MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto mar 15, 2011 20:51 Re: Schronisko, ostatni przystanek przed TM? MIELEC...

To ja jeszcze w kwestii żwirku :mrgreen: sory
Może nie lawendowy tez można zamówić. Hurtownia jest w Dębicy nazywa się MEEDIVET na terenie woj. podkarpackiego dowóz gratis tel. 14-676-44-44 Można zadzwonic i zapytać. 20 KG = ok. 50,00 (cena z końca zeszłego roku)
I to tyle w kwestii żwirku :mrgreen:
Kasiu myszka2302 prosiła o adres, bo chciała Ci cos wysłać

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Wto mar 15, 2011 21:07 Re: Schronisko, ostatni przystanek przed TM? MIELEC...

Kasiu, ten drewniany kruszon robią w Niedomicach k/Krakowa , firma to Certech
http://certech.com.pl/zl/?sub=1&sub2=2&id=19&lang=pl
Wydajny, więc się opłaca,no i ekologiczny.Dla mnie to ważne.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto mar 15, 2011 21:10 Re: Schronisko, ostatni przystanek przed TM? MIELEC...

kasiatatry jesli chodzi o poslanka to ja uszyje, jesli chodzi o klatki to nie wiem czy moga byc takie jak my mamy u P.Ani? jesli tak to sa stosunkowo nie drogie(?!) a ta kicia ktorej szukasz DT to chora? czy nie wiesz?jesli mogla bym sie na cos przydac to poprostu pisz, napisalam pw ale nie odpisalas wiec nie wiem jak moge pomoc????
Gdyby tak człowieka skrzyżować z kotem, człowiekowi wyszłoby to na dobre, ale kotu by z pewnością zaszkodziło.

myszka2302

Od: Nie maja 16, 2010 19:25

Post » Wto mar 15, 2011 21:24 Re: Schronisko, ostatni przystanek przed TM? MIELEC...

myszka przepraszam, rzeczywiście nie odpisałam, ale byłam wtedy w domu i musiałam zapomnieć :oops:

ta klatka której zdjęcie wkleiłam też wychodzi stosunkowo tanio. wydaje mi się solidna.

ta kicia jest chora i ja nie wiem, co jej jest dokładnie. nie mogę zapewnić, że nie ma jakiegoś dziadostwa...
spróbuje złapać stały kontakt ze schroniskiem, chociaż czasem czuje się jak intruz, bo przecież koty i tak mają lepiej niż psy. A moim zdaniem to jest tylko pozorne lepiej...

skoro na 118 kotów przyjętych 86 padło, to nie może być dobrze.

Jeśli schronisko się zgodzi to jako priorytet będą klatki izolatki + leczenie dla tych zasmarkanych.
przydałyby się posłanka do koszyków, bo tamte już są w strasznym stanie...

ja kupuje lenie 10 l za 14 zł w almie i on jest drewniany, ekologiczny ale taki gruby i jak lena nasika to sie rozsypuje. u mnie się dobrze sprawdza.

kasiatatry

Od: Nie cze 15, 2008 14:57

Post » Wto mar 15, 2011 21:39 Re: Schronisko, ostatni przystanek przed TM? MIELEC...

Właśnie widziałam na stronie schronu "nowy dach na kociarni". Dach może i nowy , ale ta kociarnia to jak jakaś szopa w strasznym stanie wygląda :evil:

jasdor

Post » Wto mar 15, 2011 21:47 Re: Schronisko, ostatni przystanek przed TM? MIELEC...

tak. jest obita takimi płytami ale cała konstrukcja jest do wymiany. tam gdzie jest obite niedokładnie to dobrze widać.
zaraz wstawiam zdjęcia.
do tego te zabawki to sa takie bardziej jak dla psów niż dla kotów.
pierwsze co mi się rzuciło w oczy to to, że te koty maj 0 zycia w sobie...
ale w sumie później się zainteresowały mna :)
Obrazek

Obrazek
koty chore od zdrowych sa oddzielone taką właśnie siatką:
Obrazek

kasiatatry

Post » Wto mar 15, 2011 21:50 Re: Schronisko, ostatni przystanek przed TM? MIELEC...

Przepraszam, że się wtrącę, niektóre dziewczyny na poslanka kupują za grosze kocyki albo pościel w lumpeksach, albo przecenione polarowe bluzy i tną
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Wto mar 15, 2011 21:53 Re: Schronisko, ostatni przystanek przed TM? MIELEC...

O matulu jakie biedy :( Jakie smutne oczka :( tak, jakby wiedziały, że już niedługo .
Kasiu zabawki - w trybie ekspresowym przyspieszonym będą, poza kolejką będą. Ale czy one będą sie bawić ? One chyba nawet nie maja na to ochoty :(

jasdor

Post » Wto mar 15, 2011 21:54 Re: Schronisko, ostatni przystanek przed TM? MIELEC...

Obrazek

jasdor jeden czarny się ze mna bawil :) opakowaniem po smaczkach, bo nic innego nie było.

Obrazek
Ostatnio edytowano Wto mar 15, 2011 21:59 przez kasiatatry, łącznie edytowano 1 raz

kasiatatry

Post » Wto mar 15, 2011 21:57 Re: Schronisko, ostatni przystanek przed TM? MIELEC...

Zabawek już troche mam narobionych, miały byc na bazarek, ale one takie biedne, dostaną najpierw. Szkoda, że nie mam więcej czasu. Ale to nic, nadrobimy.
A takich kartonowych budek nie dałoby sie im zrobić? Kotki lubią siedzieć w środku.

jasdor

Post » Wto mar 15, 2011 22:03 Re: Schronisko, ostatni przystanek przed TM? MIELEC...

ja nie wiem, czy one się będą bawić, ale warto spróbować. Szczerze mówiąc to póki co nie myslę o budkach, bo upieram się ciągle przy izolatkach i leczeniu na pierwszy strzał.

Chociaż może to i jakiś pomysł, chociaż tam miały taką budkę od drapaka, to przepraszam, ze brzydko napiszę, ale było nasrane. z drugiej strony te miski z piaskiem wiślanym sa kuwetami i spaniem.

To jest polska rzeczywistość po prostu. Nie jedyny schron.

kasiatatry

Post » Wto mar 15, 2011 22:06 Re: Schronisko, ostatni przystanek przed TM? MIELEC...

Dlaczego tam nie ma żadnych wolontariuszy? Boją się , że Obcy cos wypatrzą? Przecież jakby ktoś doglądał, posprzątał, pogłaskał to i kotom i ludziom w tym schronie żyło by sie lepiej :?

jasdor

Post » Wto mar 15, 2011 22:06 Re: Schronisko, ostatni przystanek przed TM? MIELEC...

Przycupnę...żal serce ściska.
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Wto mar 15, 2011 22:08 Re: Schronisko, ostatni przystanek przed TM? MIELEC...

BO NIE MA CHĘTNYCH. dlatego. Dziewczyny do psów przychodzą, ale tak jak już pisałam, one zajmują się psami, nie kotami, bo koty mają lepiej. Nie ma nikogo chętnego do kotów. Niestety :(

kasiatatry

Post » Wto mar 15, 2011 22:17 Re: Schronisko, ostatni przystanek przed TM? MIELEC...

Ale te koty są ładne.Jeśli będą w ładniejszym otoczeni, trochę bardziej zadbane, pójdą na pewno.To priorytet.Można zrobić zbiorowe ogłoszenie i jakoś powinno być.
Domki z pudełek to dwie minuty roboty.Najbliższa apteka ( tam mają najfajniejsze pudełka), albo inny sklep, nożyczki i domek gotowy.Koty je lubią, bo ciepłe, z resztą moje domowe uwielbiają tekturowe pudła.
Wydaje mi się,że praktyczne mogą być niewielkie kocyki, łatwiej uprać taki niż materacyk.To nie dom, to schronisko, o tym trzeba pomyśleć.Ma być czysto, to przede wszystkim.Kot nasiusia poza kuwetę, zabrudzi posłanko a sądzicie ,że ktoś z personelu zaraz przyjdzie wymienić? :wink: Prędzej już wyrzuci tekturę lub gazety.Trzeba myśleć praktycznie.Kocyki, czy posłanka sprawdzają się np. NA domkach, nie na podłodze, gdzie kot rozchlapie wodę, albo wypaćka karmą.Na podłodze coś jednorazowego.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

[poprzednia][następna]