Cynamon - ma dom. Wreszcie......:-)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt gru 10, 2010 23:31 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) DT/DS PILNE!!

Anda pisze:Moge wstawić na allegro obu i na alegratce.
Co do pań, nic nie mówię, tylko pytam.

viewtopic.php?f=13&t=116335

No to macie kolejnego z tego samego źródła.

A jest jeszcze Romek - biało - czarny desant....
Hexa - szylkretka
Czarny - totalny miziak i cudo charakter.......
Julka - bura szylkretka, ale nieco pokrecona:-)

I tyle.......7 w sumie.....o ile nic nowego nie przybyło :roll:
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pt gru 10, 2010 23:37 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) DT/DS PILNE!!

Zacznę od dwóch. Na razie tylko tak mogę pomóc.
Edzina, gdzie robisz ogłoszenia?

Neigh - daj ogłoszenie jakieś wzorcowe albo podaj namiary, miejscowość i tego typu informacje.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Pt gru 10, 2010 23:40 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) DT/DS PILNE!!

Anda pisze:Zacznę od dwóch. Na razie tylko tak mogę pomóc.
Edzina, gdzie robisz ogłoszenia?

Neigh - daj ogłoszenie jakieś wzorcowe albo podaj namiary, miejscowość i tego typu informacje.

Możesz mi podać adres mail na pw? Mam gotowca o wszystkich to bym Ci wysłała co?

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Pt gru 10, 2010 23:45 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) DT/DS PILNE!!

Allegro
http://allegro.pl/show_item.php?item=1358778747
:-) Ale dajcie jeszcze jakieś info może, to zmienię.
Aha. No i napiszę tu co uknułyśmy z Neigh. :twisted:
Niestety to dotyczy dopiero stycznia. Ode mnie wyjeżdza Pipi z wątku: viewtopic.php?f=13&t=117403&start=225 do abrakadabry pod W-wą.
Więc.. coby nie było pustych przebiegów.. w drodze powrotnej mogę zabrać Cynamona do siebie na DT. Ale jak to zazwyczaj bywało - kiedy oferowałam DT - nagle ktoś kota wypatrzył i albo szedł do innego DT, albo do DS. :lol:
Więc i tym razem mówię, że jakby co, to DT może mieć u mnie. :twisted:
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Pt gru 10, 2010 23:55 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) DT/DS PILNE!!

Edzina pisze:Allegro
http://allegro.pl/show_item.php?item=1358778747
:-) Ale dajcie jeszcze jakieś info może, to zmienię.
Aha. No i napiszę tu co uknułyśmy z Neigh. :twisted:
Niestety to dotyczy dopiero stycznia. Ode mnie wyjeżdza Pipi z wątku: viewtopic.php?f=13&t=117403&start=225 do abrakadabry pod W-wą.
Więc.. coby nie było pustych przebiegów.. w drodze powrotnej mogę zabrać Cynamona do siebie na DT. Ale jak to zazwyczaj bywało - kiedy oferowałam DT - nagle ktoś kota wypatrzył i albo szedł do innego DT, albo do DS. :lol:
Więc i tym razem mówię, że jakby co, to DT może mieć u mnie. :twisted:

Mów tak mów!!!!!!!
Jak znajdzie, to Ci wsadzę Iwana - też cudny. A moze wystarczy, ze powiesz że bierzesz?:-)

Kurcze a teoretycznie białych kotów to tak mało jest.......

Obrazek

Neigh

Post » Sob gru 11, 2010 0:02 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) DT/DS PILNE!!

Allegro jest zatem. Więc alegratkę zrobię Cynamonowi
A allegro rudemu i któremuś jeszcze.
Allegratkę też.
Trochę ściągnę z edzinowego ogłoszenia :mrgreen:

Anda

Post » Sob gru 11, 2010 0:06 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) DT/DS PILNE!!

Anda pisze:Allegro jest zatem. Więc alegratkę zrobię Cynamonowi
A allegro rudemu i któremuś jeszcze.
Allegratkę też.
Trochę ściągnę z edzinowego ogłoszenia :mrgreen:

Wielkie Wam dzięki:-) jeeeeny moze coś się wreszcie ruszy, bo już normalnie kurz te wątki pokrył.......straciłam nadzieję powiem szczerze.

Obrazek

Neigh

Post » Sob gru 11, 2010 0:08 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) DT/DS PILNE!!

Neigh pisze:A moze wystarczy, ze powiesz że bierzesz?:-)

Hehe. To tak nie działa. Inaczej bym co watek oferowala DT i tym sposobem zarobila na tytul Największego Zbieracza Kotów na Miau. Mimo, że tak naprawde żaden by nie przyjechal. :lol:
Anda pisze:Trochę ściągnę z edzinowego ogłoszenia :mrgreen:

O! To miło, bo ja raczej talentu do ogłoszeń to za grosz nie mam. :lol:
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Post » Sob gru 11, 2010 12:22 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) DT/DS PILNE!!

Na razie allegro. Później wstawię alegratkę, ale na razie wracam do łózka, bo jednak jeszcze mnie ta grypa trzyma.
Jakby coś trzeba było poprawić, dajcie znać.

Ogłoszenie będzie przez 2 tygodnie na pierwszej stronie kategorii - może to zwiększy szanse pięknot.
http://allegro.pl/show_item.php?item=1364117048
Neigh jakby co, to najpierw spraw by dzwoniący się zakochał - pewnie wiesz, jak to się robi :mrgreen: - a potem dopiero zacznij dopytywać i wymagać.
Nie odwrotnie. :twisted:

alegratka Iwana i Heksy
http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1010499 ... etowa.html
Ostatnio edytowano Sob gru 11, 2010 13:16 przez Anda, łącznie edytowano 1 raz

Anda

Post » Sob gru 11, 2010 13:15 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) DT/DS PILNE!!

Anda pisze:Na razie allegro. Później wstawię alegratkę, ale na razie wracam do łózka, bo jednak jeszcze mnie ta grypa trzyma.
Jakby coś trzeba było poprawić, dajcie znać.

Ogłoszenie będzie przez 2 tygodnie na pierwszej stronie kategorii - może to zwiększy szanse pięknot.
http://allegro.pl/show_item.php?item=1364117048
Neigh jakby co, to najpierw spraw by dzwoniący się zakochał - pewnie wiesz, jak to się robi :mrgreen: - a potem dopiero zacznij dopytywać i wymagać.
Nie odwrotnie. :twisted:

Odpadam w takich akcjach niestety i to mówię jasno i wyraźnie. Kiedyś byłam z takich zachęcających.......ale życie mnie nauczyło że nie warto. Staram się być miła, ale jestem konkretna i co tu kryć wymagająca.
Nie obiecuję cudów.......
Wiesz komuś kto sie przygotowuje do kota - tłumaczę grzecznie i konkretnie co po co na co i dlaczego.
Kogoś kto kota posiada pytam o : np. posiadanie transportera i nie ukrywam zdziwienia jak nie wie co to jest.....
Podobnie z oknami - jak ktoś mnie przekonuje ze są wysoko albo mają zagrodzoną balustradkę.....
'
Wiesz otwartym tekstem moze nie mam na koncie setek adopcji ..........ale W KAŻDYM przypadku jestem pewna że kot będzie szcześliwy i bezpieczny - inaczej po prostu nie oddaję.

Nie jestem typem upychacza......i chyba nie wierzę w te "zakochane". Ileż bylo takich właśnie piejących.....a potem jak się pokazały problemy...WON.
Kiedyś był taki psiak - pojawiła sie na wątku dziewczyna - jak ona go kochała.......zdjęcie nosiła w portfelu matko i córko co się działo......

Pojechał. Po tygodniu u niej dostał ataku padaczki - psa jeszcze w aurze padaczkowej wywiozła ( zapomniała po drodze zachaczyć o weta ) ponad 300 km do hotelu w którym mieszkał. Parę takich akcji......i sie wyleczyłam z zakochiwania ludzi. Miłość ma niestety krótkie nóżki......easy come, easy go. Nie będę kogoś przekonywać, ze to jest cudowny, piękny i bezproblemowy kot. Bo taki nie jest.....

Przepraszam, ale na to u mnie liczyć nie można.

Obrazek

Neigh

Post » Sob gru 11, 2010 13:30 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) DT/DS PILNE!!

Neigh pisze:Odpadam w takich akcjach niestety i to mówię jasno i wyraźnie. Kiedyś byłam z takich zachęcających.......ale życie mnie nauczyło że nie warto. Staram się być miła, ale jestem konkretna i co tu kryć wymagająca.
Wiesz komuś kto sie przygotowuje do kota - tłumaczę grzecznie i konkretnie co po co na co i dlaczego.
Kogoś kto kota posiada pytam o : np. posiadanie transportera i nie ukrywam zdziwienia jak nie wie co to jest.....
Podobnie z oknami - jak ktoś mnie przekonuje ze są wysoko albo mają zagrodzoną balustradkę.....
'
Wiesz otwartym tekstem moze nie mam na koncie setek adopcji ..........ale W KAŻDYM przypadku jestem pewna że kot będzie szcześliwy i bezpieczny - inaczej po prostu nie oddaję.

Nie jestem typem upychacza......i chyba nie wierzę w te "zakochane". Ileż bylo takich właśnie piejących.....a potem jak się pokazały problemy...WON.
Kiedyś był taki psiak - pojawiła sie na wątku dziewczyna - jak ona go kochała.......zdjęcie nosiła w portfelu matko i córko co się działo......

Pojechał. Po tygodniu u niej dostał ataku padaczki - psa jeszcze w aurze padaczkowej wywiozła ( zapomniała po drodze zachaczyć o weta ) ponad 300 km do hotelu w którym mieszkał. Parę takich akcji......i sie wyleczyłam z zakochiwania ludzi.

Widzę, ze kompletnie mnie nie zrozumiałaś.
Czyżbyś uważała, ze ja jestem typem upychacza??

Od wielu lat znajduje domy kotom i jestem z nich zadowolona. Jestem uprzejma, życzliwa i jeżeli widzę, ze osoba chciałaby a nie potrafi, to zapraszam do siebie i gadamy. Nie uważam się za wciskaczkę kotów.
Natomiast mam swoje zdanie na temat "starych kociar z miau" które każdego spoza forum, traktują niemal jak kociego wroga.
Co innego uprzejmy, zachęcający głos odbierający telefon, a co innego ciągłe pretensje i uwagi - bo ktoś nie wie co to transporter.
Czyzbyś urodziła się z informacją na temat transportera??
Dobrze jest pamiętać, ze kotów jest na pęczki. Dobrych domów mniej. A uprzejmość nie oznacza nic innego poza uprzejmością.
Z mojej strony tyle.

A co do Twojej pewności, ze kot będzie szczęśliwy - życzę Ci, zebyś się nigdy nie przekonała, ze Twoje przekonanie, to tylko Twoje przekonanie.

Wystawiłam alegratkę.

Anda

Post » Sob gru 11, 2010 20:36 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) DT/DS PILNE!!

Anda pisze:
Neigh pisze:Odpadam w takich akcjach niestety i to mówię jasno i wyraźnie. Kiedyś byłam z takich zachęcających.......ale życie mnie nauczyło że nie warto. Staram się być miła, ale jestem konkretna i co tu kryć wymagająca.
'

Pojechał. Po tygodniu u niej dostał ataku padaczki - psa jeszcze w aurze padaczkowej wywiozła ( zapomniała po drodze zachaczyć o weta ) ponad 300 km do hotelu w którym mieszkał. Parę takich akcji......i sie wyleczyłam z zakochiwania ludzi.

Widzę, ze kompletnie mnie nie zrozumiałaś.
Czyżbyś uważała, ze ja jestem typem upychacza??

Od wielu lat znajduje domy kotom i jestem z nich zadowolona. Jestem uprzejma, życzliwa i jeżeli widzę, ze osoba chciałaby a nie potrafi, to zapraszam do siebie i gadamy. Nie uważam się za wciskaczkę kotów.
Natomiast mam swoje zdanie na temat "starych kociar z miau" które każdego spoza forum, traktują niemal jak kociego wroga.
Co innego uprzejmy, zachęcający głos odbierający telefon, a co innego ciągłe pretensje i uwagi - bo ktoś nie wie co to transporter.
Czyzbyś urodziła się z informacją na temat transportera??
Dobrze jest pamiętać, ze kotów jest na pęczki. Dobrych domów mniej. A uprzejmość nie oznacza nic innego poza uprzejmością.
Z mojej strony tyle.

A co do Twojej pewności, ze kot będzie szczęśliwy - życzę Ci, zebyś się nigdy nie przekonała, ze Twoje przekonanie, to tylko Twoje przekonanie.

Wystawiłam alegratkę.

Najwyraźniej odbieram na innej fali - cóż tak bywa. Nigdzie nie napisałam, ze Cię biorę za upychacza, tylko że ja nie jestem. Jak napiszę że nie jem mięsa, to się poczujesz urażona, ze Cię mam za mięsożercę?

Ty mnie dla odmiany potraktowałaś jak chama, który niemal bluzga na wejściu:-) Ale luzik.....Uprzejmość to u mnie standard, zachęcanie do zakochania już nie.

Wiesz, ja siebie dość lubię:-). Mało tego uważam, ze postępuję słusznie. Duuuuża już dziewczynka ze mnie:-).

Gdybyś uważniej przeczytała, to byś doczytała, ze na temat transportera informuję nowych kociarzy ( bo nikt w istocie się z tym info nie urodził - ktoś kto się za kociarza podaje powinien takie ustrojstwo mieć)

I opowiedziana przez mojego weta historia - poczekalnia, wchodzi dziewczę z kotkiem na ręku........kotek widzi psy, spiernicza - wypada z poczekalni wprost pod samochód. ........

Z wiedzą nikt się w istocie nie rodzi.......ale ludzie dzielą się na takich co najpierw kupują "abc świnki morskiej" a potem świnkę. I na takich, którzy wypuszczają persa "żeby się wybiegał".

Za zyczenia dziękuję za alegratkę tym bardziej.

Obrazek

Neigh

Post » Sob gru 11, 2010 21:09 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) DT/DS PILNE!!

Mam aktualnie u siebie na dt 3 koty - dwa mają wspólne allegro ( persy).
Faktem jest, ze jestem juz zmęczona telefonami, z których 1/30 jest w miarę do pogadania....

Otóż nie dalej jak 10 min temu dzwoni do mnie pani:
- dzień dobry ja w sprawie tych kotów, gdzie one są
- dzień dobry - pod Warszawa
- ojeeeeeeeeej bo ja strasznie daleko - a to kotek i kotka jest?
- tak kotek i kotka
- bo wie pani ja mam persy - to moze by mi te pani paczką wysłała
- ???!!!!!!! Pani raczy żartować !!!!!!! To jakiś żart chyba?
- Wie pani, bo jest taka opcja "żywe zwierzę " paczka
- Proszę Pani te koty szukają odpowiedzialnego opiekuna.

Odłożyłam w tym miejscu słuchawkę.
Powinnam Pani tłumaczyć, zasady adopcji? Ze w sumie to kota mozemy choćby i na księżyc dostarczyć?
Może i powinnam, ale szkoda mi czasu i wieczoru.
Ktoś kto chciałby, kota otrzymać paczką dla mnie nie rokuje. Nie widzę sensu dalszej rozmowy......

Obrazek

Neigh

Post » Sob gru 11, 2010 23:08 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) DT/DS PILNE!!

A ja Ci powiem, ze dzisiaj miałam bardzo fajny telefon odnosnie adopcji Pipi - hodowczyni rodowodowych hovawartow. Gadalysmy ponad pol godziny i gdyby nie to, ze Pipi juz ma dom - na pewno bym jej oddala.
Dziwnymi telefonami sie nie przejmuję, na smsy nie odpowiadam, na maile w podobnym tonie jaki dostanę. ;-) I jakos tak jest, ze nie ma duzo telefonow, ale jesli juz sa to konkretne. W sumie to nie wiem czemu...

Edzina

Post » Sob gru 11, 2010 23:20 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) DT/DS PILNE!!

Edzina pisze:A ja Ci powiem, ze dzisiaj miałam bardzo fajny telefon odnosnie adopcji Pipi - hodowczyni rodowodowych hovawartow. Gadalysmy ponad pol godziny i gdyby nie to, ze Pipi juz ma dom - na pewno bym jej oddala.
Dziwnymi telefonami sie nie przejmuję, na smsy nie odpowiadam, na maile w podobnym tonie jaki dostanę. ;-) I jakos tak jest, ze nie ma duzo telefonow, ale jesli juz sa to konkretne. W sumie to nie wiem czemu...

Ja miałam dziś jeden obiecujący - się umówiłam na poniedziałek, miałam też dziś 11!!! maili - wzięłam się na sposób i przekierowałam na wątek:-) 2 osoby zrezygnowały.....

Obiecujące głosy były kurna ze Szczawnicy, Będzina i Bielska Białej.......to się można pociąć normalnie.......

Uu hovawarty fajne do psa bardzo podobne, lubie wszystko co wpada w rude poza tym......Leonbergery np......
A tak przy okazji.......jak się ktoś nie podpisuje w mailu, to też mam się nie podpisywać? Bo ja nie bardzo umiem, mam odruch.

Dziś dostałam maila cytuje : wykastrowane te koty?
No to napisałam: "wykastrowane". No bo co wiecej?

Obrazek

Neigh

[poprzednia][następna]