Kleo - kto pokocha? Piękna pingwinka w DT :) SZUKAMY DOMU!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro wrz 08, 2010 21:53 Re: Kleo - kto pokocha? Piękna pingwinka w DT :) SZUKAMY DOMU!!!

Ostatnie zdjęcie - świetne :)
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Śro wrz 08, 2010 23:11 Re: Kleo - kto pokocha? Piękna pingwinka w DT :) SZUKAMY DOMU!!!

"co wy mi tu dajecie do przekąszenia...gdyby to przynajmniej była marycha"
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw wrz 09, 2010 15:56 Re: Kleo - kto pokocha? Piękna pingwinka w DT :) SZUKAMY DOMU!!!

Kota prześliczna!
A zdjęcie ze "skrętem" może się stać kultowe :D.
(Tylko to trochę dziwne, bo sądząc po paskach na łapkach, to jest to dresiareczka :ryk:).
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Czw wrz 09, 2010 16:44 Re: Kleo - kto pokocha? Piękna pingwinka w DT :) SZUKAMY DOMU!!!

VVu pisze:A zdjęcie ze "skrętem" może się stać kultowe :D.

O, bardzo bym chciała :!:

Z tą dresiareczką - to coś jest na rzeczy. Ozzy od wczoraj chodzi z rozbitym nosem 8O Przed pojawieniem się Kleo, to się nie zdarzało :roll:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Czw wrz 09, 2010 17:23 Re: Kleo - kto pokocha? Piękna pingwinka w DT :) SZUKAMY DOMU!!!

Fotka ze skrętem super, ale uważaj, by się kicia czymś nie struła, jak taka ciekawska i wszystkiego próbuje...

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Czw wrz 09, 2010 17:46 Re: Kleo - kto pokocha? Piękna pingwinka w DT :) SZUKAMY DOMU!!!

śliczna jest :1luvu:

Kociabanda2

Od: Czw lut 04, 2010 10:17

Post » Czw wrz 09, 2010 20:54 Re: Kleo - kto pokocha? Piękna pingwinka w DT :) SZUKAMY DOMU!!!

Megana pisze: by się kicia czymś nie struła, jak taka ciekawska i wszystkiego próbuje...

To cynie :P - nie są niebezpieczne, a przynajmniej nie ma ich na liście, na której sobie sprawdzam roślinki, jeśli w ich opisie nie ma informacji, że są trujące. Na liściach mają za to kłujący meszek :P A w domu mamy tylko kaktusy :P

Poza tym Kleo już dobrze je, ale cały czas jest jeszcze bardzo niepewna. Wybieramy się do weta na szczepienie. Chyba powinnam najpierw pojechać po środki na odrobaczanie :?: Czy jest może pasta na odrobaczanie dla kotów ? Swoim z wielkimi bólem daję tabletki, ale z Kleosią nie wiem czy mi się uda ...
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Czw wrz 09, 2010 21:38 Re: Kleo - kto pokocha? Piękna pingwinka w DT :) SZUKAMY DOMU!!!

Są pasty :) ale nie pamiętam jak się nazywa ta lepsza ;) bo ta "dla kociąt" to Vethmint, ale ona słabiutka... dla Kleo się nie nadaje :)
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Czw wrz 09, 2010 22:32 Re: Kleo - kto pokocha? Piękna pingwinka w DT :) SZUKAMY DOMU!!!

*anika* pisze:Są pasty :)

To super ! Zapytamy - mam nadzieję, że nasz wet będzie ją miał. W innej lecznicy, z której korzystaliśmy uparcie dawali nam tabletki ...

I jeszcze PS

Dziś rano patrzę - Drako leży i łypie ... na Kleosię, która stoi naprzeciwko niego 8O, a w bezpiecznej odległości. Ozzy - trochę z boczku obserwuje. Drakuś zmęczony po spacerze, więc wstawać mu się nie chciało - tylko huknął, jak tylko on potrafi, że słychać go na drugim końcu wsi :roll: Koty zostały dosłownie zdmuchnięte - jak ten domek świnek z bajki. No, myślę sobie, Kleosia jak nic, zaszyje się za kartonami ... A tu nie - wprawdzie pędząc wpadła w ledwo kontrolowany poślizg, ale nie schowała się, tylko ze schodów wyglądała co Drakuś dalej zrobi :P

I jeszcze mam pytanie - jak głaszczę Kleosią, po chwili irytuje ją to i rzuca się z pazurkami. Czy to dlatego, że jest jeszcze rozdrażniona nową sytuacją :?:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Pt wrz 10, 2010 9:59 Re: Kleo - kto pokocha? Piękna pingwinka w DT :) SZUKAMY DOMU!!!

Nie wszystkie koty są miziaste i ja osobiście uważam, że na szczęście. Piątki kotów na kolanach przy kompie bym nie zniosła! :D
Mieliśmy kiedyś kota, który dawał się głaskać wyłącznie przez pierwsze 30 sekund po naszym wejściu do domu. Potem won z łapami, człowieku...
Ale u Kleo oczywiście to może być na razie stres.

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Pt wrz 10, 2010 10:49 Re: Kleo - kto pokocha? Piękna pingwinka w DT :) SZUKAMY DOMU!!!

Megana - dzięki :!:

Strasznie się dziś martwię, bo Ozzi rano wyszedł i nie wrócił. Trochę się obawiam, że może nas porzucić. Bo to kot sąsiada, który zamieszkał u nas - sąsiad się wyprowadził, a kot wrócił na "stare śmieci" i pozostał.

Ile jest prawdy w takiej legendzie, że jak pojawia się nowy kot, rezydent może porzucić dom :?:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Pt wrz 10, 2010 11:14 Re: Kleo - kto pokocha? Piękna pingwinka w DT :) SZUKAMY DOMU!!!

nie panikuj,spokojnie,Ozzi wróci.

czy to kastrat?
jeśli tak to nawet daleko nie odszedł

może chce trochę odpocząć i pokazać że jest obrażony ale przeciez nie jest głupi i wie że nigdzie mu lepiej nie będzie-na pewno wróci.
możesz oczywiście obejść okolicę wołając go miłym i delikatnym głosem-jak nie znajdziesz żadnych niepokojących śladów to znaczy że jest dobrze i trzeba czekać..od rana to wcale jeszcze nie tak długo..
chociaż ja sama oczywiście też zawsze panikuję.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt wrz 10, 2010 14:29 Re: Kleo - kto pokocha? Piękna pingwinka w DT :) SZUKAMY DOMU!!!

smarti pisze:czy to kastrat?
jeśli tak to nawet daleko nie odszedł.

Tak Ozzi jest wykastrowany. Ale, w sierpniu nasz wykastrowany, dwuletni kocurek wyszedł i nie wrócił do dziś. Zwłok nie znaleźliśmy, więc czekamy. Od pojawienia się u nas Ozziego do zginięcia Hakimka minęło jakieś pół roku... Dobrze się dogadywali - to znaczy Ozzi pozwalał się okładać po głowie :roll: - ale nie mogę się pozbyć wrażenia, że to nasza wina, bo Ozzi zamieszkał z nami. I teraz kolejny uciekinier...

Mam tylko nadzieję, polazł do sąsiada, uśpił czujność kocura, który tam mieszka i śpi wredniak na poddaszu ...
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Pt wrz 10, 2010 14:35 Re: Kleo - kto pokocha? Piękna pingwinka w DT :) SZUKAMY DOMU!!!

Nemi pisze:jak głaszczę Kleosią, po chwili irytuje ją to i rzuca się z pazurkami. Czy to dlatego, że jest jeszcze rozdrażniona nową sytuacją :?:

Zdaniem jej poprzedniej właścicielki ona "tak ma". Jak przyszłam zrobić zdjęcia Kleo, po pewnym czasie też się w ten sposób odwinęła ;)
Najlepszy sposób to regularne podcinanie pazurków :) Przynajmniej jak walnie łapą, to nie zaboli 8)
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pt wrz 10, 2010 19:46 Re: Kleo - kto pokocha? Piękna pingwinka w DT :) SZUKAMY DOMU!!!

*anika* pisze:Zdaniem jej poprzedniej właścicielki ona "tak ma".

Znalazłam koci poradnik i zaraz mam nadzieję coś poczytać. Trochę stary jest, z 1996 roku, ale może całkiem się nie przeterminował.

Najważniejsze, że Kleosia je z apetytem ! Najchętniej siedzi na lodówce. Wstawiłam jej tam koci domek, w którym sobie przysypia :P

Ozzy się znalazł. Czekał biedak na progu :roll:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

[poprzednia][następna]