Działki w Otwocku- sytuacja opanowana, koty szczęśliwe ! :))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw gru 02, 2010 23:45 Re: Proludzki Rodzynek szuka DS! :) | Kotki z Otwockich działek.

Dziękuję Ci bardzo za te cenne rady ;) Warto słuchać starszych stażem koleżanek :mrgreen: Jakoś nawet nie biorę pod uwagę takiej opcji, żeby te 6 pięknych, wyleczonych kociaków miało z powrotem wrócić na działki! Działki to ostateczność.
Oczywiście zawsze mówiłam tym ludziom, że gdyby było coś nie tak- to niech do mnie dzwonią i mogą zwrócić kotka. Nawet sobie nie wyobrażam tego, przez co teraz musisz przechodzić... Masz może wzór takiej umowy adopcyjnej? Bo nigdy na oczy nie widziałam takiego dokumentu :)
http://www.otwock.toz.pl
Oficjalna strona internetowa Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami w Polsce Oddział w Otwocku. Serdecznie zapraszamy!

AnnaM

Od: Nie wrz 05, 2010 21:32

Post » Pt gru 03, 2010 8:23 Re: Proludzki Rodzynek szuka DS! :) | Kotki z Otwockich działek.

Aniu, wyślę Ci wzór umowy mailem. :)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt gru 03, 2010 13:13 Re: Proludzki Rodzynek szuka DS! :) | Kotki z Otwockich działek.

Wysyłam ankiete pomocowa do rozmów z delikwentem
Te starsze...stażem przełknęłam :mrgreen:
Niestety przykra sprawa,ale koty w lecznicy nie mogą siedzieć do upadłego. Raz koszty,dwa (najważniejsze) nie oswoją sie. To nie jest dobre dla kotów,zimna klatka i brak kontaktu.
Będzie ok.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt gru 03, 2010 17:09 Re: Proludzki Rodzynek szuka DS! :) | Kotki z Otwockich działek.

Ok, dostałam wszystko, dzięki dziewczyny :ok:

ASK@ pisze:Te starsze...stażem przełknęłam :mrgreen:

Uff... właśnie tak się trochę obawiałam, czy to przetrawisz :D :piwa:
Oficjalna strona internetowa Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami w Polsce Oddział w Otwocku. Serdecznie zapraszamy!

AnnaM

Post » Sob gru 04, 2010 16:46 Re: Proludzki Rodzynek szuka DS! :) | Kotki z Otwockich działek.

Wstąpiłam dzisiaj na działki- oczywiście wszystko znowu zasypało i trzeba było przecierać szlak, żeby się tam dostać ;) ale jakoś razem z mamą dałyśmy radę.
Z moich obserwacji wynika, że na działkach przebywa w tej chwili jeszcze 7 kotków: rudy kocur, jeden czarny kocur, czarno-biały Puszek, jeden mały ok 5 miesięczny kotek, dwie czarne kotki i jedna czarna kotka z białą plamką.

Oprócz jednej czarnej kotki, która rezyduje w budce na mojej działce- wszystkie zgodnie trzymają się tych dwóch działek co zawsze ( ich ulubiona skrytka znajduje się pod żółtym domkiem- panie opiekujące się działką, mówiły że włożyły tam siano i kotki sobie na tym sianku siedzą i śpią.

AnnaM

Post » Nie gru 05, 2010 15:48 Re: JESZCZE 7 KOTKÓW MARZNIE NA ŚNIEGU! 6 jest w lecznicy- DS/DT

Byłam dzisiaj pod żółtym domkiem, jedzenia suchego była cała fura (pewnie wczoraj sypana :D ), dołożyłam drugą furę, żeby na kilka dni było. Małe czarne dopadło najpierw do ciepłej wody, potem do mokrego jedzenia.
Mnie pokazał się przez chwilę Puszek, ale śmignął szybciej niż doszłam do werandy i jeszcze dwa czarne. Te dwa czarne przyszły do jedzenia jeszcze przy mnie.
Wylegiwały się w budkach. :ok: Dobrze, że mróz dzisiaj nie był taki wielki. :ok:

Rodzynek pojechał na kontrolę do weta. Czyli ma już za sobą odrobaczanie i szczepienie. W uszach świerzb do zwalczenia, a w sierści grzyb. :roll: Będziemy łykać tabletki co najmniej 4-6 tygodni. :roll:
Obrazek

Agneska

Post » Nie gru 05, 2010 17:07 Re: JESZCZE 7 KOTKÓW MARZNIE NA ŚNIEGU! 6 jest w lecznicy- DS/DT

jednak grzybek?
A jak wiekowo i kondycyjnie?
Ja dziś spędziłam z TŻ+karmicielką upojne przedpołudnie na szykowaniu kotłowni na zime. Kociarz wie jak ma sobie rozrywkę zapewnic :mrgreen: Padłam po przyjściu i zmarzłam nieludzko. Teraz tam suche nosic będe i wodę.
A jak z ew domami tych siedzących w Boliłapce?
Obrazek

ASK@

Post » Nie gru 05, 2010 17:09 Re: JESZCZE 7 KOTKÓW MARZNIE NA ŚNIEGU! 6 jest w lecznicy- DS/DT

Klikamy proszę!Można nakarmić psa!
http://szerlok.pl/nakarm_psa/
Obrazek

ASK@

Post » Nie gru 05, 2010 18:28 Re: JESZCZE 7 KOTKÓW MARZNIE NA ŚNIEGU! 6 jest w lecznicy- DS/DT

kiciusie do domku już :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek:
gerardbutler

Post » Nie gru 05, 2010 20:02 Re: JESZCZE 7 KOTKÓW MARZNIE NA ŚNIEGU! 6 jest w lecznicy- DS/DT

gerardbutler pisze:kiciusie do domku już :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek:

wszystkie?
Obrazek

ASK@

Post » Nie gru 05, 2010 21:08 Re: JESZCZE 7 KOTKÓW MARZNIE NA ŚNIEGU! 6 jest w lecznicy- DS/DT

Bardzo dobra akcja z tymi pieskami na Szerloku :) Już kliknęłam! :ok:

Biedny Rodzynek... tak długo tabletki będzie musiał łykać- ale najważniejsze, że będzie zdrowy :kotek:

Dzisiaj Agnieszka przywiozła do mnie małą szylkrecię- i muszę wam powiedzieć, że jest urocza :)
Ma wielkie, bursztynowe oczy i jeszcze niestety jest bardzo wystraszona. Każdy najmniejszy ruch, czy szmer ją niepokoi... ale kiedy wzięłam ją na kolana i pogłaskałam- od razu zaczęła mruczeć i potem była już troszeczkę śmielsza ;)
Jednak najbezpieczniej czuje się pod moim łóżkiem... :D
No to zaczynamy proces oswajania :ok:

AnnaM

Post » Pon gru 06, 2010 7:47 Re: JESZCZE 7 KOTKÓW MARZNIE NA ŚNIEGU! 6 jest w lecznicy- DS/DT

poranne :ok:
Obrazek

ASK@

Post » Pon gru 06, 2010 12:44 Re: JESZCZE 7 KOTKÓW MARZNIE NA ŚNIEGU! 6 jest w lecznicy- DS/DT

tak wszystkie kicie do domków a sio a sio!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
gerardbutler

Post » Pon gru 06, 2010 13:14 Re: JESZCZE 7 KOTKÓW MARZNIE NA ŚNIEGU! 6 jest w lecznicy- DS/DT

One tak średnio mogą iść od razu do domów - szylkrecie i czarny chłopak w lecznicy są wystraszone, trzeba je "dooswoić". Czarna koteczka jest wścieklizna, będzie musiała wrócić na działki. :(

Martwię się o Rodzynka, stracił apetyt. Chłopak wsuwał każdą ilość żarcia aż furczało, a teraz nawet mokrego nie dojada. Był wczoraj badany, temperatura OK, wyniki morfologii wszystkie w normie. Popłakuje, przytula się, chyba jest nieszczęśliwy sam w swojej izolatce. :(
Obrazek

Agneska

Post » Pon gru 06, 2010 13:18 Re: JESZCZE 7 KOTKÓW MARZNIE NA ŚNIEGU! 6 jest w lecznicy- DS/DT

Aga najadł sie,nawygrzewał bo i tak w garażu cieplej niż na polach a teraz sie nudzi. Tęskni moze. I faktycznie brak mu towarzystwa.W grupie raxniej by mu było.Przyłożyc, pogonić,zapolować... :wink:
Na ile wet go wycenił wiekowo?
Mój Pikuś też płakał pod drzwiami a 5 lat zył na dworze.

Rozumiem,ze DT na horyzoncie nie ma.Ile one siedzą już w klatkach? To na pewno nie pomaga.
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]