Helena z portu już w nowym domku :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro kwi 27, 2011 9:03 Re: Helena z portu już w DT - prosi o wsparcie na LECZENIE!

no to ogromne :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za domek dla cudnej Helenki!!!!! byłoby jej tam dobrze - ale rzeczywiście domki wychodzące niestety mniej bezpieczne dla kociastych..... :(

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Śro kwi 27, 2011 9:38 Re: Helena z portu już w DT - prosi o wsparcie na LECZENIE!

Pani już dzwoniła, ma być ok. 11-tej.
Domek wychodzący nie jest zły, tylko zależy jaki. Jeśli tam jest tak, jak Pani mówi, czyli bardzo spokojna okolica, ogródek / mam nadzieję, że nic nie pokręciłam/ to wszystko może być ok. Tym bardziej że Helenkę zaczyna interesować to co jest poza domem, jeszcze nie chce wychodzić ale drzwi są coraz ciekawsze a to co za nimi to.........

Zobaczymy jak będzie jak Pani przyjdzie........
Obrazek Obrazek

AlfaLS

Od: Pon sie 10, 2009 22:07

Post » Śro kwi 27, 2011 9:48 Re: Helena z portu już w DT - prosi o wsparcie na LECZENIE!

Mam nadzieję, że Helenka ma dziś dobry humor :1luvu:

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Śro kwi 27, 2011 11:25 Re: Helena z portu już w DT - prosi o wsparcie na LECZENIE!

Helenka ma zawsze dobry humor :1luvu:

Już po wizycie i ......... myślę, że piękna Helena będzie miała super dom !!!!!!
Pani nasza kiciunia się spodobała a i Helenka nie odstępowała Pani na krok tylko siedziała a właściwie leżała na kanapie przez całą wizytę i ciągle chciała się bawić i być głaskaną :lol:. Przez Panią oczywiście :evil_lol:

Wstępnie jestem z Panią umówiona tak:
- dziś podsyłam Pani linki do wątków Heleny na dogo i miau,
- jutro się kontaktujemy i w piątek wyprawa za granicę. Pozwolę sobie osobiście odwieść Helenkę i tym sposobem będzie 2 w 1. Wizyta przedadopcyjna i wycieczka. Podpiszemy umowę adopcyjną i wracam sama :placz:
- Pani bierze na siebie szczepienia Helenki. Ma zaufanego weta, który będzie kicię w przyszłości prowadził. Ode mnie Pani dostanie te karty informacyjne leczenia Helenki, które dał mi mój wet.

Cudak masz dla mnie następną tymczaskę? Czy szukać gdzieś indziej?

Możecie mi podesłać wzór umowy adopcyjnej? Kto ma?

I ........ Helenka została "namierzona" na Cafranimal a nie w Poczekalni TOZ-u.
Obrazek Obrazek

AlfaLS

Post » Śro kwi 27, 2011 11:43 Re: Helena z portu już w DT - prosi o wsparcie na LECZENIE!

Umowa poszła na PW na dogo :)

Reflektowałabyś na nią:

Obrazek Obrazek ?
Młoda, dłuższy włos, miziak, tylko na ręce nie daje się brać (w domu możliwe, że dawałaby się podnosić...). Nie jest jeszcze wysterylizowana.

Jest jeszcze młodziutki kocurek, bardzo oswojony, daje się brać na ręce i bez problemu można go złapać:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Cudak1

Post » Śro kwi 27, 2011 14:08 Re: Helena z portu już w DT - prosi o wsparcie na LECZENIE!

no gratulacje!!!!!!!!!!! Helenka wyadoptowana błyskawicznie - rzeczywiście tylko kolejne tymczaski Ci wrzucać!!! :1luvu: :piwa:

Cudak1 pisze:Reflektowałabyś na nią:

Obrazek Obrazek ?
Młoda, dłuższy włos, miziak, tylko na ręce nie daje się brać (w domu możliwe, że dawałaby się podnosić...). Nie jest jeszcze wysterylizowana.

stawiam na to, że przy takiej podmianie nikt by się nie zorientował, że tymczasowa lokatorka się zmieniła... :wink: :mrgreen:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Śro kwi 27, 2011 14:23 Re: Helena z portu już w DT - prosi o wsparcie na LECZENIE!

wiecie co - dla mnie może być :D

Ale mam też prośbę do Cudak - jak byś mogła postaraj się dowiedzieć jak najwięcej na temat tego łysego chudzielca / bo on mi coś spać nie daje/ i tego starszego czarnego kota, którego wstawiłaś do adopcji wirtualnej. Chodzi mi konkretnie o numerki 1 i 12. Może im moglibyśmy jakoś pomóc?

Tylko następny tymczasik to na takich zasadach jak Helena , ok? Czyli ja daję dom, jedzenie i miłość a Wy pomagacie w wydatkach na weta, pasuje?
Obrazek Obrazek

AlfaLS

Post » Śro kwi 27, 2011 15:58 Re: Helena z portu już w DT - prosi o wsparcie na LECZENIE!

To będę próbowała ją łapać (i tak na sterylkę trzeba, a już kilka razy nam "umknęła", teraz będę miała jeszcze większą motywację) :1luvu: Postaram się chyba o walerianę w kropelkach, o której gdzieś czytałam, że pomaga przy łapaniu kotów, bo nie mam innych pomysłów, jak ją złapać.. Pułapka odpada, bo kotów jest za dużo i jest małe prawdopodobieństwo, że akurat ona się złapie :roll:

Te chore kociaki to niestety totalne dzikuski :( Kompletnie nieadopcyjne moim zdaniem.

W ewentualnych wydatkach na weta jak najbardziej będę starała się pomóc :ok:

Cudak1

Post » Śro kwi 27, 2011 16:33 Re: Helena z portu już w DT - prosi o wsparcie na LECZENIE!

kotx2 pisze:za parę dni wysle malutki grosik :ok:

Grosik dotarł i to wcale nie taki skromny - 11 zł. Bardzo dziękujemy!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek

AlfaLS

Post » Sob kwi 30, 2011 6:15 Re: Helena z portu już w nowym domku :)

AlfaLS ogromnie Ci dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Cudak1

Post » Sob kwi 30, 2011 13:50 Re: Helena z portu już w nowym domku :)

Cudak1 pisze:AlfaLS ogromnie Ci dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Nie ma za co :D . Opiekować się Helenką to była sama przyjemność. Jak będziesz miała tą Helenkę-bis to daj znać :D .
Pani "Helenkowa" jeszcze się na miau nie zalogowała ale już nas czyta wiec także tu jest szansa na nowe, świeżutkie wiadomości z domku Helenki :D
Obrazek Obrazek

AlfaLS

Post » Czw maja 19, 2011 20:52 Re: Helena z portu już w nowym domku :)

Wiadomo jak tam Helence wnowym domku??
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Czw maja 19, 2011 21:17 Re: Helena z portu już w nowym domku :)

Nic nowego nie wiem. Musze zadzwonić do domku Helenki tylko muszę pomyśleć kiedy bo to Niemcy to muszę trafić żeby Pani w Polsce była. Bo inaczej się za telefon nie wypłacę :D
Obrazek Obrazek

AlfaLS

Post » Pon lip 16, 2012 8:51 Re: Helena z portu już w nowym domku :)

Są jakieś informacje z domku Helenki? :)

Bardzo proszę o pomoc dla kociaków: viewtopic.php?f=13&t=144005

Cudak1

[poprzednia]