Może ktoś mnie rozpozna???

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob paź 30, 2010 9:11 Re: Może ktoś mnie rozpozna???

Oczywiście, ze to morderstwo.
Złapałam rok temu wyrzuconego na trawnik tymczasa, Szymusia, ktory wyglądał na miesięcznego kotka a miał co najmniej pół roku (gdyż miał juz stałe zęby). miał też mega świerzba w uszkach, kk, wysoką temperature i fiv +. Byłam z nim w 4 lecznicach, z czego w dwóch kazano mi go uspić. Nie zrobiłam tego. Mam w domu dwie rezydentki i 36 metrów kwadratowych, w tym 5metrową kuchnię. tam mieszkał Szymuś. MImo braku jakiejkolwiek wiedzy i niedoborów finansowych kot był leczony maksymalnie jak potrzeba (podstawa to interferon), konsultowany i badany i dziś mija dokładnie rok jak pojechał do cudownego ds. U mnie 5 tygodni w kuchni. Ja przez 5 tygodni miałam kuchnię w pokoju, moje rezydentki zdezorganizowane życie, ale wiedziałam, ze nie mogę ich połączyć ani w inny sposób oddzielić. Dodam jeszcze, że jedna z moich rezydentek jest niezwykle wrażliwa i lękowo reaguje na nowe zwierzaki i sika wszędzie. I sikała.
Pod koniec grudnia zostało powtórzone badanie, tym razem testem z krwi i okazało się, ze fiv został wykluczony.

Ot co.
Dlatego mogę z pełną odpowiedzialnością napisać, że jak się chce to można. I że ten kot został zamordowany, po prostu, bez próby poszukania pomocy wtedy, gdy juz samemu nie można pomóc.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob paź 30, 2010 16:25 Re: Może ktoś mnie rozpozna???

Niestety, diagnozy wielu wetów u kotów FIV+ są niemiarodajne. Większość po prostu rekomenduje eutanazję niezależnie od stanu kota. Bo wiedza o tej chorobie jest nikła. A DT nie byłoby u sei. Tyle w temacie. I tak już za późno.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Nie paź 31, 2010 15:30 Re: Może ktoś mnie rozpozna???

Zofia&Sasza pisze:I tak już za późno.

Niestety :(

Zamykam wątek, skoro cokolwiek się powie, nic już nie będzie pomocne...

Estraven

Od: Pon lut 04, 2002 15:30

[poprzednia]