować (i np. nie wypuszczać kotów nie mogących ze względu na zdrowie przejść tego zabiegu). Inaczej bezdomność i cierpienie nie będą miały końca...
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie maja 01, 2011 11:00 Re: 3 Malentaski rosna na calego :)

mam na dt kolejne maluszki :)
2 rudaski i szaraczek, fotki pozniej

trafily do mnie jako miesieczne maluszki, wiec nikt juz na szczescie nie bedzie roztrzasal problemu usmieracania
i co? zabralam je od ludzi ktorym okocila sie kotka, sama ja wysterylizowalam zeby juz nie bylo problemow, ludzi na to nie stac
ale jezeli dowiedzialabym sie o nich wczesniej to rowniez nie pozwolilabym ich zabic....taki jestem juz wstretny BUDRYSEK
Obrazek

BUDRYSEK

Post » Nie maja 01, 2011 11:15 Re: 3 Malentaski rosna na calego :)

:1luvu: Jesteś kochany Budrysek :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Iljova

Post » Nie maja 01, 2011 11:17 Re: 3 Malentaski rosna na calego :)

Bardzo się cieszę :)!...
I kciuki za dzieci :)!...

A te 3 maleńkie? Już urosły? Zdjęcia jakieś nowe...? Hymmm??? :)
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Nie maja 01, 2011 11:42 Re: 3 Malentaski rosna na calego :)

RudyiSrebrnyKot pisze:Bardzo się cieszę :)!...
I kciuki za dzieci :)!...

A te 3 maleńkie? Już urosły? Zdjęcia jakieś nowe...? Hymmm??? :)

jestesmy na wyjedzie...w sumie to mielismy odpoczywac, ale porobie maluszkom jakies fotki zaraz
Rodzynka przez kilka dni postanawiala odpoczywac bez dzieci i nie zajmowala sie nimi ale na szczescie wszystko wrocilo do normy
mixol starcza nam na tydzien, taki maja ogromny apetyt :)
maja nawet prywatnego ochroniarza :) moj Portos pilnuje je dzien i noc ;)
nawe zdarza mu sie je umyc ;)

a co do weekendowego odpoczynku....to i tak juz nici z niego....
wczoraj zabralam ze schronu Pascala, niestety za wzgledu na moje dlugi w lecznicach nie moglam go nigdzie zostawic wiec musial pojechac ze mna do wrocka, wracamy we wtorek, nie mialam juz czasu wrocic z nim do schronu
czy Stowarzyszenie dla Braci Mniejszych lub Fundacja Zmienmy Los moze przejac nad nim opieke?
nie stac mnie na wylozenie kasy za leczenie
jest w bardzo zlym stanie, biegunka i wymioty makabryczne, na szczescie jest silny, chetnie sie bawi
przez te kilka dni bede mu gotowala moze to cos pomoze?
wyniki krwi ma dobre, temperatury nie ma

nie umiem przekleic tutaj fotek, tutaj mozna o nim przeczytac

http://www.dogomania.pl/threads/200831- ... -dt-szukają-ds?p=16793721#post16793721

kuzwa z Pascalem jest ciezka sprawa
leci z niego masakrycznie, potrafi zalac caly pokoj, sama zolta prawie woda
apetytu nie ma dzisiaj, pije tylko wode i wygrzewa sie na balkonie
na spacerach ludzie na mnie patrza jak na zbrodniare , ze tak psa zaglodzilam

i tak caly dzien i noc latam na mopie :(
Obrazek

BUDRYSEK

[poprzednia][następna]