Boguś był całkiem sam.Znalazł dom.Uciekł i zaginął?????

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sty 04, 2011 23:12 Re: Nie chcę być sam !!!!Chcę mieć swoich dużych!!! Pilnie DS,DT

Tym bardziej jak kot siedzi samotnie, to mogło być oznaką radości z powodu wizyty człowieka, ech...

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto sty 04, 2011 23:13 Re: Nie chcę być sam !!!!Chcę mieć swoich dużych!!! Pilnie DS,DT

Szkoda...
To chyba faktycznie nie był TEN domek... :(
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Śro sty 05, 2011 0:12 Re: Nie chcę być sam !!!!Chcę mieć swoich dużych!!! Pilnie DS,DT

Pani Tatiano,
byłyśmy z mamą w odwiedzinach u Piotra. Kociak jest dość duży i energiczny i potrzebuje więcej przestrzeni niż możemy mu dać. Julka, którą wzięłyśmy ze schroniska jest taka drobniutka i delikatna. Poprostu nie widzimy ich razem. Przykro nam, bo szkoda kociaka, ale wiemy, że to by się nie udało. Przez 15 lat miałyśmy bardzo absorbującego kota i wiemy co to znaczy wszędobylski kot. Jula jest inna, śmiejemy się, że jest wynagrodzeniem, za te wariackie lata z Bajerem. Ona tak delikatna, potrzebuje też w miarę spokojnego towarzysza. Jesteśmy zakochani w Jej delikatności, bo wcześniej aż takich spokojnych kotów nie znaliśmy.
Zobowiązałyśmy się pomóc w szukaniu domu dla kotka z Bałut. Chciałam pokryć koszty kastracji, ale Piotr się nie zgodził. Narazie zostawiłam kontenerek, który przyda się przy wizycie u weterynarza. Zrobimy też kotkowi nowe zdjęcia i pozamieszczam ogłoszenia na allegro i w gratce, może Pani będzie mogła zamieścić ogłoszenie na stronie schroniska? W końcu znalazłam już kilku kotom domy (nie pamiętam, czy o tym wspominałam). Postaram się i tym razem zrobić co w mojej mocy. Na pewno będzie łatwiej jak już będzie wykastrowany. Z pewnością będziemy trzymać rękę na pulsie i nie zostawimy Piotra z kotem bez pomocy.
A z Piotrem jesteśmy w kontakcie.

Marta
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Śro sty 05, 2011 8:15 Re: Nie chcę być sam !!!!Chcę mieć swoich dużych!!! Pilnie DS,DT

Tutaj Marta! Proszę nie oceniajcie mnie źle. Przepraszam, ze zawiodłam Wasze oczekiwania, ale wiem, że ten kotek by sie u nas nie sprawdził. Zwłaszcza z tą nadzwyczaj spokojną Julką. Według mnie kotek potrzebuje duzo przestrzeni, jest energiczny i silny, to taki koci dominator - potrzebowałby domu z ogródkiem i najlepiej towarzysza podobnych rozmiarów, a nie filigranową Julkę, którą by zamęczył. Tak więc, nie jest to taka moja fanaberia, tylko przemyślana decyzja. Nie chciałabym skrzywdzić ani Jego, ani Julki. Naprawde miałam stycznośc z róznymi kotami. To nie jest tak, ze Bajer był moim jedynym kotem. Mam jeszcze dwa koty za miastem (gdzie pomieszkuję) Ryśka ze schroniska i Kitę - bide spod bloku i całe stado wsiowych kotów. kiedyś były jeszcze koty piwniczne. Przygód z kotami było wiele, choć na pewno nie tak wiele jak Waszych. Poczytałam troszkę tutejszych postów i naprawdę szanuję to co robicie.
Zobowiązałam sie pomóc kotkowi na ile mogę i też będe szukała dla niego domu.

Pozdrawiam i mam nadzieję że mnie rozumiecie

mgska

Od: Sob sty 12, 2008 18:50

Post » Śro sty 05, 2011 11:59 Re: Nie chcę być sam !!!!Chcę mieć swoich dużych!!! Pilnie DS,DT

Witaj Marta!
Daj tu zdjęcia kawalera i będziemy intensywnie ogłaszać :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Śro sty 05, 2011 12:19 Re: Nie chcę być sam !!!!Chcę mieć swoich dużych!!! Pilnie DS,DT

Dzisiaj kociak miał iśc na kastrację, bo już bardzo jej potrzebował. Jak dojdzie do siebie to zrobimy zdjęcia.

mgska

Post » Śro sty 05, 2011 17:54 Re: Nie chcę być sam !!!!Chcę mieć swoich dużych!!! Pilnie DS,DT

A ja właśnie dopiero przeczytałam wyjaśniającego maila
i rozumiem podjętą decyzję :)
Tak myślałam ,że o to chodziło.
Faktycznie dobro kotów jest najważniejsze, a kotka źle czuła by się przy zbyt energicznym towarzyszu.
Wiem też coś o tym (Yuki -Oskar) miałam ten sam problem :roll:

Szukamy dalej domku i mam nadzieję , że trafi się równie wspaniały :) :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Śro sty 05, 2011 18:04 Re: Nie chcę być sam !!!!Chcę mieć swoich dużych!!! Pilnie DS,DT

Witaj na forum mgsk :D
Nikt tutaj Cię źle nie ocenia.
Każdy chyba rozumie, że wzięcie do domu nowego członka rodziny - bo tak wszyscy tutaj traktujemy swoje zwierzaki - musi byc odpowiedzialne i przemyślane i musi to być właśnie "ten i żaden inny" :ok: Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości - trzeba odpuścić.
Jeśli chodzi o koci charakter - to czasem ciężko go poznać przy pierwszym spotkaniu, czasem ujawnia się on dopiero po paru dniach czy tygodniach. I pozory mogą czasem zmylić :wink:
Może by się potwierdziło pierwsze wrażenie, może nie. Nie wiadomo.
Ale absolutnie uważam, że aby wziąć do domu zwierzaka - musi "zaiskrzyć" :D
Tu nie zaiskrzyło. Szkoda.
Jest nam po prostu troszkę smutno, że kitek nadal siedzi sam w pustym mieszkaniu, choć była szansa na fajny, troskliwy domek :ok:

A pomoc się przyda, jak najbardziej :ok: :ok: :ok:
Kotuś nie może ciągle siedzieć sam...
Oby szybko znalazł Swoich Dużych :ok: :ok: :ok:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Śro sty 05, 2011 21:34 Re: Nie chcę być sam !!!!Chcę mieć swoich dużych!!! Pilnie DS,DT

Szkoda, że nie wyszło. Trzymam kciuki za znalezieniem domku dla kawalera :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Śro sty 05, 2011 22:04 Re: Nie chcę być sam !!!!Chcę mieć swoich dużych!!! Pilnie DS,DT

mgska pisze:Tutaj Marta! Proszę nie oceniajcie mnie źle. Przepraszam, ze zawiodłam Wasze oczekiwania, ale wiem, że ten kotek by sie u nas nie sprawdził. Zwłaszcza z tą nadzwyczaj spokojną Julką. Według mnie kotek potrzebuje duzo przestrzeni, jest energiczny i silny, to taki koci dominator - potrzebowałby domu z ogródkiem i najlepiej towarzysza podobnych rozmiarów, a nie filigranową Julkę, którą by zamęczył. Tak więc, nie jest to taka moja fanaberia, tylko przemyślana decyzja. Nie chciałabym skrzywdzić ani Jego, ani Julki. Naprawde miałam stycznośc z róznymi kotami. To nie jest tak, ze Bajer był moim jedynym kotem. Mam jeszcze dwa koty za miastem (gdzie pomieszkuję) Ryśka ze schroniska i Kitę - bide spod bloku i całe stado wsiowych kotów. kiedyś były jeszcze koty piwniczne. Przygód z kotami było wiele, choć na pewno nie tak wiele jak Waszych. Poczytałam troszkę tutejszych postów i naprawdę szanuję to co robicie.
Zobowiązałam sie pomóc kotkowi na ile mogę i też będe szukała dla niego domu.

Pozdrawiam i mam nadzieję że mnie rozumiecie

mgska, witamy na forum.

Po tym co napisała Tatianka i po Twoim wyjaśnieniu sytuacja wygląda zupełnie inaczej.

Niestety, zazwyczaj jest tak, że kot nie pasuje "do kanapy" i dlatego ktoś go nie chce, dlatego może zbyt pochopnie napisaliśmy niektóre komentarze, za co przepraszam.

Po Twoim wpisie widać, że jest zupełnie inaczej, chodziło tu o dobro kotki rezydentki i kota który miał by u Was zamieszkać i tym się kierowaliście, a to diametralnie zmienia sytuację.

Fajnie że jesteś na forum :) Zawsze miło jak pojawiają się domki "naszych" kotów i uczestniczą w życiu forumowym :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw sty 06, 2011 9:42 Re: Nie chcę być sam !!!!Chcę mieć swoich dużych!!! Pilnie DS,DT

Wierzę, że szybko znajdzie się dla koteczka domek. Szkoda, że musi tak siedzieć sam. Dlatego tak szaleje pewnie jak ktoś do niego przyjdzie.
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw sty 06, 2011 12:31 Re: Nie chcę być sam !!!!Chcę mieć swoich dużych!!! Pilnie DS,DT

Cieszę się, że się wyjaśniło.
Postaram się zadzwonić dzisiaj do Piotra i będę informować w miarę na bieżąco.

Pozdrawiam,
Marta

mgska

Post » Pt sty 07, 2011 9:02 Re: Nie chcę być sam !!!!Chcę mieć swoich dużych!!! Pilnie DS,DT

magdaradek pisze:Wierzę, że szybko znajdzie się dla koteczka domek. Szkoda, że musi tak siedzieć sam. Dlatego tak szaleje pewnie jak ktoś do niego przyjdzie.

Mocne kciuki za Dom dla samotnika ...
Jak mu musi być smutno i źle samemu.

:roll:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Pt sty 07, 2011 15:16 Re: Nie chcę być sam !!!!Chcę mieć swoich dużych!!! Pilnie DS,DT

Może jednak ktoś go wypatrzy :) :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pt sty 07, 2011 22:22 Re: Nie chcę być sam !!!!Chcę mieć swoich dużych!!! Pilnie DS,DT

Moja kotka, gdy kilka dni w domu jest sama, i tylko sąsiadka daje jedzonko i kuwetę czyści, to po tych kilku dniach, gdy wracam świra dostaje, aż się mną nacieszy, i dopiero, gdy mną się nacieszy, jest normalna.

Bardzo współczuję temu kotkowi, że tak ciągle siedzi sam :(
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

[poprzednia][następna]