Marion -bura szylkretka i nowe fotki :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt sty 28, 2011 22:21 Re: Marion - w DT - alergia pokarmowa! Jak sobie radzić?

To giciarsko :ok: :ok:

A alergia to też może być od jakiegoś środka w łazience... domestos, płyn do szyb... :roll: Czy to już pewne, że na jedzenie?

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Pt sty 28, 2011 22:54 Re: Marion - w DT - alergia pokarmowa! Jak sobie radzić?

Że niby ja nie zaglądam?
:?
No sister - przegięłaś.
Tylko przez wzgląd na Marion nie powiem tego co powinnam.

A czym masz ją smarować?
Sterydem, co?

I własnie miałam pytać czy to na pewno od jedzenia aby.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pt sty 28, 2011 23:17 Re: Marion - w DT - alergia pokarmowa! Jak sobie radzić?

Hmm.
No będziemy obserwować, pierwsza diagnoza to że od jedzenia. Bo ostatnio dostawała nowe mokre, ale nie wiem czy od tego.. Na pewno musimy ustabilizować te jej reakcje skórne.
Czy od czegoś innego nie wiem. Myłam podłogi Ajaxem ostatnio, ale to już wcześniej kilka razy, więc on nie uczulił
Ostatnio robiłam więcej prania, ale nie wiem jak mogłaby od tego dostać alergii. Od pyłku od proszku?

Dostałam Vebroxoid do podawania tabletki i Amiderm/Aniderm doczytać się nie mogę do smarowania. Oraz bandaż do owijania Marionki.

Magaaa, nie obrażaj się :) Jesteś dla nas cennym gościem, dzieląc się swoimi doświadczeniami.

Jak się ustabilizuje, to będziemy próbować karm i zobaczymy.
Ale w sumie może też być od jedzenia. W schronie to co one dostawały miało 4 procent mięsa i wyrobów mięsopodobnych. To co ja jej daję, ma jednak więcej, więc może reakcja silniejsza. Bo inaczej jak jest 4% alergenu, inaczej jak 30%, a inaczej kiedy 50%.
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Pt sty 28, 2011 23:50 Re: Marion - w DT - alergia pokarmowa! Jak sobie radzić?

naline pisze:Magaaa, nie obrażaj się :) Jesteś dla nas cennym gościem, dzieląc się swoimi doświadczeniami.

No a teraz się jeszcze ze mnie nabija, no... :(

magaaaa

Post » Sob sty 29, 2011 2:15 Re: Marion - w DT - alergia pokarmowa! Jak sobie radzić?

Trzymam kciuki za dziewczynę. I pamiętajcie o chyba największej "zdrapce" tego forum, o Torinie. Teraz na końcu jej wątku jest podsumowanie kolejnych diagnoz lekarskich ze wskazaniem, co ostatecznie pomogło, polecam lekturę.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Sob sty 29, 2011 6:46 Re: Marion - w DT - alergia pokarmowa! Jak sobie radzić?

Magaa, ale się nie nabijam :(
Jak pisałam nie jestem doświadczoną kociarą, mam 1 kota od sierpnia, drugi przyszedł później. Moje nie miały praktycznie żadnych problemów ze zdrowiem. Więc nie znam się na kocich przypadłościach, dopiero je odkrywam.
A o doświadczeniu piszę, bo już nieraz wykazałaś że je masz w końcu DT od dawna jesteś. Np. mówiłaś o kroplach do oczu, zwróciłaś uwagę, że może to nie alergia pokarmowa. Dla mnie to cenne uwagi i pomoc.

Dziękuję Szalony Kocie. Zajrzałam do podsumowania i poczytałam, doedukowałam się. Zobaczymy jak to z tymi rankami będzie i z jej drapaniem się.
ObrazekObrazek

naline

Post » Sob sty 29, 2011 7:37 Re: Marion - w DT - alergia pokarmowa! Jak sobie radzić?

Naline,
Wygłupiam się, a Ty chyba myślisz, ze ja tak poważnie.
Noooo coooo Tyyyyy...

Trzymam kciuki za Was bardzo :ok: :ok: :ok:
I zaglądam, nawet jak nic nie piszę - jestem u Was codziennie.

magaaaa

Post » Sob sty 29, 2011 7:42 Re: Marion - w DT - alergia pokarmowa! Jak sobie radzić?

No nie wiedziałam, ale od 5 dziś nie śpię.... Sobota mogłabym pospać a ja godzinę się przewracałam z boku na bok.... To może dlatego nie zajarzyłam :) Dziękuję za wsparcie.
Ja przed chwilą dostałam z pazura od Marion, bo jej instalowałam nowy opatrunek, a jej się to okropnie, ale strasznie nie podoba. Szczególnie, że ona teraz by się chciała ładnie prezentować w rui, a jej tu jakieś takie zielone cuś instalują na grzbiecie i szyi... I żaden kocur jej nie będzie chciał :twisted:
ObrazekObrazek

naline

Post » Nie sty 30, 2011 22:01 Re: Marion - w DT - alergia pokarmowa! Jak sobie radzić?

Kicia piękności. Co do alergii pokarmowej - mam to samo u najmłodszej kici, zmiany na pyszczku się jej robią. I u mnie przeszło po Orijenie - nie ma w nim wątróbki kurzej, która bardzo często uczula i zbóż. Jak chcesz trochę na spróbowanie to daj znać :D Się podzielimy.
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Nie sty 30, 2011 23:00 Re: Marion - w DT - alergia pokarmowa! Jak sobie radzić?

Dziękuję za propozycję :1luvu: Na razie dostanie takiej alergicznej.
A jaki to Orijen? Myślałam o Fish 6. Nawet zamówiłam w jednym sklepie internetowym, ale nie mieli....
ObrazekObrazek

naline

Post » Nie sty 30, 2011 23:38 Re: Marion - w DT - alergia pokarmowa! Jak sobie radzić?

Ja kupuję tą drugą - w większości mięso kurze+indyk+łosoś. Jak zobaczyłam ceny hipoalergicznych to zwątpiłam. A Orijen kupuję w swiatkarm. Przy 14 kg cena jest zachęcająca.
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Pon sty 31, 2011 0:01 Re: Marion - w DT - alergia pokarmowa! Jak sobie radzić?

No właśnie w świeciekarm ostatnio nie mieli małego Orijena rybnego. 14 kg to dopiero ilość :) Ja i tak mam jeszcze problem bo każda dostaje jakby trochę inną. Becky mniej tłustą, bo zbyt okrągła jest. Stokrotka dostaje normalną i jeszcze kocięcą. A teraz Marion ma mieć jeszcze inną...
ObrazekObrazek

naline

Post » Pon sty 31, 2011 1:27 Re: Marion - w DT - alergia pokarmowa! Jak sobie radzić?

jest jeszcze karma sucha z puriny, zawierająca wyłącznie białko roślinne, polecam

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Pon sty 31, 2011 13:01 Re: Marion - w DT - alergia pokarmowa! Jak sobie radzić?

i jak tam alergiczka dzisiaj się miewa? :) :ok: za zdrówko i pozdrowienia dla Twoich puchatych dam! :1luvu:

dragonfly.87

Od: Wto lut 24, 2009 16:43

Post » Pon sty 31, 2011 14:51 Re: Marion - w DT - alergia pokarmowa! Jak sobie radzić?

Hmm dzień nie zaczął się zbyt optymistycznie, gdyż Marion miała krew w moczu :( . Teraz czekamy na mocz i mamy oddać do badania. I zobaczymy co dalej.
Alergia lepiej, ale i tak chodzi zabandażowana.
Ona chyba podświadomie nie chce wyzdrowieć.... póki jej czegoś nie obiecam.
ObrazekObrazek

naline

[poprzednia][następna]