3-miesięczny CZARNULEK ARNI już w swoim domu! :D :D :D

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon paź 04, 2010 9:34 Re: 3-miesięczny CZARNULEK ARNI szuka dobrego domu! DT Warszawa

smarti - myślę, ze ogłoszenia, ktore są niech juz będą, a chętnych w trakcie rozmowy trzeba będzie informować jaka jest sytuacja i już. generalnie każdy potencjalnie nadający się domek trzeba wykorzystać - jak nie dla Twoich, to dla innych tymczaskow, tak jak rozmawiałyśmy.
A ludzie.... Są dziwni. I z przeróżnymi się spotkasz podczas adopcji. Moja koleżanka, z ktorą razem adoptowałyśmy koty od zbieraczki, miała taką sytuację: zadzwonił facet, brzmiał i gadał sensownie. Do moemntu pytania o sterylizację - oburzył się, wściekł, zaczął na nią krzyczeć i zarzucać jej, że pewnie jest zbieraczką i prowadzi jakąś pseudohodowlę kotów skoro nie chce oddać kota do adopcji. I wiesz, po 15 minutach od zakonczenia rozmowy zadzwoniła do niej osoba z Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami! Facet złozył skargę - tylo i wyłącznie po poytaniu o jego stanowisko w sprawie kastracji. Nieźle, prawda?

Mam nadzieję, ze nie będziesz miała takich sytuacji, ze to są skrajne i rzadkie. Ale np. ja, gdy szukałam domu dla fivka syjama miałam taką rozmowę: zadzwoniła babka - więc ją pytam o to czy miała koty i co się z nimi stało. Ona na to, ze miała i to dokładnie takiego samego i jej tydzień temu uciekł. Więc mówię, ze może jeszcze wróci, a ona na to, ze nie, bo niedaleko ich domu mają bar Chińczycy i oni pewnie go złapali 8O 8O 8O , więc kot już nie wróci. Niezłe, co? :lol: :lol: :lol:

A że ktoś się umawia i nawet nie zadzwoni... wiesz, też różnie może być z telefonem, zepsuł się, zgubili numer do Ciebie itp. Ale często ludzie olewają, a boli to tym bardziej, jak się wydawało, ze byli fajni i sensowni..
Trzymaj się - pozdrowienia dla TŻta :1luvu: :1luvu: :1luvu: :wink:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon paź 04, 2010 9:57 Re: 3-miesięczny CZARNULEK ARNI szuka dobrego domu! DT Warszawa

Marzenia11 pisze:smarti - myślę, ze ogłoszenia, ktore są niech juz będą, a chętnych w trakcie rozmowy trzeba będzie informować jaka jest sytuacja i już. generalnie każdy potencjalnie nadający się domek trzeba wykorzystać - jak nie dla Twoich, to dla innych tymczaskow, tak jak rozmawiałyśmy.
A ludzie.... Są dziwni. I z przeróżnymi się spotkasz podczas adopcji. Moja koleżanka, z ktorą razem adoptowałyśmy koty od zbieraczki, miała taką sytuację: zadzwonił facet, brzmiał i gadał sensownie. Do moemntu pytania o sterylizację - oburzył się, wściekł, zaczął na nią krzyczeć i zarzucać jej, że pewnie jest zbieraczką i prowadzi jakąś pseudohodowlę kotów skoro nie chce oddać kota do adopcji. I wiesz, po 15 minutach od zakonczenia rozmowy zadzwoniła do niej osoba z Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami! Facet złozył skargę - tylo i wyłącznie po poytaniu o jego stanowisko w sprawie kastracji. Nieźle, prawda?

Mam nadzieję, ze nie będziesz miała takich sytuacji, ze to są skrajne i rzadkie. Ale np. ja, gdy szukałam domu dla fivka syjama miałam taką rozmowę: zadzwoniła babka - więc ją pytam o to czy miała koty i co się z nimi stało. Ona na to, ze miała i to dokładnie takiego samego i jej tydzień temu uciekł. Więc mówię, ze może jeszcze wróci, a ona na to, ze nie, bo niedaleko ich domu mają bar Chińczycy i oni pewnie go złapali 8O 8O 8O , więc kot już nie wróci. Niezłe, co? :lol: :lol: :lol:

A że ktoś się umawia i nawet nie zadzwoni... wiesz, też różnie może być z telefonem, zepsuł się, zgubili numer do Ciebie itp. Ale często ludzie olewają, a boli to tym bardziej, jak się wydawało, ze byli fajni i sensowni..
Trzymaj się - pozdrowienia dla TŻta :1luvu: :1luvu: :1luvu: :wink:

:ok: Dobrze gadasz :D
Ostatnio edytowano Śro paź 06, 2010 8:32 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon paź 04, 2010 11:03 Re: 3-miesięczny CZARNULEK ARNI szuka dobrego domu! DT Warszawa

ok,tak będę robić.trzeba korzystać z waszych rad,boście doświadczone miauerki :lol:

a ludzie nigdy nie przestaną mnie zadziwuać-negatywnie :oops:

koty też-ale te z kolei pozytywnie :D :D :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon paź 04, 2010 11:11 Re: 3-miesięczny CZARNULEK ARNI szuka dobrego domu! DT Warszawa

smarti pisze:a ludzie nigdy nie przestaną mnie zadziwuać-negatywnie :oops:

koty też-ale te z kolei pozytywnie :D :D :D

mam dokładnie takie same zdanie - ciekawe dlaczego.. :lol: :lol: :lol:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pon paź 04, 2010 20:01 Re: 3-miesięczny CZARNULEK ARNI szuka dobrego domu! DT Warszawa

A z tamtym poprzednim domem dla Mrusi nic nie wyszło?
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Pon paź 04, 2010 21:17 Re: 3-miesięczny CZARNULEK ARNI szuka dobrego domu! DT Warszawa

nikt z chętnych ani na Mrusię ani na Atrniego się więcej nie odezwał.

i ja zdecydowałam że nie oddam ich inaczej jak w dwupaku - nie potrafię ich już rozdzielić.

dlatego anika dzięki za pamięć - temu chłopakowi-jeśli zadzwoni-postaram się wcisnąć ParKinga bo też jest w potrzebie a będzie kiedyś pięknym krówisiem...
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Wto paź 05, 2010 0:51 Re: 3-miesięczny CZARNULEK ARNI szuka dobrego domu! DT Warszawa

smarti pisze:nikt z chętnych ani na Mrusię ani na Atrniego się więcej nie odezwał.

i ja zdecydowałam że nie oddam ich inaczej jak w dwupaku - nie potrafię ich już rozdzielić.

dlatego anika dzięki za pamięć - temu chłopakowi-jeśli zadzwoni-postaram się wcisnąć ParKinga bo też jest w potrzebie a będzie kiedyś pięknym krówisiem...

jak by co jest super kocurek, identyczny jak Arni, w Poznaniu, na dt u mojej koleżanki, ktora ma Ariego (chorego na zapalenie płuc) ode mnie..

Marzenia11

Post » Wto paź 05, 2010 6:14 Re: 3-miesięczny CZARNULEK ARNI szuka dobrego domu! DT Warszawa

smarti pisze:dlatego anika dzięki za pamięć - temu chłopakowi-jeśli zadzwoni-postaram się wcisnąć ParKinga bo też jest w potrzebie a będzie kiedyś pięknym krówisiem...

ok ;) on po prostu chce "kota", nie mówił nic ani o płci ani o wieku, więc myślę, że kociak się spodoba :)

Marzenia11 pisze:jak by co jest super kocurek, identyczny jak Arni, w Poznaniu, na dt u mojej koleżanki, ktora ma Ariego (chorego na zapalenie płuc) ode mnie..

z tym że chłopak ten (co szuka kota) ma mniej więcej 20 lat i pewnie nie każdy da takiemu kota 8) ale wygląda na porządnego człowieka :lol:
jeśli chcesz "taki domek" podaj jakieś namiary (najlepiej tel. lub ew. mail + krótki opis kota)
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Wto paź 05, 2010 18:19 Re: 3-miesięczny CZARNULEK ARNI szuka dobrego domu! DT Warszawa

przemyślałam temat co do zakochanej parki-
jednak trzeba poprosić CatAngel o zmianę treści ogł na dwupak(nawet jeśli muszę za to dopłacić},
bo będą dzwonić ludzie zupełnie nieprzygotowani i gotowi tylko na jednego kotka.I żeby nie wiem co obiecywali to i tak się więcej nie odezwą. No bo skoro były trzy telefony o jednego kotka z czego dwa miały się zastanowić nad parką i żaden się nie odezwał więcej,a trzeci domek od razu powiedział że dwóch nie może to to jest bez sensu,no nie?

Ja też bym się zniechęciła jak mogę sobie pozwolić na jednego kotka(bo np. się dokacam i mam w ogł wyrażnie napisane 1 kotek),mam to przemyślane a baba mi wciska na starcie dwa na raz...[/quote]

jak ktoś będzie dzwonił o Arniaczka samego jeszcze z tych ogł to podam tego kicia z Poznania.

albo najlepiej byłoby zostawić te ogł. a drugie zrobic dla parki.
co Ty na to CatAngel?

smarti

Post » Wto paź 05, 2010 18:54 Re: 3-miesięczny CZARNULEK ARNI szuka dobrego domu! DT Warszawa

smarti, zmienić treść ogłoszenia mozna w allegro czy gdziekolwiek indziej bezpłatnie w kazdej chwili - i allegro lepiej zmienić (żeby kasy nie tracić) a inne ogłoszenia od nowa zrobić, bo czasem to mniej babrania się niż zmienianie już tych wszystkich wystawionych. No i jak zostawisz ogłoszenia, że sam Arni szuka domku, i dorobisz nowe, że tylko w dwupaku oddasz, no to tak troche bez sensu, bo ludzie ze starego nadal będa mogli dzwonic i im w głowach będziesz mieszać. I ja bym radziła powiesić papierowe ogłoszenia przynajmniej w pobliskich lecznicach, w Multivecie, bo jednak trochę ludzi tam zagląda i jak siedzą w poczekalni i się nudzą to czytają wszystko jak leci czy chcą czy nie chcą... A tam ogłoszeń zwykle wiele nie wisi, więc i mniejszy wybór do zakochania się ;)

jhet

Od: Wto lip 14, 2009 23:15

Post » Wto paź 05, 2010 18:58 Re: 3-miesięczny CZARNULEK ARNI szuka dobrego domu! DT Warszawa

smarti pisze:
smarti pisze: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Kto da mu najlepszy domek??? :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek

no ja kompletnie głupia już jestem-nie wiem jak dla nich lepiej i jak mają większe szanse-na razie tylko widzę że na 3 telefony trzy olały temat bo dzwoniły o 1 kota a ja im chciałam wcisnąć 2 koty.
czyli na razie 100% niepowodzenia mam czyli system jest zły póki co a czas leci i kicie nie młodnieją...teraz jest ich najlepszy czas do zaadaptowania się w nowym domku...

smarti

Post » Śro paź 06, 2010 8:42 Re: 3-miesięczny CZARNULEK ARNI szuka dobrego domu! DT Warszawa

Smarti wysłałam ci PW
A teraz tak od siebie. Miałam na wydaniu 12 kociaków. Zrobiłam każdemu ogłoszenia te które znalazły dom poszły-a ogłoszenia dalej zostawiłam dzwonili ludzie to im, że tak napisze oferowałam inne koty oni się zastanawiali i potem odzwaniali. Te ogłoszenia Arniego mągą się przydać dla tych kotów które nie mają ogłoszeń...lub tak jak inne dziewczyny tu robią przekazują sobie dane do osoby która jest zainteresowana kotem i ta druga wtedy ma szanse żeby jej kot znalazł dom. Bo jeśli ktoś chce np:czarnego kota a Arni idzie z Mrusią...to można poszukać czy ktoś nie szuka domu innenmu czarnem kotu.

Decyzja nalezy do was. Ja jestem krócej na forum ale widze co się dzieje... :wink:
Przedwczoraj przedwczoraj ogłosiłam buraska, czarnuszka i psa) i wczoraj miałam maile w ich sprawie(także podałam osobą zainteresowanym maile do tymczasów gdzie są koty po wszystkie informacje a jedną panią wysałam do schroniska bezpośrednio po psa bo tak było w ogłoszeniu)
Ja nie daje 100% gwarancji że w tym przypadku będzie tak samo, ale w tym momencie widze gdzie jest Arni jak daleko. Jeśli da się zmienić na Allegro to zmieńcie.
Wiadomo że z parkami jest ciężko ale można było odrazu tak zrobić...
Najlepiej zrobić jeden wątek Arni-Mrusia

CatAngel

Post » Śro paź 06, 2010 9:06 Re: 3-miesięczny CZARNULEK ARNI szuka dobrego domu! DT Warszawa

dokładnie zgadzam się z tym co napisała CatAngel - moim zdaniem nie przeszkadzają równolegle ogłoszenia samego Arniego jak i dwupaczku - przeciez nie będą do nich zaglądać te same osoby. A ogloszenia Arniego można wykorzystać dla innych kotów.
A tak swoją drogą poproszę Cię CatAngel o zrobienie ogłoszeń moim kotom - tzn. tymczasami którymi się opiekuję, skoro masz taki odzew to masz pewnie "dobrą rękę" :lol: :ok: :ok: :ok:
Oczywiście wiem, ze nie musi tak być zawsze, spok, spoko. :mrgreen:

Marzenia11

Post » Śro paź 06, 2010 9:10 Re: 3-miesięczny CZARNULEK ARNI szuka dobrego domu! DT Warszawa

Marzenia11 pisze:dokładnie zgadzam się z tym co napisała CatAngel - moim zdaniem nie przeszkadzają równolegle ogłoszenia samego Arniego jak i dwupaczku - przeciez nie będą do nich zaglądać te same osoby. A ogloszenia Arniego można wykorzystać dla innych kotów.
A tak swoją drogą poproszę Cię CatAngel o zrobienie ogłoszeń moim kotom - tzn. tymczasami którymi się opiekuję, skoro masz taki odzew to masz pewnie "dobrą rękę" :lol: :ok: :ok: :ok:
Oczywiście wiem, ze nie musi tak być zawsze, spok, spoko. :mrgreen:

A moge jak coś poprosić dopiero na piątek :mrgreen: bo nie chce zawieść nikogo a mam na dzisiaj 3pakiety a czas mam tylko do 14.00 :(

CatAngel

Post » Śro paź 06, 2010 9:19 Re: 3-miesięczny CZARNULEK ARNI szuka dobrego domu! DT Warszawa

demobilizujeesz mnie :mrgreen: bazarki mnie wyczerpują, a jak dzisiaj się już zmobilizowałam to ot :mrgreen:
ale na poważnie: podeślę Ci, a zrobisz kiedy będziesz mogła, czyli najszybciej jak będziesz mogła :wink: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

[poprzednia][następna]