BRZDĄCE Wszystkie szkrabiki w swoich DS :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie sie 15, 2010 14:25 Re: BRZDĄCE proszą o ratunek przed zamarznięciem! PILNIE DT!!!!!

rozmawiałam z nim, ma jeszcze sie zastanowic i oddzwonic - zobaczymy, co z tego wyjdzie... Wszystkie maluchy są kochane, wiec moze... Aha, jak na razie dało się złapac tylko 3 maluchy!!! Podobno kocica broni ich zębami i pazurami, ale jakos wierzyc mi sie w to nie chce... Czekam na wieści, ile ich w koncu przyjedzie :roll: I tak to jest liczyc na innych...

jhet

Od: Wto lip 14, 2009 23:15

Post » Nie sie 15, 2010 16:34 Re: BRZDĄCE proszą o ratunek przed zamarznięciem! PILNIE DT!!!!!

Wiec jadą 3 maluchy, będą za ok. godzinę w Warszawie. I co ja mam z nimi zrobic??? Gdzie DT? To tylko 3 szkraby no, słodkie, kochane...

jhet

Post » Nie sie 15, 2010 17:50 Re: BRZDĄCE proszą o ratunek przed zamarznięciem! PILNIE DT!!!!!

za DT dla maluchów :ok: :ok:

a to jadą które? te które mają już DS w planie czy inne?
ten z chorym oczkiem jedzie?
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie sie 15, 2010 17:59 Re: BRZDĄCE proszą o ratunek przed zamarznięciem! PILNIE DT!!!!!

podejrzewam, że jada trzy dziewczynki: Iskierka, Migotka i Srebrusia. Dla Iskierki był domek z Czarnulkiem, ale już nie ma, dla Migotki był domek jesli nic by nie wyszło z adopcji kociaka z Katowic (pani sie nie odezwała, wiec pewnie wziela tamtego malucha), a z jednego kociaka kolejna pani zrezygnowała (ale to i tak nie było pewne od początku), bo bierze kociaka od znajomych jednak. Czarnulek i Iskierka mieli dom na bank, a teraz to... o. Kicha ;/ I gdzie ja te brzdące mam upchnąć?

DT PILNIE POTRZEBNY DLA 3-ech SZKRABÓW!!!

jhet

Post » Nie sie 15, 2010 18:36 Re: BRZDĄCE proszą o ratunek przed zamarznięciem! PILNIE DT!!!!!

przyjechały trzy dziewuchy! Grzeczne jak aniołki :) Sa u mnie od 5-ciu minut, a już mruczą, ciekawie eksplorują zakamarki łazienki, w ogóle sie nie boją, a Srebrusia już skorzystała z kuwetki 8O :D A one NIGDY nie były w domu - kociaki ideały! Zaraz wrzuce zdjęcia. Aha, one u mnie nie moga zostać! Dziś je jeszcze przetrzymam w łazience, choc to pewnie bedzie horror (mam świrniętego psa), ale jutro musza sie wyprowadzić!!!!

jhet

Post » Nie sie 15, 2010 18:58 Re: BRZDĄCE proszą o ratunek przed zamarznięciem! PILNIE DT!!!!!

pierwsze dwie minuty w domu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

jhet

Post » Nie sie 15, 2010 19:43 Re: BRZDĄCE proszą o ratunek przed zamarznięciem! PILNIE DT!!!!!

Filmik z pierwszych chwil po wyjściu z kontenerka - widać, jak Srebrusia się pakuje do kuwety i załatwia swoje potrzeby :wink: http://www.youtube.com/watch?v=gp6Z8Dfgruo

jhet

Post » Nie sie 15, 2010 19:43 Re: BRZDĄCE proszą o ratunek przed zamarznięciem! PILNIE DT!!!!!

śliczne one są.
gdybym miała pewność,że będą u mnie na 100% tylko kilka dni (ale przecież nikt takiej pewności dać nie może..) to poprosiłabym męża-mooooże by się zgodzł nimi zaopiekować,chociaż to wątpliwe bo on b.dużo pracuje.Ale bym spróbowała.Ja niestety nie mogę bo od 2 dni duszę się jak tylko jestem z moimi tymczaskami.

No i gdyby moje tymczaski wyszły z domu do DS-ów to zwolniłoby się miejsce( bo mój mąż obiecał że 1 miotem tymczasków będzie się zajmował.

Napisz mi Jhet jaksię wrzuca zdjęcia na forum tak jak Ty to robisz.Bo ja mam piękne zdjęcia moich małych ale nie potrafię ich wrzucić a nikt mi nie potrafi pomóc.

Trzymam :ok: za domki dla brzdąców.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Nie sie 15, 2010 19:57 Re: BRZDĄCE proszą o ratunek przed zamarznięciem! PILNIE DT!!!!!

Śliczne i kochane :1luvu: Spotkałam wiele kociaków, ale te są taaaaaaakie grzeczne. Szkoda, że z tamtych domków nic nie wyszło... Ale pojawią się pewnie nowe szybko.

Co do zdjęć, to najpierw musisz je wrzucić na jakiś serwer zdjęcowy, np. fotosik, googlowa picasa, czy w jakieś inne miejsce gdzie można za darmo udostępnić w internecie zdjęcia. Tam się rejestrujesz, wgrywasz zdjęcia ze swojego twardego dysku, i następnie jak już wgrasz tam foty, to: otwierasz jakieś zdjęcie ze swojego internetowego albumu i kopiujesz jego adres z okna adresowego twojej przeglądarki (musi się kończyć na .jpg), bądź klikasz na nim prawym przyciskiem myszy i wybierasz "Właściwości", kopiujesz adres zdjęcia, jaki będzie tam w którejś linijce napisany. Jak już masz skopiowany adres zdjęcia, to na forum miau jak piszesz posta wybierasz [img ], taki przycisk na górze nad okienkiem, gdzie piszesz tekst. I pomiędzy znaczniki [img ] a [/img ] wklejasz skopiowany adres zdjęcia, przykładowo http://fotosik.pl/album/zdjecie5.jpg. Chyba nic nie pokręciłam :wink: Powodzenia.

A moje brzdące siedzą w wannie i się bawią. Iskierka poszła w slady Srebrusi i tez już zrobiła sioo do kuwetki, a Migotka non stop próbuje wyleźć z wanny (co jej się udaje) i eksploruje łazienkę.

jhet

Post » Pon sie 16, 2010 8:26 Re: BRZDĄCE proszą o ratunek przed zamarznięciem! PILNIE DT!!!!!

Dziewczyny grzecznie przespały noc, a rano znalazłam w kuwetce sioo i koopala. Niedługo potem pojawiły się jeszcze dwa sioo :D Jak przyszłam do koteczek, to od razu wszystkie trzy wpakowały mi się z głośnym mruczeniem na kolana - pierwsza była Srebrusia, która dziś postanowiła pokazać, jaka jest mizialska. Teraz malce szaleją po łazience i dopominają się śniadania.

jhet

Post » Pon sie 16, 2010 8:43 Re: BRZDĄCE proszą o ratunek przed zamarznięciem! PILNIE DT!!!!!

Muszę przyznać, że Migotka jest baaardzo mądra. Wrzuciłam dziewczynom piłeczkę pingpongową do wanny, ale one kompletnie nie wiedziały, co z nią robić, i bały się jej tknąć w ogóle, tylko ją obwąchiwały. Aż wzięłam Migotkę za łapkę i popchnęłam nią kilka razy piłeczkę, żeby zobaczyła, z czym to się je. I mała od razu załapała! Od razu zaczęła szturchać piłeczkę łapką i po chwili już szalała za nią po całej wannie. Reszta towarzystwa patrzy się teraz tylko i nie bardzo wie, o co chodzi - chyba pozostałe malce też muszę nauczyć, jak się obchodzić z piłeczką :roll: Ale z Migotki jestem dumna :D

jhet

Post » Pon sie 16, 2010 9:20 Re: BRZDĄCE proszą o ratunek przed zamarznięciem! PILNIE DT!!!!!

Migotka już od pół godziny szaleje non stop za piłeczką :lol: Reszta sie tylko patrzyła. Teraz poszłam do nich, wzięłam tym razem za łapę Iskierkę i pokazałam, jak popychać piłeczkę. Wystarczyła jedna lekcja instruktażowa i teraz już dwie koteczki szaleją za piłeczką :lol: Ależ one są mądre :D Idę nauczyć teraz Srebrusię.

jhet

Post » Pon sie 16, 2010 9:54 Re: BRZDĄCE proszą o ratunek przed zamarznięciem! PILNIE DT!!!!!

Jakie bliźniaki :1luvu: :1luvu: znajdą domki napewno (wakacje sie kończą) będzie dobrze.
Ja ze swojej strony mogę tylko podrzucać. Czy mogę zdjęcia udostępnić na nk (to też czasami pomaga)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon sie 16, 2010 10:19 Re: BRZDĄCE proszą o ratunek przed zamarznięciem! PILNIE DT!!!!!

super są :1luvu:
Nie wpadłam na to ale dziś musimy naszym tymczaskom pokazać jak się gra w piłę!

smarti

Post » Pon sie 16, 2010 10:59 Re: BRZDĄCE proszą o ratunek przed zamarznięciem! PILNIE DT!!!!!

jeśli by ktoś mógł pokazać maluchy na NK albo FaceBooku, to byłaby bardzo, bardzo wdzięczna :P Zdjęć oczywiście można używać do woli.

A Srebrusia chyba jednak nie jest tak pojętna jak siostry - zabawa piłeczką to dla niej nadal czarna magia :wink: Kocha za to wszelkie sznureczki :D

jhet

[poprzednia][następna]