Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob mar 12, 2011 10:31 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Problem w tym że sterylizacja koteczki nie wchodzi w ogóle w grę a podczas rujek jej serduszko strasznie jest obciążane... Nie wiem co zrobić. Póki co Proverę bierze od stycznia zobaczymy co będzie dalej.
Dziękuję za porady :) pisanie o oddaniu Lusi było spowodowane wielkim stresem i paniką jaką przeżywałam tydzień temu, dziś myślę już inaczej, ciężko byłoby mi oddać moją "pierworodną"... Jak na razie jest prawie dobrze :) Raz kocur goni kotkę i ją pac łapką w tyłek a raz koteczka goni jego, syczenie i warczenie w wykonaniu Luśki jeszcze jest ale widzę poprawę i to dużą.

Ehhh panika to wróg człowieka... oby nigdy więcej :)

TusiaQ

Od: Sob mar 12, 2011 9:08

Post » Sob mar 12, 2011 10:59 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

TusiaQ pisze:Problem w tym że sterylizacja koteczki nie wchodzi w ogóle w grę a podczas rujek jej serduszko strasznie jest obciążane... Nie wiem co zrobić. Póki co Proverę bierze od stycznia zobaczymy co będzie dalej.
Dziękuję za porady :) pisanie o oddaniu Lusi było spowodowane wielkim stresem i paniką jaką przeżywałam tydzień temu, dziś myślę już inaczej, ciężko byłoby mi oddać moją "pierworodną"... Jak na razie jest prawie dobrze :) Raz kocur goni kotkę i ją pac łapką w tyłek a raz koteczka goni jego, syczenie i warczenie w wykonaniu Luśki jeszcze jest ale widzę poprawę i to dużą.

Ehhh panika to wróg człowieka... oby nigdy więcej :)

Skonsultowałabym koteczkę z innym wetem, bo być może lepsze dla jej zdrowia byłoby ją ciachnąć? są różne rodzaje narkozy może jest szansa na zabieg? ja ciachnęłam koteczkę z chorymi nerkami i serduszkiem i dziewczynka dała sobie radę.
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Sob mar 12, 2011 11:48 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

TusiaQ kupiłabym feliwaya aby troche uspokoić sytyacje w domu. U naszego weta w Gdyni zapłacisz okolo 120 zł, starczy na ponad miesiąc ale naprawde działa!
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Sob mar 12, 2011 13:03 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Feliway napewno nie zaszkodzi a moze pomoc kotom w ustabilizowaniu sie no i pomoc koteczke w wyciszeniu sie ;) sa tez specjalne karmy typu Royal Canin Calm, pomagajace w wyciszeniu, moze przy jej "wątłej" psychice byłoby to pomocne?

Rowniez radzilabym konsultacje jej serduszka u kilku wetow, by potwierdzic faktyczny stan i ewentualne dzialania ;)

Kciuku by sie poukladalo pozytywnie ;)
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Sob mar 12, 2011 13:55 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Marlon pisze:TusiaQ kupiłabym feliwaya aby troche uspokoić sytyacje w domu. U naszego weta w Gdyni zapłacisz okolo 120 zł, starczy na ponad miesiąc ale naprawde działa!

Tu jest za 99 zł http://www.zooplus.pl/shop/koty/kuwety_ ... DgodoztwBw
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Sob mar 12, 2011 14:11 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Na pewno jeśli kaski przybędzie (jestem bezrobotna mąż od niedawna tez :( więc muszę troszkę poczekać z wydatkami) kupię tego feliwaya.
Co do ciachania koteczki lekarz który zdiagnozował chore serduszko powiedział, że nie operacja niesie ryzyko a narkoza, koteczka przeżyje zabieg ale w wyniku podania narkozy może po jakimś czasie dojść do powikłań niestety śmiertelnych. Mówił także, że można by użyć innej narkozy jeśli dobrze zrozumiałam gazem (jak u ludzi podaje się gaz i poprzez oddech kotka zasypia) ale to strasznie drogo kosztuje a mnie nie stać niestety na takie rzeczy. Serduszko zdiagnozowało dwóch weterynarzy i oboje z tym samym wynikiem.

TusiaQ

Od: Sob mar 12, 2011 9:08

Post » Sob mar 12, 2011 22:01 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Szymon, dostałam maila od pani z Oruni Górnej, ma tabletki i pasztety i pyta, czy ma sama karmić, przekazać mi, czy panu Piotrowi. Co robimy?

Marea, rozmawiałam z Alą, kociaki jeszcze tydzień będą na miejscu, pod obserwacją.. bo troszkę za slabo same jedzą. A później do mnie :) No chyba, że stan ich się jakoś pogorszy, to pewnie będziemy działaś szybciej.

PS Źle przeczytałam, pani ma pasztety do podawania tabletek, nie tabletki. 60 pasztetów :D
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Nie mar 13, 2011 7:49 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

KaleidoStar pisze:Szymon, dostałam maila od pani z Oruni Górnej, [...] pasztety i pyta, czy ma sama karmić, przekazać mi, czy panu Piotrowi. Co robimy
Tabletki dałem wczoraj wieczorem p. Piotrowi, 60 sztuk. Róbcie jak chcecie, tzn. umówcie się jakoś miedzy sobą. Myślę że mogły byście się we dwie zmieniać (tabl. mają być podawane co tydzień), wystarczy że Piotr ma na głowie karmienie.

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Nie mar 13, 2011 12:19 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

jak wygląda sprawa z obciążeniem łapek ? Przydała by się na Oruni co najmniej na kilka dni. Dopiska: chyba nie bardzo pilne, wpierw spróbujemy z łapką od tozu.

ssb

Post » Nie mar 13, 2011 14:24 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Ok, zaraz się do pani odezwę.

Słuchajcie, nawiązując jeszcze do proroczych snow.. mam nadzieję, że ten taki nie był.. Nie, nie mogę mieć psa :D (taki fajny mi się śnił, ONka, którą odebraliśmy właścicielowi, bo źle traktował...). No.. oby prorocze się skończyły :P
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Pon mar 14, 2011 8:52 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Przejrzyjcie proszę ogłoszenia "do adopcji" -- w tym tygodniu wywalę wszystkie z października 2010 i wcześniejsze. Jeśli któreś z tych starych jest aktualne to proszę zrobić nowe.

ssb

Post » Pon mar 14, 2011 9:00 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Szymon, to ogloszenie wyrzuc http://www.pkdt.pl/koty-do-adopcji/oglo ... 197-mrozek
Kocur jest od ok 2 m-cy w domu tymczasowym, opiekunki powinny mu zrobic nowe zdjecia i ogloszenia ale nie robia wiec juz ich sprawa, no a kot na podworku juz nie przebywa.

Agnieszkowe ogloszenie tez wyrzuc http://www.pkdt.pl/koty-do-adopcji/pkdt ... iaki-u-agi
Matuski ze zdjec maja osobne ogloszenie a reszta kotow znalazla domy.
Tu ogloszenie z aktualnymi kotami do adopcji u niej (nie wszytskie jakie ma, ale cześć) http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 37815.html

http://www.pkdt.pl/koty-do-adopcji/pkdt/145-kocurek-odi - Odi tez ma dom
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pon mar 14, 2011 10:01 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Z moich Kromka znalazła dom, wstrzymywałam się z podaniem tej informacji, bo jest tam dopiero od piątku, ale dzisiejsze informacje z nowego domu są raczej dobre, wiec mam nadzieję że się tam przyjmie.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pon mar 14, 2011 10:11 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

z ogłoszeń na trojmiasto.pl

Przyjmę małego kotka (najlepiej samiec) dane kontaktowe:
Kasia Lipska

E-mail: katarzyna_lipska@interia.pl
Miasto: Ggdańsk
Tel./fax: 725529441
Kociak trafi w dobre ręce mojej Mamy, doświadczone w opiece nad zwierzętami, zamieszka w domu jednorodzinnym z dużym ogrodem i zostanie uczyniony nadwornym pieszczochem kanapowym :D

Kociaka, najlepiej samca, koniecznie małego, potrzebuję na 24.03, wówczas zjawię się u właściciela osobiście z przygotowanym transporterem.

Nie interesują mnie oferty kupna okazów rasowych, po prostu oferuję dom zwykłemu dachowcowi :)

kasia_kopytko@wp.pl

725529441 po godzinie szesnastej :)

numer ogłoszenia: 3547446
ogłoszenie wprowadzono: 2011-03-12 20:43:23
ilość wyświetleń szczegółów ogłoszenia: 23

do sprawdzenia!
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Pon mar 14, 2011 13:27 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Trochę przewietrzyłem ogłoszenia, w sumie to nie wiem co zrobić z Lęborkiem. Ich ogłoszenia są sprzed 7 miesięcy.

SM mi odpisała (sprawa kotów z lisiarni), zgłosili miastu i czekają, a swoje przyszłe posunięcia uzależniają od miasta właśnie.

ssb

[poprzednia][następna]