zaadoptuje kota

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sty 27, 2011 0:05 Re: zaadoptuje kota

Good Girl,
jeśli nadal jesteś zainteresowana rudym, daj znać na pw albo e-mailem.

-Anula-

Od: Pt kwi 20, 2007 14:58

Post » Czw sty 27, 2011 7:14 Re: zaadoptuje kota

ankke pisze:
Good Girl pisze:i tak to własnie bedzie wygladało ktos teraz wejdzie ni stad ni zowad i nie znajac sprawy zaraz znów bede najgorsza ja sie niczym nie przejmuje ale pomyslcie mili panstwo jak Wy byscie sie zachowali gdybyscie weszli na nowy portal a tu padło to ona ona jest ta zła?czyz nie mam prawa wypowiedziec sie w tej sprawie i wyjasnic ja?bo troszke nie rozumiem?>mam przyjac osobowosc tej kobiety za która mnie bierzecie?czemu nie dacie szanse kotu potencjalnemu który mógłby u mnie znalesc swój dom a oceniacie przez pryzmat jakiejs kobiety która chciała sie dorobic na krzywdzie zwierzat,ale to nie ja cały dzien straciłam na zabawe moim kosztem to troszke nie fair-temat był dam dom a nie dokopcie mi

Spokojnie, i tak masz stalowe nerwy. Ja po jednym ataku zrezygnowałam z wystawiania swojego charakteru do publicznej oceny i kotkę wzięłam z Domu Tymczasowego, z którym skontaktowałam się osobiście. Dom jest bardzo zadowolony, kot też. Mnie się takie ataki nie podobają, a jak ktoś jeszcze uważa, że ma do nich prawo, to :ryk: Jednak pytania, które zostały zadane są konieczne, każdy chce dla swojego kotka, o którego dbał jak najlepszy dom. Jeśli spełnisz wymagania danego domu, dostaniesz kotka. Ja bym na Twoim miejscu dowiadywała się o konkretne koty przez PW lub telefon.

to kazdy jest tu tak besztany?no pytania zgadzam sie ale takie cos toż to granda i moderatorzy pozwalaja na cos takiego?a atakująca czuje sie bezkarna jak pani i władczyni to jest sprzeczne z normalnoscia 8O

Good Girl

Od: Śro sty 26, 2011 11:42

Post » Czw sty 27, 2011 8:42 Re: zaadoptuje kota

czy uzyskamy odpowiedź na choć jedno zadane pytanie? 8O
bo na razie głównie atak skupia się na mnie
a atakująca czuje sie bezkarna jak pani i władczyni to jest sprzeczne z normalnoscia

pytam, gdzie ten atak? napisałam że rozmawiałyśmy i ode mnie osoba taka kota nie dostanie i że kłamie, że nie szukała nigdzie kota (mam zacytować wpisy z innych portali adopcyjnych?), nie podpisuje się i nie używa poprawnej polszczyzny
coś sie nie zgadza?
AnielkaG

Post » Czw sty 27, 2011 8:57 Re: zaadoptuje kota

AnielkaG pisze:czy uzyskamy odpowiedź na choć jedno zadane pytanie? 8O
bo na razie głównie atak skupia się na mnie
a atakująca czuje sie bezkarna jak pani i władczyni to jest sprzeczne z normalnoscia

pytam, gdzie ten atak? napisałam że rozmawiałyśmy i ode mnie osoba taka kota nie dostanie i że kłamie, że nie szukała nigdzie kota (mam zacytować wpisy z innych portali adopcyjnych?), nie podpisuje się i nie używa poprawnej polszczyzny
coś sie nie zgadza?

napisałam ze moje kolezanki szukały dla mnie kota jak pani przesledzi rozmowe, odnajdzie pani ten watek, prosze juz sie odczepic ode mnie bo jest pani jakas namolna. Ja osobiscie nie szukałam ,ale skoro moje kolezanki szukały to moze jakies ogloszenia zamieszczały i wykonywały jakies telefony, nosz ludzie swieci osoba która by była zainteresowana oddaniem mi kota zawsze moze wejsc do mojego domu i sprawdzic wszystko,nawet po oddaniu.Zatem prosze sie odczepic juz ode mnie,bo zachowanie pani jest smieszne tragiczne i odbiega od normalnosci ,nie zamierzam stracic kolejnego dnia na głupie zaczepki.Kolejnego dnia i nerw zatem z pania juz skonczyłam debate prosze wykazac troche godnosci i juz nie zwracac sie do mnie a i tak ,moderator został poinformowany o zachowaniu pani

Good Girl

Post » Czw sty 27, 2011 9:14 Re: zaadoptuje kota

Witam!dzis się czuje troszkę lepiej,ale mam mniej czasu.Niniejszym nie dam owej pani,przyjemnosci z bezmyslnego atakowania mnie!!!!!!a jesli ktos,znalazł by się chętny prosze ,prywatnie do mnie pisac.UWazam ,że pisanie na forum mija sie z celem.Na wszystkie pytania mogę odpowiedziec bez problemu.Będę zaglądac w miarę mozliwosci.

Good Girl

Post » Czw sty 27, 2011 9:18 Re: zaadoptuje kota

moderator został poinformowany o zachowaniu pani

:ryk: czekam na karę pokornie

ciekawe, dlaczego zaprzecza Pani poszukiwaniom kota? 8O
AnielkaG

Post » Czw sty 27, 2011 9:26 Re: zaadoptuje kota

AnielkaG pisze:czy uzyskamy odpowiedź na choć jedno zadane pytanie? 8O
Odpowiedź była, i to niejedna. Doczytaj dokładnie.
Z wizytą przedadopcyjną i rozmową osobistą nie ma problemów, więc może nie stwarzaj ich sztucznie? :|
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Czw sty 27, 2011 9:27 Re: zaadoptuje kota

Ta pani została dodana do osób ignorowanych nie bede sie denerwowac

Good Girl

Post » Czw sty 27, 2011 9:30 Re: zaadoptuje kota

ale mam mniej czasu

proszę się zająć dziećmi i psem, a nie mną :D
AnielkaG

Post » Czw sty 27, 2011 17:56 Re: zaadoptuje kota

Zgadzam się w zupełności z Kicorek. Fajnie, że taka wypowiedź została napisana przez kogoś o tak imponującym stażu na forum i tak dużej ilości postów. czytać i nie stwarzać sztucznych problemów -w przeciwnym razie rozmowa nie ma sensu.

szaraczki

Od: Pt lis 27, 2009 15:44

Post » Czw sty 27, 2011 18:19 Re: zaadoptuje kota

AnielkaG pisze:
ale mam mniej czasu

proszę się zająć dziećmi i psem, a nie mną :D

AnielkaG na bardzo niski poziom spada twoja forma dyskusji. Wszystkim chodzi o dobro kotów ale o rozwadze w dyskusji nie należy zapominać.
Obrazek

ana_p

Od: Pt lip 30, 2010 11:55

Post » Czw sty 27, 2011 18:52 Re: zaadoptuje kota

Good Girl pisze:
AnielkaG pisze:a miała Pani wcześniej kota?
tak miałąm jako mała dziewczynka pozniej wchodzac w dorosłe zycie kot został w domu macierzystym gdyz po tym jak zaszłam w ciaze kot zaczał sie rzucac na mnie a pozniej na dziecko i w czasie wizyt był po prostu izolowany

Tu napisałaś, że kota nie zabrałaś ze sobą bo "rzucał się na Ciebie i dziecko". Nie napisałaś, że go zostawiłaś u Rodziców, bo to był ich kot na przykład, i go kochali, tylko że go nie wzięłaś z w/w powodu. Jakoś nie bardzo sobie wyobrażam kota, który bez powodu "się rzucał", ale to inna sprawa - natomiast łatwo mi sobie wyobrazić, że nie chcesz/zostawiasz/oddajesz - innego kota bo drapie/rzuca się, po takiej Twojej wypowiedzi. Nie napisałaś też, że rozumiałaś zachowanie tego kota albo próbowałaś go "obłaskawić" i zmienić jego zachowanie na nieagresywne.
Paluszek

Post » Czw sty 27, 2011 19:27 Re: zaadoptuje kota

Paluszek pisze:
Good Girl pisze:
AnielkaG pisze:a miała Pani wcześniej kota?
tak miałąm jako mała dziewczynka pozniej wchodzac w dorosłe zycie kot został w domu macierzystym gdyz po tym jak zaszłam w ciaze kot zaczał sie rzucac na mnie a pozniej na dziecko i w czasie wizyt był po prostu izolowany

Tu napisałaś, że kota nie zabrałaś ze sobą bo "rzucał się na Ciebie i dziecko". Nie napisałaś, że go zostawiłaś u Rodziców, bo to był ich kot na przykład, i go kochali, tylko że go nie wzięłaś z w/w powodu. Jakoś nie bardzo sobie wyobrażam kota, który bez powodu "się rzucał", ale to inna sprawa - natomiast łatwo mi sobie wyobrazić, że nie chcesz/zostawiasz/oddajesz - innego kota bo drapie/rzuca się, po takiej Twojej wypowiedzi. Nie napisałaś też, że rozumiałaś zachowanie tego kota albo próbowałaś go "obłaskawić" i zmienić jego zachowanie na nieagresywne.

owszem napisałam tak,ale to chyba rozumie sie samo przez się,ze został w przyjaznym srodowisku.Miałam noworodka w domu i przychodząc do rodziców podejmowałam próby,które okazały sie na tyle bezskuteczne ze musiałam go zostawic w macierzystym domu.NIE POZBYŁAM SIE GO NIE ODDAŁAM,A ZOSTAWIŁAM Z RODZINA!!!!!!!!!!!!!to chyba nie jest przestepstwo?ile osób tyle interpretacji moich wypowiedzi.Mysle,że jesli ktos zamiast mnie oczerniac,bedzie chciał racjonalnie ze mna porozmawiac zrobi to.Troszke dziwnie sie czuje jakbym była oskarzona,a nie mam nic do ukrycia.Mysle,ze czas zakonczyc nagonkę na moją osobe.Jesli ktos ma życzenie prosze o wiadomosci prywatne i tam zadawanie pytan w celu np.przeegzaminowania mnie ,by ewentualnie sprawic swojemu podopiecznemu dom.Za wszystkie komentarze mojej osoby juz dziękuje-zabawa skonczona

Good Girl

Post » Czw sty 27, 2011 19:47 Re: zaadoptuje kota

No dobrze a jesli ten nowy kot bedzie sie rzucal na Ciebie i dzieci ? W ten sposob objawiaja sie czesto choroby, a jesli zaszcza Ci cale mieszkanie, naleje dzieciom do lozek, plecakow szkolnych, butow - tak tez objawiaja sie choroby, a jesli dostanie grzyba i bedziecie musieli wszyscy sie na niego leczyc ?
A co jesli podrapie meble, zezre ulubionego kwiata, stlucze pamiatke rodzinna ? Jestes na to gotowa?

Pytanie nie brzmi czy i jakiego kotka chcesz, tylko czy jestes gotowa na pewne , czesto dosc spore poswiecenia w swoim zyciu i zyciu Twojej rodziny, rownierz spore wydatki finansowe.

Piszesz, ze marzysz o kocie dlugowlosym, wiesz cokolwiek na temat pielegnacji dlugiego wlosa ?
Jestes swiadoma, ze nie kazdy a w zasadzie wiekszosc kotow za tym nie przepada ?
Pytania o karme i inne warunki, nie byly atakiem - te powyzsze tez nie sa, one maja na celu zebranie informacji i uswiadomienie czesto nieswiadomych potencjalnych wlascicieli - moze brzmia napastliwie, ale to nie napasc.

nazira

Od: Śro gru 21, 2005 9:22

Post » Czw sty 27, 2011 19:52 Re: zaadoptuje kota

dziewczyny! Po pierwsze, to błagam was nauczcie się czytać ze zrozumieniem! Bo widzę, że macie z tym lekkie problemy!
Po drugie nie najeżdżajcie na nikogo, tylko dlatego, że ma określone preferencje co do maści i wyglądu czy wieku kota. Ludzie bardzo często kierują się wyglądem (ja tego osobiście nie rozumiem, ale tak jest i trzeba to zaakceptować).

Good Girl - Tobie proponuję dwie rzeczy - po pierwsze nie przejmuj się. Ostatnio coraz więcej się tu pojawia nieprzyjemnych wypowiedzi i niestety taka nagonka na osoby szukające staje się normą.
Po drugie - przejrzyj forum, poszukaj sama tymczasowych domów kotów, które Ci się podobają i skontaktuj się bezpośrednio z domem tymczasowym - jak widzisz ogólne dyskusje do niczego nie prowadzą...

I koniecznie zrób dzieciom testy alergiczne!! Żebyś potem nie zakładała wątku "oddam kota z powodu alergii..."

Nikogo nie oceniam i nie chcę obrażać. Nawet jeśli dziewczyny mają troszkę racji, to nie uprawnia to was do obrazania kogokolwiek.
...to tylko moje zdanie...

Zołzik

Od: Pon paź 11, 2010 11:53

[poprzednia][następna]