PILNE!Potrzebne domy dla dwóch kocurków !Koło.Chcą je uśpić!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto wrz 21, 2010 8:21 Re: PILNE!Potrzebne domy dla dwóch kocurków !Koło.Chcą je uśpić!

smarti pisze::ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

jolab

Od: Pon sie 06, 2007 15:53

Post » Wto wrz 21, 2010 17:20 Re: PILNE!Potrzebne domy dla dwóch kocurków !Koło.Chcą je uśpić!

Zatłukłabym :evil: A tak prawdę mówiąc może czas najwyższy zacząć egzekwować polskie prawo? Może by tak "dla przykładu" podać panią co chce uśpić zdrowe koty na policję - miałaby na pewno fajna prace przez dwa lata - tyle że za kratkami. Robienie mebli drewnianych, struganie figurek, szycie ściereczek kuchennych :evil: Wkur.. mnie już ten ludzki kretynizm i szantaże emocjonalne. Może jakby tak dla przykładu wsadzić (zgodnie z prawem) na dwa lata jakiegoś "pseudo-opiekuna" to reszta by zmądrzała? :evil:
Bardzo proszę przekażcie Pani żeby ruszyła dupsko i znalazła kotom dom i nie pierdzieliła o uśpieniu bo za uśpienie zdrowych kotów idzie się na dwa lata do więzienia. Można koty co najwyżej do schroniska oddać - usypiać NIE WOLNO bo jest to niezgodne z prawem!!! :evil: :evil: :evil:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto wrz 21, 2010 17:53 Re: PILNE!Potrzebne domy dla dwóch kocurków !Koło.Chcą je uśpić!

jestem za-tylko najpierw wyrwijmy koty.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro wrz 22, 2010 7:23 Re: PILNE!Potrzebne domy dla dwóch kocurków !Koło.Chcą je uśpić!

Jak najbardziej jestem za.

jolab

Post » Śro wrz 22, 2010 14:49 Re: PILNE!Potrzebne domy dla dwóch kocurków !Koło.Chcą je uśpić!

:!:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro wrz 22, 2010 15:15 Re: PILNE!Potrzebne domy dla dwóch kocurków !Koło.Chcą je uśpić!

Też jestem za, ale pytanie najważniejsze co z buraskami? wyjaśniło się coś?
ObrazekObrazek
Obrazek Obrazek

wrozka

Od: Nie lip 25, 2010 15:59

Post » Śro wrz 22, 2010 16:26 Re: PILNE!Potrzebne domy dla dwóch kocurków !Koło.Chcą je uśpić!

Już gg wysyłam Piotrkowi.

jolab

Post » Czw wrz 23, 2010 10:49 Re: PILNE!Potrzebne domy dla dwóch kocurków !Koło.Chcą je uśpić!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Czw wrz 23, 2010 11:13 Re: PILNE!Potrzebne domy dla dwóch kocurków !Koło.Chcą je uśpić!

:ok: :ok: :ok: :ok:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw wrz 23, 2010 19:09 Re: PILNE!Potrzebne domy dla dwóch kocurków !Koło.Chcą je uśpić!

Jeszcze nie odpowiedział.

jolab

Post » Czw wrz 23, 2010 20:38 Re: PILNE!Potrzebne domy dla dwóch kocurków !Koło.Chcą je uśpić!

Tez jestem za,co prawda to moja koleżanka ale powiedziałam jej co o tym sądże i myśle o niej,jak po kaczce spłyneło"(

Anielka

Od: Nie wrz 05, 2010 13:19

Post » Pt wrz 24, 2010 21:41 Re: PILNE!Potrzebne domy dla dwóch kocurków !Koło.Chcą je uśpić!

Jola wiadomo coś????????????????????????????????

Anielka

Od: Nie wrz 05, 2010 13:19

Post » Pt wrz 24, 2010 22:37 Re: PILNE!Potrzebne domy dla dwóch kocurków !Koło.Chcą je uśpić!

Gibutkowa pisze:Wkur.. mnie już ten ludzki kretynizm i szantaże emocjonalne. Może jakby tak dla przykładu wsadzić (zgodnie z prawem) na dwa lata jakiegoś "pseudo-opiekuna" to reszta by zmądrzała? :evil:
Bardzo proszę przekażcie Pani żeby ruszyła dupsko i znalazła kotom dom i nie pierdzieliła o uśpieniu bo za uśpienie zdrowych kotów idzie się na dwa lata do więzienia.

Dobry wieczór.
Przepraszam, że się odzywam, nie chcę robić OT ale wydaje mi się, iż powinienem coś napisać...
To co Pani pisze jest niestety przesadą. Ustawa mówi, iż 2 lata grożą osobie, która zabija zwierzę "ze szczególnym okrucieństwem".
Natomiast o co mi chodzi: czytając Państwa wypowiedzi co jakiś czas natykam się na owe "2 lata". Doskonale zdajecie sobie Państwo sprawę z faktu, iż ten przepis jest praktycznie martwy. Wypadki w których sprawca zostaje skazany na karę bezwzględnego pozbawienia wolności za zabicie zwierzęcia są nad wyraz rzadkie, o ile w ogóle mają miejsce. I w polskiej rzeczywistości trudno się temu dziwić.
O wiele bardziej rozsądną opcją jest tutaj skazywanie na karę grzywny (gdyż to ma o wiele większy sens) i wydaje się, iż przypominanie o grzywnach (i straszenie nimi) może być o wiele bardziej skuteczne. Ludzie po prostu nie wierzą w możliwość pójścia za kratki. I poniekąd mają rację, gdyż to się nie zdarza, natomiast świadomość kary pieniężnej może bardziej przemówić do wyobraźni z racji tego, iż jest bardziej prawdopodobne. To tak na wszelki wypadek, jeśli trzeba by było kontaktować się bezpośrednio z "właścicielką" kotów.
Rozumiem emocje, ale jeśli przesadzić, to mają one skutek odwrotny od zamierzonego.

Pozdrawiam i życzę pomyślnego zakończenia całej sprawy.
nemoiudex

nemoiudex

Od: Wto lip 27, 2010 23:15

Post » Sob wrz 25, 2010 11:43 Re: PILNE!Potrzebne domy dla dwóch kocurków !Koło.Chcą je uśpić!

Anielka pisze:Jola wiadomo coś????????????????????????????????

Nadal się nie odzywa.Spróbuj ty.

jolab

Post » Nie wrz 26, 2010 22:21 Re: PILNE!Potrzebne domy dla dwóch kocurków !Koło.Chcą je uśpić!

nemoiudex pisze:
Gibutkowa pisze:Wkur.. mnie już ten ludzki kretynizm i szantaże emocjonalne. Może jakby tak dla przykładu wsadzić (zgodnie z prawem) na dwa lata jakiegoś "pseudo-opiekuna" to reszta by zmądrzała? :evil:
Bardzo proszę przekażcie Pani żeby ruszyła dupsko i znalazła kotom dom i nie pierdzieliła o uśpieniu bo za uśpienie zdrowych kotów idzie się na dwa lata do więzienia.

Dobry wieczór.
Przepraszam, że się odzywam, nie chcę robić OT ale wydaje mi się, iż powinienem coś napisać...
To co Pani pisze jest niestety przesadą. Ustawa mówi, iż 2 lata grożą osobie, która zabija zwierzę "ze szczególnym okrucieństwem".
Natomiast o co mi chodzi: czytając Państwa wypowiedzi co jakiś czas natykam się na owe "2 lata". Doskonale zdajecie sobie Państwo sprawę z faktu, iż ten przepis jest praktycznie martwy. Wypadki w których sprawca zostaje skazany na karę bezwzględnego pozbawienia wolności za zabicie zwierzęcia są nad wyraz rzadkie, o ile w ogóle mają miejsce. I w polskiej rzeczywistości trudno się temu dziwić.
O wiele bardziej rozsądną opcją jest tutaj skazywanie na karę grzywny (gdyż to ma o wiele większy sens) i wydaje się, iż przypominanie o grzywnach (i straszenie nimi) może być o wiele bardziej skuteczne. Ludzie po prostu nie wierzą w możliwość pójścia za kratki. I poniekąd mają rację, gdyż to się nie zdarza, natomiast świadomość kary pieniężnej może bardziej przemówić do wyobraźni z racji tego, iż jest bardziej prawdopodobne. To tak na wszelki wypadek, jeśli trzeba by było kontaktować się bezpośrednio z "właścicielką" kotów.
Rozumiem emocje, ale jeśli przesadzić, to mają one skutek odwrotny od zamierzonego.

Pozdrawiam i życzę pomyślnego zakończenia całej sprawy.
nemoiudex

Niestety w tym wypadku muszę się z Panem/Panią zgodzić. Ale należy sobie zadać pytanie "dlaczego jest martwy?". Może właśnie dlatego ze nie ma nacisku społecznego by go egzekwować? Bo cóż z tego że mamy jedno z najostrzejszych praw w Europie skoro nie jest ono stosowane - tak "nie ma się co dziwić W POLSKICH WARUNKACH" W naszym kraju kochanym trzeba z taka sprawą "iść do telewizji" żeby cokolwiek wyegzekwować. Ja zdaje sobie z tego sprawę. I też racja - właśnie dlatego kara grzywny wydaje się bardziej realna (i tzw. "smród w papierach"). I nie dotyczy to jedynie egzekwowania prawa dot. zwierząt ale każdej sfery naszego życia, niestety... Mam jedynie ogromna nadzieję że zapowiadane zaostrzenie ustawy nastąpi niebawem.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

[poprzednia][następna]