DS znalazł Busię, a właściwie Busia znalazła nas :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob kwi 02, 2011 23:27 Re: DS szuka lokatora/lokatorki :) Chełm/Lublin

jasdor pisze:I jeszcze cos dla oka :wink: http://www.youtube.com/watch?v=5Ej_QBXy_zQ

Cudna kicia :1luvu: Widać jak potrzebowała kontaktu z człowiekiem.
Rozczuliło mnie to lizanie Twojej ręki :D
Trzymam kciuki by była tak samo szczęśliwa w DS ... albo jeszcze bardziej :ok: :ok:
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Nie kwi 03, 2011 19:57 Re: DS szuka lokatora/lokatorki :) Chełm/Lublin

Dzięki Amika :D Ona wszystkich tak liże, sunia, może nie od razu, ale z pewnością też zostanie wycałowana .

Skopiowałam tylko z naszego wątku, bo zmęczenie dość długą jazdą jednak daje się we znaki. Przykro było wracać bez kotka, jakoś tak pusto. Mam nadzieję, że sprawy potoczą się pozytywnie i Kubusiowa (na miłość Boską zmieńcie jej to imię :mrgreen: ) będzie miała domek, taki prawdziwy :ok:

Objechałyśmy Krosno -- Chełm -- Krosno :D Kubusiowa przez pierwsze 100 km ochrypła, tak płakała. Wypuściłyśmy ją z transporterka z nadzieję, że przestanie, ale konecznie chciała siedzieć za kierownicą, więc musiała wrócić za kratki.
Pani czekała na nasz przyjazd i jak postawiłyśmy auto na parkingu - wołała z balkonu, bo nas już wypatrzyła. Kubusiowa przywitała się z rezydentką Rudą nosek w nosek. Ruda została na dzień dobry obcałowana tzn. wylizana języczkiem po uszku przez nowy nabytek. Obie nie wykazywały żadnej agresji wobec siebie, a Kubusiowa wręcz cieszyła się z kontaktu z kotkiem. Niestety Ruda olała nową i poszła do swoich zajęć i znanych miejsc, a Kubusiowa zapoznawała się z nowym domkiem zaczynając od miejsc mniej uczęszczanych i na widoku, czyli za i podkanapowych :mrgreen: Widok za oknem też ją zainteresował, ale zostawiła go sobie na później. Będzie jej tam bardzo dobrze, ale czeka ją jeszcze przywitanie z malutką sunią. Miejmy nadzieję, że się polubią od pierwszego powąchania :ok: :ok:

Po przyjeździe do domku
Obrazek

Witam, będę tu z Tobą mieszkała
Obrazek

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Nie kwi 03, 2011 20:14 Re: DS szuka lokatora/lokatorki :) Chełm/Lublin

Ależ z tej Kubusiowej przyjazna kotka :1luvu:
Wszystkiego dobrego dla nowej futrzastej chełmianki :ok: :ok:

Zapomnialam, że to dzisiaj.
Mogłyśmy się umówić i spotkać, byłam akurat w tamtych stronach, bo o Pracusiowe kotki musiałam zadbać
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Nie kwi 03, 2011 20:21 Re: DS szuka lokatora/lokatorki :) Chełm/Lublin

Kubusiowa to bardzo miły i przyjazny kotek, tylko musi dostać trochę czasu, żeby poczuć się bezpiecznie. Jeszcze trzy tygodnie temu była piwnicznym, potwornie wystraszonym kociakiem bojącym się własnego cienia. Niestety jeszcze troche tego strachu w niej zostało.

jasdor

Post » Nie kwi 03, 2011 20:38 Re: DS szuka lokatora/lokatorki :) Chełm/Lublin

No i wieści z domku są takie, że kicia wyszła, opróżniła miseczki z mięska i suchego. Jest bardzo cichutka, z Rudą na razie tylko sie uważnie obserwują :D
Jeżeli jest tak dobrze, to może byc juz tylko lepiej :ok:
Martwię się, żeby trafiła do kuwetki, bo jest zamykana, a ona nigdy z takiej nie korzystała. Nie chciałabym, że zostawiła gdzieś jakąś niespodziankę :oops: Starałyśmy się ją dobrze wychować

jasdor

Post » Nie kwi 03, 2011 21:41 Re: DS szuka lokatora/lokatorki :) Chełm/Lublin

@jasdor przepraszam, że nie odpisałam ani nie oddzwoniłam :oops: ale o ile babcia nie zapomniała, to miała przekazać, że miałam problemy z telefonem :P

wg relacji Ruda siedzi nadęta na szafie i obserwuje sytuację ;) kuwetą nie ma się co martwić, nawet jak na początku nie ogarnie to mówi się trudno ;) Rudziszcze potrafiła ze złości, że została sama, zasikać posłanie w przedpokoju, więc to nie będzie żadna straszna nowość :)

novacianka

Od: Pt lip 24, 2009 0:13

Post » Nie kwi 03, 2011 21:50 Re: DS szuka lokatora/lokatorki :) Chełm/Lublin

Babcia przekazała :ok: A tak w ogóle to BABCIA JEST SUPER :ok: :ok: :ok:

jasdor

Post » Nie kwi 03, 2011 22:03 Re: DS szuka lokatora/lokatorki :) Chełm/Lublin

dzię-ku-je-my :mrgreen:

novacianka

Post » Nie kwi 03, 2011 22:04 Re: DS szuka lokatora/lokatorki :) Chełm/Lublin

I RUDA też jest SUPER, przyszła do nas i nawet na ręce dała sie wziąć :mrgreen:
Jeszcze będą się razem wylegiwać i walczyć o miłość Suni :ok:
Mam nadzieje :mrgreen:

jasdor

Post » Nie kwi 03, 2011 22:07 Re: DS szuka lokatora/lokatorki :) Chełm/Lublin

jasdor pisze:I RUDA też jest SUPER, przyszła do nas i nawet na ręce dała sie wziąć :mrgreen:

cholera, kot mi ewoluuje :D

małą aż nosi, jutro idziemy zdjąć szwy bo widać, że jest silnie poirytowana zaklejonym brzuchem. nie mogę się doczekać końca tygodnia aż się dziewczyny poznają :D

novacianka

Post » Nie kwi 03, 2011 22:12 Re: DS szuka lokatora/lokatorki :) Chełm/Lublin

:ok: :ok: :ok: I wiesz, to jakby nie patrzeć przeszło 500 km :mrgreen: ale jak trzeba będzie to przyjedziemy :wink:

jasdor

Post » Nie kwi 03, 2011 22:13 Re: DS szuka lokatora/lokatorki :) Chełm/Lublin

nie przewiduję takiej opcji :>

novacianka

Post » Nie kwi 03, 2011 22:18 Re: DS szuka lokatora/lokatorki :) Chełm/Lublin

Jakby zaczęła podskakiwać, to jej powiedz, że śmierdząca piwnica i nereczki w miseczce u naszej Pani przyjma ją z powrotem, to sie może zastanowi nad swoim zachowaniem :mrgreen: No i żeby zechciała się zachowywac i nie przyszło jej czasem do łebka co by Rudą zdominować, bo na razie to jest na okresie próbnym :wink:

jasdor

Post » Nie kwi 03, 2011 22:21 Re: DS szuka lokatora/lokatorki :) Chełm/Lublin

jak Ruda miała epizody, kiedy to chciała być wielkim, złym tygrysem [z pewnością tak było, inaczej nie rzucałaby się na mnie z szafy wydając z paszczy przeraźliwy ryk], to znalazłam sposób na okiełznanie jej dałnowacizny. fakt, kilka razy oddała mi zębem w policzek albo pazurem w wargę, ale ogólnie moja nienormalność ma swoje plusy przy okiełznaniu kota :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: więc w razie czego z Kubusiową też dam radę ;)

novacianka

Post » Pon kwi 04, 2011 8:27 Re: DS szuka lokatora/lokatorki :) Chełm/Lublin

Ruda to chyba trzykolorka jest.One to mają charakterki! :wink: :ok:

grajda

Od: Pt mar 13, 2009 9:06

[poprzednia][następna]