Kubuś(Winyl)ma super domek!Zuzia i Julcia szukają (zdj.s.7)!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sty 17, 2011 16:14 Re: Kubuś (Winyl)ma super domek! Zuzia (mama) i Julcia szukają !

Fajnie, dzięki.
Nie mam co pisać o Zuzi.To kotka, której nie ma.Ona chce mieć święty spokój, cichutka jest, grzeczna.W warunkach lecznicowych trudno coś o niej więcej powiedzieć.Na pewno można z nią zrobić wszystko, nie drapie, nie gryzie, spokojna aż do przesady.Mam nadzieję,że u Gosiar się otworzy.
A Julcia to przecudnej urody koteczka.Nudzi się biedactwo, bo teraz tylko z mamą, nie ma Kubusia,Marusi, malutka musi bawić się sama.W piątek będzie już u mnie, a w lecznicy pusto.I niech tak pozostanie. :ok: :ok: :ok:
A wracając do Julci to jest to fantastyczna koteczka.Wesołe to, bawiłoby się cały czas, ale jednocześnie jest bardzo grzeczna.Oczywiście kuwetkowa.Nigdy na nic nie chorowała, to dzięki swojej mamie, która bardzo długo ją karmiła, sama była też zadbana, to ważne.Julcia ma piękne pysio, cudne oczka, jest malutka, cieplutka, czyściutka.A wyglada tak
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon sty 17, 2011 17:04 Re: Kubuś(Winyl)ma super domek!Zuzia i Julcia szukają (zdj.s.7)!

Hyhy, widzę że u młodej faza gacopyrza rozpoczęta :mrgreen:

To jeszcze Maria dawaj czarnego :twisted: Albo czarnego z burym :wink: Fajnie że Dejot już OK :D
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Wto sty 18, 2011 7:45 Re: Kubuś(Winyl)ma super domek!Zuzia i Julcia szukają (zdj.s.7)!

No i gdzie zdjęcia?

ewar

Post » Wto sty 18, 2011 9:12 Re: Kubuś(Winyl)ma super domek!Zuzia i Julcia szukają (zdj.s.7)!

Marysiu, dostałam umowę, dziękuję!

ewar

Post » Wto sty 18, 2011 9:53 Re: Kubuś(Winyl)ma super domek!Zuzia i Julcia szukają (zdj.s.7)!

super że umowa już dotarła.

Ze zdjęciami był lekki poślizg bo choruję i śpie całe dnie, ale oto one (przepraszam że tak późno :oops: )

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

jak nauczyć Dejota, żeby nie gryzł Winyla w zabawie aż tak mocno???
Ostatnio edytowano Czw sty 20, 2011 9:12 przez Maria.S, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Maria.S

Od: Pon maja 24, 2010 10:25

Post » Wto sty 18, 2011 9:58 Re: Kubuś(Winyl)ma super domek!Zuzia i Julcia szukają (zdj.s.7)!

No to za zdrówko :ok: .Wydaje mi się,że teraz wszyscy są chorzy, nawet mnie coś wzięło, a ja prawie nie choruję.
Koty wyglądają na bardzo zaprzyjaźnione, cieszę się.

ewar

Post » Wto sty 18, 2011 17:46 Re: Kubuś(Winyl)ma super domek!Zuzia i Julcia szukają (zdj.s.7)!

Mój ulubiony zestaw: bury tygrysek i czarny :) Kubuś to przepiękny kocur, zresztą Dejotowi też nic nie brakuje :)
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Śro sty 19, 2011 16:05 Re: Kubuś(Winyl)ma super domek!Zuzia i Julcia szukają (zdj.s.7)!

Bardzo proszę o zamieszczanie fotek w dozwolonym na miau rozmiarze,
to znaczy maksymalnie 640x640 pikseli. Większe - w postaci miniaturek.
Za duże fotki będą zamieniane na linki i czekały na "poprawkę".
:idea: http://imageshack.us/ oferuje bardzo wygodne zmniejszanie podczas uploadu.

:arrow: Screen z podpowiedzią
:idea: Na samym dole strony ImageShacka jest pole wyboru języka - można mieć po polsku. 8)
Obrazek

graszka-gn

Od: Wto maja 29, 2007 19:04

Post » Śro sty 19, 2011 18:39 Re: Kubuś(Winyl)ma super domek!Zuzia i Julcia szukają (zdj.s.7)!

Ano racja, racfja - regulamin.

Marysia, zmniejsz foty bo nam na linki zamienią przystojniaków :roll:
Obrazek

slapcio

Post » Czw sty 20, 2011 7:42 Re: Kubuś(Winyl)ma super domek!Zuzia i Julcia szukają (zdj.s.7)!

Halo, jak tam koty? Marysiu, jesteś tam?

ewar

Post » Czw sty 20, 2011 9:15 Re: Kubuś(Winyl)ma super domek!Zuzia i Julcia szukają (zdj.s.7)!

Koty ok :) Ganiają się i śpią razem więc jest super :) :1luvu:

Tylko martwię się o Winyla. Dejot dość mocno gryzie go w zabawie i Winyl piszczy cały czas. Co prawda jak odgonię Dejota, to Winyl od razu leci do niego znowu się zaczepiać, ale nie wiem czy Dejot nie zrobi mu krzywdy? On na prawdę potrafi mocno zacisnąć szczęki..
Obrazek Obrazek

Maria.S

Post » Czw sty 20, 2011 10:02 Re: Kubuś(Winyl)ma super domek!Zuzia i Julcia szukają (zdj.s.7)!

Kocie zabawy często wyglądają na drastyczne :wink: Jesli sie za bardzo "nakręci" sytuacja to mozesz próbować odizolowac chłopaków na parę minut, aż sie troszkę uspokoją. No i czy Dejot odpuszcza kiedy Winyl zaczyna mocno drzec japę? Ciężko tak zdalnie określić, na ile jest to wrzask z bólu, na ile z hamulec - sygnał "trochę boli, wyluzuj". Czy zauważylas na Winylu rany? Bo jesli nie, a maly też od razu szuka zaczepki - czyli ponownie wraca do "dyskomfortowej" sytuacji to całkiem prawdopodobne ze on sam nie uważa zeby mu sie krzywda dziala.

Z czasem, kiedy dysproporcja sił i wielkości sie zmniejszy, pewnie i Dejot dostanie raz czy drugi lomot od mlodszego. Gdy zacznie przeginać - to i jemu Winyl bedzie robic kuku wiec sie szybko naucza co im wolno we wzajemnych relacjach. Bo z tego co piszesz nie ma tu zadnej agresji, a tylko utrata kontroli nad intensywnoscia zabawy.

Z czasem nauczysz sie rozróżniac kiedy kotu rzeczywiscie dzieje się krzywda i trzeba interweniować, a kiedy wrzask sam w sobie jest mechanizmem kontrolnym. Ale tak jak napisałam - jeżeli uznasz że sie zbytnio Dejot zapamiętuje w zabawie - przerwanie jej i wyciszenie kocurków to chyba dobra metoda. Albo też wspólne zabawy z wedką/piórkiem/laserkiem dzieki której chlopaki część energii zużyją nie na siebie nawzajem :wink: Bo ze mają jej od groma to się domyslam :twisted:
Obrazek

slapcio

Post » Czw sty 20, 2011 13:26 Re: Kubuś(Winyl)ma super domek!Zuzia i Julcia szukają (zdj.s.7)!

Na Winylu żadnych ran nie zauważyłam. Możliwe że to piski w stylu "wyluzuj trochę", bo sam wraca do zabawy, ale kurcze, boję się, że któregoś razu Dejot przegnie a mnie nie będzie czy coś. Ostatnio jak ja się chwilę bawię z Dejotem to jak mnie ugryzie zostają ładne rany. A Winyla gryzie cały czas po szyi.
No mam nadzieję, że może jego gryzie troszkę mniej mocno niż mnie...

Chciałam też się z nimi pobawić jakoś inaczej, laserek, wędka czy coś, ale tak to oni nie chcą. Albo sami ze sobą, albo wcale ;P
Dużo energii zużywają też na bieganie po domu, w jedną stronę Dejot goni Winyla, spowrotem to Winyl goni Dejota ;)

W ogóle rozkład dnia wygląda tak:
7:00 - wstają, jedzą i piją wodę z kranu, podczas gdy ja się myję
7:30 - 10:00 - ganianie się
10:00 - 15:00 (czasem 16:00) śpią
15:00 - 20:00 rozpierducha, ganianie się, gryzienie, zrzucanie rzeczy z okolicznych szafek i stołów
20:00 - 4:00 raz spanie raz zabawa
4:00 - Jedyny słuszny i najlepszy czas na głaskanie Dejota i Winyla. Trzeba łaskawie się obudzić i do 5:00 głaskać.
Potem chwila snu i jazda od początku :P

Genialnie i wesoło teraz mamy :D

Aaaa.. zapomniałabym. Winyl szuka u Dejota sutka! Przez pierwsze dni Dejot po prostu uciekał, a od kiedy dałam Winylowi mleka dla kociąt ssie mój palec jak mruczy! :D 8O
Obrazek Obrazek

Maria.S

Post » Czw sty 20, 2011 13:36 Re: Kubuś(Winyl)ma super domek!Zuzia i Julcia szukają (zdj.s.7)!

Winyl bardzo długo ssał swoją mamę.Do czasu adopcji był z nią.Chociaż mój były tymczas Boluś też ssał po kolei wszystkie koty. 8O
Moje dwie siostry L, kochające się nad życie czasem ze sobą walczą.Wydają wtedy przeraźliwe dźwięki, to taka forma zabawy, jak sądzę.Widziałam walczące koty, włos się jeży, straszne, tutaj nie o to chodzi.

ewar

Post » Sob sty 22, 2011 17:09 Re: Kubuś(Winyl)ma super domek!Zuzia i Julcia szukają (zdj.s.7)!

Co nowego u kotków?

ewar

[poprzednia][następna]