Szukam FIVków i trudnoadopcyjnych do wypromowania :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro cze 29, 2011 20:09 Re: Szukam FIVków i trudnoadopcyjnych do wypromowania :)

No, proszę :dance: :dance2: :dance:
J.D., u mnie nie mam wielkich możliwości leczenia kota , możliwości diagnostyczne są takie, jakie są i nic na to nie poradzę.Cieszę się wiec, że moje koty trafiają do dużego miasta.Ale jedno mogę zrobić sama, bez pomocy wetów-zapewnić kotom ciepły, spokojny dom i bardzo dużo miłości.Dlatego postanowiłam,że następny tymczas ( tylko nie wiem, kiedy to będzie ) to taka właśnie istota jak Pusza.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw cze 30, 2011 8:30 Re: Szukam FIVków i trudnoadopcyjnych do wypromowania :)

Przyznam się bez bicia-nie spodziewałam się takiego kota-przynajmniej nie w tym momencie kiedy mam dużo stworzenia i mało czasu :( :( ale i nie widać na horyzoncie innego domku,który chciałby zająć się koteczką :cry: Każdego odstrasza to,że nie wiadomo jak długo będzie trwała praca nad Puszą,nad jej strachem i wycofaniem;jestem gotowa na to aby finansować jej pobyt w jakimś innym DT ale i tak nie mam chętnych :( .....wiem,że u mnie nie jest jej tak do końca dobrze :oops:

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Czw cze 30, 2011 9:33 Re: Szukam FIVków i trudnoadopcyjnych do wypromowania :)

Ależ ona ma same zalety, młoda, zdrowa i przepiękna.Jest przestraszona, to wszystko, ale przecież to żaden problem.Odrobina cierpliwości i DUUUUŻO miłości i już.Taki kot to marzenie.

ewar

Post » Sob lip 02, 2011 13:05 Re: Szukam FIVków i trudnoadopcyjnych do wypromowania :)

Co u Puszy? Może już jakiś domek ją wypatrzył? Jest taka cudna :1luvu: :1luvu: :1luvu:

ewar

Post » Sob lip 02, 2011 14:53 Re: Szukam FIVków i trudnoadopcyjnych do wypromowania :)

A czy moją Plamkę też dałoby się wypromować ? :oops:
Czeka na dom ponad pół roku. To kotka o bardzo mocnym charakterze. Nie lubi głaskania, miziania itd. Jedynie wieczorkiem po główce da się pomiziać ciuchutko przy tym pomrukując. Nie nada się pewnie do dzieci, bo wiadomo - dzieci chcą kotką głaskać, a Plamka gryzie bez skrupułów. Co prawda nie do krwi, ale boli nawet mnie. Nie rzuca się bez powodu, gryzie i drapie wtedy kiedy chce się ją wziąć na ręce, pomiziać... a o głaskaniu po brzuszku to już w ogóle lepiej zapomnieć ;)
Jeśli da radę, to mogę podrzucić tekst i fotki :)

gdyby dało radę, to proszę o wiadomość na priv, bo mogę zgubić wątek :oops:
Ostatnio edytowano Śro lip 06, 2011 11:51 przez kinia098, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Sob lip 02, 2011 15:47 Re: Szukam FIVków i trudnoadopcyjnych do wypromowania :)

W sprawie Puszy dostałam sms-a od pani nazwijmy ją X;a więc;
-pani X-....."czy jest aktualne z tym kotkiem?";
-ja-....."o którego kotka chodzi? bo mam ich kilka";
-pani X-...."kotka z internetu";
-ja-...."ogłaszam dużo kotów";
-pani X-...."ma długą sierść";
-ja-...."aktualne ale to jest bardzo trudna koteczka.Obecnie jest po sterylce i trzeba poczekać z adopcją"
-pani X-...."to trudno jest śliczna;ja pochodzę z miasta takiego a takiego i chciałabym ją;chyba,że są takie same aby nie miały kociaków";
-ja-...."niestety długowłosa jest tylko jedna"
-pani X-...."to KIEDY można ją zabrać?"
-ja-...."czy ma pani dużą klatkę dla niej?"
-pani X-..."ma dom do popisu 3 pokoje i reszta"
-ja-...."Gdzie pani znalazła ogłoszenie i czy przeczytała je pani ze zrozumieniem???"
-pani X-...."Na internecie ale skoro jest nieaktualne to przepraszam.do widzenia."

To był pierwszy domek w sprawie Puszy;nie wiem -śmiać się czy płakać?
Na moim terenie domku dla niej to ja raczej nie znajdę :wink:
-

J.D.

Post » Sob lip 02, 2011 19:19 Re: Szukam FIVków i trudnoadopcyjnych do wypromowania :)

Nieważne, gdzie, aby domek był dobry.Moja kotka ma super domek w Bielsku Podlaskim.To była kotka mieszkająca pod blokiem, biało-bura, zwyczajna.Znalazła domek przez forum, bez żadnych ogłoszeń.Domek właśnie takiego kota chciał, zwyczajnego.Dzieci nazywały ją Ciapką, dzisiaj to Freja a mieszka w domu dziewczyny, która jest architektem i plastykiem.Sama bym się do takiego domu wyadoptowała.
Moje domki są w większości w Warszawie, jakoś tam najłatwiej, no i transport mam.Czułam,że mam dług wobec tego miasta i dlatego tymczasowałam dwa warszawskie koty ( oba tam wróciły :P ).
Pusza jest cudowną kotką, bardzo jej kibicuję.Szkoda mi jej, bo jest przecież piękna, zdrowa, młodziutka.Wystarczyłoby trochę cierpliwości, a zaufa.Jest przecież taka młodziutka.Byłam na wizycie przedadopcyjnej, mili ludzie wzięli kotkę, forumowiczka pośredniczyła w adopcji.Kotka siedziała cały czas pod kanapą, a Duży leżał na podłodze i tylko się na nią patrzył.Przerwali remont,żeby się nie stresowała, chodzili na palcach.Osiatkowali balkon oczywiście.Trochę to trwało,ale mają teraz najpiękniejszego, najbardziej miziastego kota pod słońcem.Mam z nimi kontakt.Faktycznie, Emi jest cudna.A domek w Stalowej Woli, nie sądziłam,że taki tutaj może się znaleźć.Nie ma reguł.
Puszko, uwielbiam cię :1luvu: Kciuki za domek ze snów :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

ewar

Post » Sob lip 02, 2011 19:23 Re: Szukam FIVków i trudnoadopcyjnych do wypromowania :)

no teraz to nie wygląda fajne :? co prawda cięcie po sterylce jest malusieńkie-takie typu "punkt" nie "kreska" ale koteczka ma wygolony prawie cały bok -od łopatki aż do bioderka 8O

J.D.

Post » Sob lip 02, 2011 19:35 Re: Szukam FIVków i trudnoadopcyjnych do wypromowania :)

No to co? Odrośnie! Mój dymniaczek Tadzio miał wygoloną tylna łapkę, to dopiero wyglądało! A Pusza nawet wygolona jest cudna!

ewar

Post » Pon lip 04, 2011 12:18 Re: Szukam FIVków i trudnoadopcyjnych do wypromowania :)

Co u Puszy?

ewar

Post » Pon lip 04, 2011 17:50 Re: Szukam FIVków i trudnoadopcyjnych do wypromowania :)

Nie fajnie :? trochę jej podcieka z dziurki po sterylce;no nie jest to nic tragicznego ale już zapaliło mi się czerwone światełko;wetka kazał przemywać wodą utlenioną i zakładac antybiotykiem w maści;prosimy więc o kciuki :ok: :ok: :ok:

J.D.

Post » Pon lip 04, 2011 18:11 Re: Szukam FIVków i trudnoadopcyjnych do wypromowania :)

Są ! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

ewar

Post » Pt lip 08, 2011 11:12 Re: Szukam FIVków i trudnoadopcyjnych do wypromowania :)

Kciuki pomogły :piwa: wszystko wygojone a i kici emocje opadły,jest bardziej rozlużniona bo to już dwa tygodnie po cięciu to i hormonów mniej;rokuje do wypuszczenia choć mało "naręczna' ale nie będę jej trzymać w klatce jeśli zechce wyjść ....

J.D.

Post » Pt lip 08, 2011 14:40 Re: Szukam FIVków i trudnoadopcyjnych do wypromowania :)

Idzie ku lepszemu! :dance: :dance2: :dance: Kciuki za domek dla ślicznej kotki :ok: :ok: :ok:

ewar

[poprzednia]